Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muhafuca

#2226 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Chmoljo wrote: 28/11/2020 00:59
aldinjo wrote: 28/11/2020 00:57
Chmoljo wrote: 27/11/2020 23:32 Ja iskreno molim sve zadrte glupane koji se vabe antivakserima da se NE vakcinisu po cijenu produzvanja ove agonije.

Nemojte molim vas.

Iskreno podrzavam da odete u najblizi kliniku, izlozite se zarazi, samo da nam pokazete kako je sve laz i glupost.

Svaki manje na ovom dunjaluku plus je za ostatak covjecanstva.

Takodjer molim ravnozemljase da odlete u svemir da nam pokazu kako je zemlja u stvari ravna, i ako moze, da se vise ne vracaju.

Hvala.
Otkud tebi pravo da nekoga nazivaš glupanom?
Sta, to se ne smije istina govoriti, je li vehabijice?
ima svak svojih "istina" i istina svakoj temi na ovom forumu nevezano za vakcinu uopste.

ti zloupotrebljvash poziciju administratora.

da neko vrijedja nekog na nacin koji ti to radis na temi o autima

licno tvoj posao ili duznost ili kako god ti to shvatash bi bio da ga banujesh.
vet

#2227 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

drag_gost wrote: 27/11/2020 19:17 Ja jos cekam da mi se objasni tacna implementacija ljudskog interfejsa za kontrolu uma.
Stvar je objašnjiva ali je nedokaziva. Svaka ljudska ličnost je vještačka kategorija i kao takva, programljiva, reprogramljiva ali nije - deprogramljiva. Odatle, svaka živi u iluziji. Ukoliko joj se naruši integritet „njene“ iluzije (koja joj je obično nametnuta izvana) uz pomoć dokaza, ona će ih negirati ili će se truditi da diskredituje njihov izvor. Tako, ako bi se nekoj ličnosti htjelo srušiti iluziju u kojoj živi, morala bi joj se, istovremeno, obezbijedti neka druga što u suštini, nema smisla. Odatle i ono – „pusti svaku dušu da hoda „svojim“ putem“ i da uživa u rezultatima svog razmišljanja i ponašanja.

Kad je u pitanju formiranje interfejsa ili sučelja u ljudima, uz pomoć nano-čestica, postoje informacije o tome. To koliko će neko ozbiljno da ih shvati, individualna je stvar. Na primjer, grupa njemačkih naučnika je istraživala sastav kemtrejlsa još prije više od 10-tak godina i oni su utvrdili da su njihove glavne komponente nano-čestice barijum-stroncijum-titanata i tzv. morgelonska vlakna koja se u čovjekovom organizmu „samosastavljaju“ u jedan organizam sličan parazitu. (Nije li interesantno to da kod lječenja „kovida“ veliki uspjeh pokazuju hlorokvin i ivermektin koji su u suštini anti-parazitici?!) Morgelonsi takođe utiču na čovjekov proces razmišljanja i ponašanja, što je davno otkriveno i u vezi s nekim drugim parazitima kao što je npr. Toxoplasma gondii.

Naprimjer, iz sljedećih navoda iz knjige Dangerous Imagination, Silent Assimilation na temu nano-čestica, može se steći određena slika o čemu se radi:

Image

Image

Image

Image

I da ponovimo još jednom ovaj izvod sa 291. Stranice

Image

Naravno, onima koji traže „dokaze“ od drugih a ne traže ih sami, pribavljanje istih obično podrazumjeva gubitak vremena jer oni nikad neće biti dovoljno dobri, međutim, stvar se ponekad isplati jer postoje i oni kojima takve informacije mogu biti od pomoći.

...
aldinjo

#2228 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by aldinjo »

Chmoljo wrote: 28/11/2020 00:59
aldinjo wrote: 28/11/2020 00:57
Chmoljo wrote: 27/11/2020 23:32 Ja iskreno molim sve zadrte glupane koji se vabe antivakserima da se NE vakcinisu po cijenu produzvanja ove agonije.

Nemojte molim vas.

Iskreno podrzavam da odete u najblizi kliniku, izlozite se zarazi, samo da nam pokazete kako je sve laz i glupost.

Svaki manje na ovom dunjaluku plus je za ostatak covjecanstva.

Takodjer molim ravnozemljase da odlete u svemir da nam pokazu kako je zemlja u stvari ravna, i ako moze, da se vise ne vracaju.

Hvala.
Otkud tebi pravo da nekoga nazivaš glupanom?
Sta, to se ne smije istina govoriti, je li vehabijice?
Napokon si otkrio svoje pravo lice. :thumbup: Desetak godina si maltretirao i prijetio ljudima banovima jer si znao da ti se ljudi ustručavaju prigovoriti, ali kao bio si neutralan. Ali sada si pokazao koliki si dušmanin. Dobro mi je poznata b faza i mentalitet ljudi u njoj, jer sam tamo išao u osnovnu školu, a i inače sam tamo svaki dan na kafi.
Izvinjavam se zbog off-topic. Ali na ovakvo hinjsko provociranje sam morao reagovati.
Mogy87

#2229 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

muhafuca wrote: 28/11/2020 00:56
Mogy87 wrote: 28/11/2020 00:39
muhafuca wrote: 28/11/2020 00:29

ti kao da o Svedskoj pricash.

kod nas je prosto razmisljanje, kod vecine ljudi "ako nece doktor, on zna najbolje, necu onda ni ja"

Druga stvar, ako vec spekulisemo o njegovim namjerama, mozda je Dr. Marjanovic, znajuci nase ljude i na kojem pijadestalu drze doktore, htjeo upravo taj efekat kod ljudi izazvati, tj da se ni oni ne vakcinisu.

on kao doktor ne smije javno reci da ne vjeruje u ovu vakcinu, jer bi ga mediji oblatili i pokopali, ali je kao inteligentan covjek nasao nacin da izazove zeljeni efekat kod ljudi.

Spekulacija o njegovoj istinskoj namjeri naravno, kao uostalom i tvoja, jer obojica o tome mozemo samo nagadjati.
Marjanovic nije ljekar.
A znaci javno bi ga razapeli da kaze da ne vjeruje u vakcinu, a ne bi za ocigledno krsenje zakona? Zanimljivo :roll:
Stvar je jasna: neko ko obnasa javnu funkciju ne smije koristiti svoj utjecaj kako bi za sebe pribavio neku korist.
Veoma bi bilo lose da u najvecoj krizi od Drugog svjetskog rata vakcinu prije medicinskih radnika i starih i bolesnih primi zdrav, mlad muskarac koji je PREBOLOVAO koronu.
To je takav apsurd da nemam rijeci.

Ta vakcina ce stvarno nekome spasiti zivot. To sto ti u to ne vjerujes, a povjerovaces u teoriju zavjere je problem tebe samog, a ne "skrivenih namjera" svijeta koji se urotio.

Ja da mislim da se protiv mene urotilo 90% ljekara i zvanicnika sa statisticarima i analiticarima imala bi vecih problema od vakcine, vjeruj mi.
ti opet kao o Svedskoj pricas.

U ocima ljudi on je ljekar i to super-ljekar (on kao pametan covjek toga je svjestan)

Stvar je jasna: ti tretirash moju spekulaciju, u odgovoru na tvoju spekulaciju, kao moju tvrdnju.

drugo: da bi neko bio osudjen za ocigledno krsenje zakona, to krsenje zakona se mora dokazati.

bez ikakve sumnje.

a ukoliko je moja spekulacija tacna, nemoguce je dokazati, bez sumnje, bilo kakvo krsenje zakona.

jer jedno je spekulisati o namjerama, kao ti i ja, a drugo dokazati namjeru pred sudom.

a ljekari se nisu urotili protiv mene i tebe, vec ne smiju govoriti otvoreno i iskreno u strahu od medija.
Ti potenciras da se covjek koji je mlad i zdrav i prebolio koronu treba vakcinisati prije nekoga ko radi u DZ, na Podhrastovima, u Hitnoj? Da tebi dokaze "da ljekari ne sute zbog pritiska medija".

Razumijes li koliko je to nenormalno?
Ne razumijes. Jer covjek koji vjeruje da su se ljudi koji se skoluju 10+ godina urotili da nam truju djecu ne moze to razumjeti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2230 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

muhafuca wrote: 28/11/2020 01:07
ima svak svojih "istina" i istina svakoj temi na ovom forumu nevezano za vakcinu uopste.

Bistris inuenda oko vakcine a nisi u stanju procitati ispod mog avatara da sam u penziji. Cak i ne primjetiti da mi je nick obicne boje, kao i tvoj.

E, al zato ti ne promicu fini detalji u izjavama oko vakcine. Shvatam, ne treba se rasipati na sve strane. Samo fokusirano.
Mogy87

#2231 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Chmoljo wrote: 28/11/2020 00:58
Marjanovic nije ljekar.
A znaci javno bi ga razapeli da kaze da ne vjeruje u vakcinu, a ne bi za ocigledno krsenje zakona? Zanimljivo :roll:
Stvar je jasna: neko ko obnasa javnu funkciju ne smije koristiti svoj utjecaj kako bi za sebe pribavio neku korist.
Veoma bi bilo lose da u najvecoj krizi od Drugog svjetskog rata vakcinu prije medicinskih radnika i starih i bolesnih primi zdrav, mlad muskarac koji je PREBOLOVAO koronu.

Ta vakcina ce stvarno nekome spasiti zivot. To sto ti u to ne vjerujes, a povjerovaces u teoriju zavjere je problem tebe samog, a ne "skrivenih namjera" svijeta koji se urotio.

Ja da mislim da se protiv mene urotilo 90% ljekara i zvanicnika sa statisticarima i analiticarima imala bi vecih problema od vakcine, vjeruj mi.
Tako su mudroseri raspravljali o olovu u MMR vakcini nadugo i nasiroko, pa kad je umrla bebica iz doma Bjelava od morbila, nisi mogao prici od zabrinutih roditelja koji su dosli da vakcinisu, odjednom dobivsi amneziju na autizam kojeg izaziva MMR.

Al ionako nije steta. Za tom bozjom pticicom svakako niko nece zaplakati. Dotad ce dokoni glupani znati sve o svemu i vrlo realno ugrozavati zivot ostale nezasticene djece ukljucujuci moju.

Tako da, antivakseri glupi ste ko kite. Boli me kurac je l ivas vrijedja istina, jer zbog vase gluposti stradaju oni koji su najmanje krivi.

Najgore je to sto ce ovi licemjeri biti prvi u redu za vakcinu, a opet ce prosipati istu demagogiju.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Chmoljo

#2232 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

aldinjo wrote: 28/11/2020 01:10
Napokon si otkrio svoje pravo lice. :thumbup: Desetak godina si maltretirao i prijetio ljudima banovima jer si znao da ti se ljudi ustručavaju prigovoriti, ali kao bio si neutralan. Ali sada si pokazao koliki si dušmanin. Dobro mi je poznata b faza i mentalitet ljudi u njoj, jer sam tamo išao u osnovnu školu, a i inače sam tamo svaki dan na kafi.
Izvinjavam se zbog off-topic. Ali na ovakvo hinjsko provociranje sam morao reagovati.
E cuj dusmanin :lol: sta li ti mecu u tu kafu...
aldinjo

#2233 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by aldinjo »

Chmoljo wrote: 28/11/2020 01:17
aldinjo wrote: 28/11/2020 01:10
E cuj dusmanin :lol: sta li ti mecu u tu kafu...
Ne mecu ništa, hvala Allahu na uputi.
Ko vas ne zna iz b faze. :skoljka: :run:
pyrocool1

#2234 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pyrocool1 »

Neka neko pozove Milu Aleckovic...istopila bi se zena od dragosti kako se ovde i sta pise i konstruise.
Pretvaramo se u idiokraciju. Defintivno. A internet je primjer onoga: put poplocan dobrim namjerama je cesto pud do pakla.
Sa hipoteticarima zavjere (da bi se nesto zvalo teorijom ipak moraju postojati odredjeni dokazi, zato se hipoteze ispaljuju samo tako) se ne vrijedi raspravljati, sto im vise dokaza podastres da uglavnom lupetaju, to ce oni vise vjerovati u svoje hipoteze.
Last edited by pyrocool1 on 28/11/2020 01:26, edited 1 time in total.
Chmoljo

#2235 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Tako ti je to u b fazi, sve go ćetnik i gola komuljara.
pyrocool1

#2236 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pyrocool1 »

Ih...ja sam nekad zivio u C fazi. Ti su najgori.😂
Svakako su B i C faza namjerno izgradjene u obliku ocila kad se gleda iz pticje perspektive. 😁
Last edited by pyrocool1 on 28/11/2020 01:33, edited 1 time in total.
muhafuca

#2237 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Mogy87 wrote: 28/11/2020 01:14
muhafuca wrote: 28/11/2020 00:56
Marjanovic nije ljekar.

ti opet kao o Svedskoj pricas.

U ocima ljudi on je ljekar i to super-ljekar (on kao pametan covjek toga je svjestan)

Stvar je jasna: ti tretirash moju spekulaciju, u odgovoru na tvoju spekulaciju, kao moju tvrdnju.

drugo: da bi neko bio osudjen za ocigledno krsenje zakona, to krsenje zakona se mora dokazati.

bez ikakve sumnje.

a ukoliko je moja spekulacija tacna, nemoguce je dokazati, bez sumnje, bilo kakvo krsenje zakona.

jer jedno je spekulisati o namjerama, kao ti i ja, a drugo dokazati namjeru pred sudom.

a ljekari se nisu urotili protiv mene i tebe, vec ne smiju govoriti otvoreno i iskreno u strahu od medija.
Ti potenciras da se covjek koji je mlad i zdrav i prebolio koronu treba vakcinisati prije nekoga ko radi u DZ, na Podhrastovima, u Hitnoj? Da tebi dokaze "da ljekari ne sute zbog pritiska medija".

Razumijes li koliko je to nenormalno?
Ne razumijes. Jer covjek koji vjeruje da su se ljudi koji se skoluju 10+ godina urotili da nam truju djecu ne moze to razumjeti.
za racun viseg dobra? da bi potaknuo ljude na vakcinisanje?

mogao je cak i reci javno da ce se vakcinisati, a on se tajno uopste ne vakcinisati

i ne potrositi tu jednu dozu, uz naravno obrazlozenje u zatvorenim krugovima i ljudima od struke samo,

da njemu ustvari ne treba vakcina.

on je medjutim odabrao javno izaci sa porukom da se nece vakcinisati, uz prikladno obrazlozenje da ga mediji

ne mogu razapeti.

vrlo pametno od njega ukoliko je moja pretpostavka tacna, a tvoja pretpostavka da je on glup covjek pogresna.

I ne mislim da su se ljudi urotili vec da ljudi ne smiju otvoreno pricati u strahu od medija, cuvaju karijere

i potencijal napredovanja u poslu. sto mi je razumljivo.
Chmoljo

#2238 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

pyrocool1 wrote: 28/11/2020 01:27 Ih...ja sam nekad zivio u C fazi. Ti su najgori.😂
Svakako su B i C faza namjerno izgradjene u obliku ocila kad se gleda iz pticje perspektive. 😁
Ti iz c faze su uvijek bili kuje onima iz svrakina. Mi iz b faze smo bili samo svoji 8-)

Ta ocila su ti na Dobrinji. Alipasino vise ide na neku cetverolisnu djetelinu :mrgreen:
muhafuca

#2239 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Chmoljo wrote: 28/11/2020 01:14
muhafuca wrote: 28/11/2020 01:07

Bistris inuenda oko vakcine a nisi u stanju procitati ispod mog avatara da sam u penziji. Cak i ne primjetiti da mi je nick obicne boje, kao i tvoj.

E, al zato ti ne promicu fini detalji u izjavama oko vakcine. Shvatam, ne treba se rasipati na sve strane. Samo fokusirano.
ne zivim na forumu kao ti, nisam u toku

naletim s vremena na vrijeme, i znam te kao administratora,

zraknuo sam samo nick a ne sta pise ispod.

de onda prijavi se nek te neko drugi banuje za vrijedjanje.
Chmoljo

#2240 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Prijavi ljencugo!

Nece ti prstic otpasti ako kliknes prijavi. Po Siriji ti nije bilo mrsko.
muhafuca

#2241 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Chmoljo wrote: 28/11/2020 01:36 Prijavi ljencugo!

nece imat efekta jer te tvoja raja nece banovati ako ja te prijavim.

reko ako se sam skontash da je licemjerno to sto radish, i sam budesh trazio ban

vjerovatno ce ti udovoljiti.
drag_gost

#2242 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Idemo redom:
vet wrote: 28/11/2020 01:09 Stvar je objašnjiva ali je nedokaziva.
Pricati o kontroli uma putem nanorobota i to preko ljudskog interfejsa nije "stvar", vec premisa. I u daljnjem tekstu nisi objasnio doslovno nista na tu temu. Ukoliko vec pricas o tome toliko sigurno, onda me zanimaju sve tehnicke specifikacije takve izvedbe, a neke od njih cu postaviti ispod. Ti si se drzao iskljucivo premisa, pretpostavki i nista nisi naveo precizno. Mislim da si jako neozbiljan sagovornik na ovu temu, ali cu se potruditi da odgovorim, cisto da druge ne dovodis u zabludu.
vet wrote: 28/11/2020 01:09 Svaka ljudska ličnost je vještačka kategorija i kao takva, programljiva, reprogramljiva ali nije - deprogramljiva. Odatle, svaka živi u iluziji. Ukoliko joj se naruši integritet „njene“ iluzije (koja joj je obično nametnuta izvana) uz pomoć dokaza, ona će ih negirati ili će se truditi da diskredituje njihov izvor.
Sta znaci to da je ljudska licnost "vjestacka kategorija". Suprotno tome, sta je "prirodna kategorija"? Ljudska licnost nije "programljiva", ne mozes je matematicki, informaticki isprogramirati. Zivi od navika, sa svim svojim vrlinama i manama, ali je nemoguce isprogramirati ponasanje programerskim kodom, a kamo li "reprogramirati". Moguce je jedino ponavljanjem da covjek "isprogramira" set navika. Mi zivimo od navika, vrtimo se u svom ovom anarhicnom skladu i nadamo se najboljem. Ukoliko si mislio na navike, onda ok, ali budi precizniji.

vet wrote: 28/11/2020 01:09 Kad je u pitanju formiranje interfejsa ili sučelja u ljudima, uz pomoć nano-čestica, postoje informacije o tome. To koliko će neko ozbiljno da ih shvati, individualna je stvar. Na primjer, grupa njemačkih naučnika je istraživala sastav kemtrejlsa još prije više od 10-tak godina i oni su utvrdili da su njihove glavne komponente nano-čestice barijum-stroncijum-titanata i tzv. morgelonska vlakna koja se u čovjekovom organizmu „samosastavljaju“ u jedan organizam sličan parazitu. (Nije li interesantno to da kod lječenja „kovida“ veliki uspjeh pokazuju hlorokvin i ivermektin koji su u suštini anti-parazitici?!) Morgelonsi takođe utiču na čovjekov proces razmišljanja i ponašanja, što je davno otkriveno i u vezi s nekim drugim parazitima kao što je npr. Toxoplasma gondii.
Ovdje imam vise pitanja:

- Koje informacije postoje o tome?
- Koji programerski jezik se koristi za to?
- Koja je arhitektura sistema?
- Zavisi li od 5G i ako da, u kojoj mjeri?
- Na koji nacin se salju podaci?
- Gdje se cuva baza podataka i koja je vrsta baze?
- Koja vrsta protokola bi se koristila za takvu komunikaciju? Teoretski, pretpostavljam da bi morao biti neki HTTP2 protokol, dakle gRPC ili nesto slicno za protok bi-direkcionalnih binarnih podataka.
- Ko bi imao pristup tom "ljudskom interfejsu"?
- Koje bi bile role?
- Kakva bi bila autentikacija, a kakva autorizacija?
- Koja je infrastruktura iza toga?
- Koji procesori su u stanju da vrte to?
- Koji se algoritmi koriste za ovu izdvedbu?

Ovo su samo neka od pitanja zbog kojih je ovo nemoguce trenutno, a jos stotinjak mi ih je na pameti, ovako na prvu. Odgovorno tvrdim da ne potoji tehnologija, da se ne nazire tehnologija, niti da postoji hardverski kapacitet da se bilo sta takvo podrzi. Ta prica o nanorobotima je prica za plasenje obicnog puka. Jednostavno, nemoguca misija, fikcija. Ovdje se ne radi o interpretaciji, niti se radi o tumacenju, radi se o cinjenici takvoj kakva jeste. Ni najmanju sansu ne ostavljam ovoj opciji, nemoguca je. Dok mi ne das odgovor makar na ova osnovna pitanja, necemo nastavljati na ovu temu. Matematika, fizika, informatika su egzaktne nauke i ovdje nema malverzacija, niti dvoznacnih tumacenja. Ovdje se mora biti jako precizan i informacije moraju biti tacne. Tek onda mozemo pricati.

Ukoliko pricamo o umjetnoj inteligenciji, a znam da ljudi kao ti se toga plase nevjerovatno, zbog toga sto veoma malo znaju o njoj, onda hajde da je demistificiramo. Umjetna inteligencija, ili kako god da danas sve to sto vodi njoj vole da zovu ljudi u marketingu koji su od toga napravili famu, deep learning, machine learning, deep science, neural networks, itd., je trenutno i dugo ce biti u velikoj mjeri nista drugo do set algoritama, koji iza sebe imaju tonu if-else uslova i koji imaju setove modela (ispravne i neispravne) koji se stalno treniraju da bi u sto vecoj mjeri mogli da pogode koja vrsta zivotinje se nalazi na slici, ili da procitaju tekst na engleskom sa slike. Da bi se istrenirao model potrebno je jako mnogo vremena, naravno zavisi od kvaliteta ulaza (inputa) i kvantiteta podataka kojim ga "hranimo", a potrebne su i jake masine (resursi), koje su isto tako i jako skupe. Neukim ljudima, kada ovo procitaju zvuci kako se tamo "trenira" neki robot slikama ljudi da bi mogao ubijati. Jedno je prepoznati macku na slici sa 90% uspjesnosti, a drugo je autonomno izvrsavati kompleksne akcije. AI (umjetna inteligencija) je fikcija. Mi trenutno nismo dobacili dalje od prepoznavanja uspjesnosti automobilskih nesreca i brze reakcije na cesti prilikom velikih brzina. I to nakon godina i godina treniranja takvih modela, gdje se moze odrediti sa visokim procentom vjerovatnoca neke situacije i reagovati brze nego sto bi covjek reagovao. Inzinjeri koji su ulozili citav svoj zivot u ovo, u sto spadam i sam, uvjeravam te da nemaju zle planove da osvoje svijet, nego rade iskljucivo u sluzbi covjecanstva. Ideja je da se olaksa zivot, da se produzi zivot, da se napravi bolje okruzenje za sve nas i nesto ostavi takvo onima koji dolaze nakon nas. Ne odbacujem mogucnost da nekada u dalekoj buducnosti nece biti nekakav Terminator, ali to ne zavisi od AI, nego od ljudi. I to nece sigurno biti u sljedecih 100 - 150 godina. Nemoguce je. Previse je ogranicenja, tehnoloskih, fizickih i znanstvenih. Prica o nanorobotima koji upravljaju ljudima preko nekog "ljudskog interfejsa" je jos nevjerovatnija. Da je priblizim, Tony Stark, Ironman iz Marvelove serije stripova je najprimitivniji korak ka tome. A to je daleko stotinama godina i to samo u teoriji. Kada mi odgovoris na pitanja iznad, mozemo nastaviti diskusiju, do tada mislim da samo navodis ljude svjesno ili nesvjesno na paniku. Iza ovoga stojim svojim radom.

Toliko se stvari nisam dohvatio, kontrolu uma nisam ni spomenuo. Mislim da je glupo tu temu i nacinjati. Moguca je jedno na filmovima. Neznanje je najgore, onda se ljudi plase svega i svacega. Nemojte dozvoliti sebi da ne citate. Obrazujte se, obrazujte svoju djecu. Jako je frustrirajuce citati ovo. Javljam se cisto da ne bi neko doveden bio u zabludu, a ovo izazivanje panike treba biti zakonom kaznjivo. Okrenite se konvencionalnom obrazovanju, ono je jedino provjereno i shvatit cete da su ovo sve bajke za malu djecu. Neko je ulozio u ovo citav svoj zivot i jako je uvredljivo citati neuk svijet kako prica o "ljudskom interfejsu" (facepalm), a da pri tom ni ne objasni kako je to moguce. Svi vi koji pricate protiv vakcina, a neko vas poslusa ili uticete na bilo kakav nacin na njihovo misljenje, pa se desi belaj, svi imate krv na rukama. Onda zivite sa tim saznanjem i odgovornoscu, pa cete nadam se, pazljivije birati sta i kako pisete.
Last edited by drag_gost on 28/11/2020 08:03, edited 7 times in total.
GAU8

#2243 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 22:32
GAU8 wrote: 27/11/2020 22:21
Lao Ce wrote: 27/11/2020 22:17

Pa ne znam dragi forumaš, zar je došlo dotle da vam ja neznalica i sve ostalo moram najprostije matematičke obrasce da objašnjavam? Egzaktne nuake, kako kaže drugi forumaš. Egzaktna nauka kaže da pametni ljudi poput Sebije, Marjanovića, premijera Novalića, Mirsade Hukić i brojnih brojnih drugih pametnih ljudu šalju poruku da se oni neće vakcinisati, što u ekzaktnoj nauci gdje 2+2 daje 4, da je nešto truhlo u državi Danskoj, odnosno da su ti pametni ljudi skontali ili bolje rečeno znaju nešto više od nas o vakcinama pošto su bliže vjerodostojnjim infmacijama i da na osnovu njih će pustiti puk da se vakciniše a oni sami će izmaknuti svoje guzice. Nije atomska fizika. Znači morate razmišljati, čitati između redova, znati principe egzaktne nauke itd.
Pa onda se nemaš zbog čega brinuti. Očigledno neće biti prisilnog pelcovanja. Ko želi nek'izvoli.
Kako neće biti prisilnog vakcinisanja kad su rekli da se prvo moraju cijepiti zdravstveni radnici. Može li neka obična medinckska sestra imati izbora da se ne vakciniše. Bit' će knjižica ili vakcina. U stvari neće biti tako. Ubijet će te da ćeš primanjem vkacine zaštiti sebe i druge od virusa i da ćeš na taj način biti heroj. Zašto bi ti ili netko drugi primio vakcinu koju mnogi odbijaju. Da li uopšte čitate šta vam postavljam. 66% zdravstvenih radnika u USA je reklo da će sačekati sa vakcinom. Nije to milka sa lješnjakom. Šta ste navrili da se vakcinišete. Imate li djecu? Hoćete li i njih izvesti kao jagnje pred klanje nekim tamo ljudima i spasiocima čovječanstva?

Radite na imunitetu i čitajte svjetliju stranu svega ovoga a ne crnu hroniku.
Eto Seka je zdravstveni radnik i kažeš da se neće vakcinisati.
Lao Ce

#2244 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 28/11/2020 07:50
GAU8 wrote: 27/11/2020 22:21
Pa onda se nemaš zbog čega brinuti. Očigledno neće biti prisilnog pelcovanja. Ko želi nek'izvoli.
Kako neće biti prisilnog vakcinisanja kad su rekli da se prvo moraju cijepiti zdravstveni radnici. Može li neka obična medinckska sestra imati izbora da se ne vakciniše. Bit' će knjižica ili vakcina. U stvari neće biti tako. Ubijet će te da ćeš primanjem vkacine zaštiti sebe i druge od virusa i da ćeš na taj način biti heroj. Zašto bi ti ili netko drugi primio vakcinu koju mnogi odbijaju. Da li uopšte čitate šta vam postavljam. 66% zdravstvenih radnika u USA je reklo da će sačekati sa vakcinom. Nije to milka sa lješnjakom. Šta ste navrili da se vakcinišete. Imate li djecu? Hoćete li i njih izvesti kao jagnje pred klanje nekim tamo ljudima i spasiocima čovječanstva?

Nije svako Seka i žena od Bakira.
GAU8

#2245 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 28/11/2020 07:56

Misliš Seka i Bakir ne moraju, a buranija mora.
Chmoljo

#2246 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

muhafuca wrote: 28/11/2020 01:43
Chmoljo wrote: 28/11/2020 01:36 Prijavi ljencugo!

nece imat efekta jer te tvoja raja nece banovati ako ja te prijavim.

reko ako se sam skontash da je licemjerno to sto radish, i sam budesh trazio ban

vjerovatno ce ti udovoljiti.
Draga napacena dusa. Pise po forumu gdje su mu sve dusmani ali se on opire. Gordo digao glavu i trpi udarce.

Je li vas stid vasih godina i vasih muda? Da odmah uzmete torbice i pocnete heklati?

Ovdje se trubi o istini, kao ne da se da se istina kaze. Kad vam se kaze neumotana istina, da ste dokone budale, koje ce kostati ljude i djecu njihovih zivota, onda vam se istina i ne dopada.

Nije problem sto si kotacic u masineriji koji ugrozava moj zivot i zivote mojih najmilijih, ali je problem jer su ti osjecaji povrijedjeni.

Jos mi ovdje drzi neke moralne lekcije.

E da je Saban ziv, kako bi ste svi u redu stajali za vakcinu i jos mu slet zbog toga pravili. Sa ovakvim stanjem svijesti, velike boginje bi jos bile aktuelna bolest i strahovali bi za svoje zivote. Sreca pa su glupani bar tada bili istekani iz struje.
vet

#2247 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Image
GAU8

#2248 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

vet wrote: 28/11/2020 08:36 Image
Ja ne vidim problem ovdje :)

Ako stoka neće milom mora kandžija da radi...
Samo udri
Lao Ce

#2249 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 28/11/2020 08:12
Lao Ce wrote: 28/11/2020 07:56

Misliš Seka i Bakir ne moraju, a buranija mora.
Ti si tu samo da provociraš. Mnogo šta je ovdje objašnjeno 'egzaktno', u obliku najednostavnijih moždanih i mentalnih operacija sabiranja i računice. Druga je stvar što si izabrao da provociraš i što se iz nekog razloga ne prima kod tebe ili kod vas. Mislite na vašu djecu ako već ne mislite sami na sebe.

Pored toga samo vaš pristup vrijeđanja, trolanja, spinovanja, provociranja pokazuje znake očaja, koji je forma razočarenja u sistem vjerovanja koji ste imali, ali nemate snage da priznate da ste u zabludi ili da ste bili u zabludi. To je prelazna faza. Bit' će bolje.
vet

#2250 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Ukoliko se uzme u obzir činjenica da – PCR test nema nikakve veze s otkrivanjem virusa i infektivnih bolesti.

…i da – virus SARS 2 COV koji, navodno, uzrokuje kovid, nije nikada bio izolovan kao takav.

…a uz to da sam – kovid nije ništa opasniji od obične gripe.

…onda, bi moj odgovor na vakcinu i one koji stoje iza nje bio:

Image

Post Reply