Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#2176 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 15:48 Šta vam je, šta ste se upalili. I to grupno napadate. Nije to fer borba :-D Pored toga spinujete i trolate temu. Ni jedan od vas se nije udostojio da nešto kaže konkretno - uglavnom vrijeđanje, trolanje, spinovanje i ovaj magičar koji pokušava da ispadne pametan.

Samo kažem da postoji i 'alternativni' naučni pogled na sve ovo oko covida, od ljudi takođe od struke i zvanja. Nisu forumaši poput vas :mrgreen: , ljudi imaju diplome i nešto kao dr.,sci. i slično.

Vi napadate te ljude preko mene, kao da sam to ja izjavio da je virus vještački, da je biološko oružje, da mediji lažu, da vakcine nisu pouzdane, da pCr testovi nisu vjerodostojni, da maske nisu pouzdane i da ne štite, da broj umrlih nije ništa veći u odnosu na prošle godine i pored strašnog virusa i još masa nekih 'da' .

Gdje su vaše studije, diplome, naučni radovi itd. Možda neka iz Travnika. Ko ste vi i šta hoćete? Hoćete da ugušite svako drugo gledište na ovo osim medijskog? S kojim pravom i ko vam daje to pravo? Sramotno.

Nemate nikave osnove da ništa poreknete osim što ste izabrali da vjerujete u zvaničnu verziju koja vam daje 'pravo' da tako reagujete. Nadmeno, oholo i bezobrazno. Pročitali tekstove sa interneta i odmah naučnici.
A kamo kultura dijaloga, uvazavanje sagovornika i tako to?
spinel_

#2177 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Lao Ce

#2178 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

zubi wrote: 27/11/2020 16:04 ImageImage
Tako i ja isto vidim situaciju sa te gore fotografije. Koliko vidim cijeli svijet je uz covid i sa covidom. Ono. Turci i Mujo. Večina vas sa foruma ovdje tako funkcioniše. Dobro si vas opisao :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2179 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 12:05
Chmoljo wrote: 27/11/2020 11:55 Evo, kad ih konkretno pitas ponasaju se ko pahuljice.

Ljudi krv propisavali, ulagali, zivote ostavljali za napredak nauke, covjecanstva i civilizacije i dodje moron, koji koristi sve blagodati istih i kaze: ne vjerujem ja ni u sta od tog.

Jos se ljuti kad mu se kaze istina...
Koja istina i čija?
Samo tvoje pitanje je stupidno i infantilno. Kao sto covjek rece, rijec je o egzaktnim naukama koje se ne mogu "interpretirati", a ipak se to radi.
Lao Ce

#2180 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Chmoljo wrote: 27/11/2020 16:13
Chmoljo wrote: 27/11/2020 11:55 Evo, kad ih konkretno pitas ponasaju se ko pahuljice.

Ljudi krv propisavali, ulagali, zivote ostavljali za napredak nauke, covjecanstva i civilizacije i dodje moron, koji koristi sve blagodati istih i kaze: ne vjerujem ja ni u sta od tog.

Jos se ljuti kad mu se kaze istina...
Koja istina i čija?
Samo tvoje pitanje je stupidno i infantilno. Kao sto covjek rece, rijec je o egzaktnim naukama koje se ne mogu "interpretirati", a ipak se to radi.
Ti nemaš nikakav odgovor osim da vrijeđaš i skrivaš se iza nekih floskula.
zubi

#2181 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 16:09 Tako i ja isto vidim situaciju sa te gore fotografije. Koliko vidim cijeli svijet je uz covid i sa covidom. Ono. Turci i Mujo. Večina vas sa foruma ovdje tako funkcioniše. Dobro si vas opisao :thumbup:
VeĆina... de bar nesto nauci :-)
Lao Ce

#2182 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

zubi wrote: 27/11/2020 16:19
Lao Ce wrote: 27/11/2020 16:09 Tako i ja isto vidim situaciju sa te gore fotografije. Koliko vidim cijeli svijet je uz covid i sa covidom. Ono. Turci i Mujo. Večina vas sa foruma ovdje tako funkcioniše. Dobro si vas opisao :thumbup:
Ne ide mi nikako to meko i tvrdo, ali sam dobar u glavi :-D
zubi

#2183 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 16:23
zubi wrote: 27/11/2020 16:19
Ne ide mi nikako to meko i tvrdo, ali sam dobar u glavi :-D
Onda se barem maskiraj, nemoj koristiti afrikate...
Lao Ce

#2184 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Ne znam samo gdje je nestao tekst vezan za izjavu Dr. Mike Yeadon is former vice president of Pfizer and former chief scientist of the company who was in charge of allergies and respiratory diseases.

To i ovdje počela cenzura. Zbog čega. Sigurno nije zbog neistine.
Dr. Mike Yeadon is former vice president of Pfizer and former chief scientist of the company who was in charge of allergies and respiratory diseases. He recently published an author's text about the coronavirus pandemic in the UK, and many media around the world have downloaded this text (link to one of those texts at the end of the post). Here's a brief summary of the basic things dr points out. Yeadon.

- There is absolutely no need for vaccines to shut down the pandemic because the pandemic is actually over. Don't vaccinate people who are not in danger of illness. Also don't plan on vaccinating millions of healthy people with vaccines that aren't extensively tested on people. The instinct for universal vaccine has a ′′ breath of evil ′′ that I will ′′ vigorously oppose ". A very small number of people in the world will need a vaccine against Covid-19 because the death rate is low, and the disease obviously does not cause excess mortality.

- It is interesting that there is evidence that in Great Britain they are preparing for a large number of harmful effects after vaccination against Covid-19. The government has published a request for an offer for ′′ extreme urgent reasons ′′ ′′ artificial intelligence software (AI) to handle a large amount of harmful effects after vaccination against Covid-19 ".

- No successful and effective vaccine has ever been developed against any previous coronavirus!

- Results of some of the vaccine trials on people include ′′ severe ′′ complications, headaches, heat, body aches and symptoms similar to ′′ severe hangover ". Further, as the New York Times emphasized, Pfizer's initial claim that their vaccine was ′′ more ′′ of 90 percent effective ", it was published in a statement not in a reviewed medical magazine. And this is not the final proof that the vaccine is safe and effective ".
- There are currently no surplus deaths in the UK as the number of coronavirus infections rises. Data shows many deaths - primarily people aged 45 to 65 with gender equality - mostly caused by heart disease, stroke and cancer, suggesting that these excessive deaths are caused by lack of routine medical care and services due to the restrictions imposed by the pandemic. (This is also very important in case of health care in Bosnia and Herzegovina and the number of deaths from coronavirus).
- PCR test is not a valid diagnostic tool and should not be used to this extent. It has a big rate of false positive results that only feeds people's fear. Every time you step up your PCR test to more than 30 cycles you get a false positive result. (CDC and WHO are now recommending PCR tests to be used between 40 and 45 cycles! )
- It's a false assumption that 100 percent of the population is sensitive to the virus, and only 7 percent of the infected are so far. This is just a simple stupidity. We have data that already 30 percent of the population has previous immunity, and if small children who are resistant anyway, it is 40 percent. Given that the rate of infection is 30 percent, then around 65 to 72 percent of the population currently has immunity to Covid-19. Only 22 percent of UK respondents say they would immediately receive a vaccine against Covid - 19.
- Despite between 65 to 72 percent of people already have immunity, there seems to be a willingness to follow the globalist campaign led by Bill Gates and vaccinate all the people in the UK and worldwide. Giving these vaccines to hundreds of millions of people, when the common rate of serious complications with vaccines is high, negative results can be significant. For example, one study of the flu vaccine applied to adults over 65 years, determined the rate of approximately one percent of those with serious side effects. If the Covid-19 vaccine was only given with similar traits then in the same age group (54 million UK residents) it would be 540.000 people who might need medical care in a hospital system that has less than 54 925.000 beds!
Facebook is blocking posting this text because they really care not to see or hear this in public. That's why I'm posting a link to the PDF version of this text.
GAU8

#2185 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 15:48 Šta vam je, šta ste se upalili. I to grupno napadate. Nije to fer borba :-D Pored toga spinujete i trolate temu. Ni jedan od vas se nije udostojio da nešto kaže konkretno - uglavnom vrijeđanje, trolanje, spinovanje i ovaj magičar koji pokušava da ispadne pametan.

Samo kažem da postoji i 'alternativni' naučni pogled na sve ovo oko covida, od ljudi takođe od struke i zvanja. Nisu forumaši poput vas :mrgreen: , ljudi imaju diplome i nešto kao dr.,sci. i slično.

Vi napadate te ljude preko mene, kao da sam to ja izjavio da je virus vještački, da je biološko oružje, da mediji lažu, da vakcine nisu pouzdane, da pCr testovi nisu vjerodostojni, da maske nisu pouzdane i da ne štite, da broj umrlih nije ništa veći u odnosu na prošle godine i pored strašnog virusa i još masa nekih 'da' .

Gdje su vaše studije, diplome, naučni radovi itd. Možda neka iz Travnika. Ko ste vi i šta hoćete? Hoćete da ugušite svako drugo gledište na ovo osim medijskog? S kojim pravom i ko vam daje to pravo? Sramotno.

Nemate nikave osnove da ništa poreknete osim što ste izabrali da vjerujete u zvaničnu verziju koja vam daje 'pravo' da tako reagujete. Nadmeno, oholo i bezobrazno. Pročitali tekstove sa interneta i odmah naučnici.
Troll drži predavanje o spinovanju.
Lao Ce

#2186 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 27/11/2020 17:06

Troll drži predavanje o spinovanju.
Nisam ja nikakv trol već postavljam konkretne primjere da oficijlna verzija priča možda nije istinita. Druga stvar je što vi ne možete i nemate hrabrosti da se suočite sa istinom već dođete samo da bi vrijeđali.
GAU8

#2187 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Ja još uvijek nisam vidio ništa vrijedno spomena.
Zapravo, kod vakcina za kontrolu uma sam prestao da se trudim.

Nemamo svi isti kapacitet na žalost :roll:
Lao Ce

#2188 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Hahahaha. Komedija. A vi raja navalite na vakcine. Osim vas haman nitko normalan se neće vakcinisati.
Genetičar Damir Marjanović na pitanje hoće li se vakcinisati: „Trenutno imam jako visok nivo antitijela, nažalost, i mislim da bi moje vakcinisanje bila bespotrebna potrošnja vakcine koja nekome može pomoći“

https://www.federalna.ba/damir-marjanov ... _l2McIby5A
spinel_

#2189 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 17:59 Hahahaha. Komedija. A vi raja navalite na vakcine. Osim vas haman nitko normalan se neće vakcinisati.
Genetičar Damir Marjanović na pitanje hoće li se vakcinisati: „Trenutno imam jako visok nivo antitijela, nažalost, i mislim da bi moje vakcinisanje bila bespotrebna potrošnja vakcine koja nekome može pomoći“

Ma ja, ostavlja teorije zavjere ali on nema potrebe da se vakcinise :lol:
A mene lik napada kako ja moram podnijeti odgovornost jer ne zelim da se vakcinisem, a evo i raznorazni naucnici to ne zele. Politicari i glavesine ala Fadil isto :-) :roll:
Lao Ce

#2190 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 27/11/2020 18:12
Lao Ce wrote: 27/11/2020 17:59 Hahahaha. Komedija. A vi raja navalite na vakcine. Osim vas haman nitko normalan se neće vakcinisati.

A mene lik napada kako ja moram podnijeti odgovornost jer ne zelim da se vakcinisem, a evo i raznorazni naucnici to ne zele. Politicari i glavesine ala Fadil isto :-) :roll:
Ali imaju hrabri forumaši koji će iznijeti teret odgovornosti spram zajednice i spasiti svijet svojim vakcinisanjem :mrgreen:
GAU8

#2191 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 18:22
spinel_ wrote: 27/11/2020 18:12

Ali imaju hrabri forumaši koji će iznijeti teret odgovornosti spram zajednice i spasiti svijet svojim vakcinisanjem :mrgreen:
Isto tako imamo nekolicinu forumaša na koje se ne isplati trošiti vakcinu.. nema se šta kontrolirati :D
spinel_

#2192 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

drag_gost

#2193 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Ja jos cekam da mi se objasni tacna implementacija ljudskog interfejsa za kontrolu uma.
Mogy87

#2194 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

drag_gost wrote: 27/11/2020 19:17 Ja jos cekam da mi se objasni tacna implementacija ljudskog interfejsa za kontrolu uma.
Necekaces se :mrgreen: ja jos cekam odgovor za provjeru putem BLAST alata gdje su u clanku navedeni screen shotovi kako to napraviti.
drag_gost

#2195 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Mogy87 wrote: 27/11/2020 19:26
drag_gost wrote: 27/11/2020 19:17 Ja jos cekam da mi se objasni tacna implementacija ljudskog interfejsa za kontrolu uma.
Necekaces se :mrgreen: ja jos cekam odgovor za provjeru putem BLAST alata gdje su u clanku navedeni screen shotovi kako to napraviti.
Mislim, napisati "kontrolisace nas, porobice nas..." tek tako bez ikakve odgovornosti i osjecaja za istom, a onda ne objasniti kako tacno to izgleda u implementaciji je doslovno izazivanje panike. Meni bajke o nanorobotima i umjetnoj inteligenciji ne moze bas pricati. Odmah da budem jasan, sve je moguce, ali ne u dogledno vrijeme. Previse je prepreka. Mozda za 200 godina.
GAU8

#2196 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Jesi li gledao Matrix. Misliš da je to slučajno?
Ništa nije slučajno. Samo treba misliti svojom glavom!
zubi

#2197 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Pametnom dosta!
Chmoljo

#2198 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Ne vrijeĐŽajte!
Chmoljo

#2199 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Lao Ce wrote: 27/11/2020 16:17
Chmoljo wrote: 27/11/2020 16:13

Koja istina i čija?
Ti nemaš nikakav odgovor osim da vrijeđaš i skrivaš se iza nekih floskula.
"Matematika je egzaktna nauka" nije floskula nego cinjenica.

De sredi malo te nanorobote u svojoj glavi.
Lao Ce

#2200 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Dragi forumaši, bojim se da vaši zvaničnici i oni u koje se uzdajete napuštaju brod koji tone i da vas ostavljaju na cjedilu. Npr. doktorica Sebija koja veli da je prebolovala koronu na čudesan način i da ima super antitijela. Ovo je sve naravno istina jer to javljaju vaši mediji.

Sebija Izetbegović: Prebolovala sam koronavirus!

https://avaz.ba/vijesti/bih/612050/sebi ... oronavirus
Kontrolni nalazi pokazuju da sam prebolovala koronavirus... Imuni potencijal nevjerovatno visok... Nazvali su me i prije napisanog nalaza rekli: „Profesorice, možete biti donator plazme.“ Naime, Šef Infektivne klinike KCUS-a mi je rekao, kada je vidio moje rezultate, da bez maske mogu hodati na njegovoj klinici, toliko antitijela imam u organizmu. Izrazito visok IgG i RBD CoV-2. Izuzetno dobra vijest - kazala je Izetbegović.
Ali to nije sve, Vaš dragi premijer je takođe postao superman, pa i on ne mora primiti vakcinu.
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je kazao da to neće prvi uraditi, a kao razlog je naveo to što je prebolovao koronavirus i ima antitjela.

"Mi premijeri smo preležali koronu tako da imamo imunitet i ne moramo se prvi vakcinisati, a ni poslije toga. To trebaju uraditi prvo zdravstveni radnici koji nas štite od pandemije", izjavio je Novalić.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... ZyIbnqW3p8

Spade spas svijeta na vas dragi forumaši. Hajirli vakcinacija!
Post Reply