Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2151 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo, kad ih konkretno pitas ponasaju se ko pahuljice.
Ljudi krv propisavali, ulagali, zivote ostavljali za napredak nauke, covjecanstva i civilizacije i dodje moron, koji koristi sve blagodati istih i kaze: ne vjerujem ja ni u sta od tog.
Jos se ljuti kad mu se kaze istina...
Ljudi krv propisavali, ulagali, zivote ostavljali za napredak nauke, covjecanstva i civilizacije i dodje moron, koji koristi sve blagodati istih i kaze: ne vjerujem ja ni u sta od tog.
- GAU8
#2152 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pozivam se na tvrdnju da "virus nije izolovan"Lao Ce wrote: ↑27/11/2020 10:53Molim prevod? Pozivas se na nekog splintera, o kojem znaš koliko i ja, ali se ne pozivas na nobelovca koji je jasno, bez imalo sumnje i dvoumljenja rekao da je virus vještaćki. U čemu je problem? Nobelovac je nestručan, nije se dobro naspavo, bio drogiran, nema pojma..... zašto birate verzije ove korona priče kojom vas truju mediji? Splinter je medij takođe.
Ovaj forum i neki forumaši i njihova mišljenja su tako nebitni u svemu ovome. Izađi malo na portal pa vidi reakacije ljudi na vijesti koje se tiču korone ili na fb. Večina ljudi uopšte ne priznaje i ne vjeruje ovoj zvaničnoj verziji. Da, oni su glupi, nepismeni, neprosvjećeni itd., a vi ste elite. Samo što među tim glupim i neprosvjećenim ima i nobelovaca, ne jedan, naučnika, ljekara, novinara, intelektualaca itd. Svi su oni budale za vas.
- Lao Ce
#2153 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Koja istina i čija?Chmoljo wrote: ↑27/11/2020 11:55 Evo, kad ih konkretno pitas ponasaju se ko pahuljice.
- drag_gost
#2154 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Informatika, fizika, kao i matematika su egzaktne znanosti. Tu nema malverzacije sa istinom i pitanja "koja istina i cija?". Tu je istina jedna i vodi se iskljucivo sa nulama i jedinicama, odnosno da li je nesto true ili false (nadam se da mi se niko nece javiti sa "truthy" ili "falsy" argumentom
).
Elem, nema tu pametovanja ni filozofiranja, pogotovo ne na temu umjetne inteligencije, nano-robota i generalno cijele te branse deep learninga ili nanoinzinjeringa. Molim vas, kada vec pisete o intefejsima, kako implementirati interfejs prema zivom organizmu koje ima svijest i savjest? Znate li sta znaci uopste interfejs, kada se razbacujete tim pojmovima? To je set komandi kojoj odredjena osoba ima pristup. Dake, kada kazete "ljudski intefejs", znaci apsolutna kontrola uma, odnosno da ce neko na klik ili na bilo koju drugu vrstu komande moci da odredi neku akciju drugog covjeka. Ozbiljan svijet koji se bavi programiranjem, bilo ono istrazivacko (pa cak i pisanjem ezotericnih jezika od kojih vecinom nema primjene) ili ono konkretnije, davno je prestao da se bavi tim idejama. Nemojte molim vas pisati o necemu o cemu ne znate. Ta teorija ne stoji cak ni na klimavim nogama.
Elem, nema tu pametovanja ni filozofiranja, pogotovo ne na temu umjetne inteligencije, nano-robota i generalno cijele te branse deep learninga ili nanoinzinjeringa. Molim vas, kada vec pisete o intefejsima, kako implementirati interfejs prema zivom organizmu koje ima svijest i savjest? Znate li sta znaci uopste interfejs, kada se razbacujete tim pojmovima? To je set komandi kojoj odredjena osoba ima pristup. Dake, kada kazete "ljudski intefejs", znaci apsolutna kontrola uma, odnosno da ce neko na klik ili na bilo koju drugu vrstu komande moci da odredi neku akciju drugog covjeka. Ozbiljan svijet koji se bavi programiranjem, bilo ono istrazivacko (pa cak i pisanjem ezotericnih jezika od kojih vecinom nema primjene) ili ono konkretnije, davno je prestao da se bavi tim idejama. Nemojte molim vas pisati o necemu o cemu ne znate. Ta teorija ne stoji cak ni na klimavim nogama.
Last edited by drag_gost on 27/11/2020 12:28, edited 1 time in total.
- Lao Ce
#2155 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Virus je vještački i to je sva nauka i istina koju svako treba da zna. A ti drug možeš mantrati do sutradrag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:24 Informatika, fizika, kao i matematika su egzaktne znanosti. Tu nema malverzacije sa istinom i pitanja "koja istina i cija?". Tu je istina jedna i vodi se iskljucivo sa nulama i jedinicama, odnosno da li je nesto true ili false (nadam se da mi se niko nece javiti sa "truthy" ili "falsy" argumentom).
- drag_gost
#2156 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Upravo si otkrio svoj nivo znanja i "istine". Naravno, bez objasnjenja o "interfejsu". Nisam ni ocekivao. Ja sam se za razliku od tebe uredno zahvaljivao kada bi mi neko dao besplatnu lekciju iz bilo cega. Nastavicu, cisto zbog drugih, jer mozes nekoga dovesti u zabludu.Lao Ce wrote: ↑27/11/2020 12:26Virus je vještački i to je sva nauka i istina koju svako treba da zna. A ti drug možeš mantrati do sutradrag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:24 Informatika, fizika, kao i matematika su egzaktne znanosti. Tu nema malverzacije sa istinom i pitanja "koja istina i cija?". Tu je istina jedna i vodi se iskljucivo sa nulama i jedinicama, odnosno da li je nesto true ili false (nadam se da mi se niko nece javiti sa "truthy" ili "falsy" argumentom).
Elem, nema tu pametovanja ni filozofiranja, pogotovo ne na temu umjetne inteligencije, nano-robota i generalno cijele te branse deep learninga ili nanoinzinjeringa. Molim vas, kada vec pisete o intefejsima, kako implementirati interfejs prema zivom organizmu koje ima svijest i savjest? Znate li sta znaci uopste interfejs, kada se razbacujete tim pojmovima? To je set komandi kojoj odredjena osoba ima pristup. Dake, kada kazete "ljudski intefejs", znaci apsolutna kontrola uma, odnosno da ce neko na klik ili na bilo koju drugu vrstu komande moci da odredi neku akciju drugog covjeka. Ozbiljan svijet koji se bavi programiranjem, bilo ono istrazivacko (pa cak i pisanjem ezotericnih jezika od kojih vecinom nema primjene) ili ono konkretnije, davno je prestao da se bavi tim idejama. Nemojte molim vas pisati o necemu o cemu ne znate. Ta teorija ne stoji cak ni na klimavim nogama.![]()
Situacija je sljedeca: borimo se sa time da sa 90% predvidimo sansu automobilske nesrece u milisekundama i da auto reaguje u milisekundama (za covjecije oko instantno) i tu zadnjih 20 godina ulazemo milijarde eura i zadnjih par godina smo tek ostvarili kakav-takav uspjeh. Radi se o iznimno kompleksnim sistemima, koji nisu autonomni, odnosno zavise cesto od Google mape ili nekog ArcGIS-a, brzine interneta (pozdravljam 5G), a ovdje se pise o nano-robotima i kontroli uma. To je zaista uvreda za ovu profesiju.
Last edited by drag_gost on 27/11/2020 12:32, edited 2 times in total.
- GAU8
#2157 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Primljeno k znanju. Virus je vjestacki. Sta da radimo s tom spoznajom?Lao Ce wrote: ↑27/11/2020 12:26Virus je vještački i to je sva nauka i istina koju svako treba da zna. A ti drug možeš mantrati do sutradrag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:24 Informatika, fizika, kao i matematika su egzaktne znanosti. Tu nema malverzacije sa istinom i pitanja "koja istina i cija?". Tu je istina jedna i vodi se iskljucivo sa nulama i jedinicama, odnosno da li je nesto true ili false (nadam se da mi se niko nece javiti sa "truthy" ili "falsy" argumentom).
Elem, nema tu pametovanja ni filozofiranja, pogotovo ne na temu umjetne inteligencije, nano-robota i generalno cijele te branse deep learninga ili nanoinzinjeringa. Molim vas, kada vec pisete o intefejsima, kako implementirati interfejs prema zivom organizmu koje ima svijest i savjest? Znate li sta znaci uopste interfejs, kada se razbacujete tim pojmovima? To je set komandi kojoj odredjena osoba ima pristup. Dake, kada kazete "ljudski intefejs", znaci apsolutna kontrola uma, odnosno da ce neko na klik ili na bilo koju drugu vrstu komande moci da odredi neku akciju drugog covjeka. Ozbiljan svijet koji se bavi programiranjem, bilo ono istrazivacko (pa cak i pisanjem ezotericnih jezika od kojih vecinom nema primjene) ili ono konkretnije, davno je prestao da se bavi tim idejama. Nemojte molim vas pisati o necemu o cemu ne znate. Ta teorija ne stoji cak ni na klimavim nogama.![]()
- GAU8
#2158 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
drag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:30Upravo si otkrio svoj nivo znanja i "istine". Naravno, bez objasnjenja o "interfejsu". Nisam ni ocekivao. Ja sam se za razliku od tebe uredno zahvaljivao kada bi mi neko dao besplatnu lekciju iz bilo cega. Nastavicu, cisto zbog drugih, jer mozes nekoga dovesti u zabludu.Lao Ce wrote: ↑27/11/2020 12:26Virus je vještački i to je sva nauka i istina koju svako treba da zna. A ti drug možeš mantrati do sutradrag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:24 Informatika, fizika, kao i matematika su egzaktne znanosti. Tu nema malverzacije sa istinom i pitanja "koja istina i cija?". Tu je istina jedna i vodi se iskljucivo sa nulama i jedinicama, odnosno da li je nesto true ili false (nadam se da mi se niko nece javiti sa "truthy" ili "falsy" argumentom).
Situacija je sljedeca: borimo se sa time da sa 90% predvidimo sansu automobilske nesrece u milisekundama i da auto reaguje u milisekundama (za covjecije oko instantno) i tu zadnjih 20 godina ulazemo milijarde eura i zadnjih par godina smo tek ostvarili kakav-takav uspjeh. Radi se o iznimno kompleksnim sistemima, koji nisu autonomni, odnosno zavise cesto od Google mape ili nekog ArcGIS-a, brzine interneta (pozdravljam 5G), a ovdje se pise o nano-robotima i kontroli uma. To je zaista uvreda za ovu profesiju.

-
Mogy87
#2159 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne slazem se. Meni je ovo sto @drag_gost jako zanimljivo. Vjerujem i drugima.GAU8 wrote: ↑27/11/2020 12:37drag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:30Upravo si otkrio svoj nivo znanja i "istine". Naravno, bez objasnjenja o "interfejsu". Nisam ni ocekivao. Ja sam se za razliku od tebe uredno zahvaljivao kada bi mi neko dao besplatnu lekciju iz bilo cega. Nastavicu, cisto zbog drugih, jer mozes nekoga dovesti u zabludu.
Situacija je sljedeca: borimo se sa time da sa 90% predvidimo sansu automobilske nesrece u milisekundama i da auto reaguje u milisekundama (za covjecije oko instantno) i tu zadnjih 20 godina ulazemo milijarde eura i zadnjih par godina smo tek ostvarili kakav-takav uspjeh. Radi se o iznimno kompleksnim sistemima, koji nisu autonomni, odnosno zavise cesto od Google mape ili nekog ArcGIS-a, brzine interneta (pozdravljam 5G), a ovdje se pise o nano-robotima i kontroli uma. To je zaista uvreda za ovu profesiju.![]()
- GAU8
#2160 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Po mom misljenju ima mnogo bolje mjesto i (pod)forum za to. Ovdje samo ima za posljedicu da se hrane trollovi.Mogy87 wrote: ↑27/11/2020 12:38Ne slazem se. Meni je ovo sto @drag_gost jako zanimljivo. Vjerujem i drugima.GAU8 wrote: ↑27/11/2020 12:37drag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:30
Upravo si otkrio svoj nivo znanja i "istine". Naravno, bez objasnjenja o "interfejsu". Nisam ni ocekivao. Ja sam se za razliku od tebe uredno zahvaljivao kada bi mi neko dao besplatnu lekciju iz bilo cega. Nastavicu, cisto zbog drugih, jer mozes nekoga dovesti u zabludu.
Situacija je sljedeca: borimo se sa time da sa 90% predvidimo sansu automobilske nesrece u milisekundama i da auto reaguje u milisekundama (za covjecije oko instantno) i tu zadnjih 20 godina ulazemo milijarde eura i zadnjih par godina smo tek ostvarili kakav-takav uspjeh. Radi se o iznimno kompleksnim sistemima, koji nisu autonomni, odnosno zavise cesto od Google mape ili nekog ArcGIS-a, brzine interneta (pozdravljam 5G), a ovdje se pise o nano-robotima i kontroli uma. To je zaista uvreda za ovu profesiju.![]()
-
Mogy87
#2161 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
S tim se vec slazem
- GAU8
#2162 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pokusat cu potraziti clanak gdje su se analizirale strategije u borbi protiv trollova i teoreticara.
Najcesce svi pribjegavaju argumentima, sto je zapravo najlosija taktika.
Ignorisanje i pokoja banalna dosjetka na licnom nivou, koje nemaju veze sa temom su na vrhu liste po uspjehu.
- drag_gost
#2163 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Znam sve, u pravu si. Ne znam ni sam sta mi bi.
- spinel_
#2164 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
GAU8 wrote: ↑27/11/2020 12:45
Pokusat cu potraziti clanak gdje su se analizirale strategije u borbi protiv trollova i teoreticara.
Ignorisanje i pokoja banalna dosjetka na licnom nivou, koje nemaju veze sa temom su na vrhu liste po uspjehu.
Pa to upravo ti radis na ovoj temi?
- Point.
#2165 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Bolan, isprska te frajer činjenicama a tvoj odgovor na to je virus je vještački i to je to.Lao Ce wrote: ↑27/11/2020 12:26Virus je vještački i to je sva nauka i istina koju svako treba da zna. A ti drug možeš mantrati do sutradrag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:24 Informatika, fizika, kao i matematika su egzaktne znanosti. Tu nema malverzacije sa istinom i pitanja "koja istina i cija?". Tu je istina jedna i vodi se iskljucivo sa nulama i jedinicama, odnosno da li je nesto true ili false (nadam se da mi se niko nece javiti sa "truthy" ili "falsy" argumentom).
Dijete drago, tebi i sličnima bi bilo sevap ugasiti Internet na neodređeno vrijeme. Fati se knjige.
-
Mogy87
#2166 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja se uvijek uhvatim u tu zamkuGAU8 wrote: ↑27/11/2020 12:45Pokusat cu potraziti clanak gdje su se analizirale strategije u borbi protiv trollova i teoreticara.
- red evil
#2167 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Neće na drugim pdf-ovima pročitati to, treba nekad i odgovoriti ne zbog tih trolova jer njih ionako to ne zanima ali ima neki drugi ljudi koje to zanima ali nisu sigurni i radi njih treba da se činjenice kažu. Neko dođe sa nedefinisanim stavom i pročita te teorije i on će povjerovati ukoliko niko ne napiše da to nije tako i kaže dokaze.GAU8 wrote: ↑27/11/2020 12:45 Pokusat cu potraziti clanak gdje su se analizirale strategije u borbi protiv trollova i teoreticara.
- GAU8
#2168 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sto je najgore, nije 100% iskljuceno da je "vjestacki". Vjestackim se smatra i bilo kakav eksperimentalni virus razvijan u laboratoriji na osnovu nekog postojeceg prirodnog virusa.Point. wrote: ↑27/11/2020 12:54Bolan, isprska te frajer činjenicama a tvoj odgovor na to je virus je vještački i to je to.Lao Ce wrote: ↑27/11/2020 12:26Virus je vještački i to je sva nauka i istina koju svako treba da zna. A ti drug možeš mantrati do sutradrag_gost wrote: ↑27/11/2020 12:24 Informatika, fizika, kao i matematika su egzaktne znanosti. Tu nema malverzacije sa istinom i pitanja "koja istina i cija?". Tu je istina jedna i vodi se iskljucivo sa nulama i jedinicama, odnosno da li je nesto true ili false (nadam se da mi se niko nece javiti sa "truthy" ili "falsy" argumentom).
![]()
Dijete drago, tebi i sličnima bi bilo sevap ugasiti Internet na neodređeno vrijeme. Fati se knjige.
- GAU8
#2169 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Troll je uvijek glasniji, na kraju te spusti na svoj nivo i dotuce iskustvomred evil wrote: ↑27/11/2020 13:00Neće na drugim pdf-ovima pročitati to, treba nekad i odgovoriti ne zbog tih trolova jer njih ionako to ne zanima ali ima neki drugi ljudi koje to zanima ali nisu sigurni i radi njih treba da se činjenice kažu. Neko dođe sa nedefinisanim stavom i pročita te teorije i on će povjerovati ukoliko niko ne napiše da to nije tako i kaže dokaze.GAU8 wrote: ↑27/11/2020 12:45 Pokusat cu potraziti clanak gdje su se analizirale strategije u borbi protiv trollova i teoreticara.
-
palermo
#2170 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Tačno, ali bez ulaženja u diskusiju jer takvi tipusi zapravo i traže način da se uđe u diskusiju u kojoj su oni unaprijed pobjednici a ti si unaprijed gubitnik...red evil wrote: ↑27/11/2020 13:00Neće na drugim pdf-ovima pročitati to, treba nekad i odgovoriti ne zbog tih trolova jer njih ionako to ne zanima ali ima neki drugi ljudi koje to zanima ali nisu sigurni i radi njih treba da se činjenice kažu. Neko dođe sa nedefinisanim stavom i pročita te teorije i on će povjerovati ukoliko niko ne napiše da to nije tako i kaže dokaze.GAU8 wrote: ↑27/11/2020 12:45 Pokusat cu potraziti clanak gdje su se analizirale strategije u borbi protiv trollova i teoreticara.
Kažeš, argumentiraš i makneš se, a on nek svira .....
- red evil
- Lao Ce
#2173 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Šta vam je, šta ste se upalili. I to grupno napadate. Nije to fer borba
Pored toga spinujete i trolate temu. Ni jedan od vas se nije udostojio da nešto kaže konkretno - uglavnom vrijeđanje, trolanje, spinovanje i ovaj magičar koji pokušava da ispadne pametan.
Samo kažem da postoji i 'alternativni' naučni pogled na sve ovo oko covida, od ljudi takođe od struke i zvanja. Nisu forumaši poput vas
, ljudi imaju diplome i nešto kao dr.,sci. i slično.
Vi napadate te ljude preko mene, kao da sam to ja izjavio da je virus vještački, da je biološko oružje, da mediji lažu, da vakcine nisu pouzdane, da pCr testovi nisu vjerodostojni, da maske nisu pouzdane i da ne štite, da broj umrlih nije ništa veći u odnosu na prošle godine i pored strašnog virusa i još masa nekih 'da' .
Gdje su vaše studije, diplome, naučni radovi itd. Možda neka iz Travnika. Ko ste vi i šta hoćete? Hoćete da ugušite svako drugo gledište na ovo osim medijskog? S kojim pravom i ko vam daje to pravo? Sramotno.
Nemate nikave osnove da ništa poreknete osim što ste izabrali da vjerujete u zvaničnu verziju koja vam daje 'pravo' da tako reagujete. Nadmeno, oholo i bezobrazno. Pročitali tekstove sa interneta i odmah naučnici.
Samo kažem da postoji i 'alternativni' naučni pogled na sve ovo oko covida, od ljudi takođe od struke i zvanja. Nisu forumaši poput vas
Vi napadate te ljude preko mene, kao da sam to ja izjavio da je virus vještački, da je biološko oružje, da mediji lažu, da vakcine nisu pouzdane, da pCr testovi nisu vjerodostojni, da maske nisu pouzdane i da ne štite, da broj umrlih nije ništa veći u odnosu na prošle godine i pored strašnog virusa i još masa nekih 'da' .
Gdje su vaše studije, diplome, naučni radovi itd. Možda neka iz Travnika. Ko ste vi i šta hoćete? Hoćete da ugušite svako drugo gledište na ovo osim medijskog? S kojim pravom i ko vam daje to pravo? Sramotno.
Nemate nikave osnove da ništa poreknete osim što ste izabrali da vjerujete u zvaničnu verziju koja vam daje 'pravo' da tako reagujete. Nadmeno, oholo i bezobrazno. Pročitali tekstove sa interneta i odmah naučnici.
- zubi
#2174 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Moja iz kiseljaka.... Odakle je tvoja?Lao Ce wrote: ↑27/11/2020 15:48 Šta vam je, šta ste se upalili. I to grupno napadate. Nije to fer borbaPored toga spinujete i trolate temu. Ni jedan od vas se nije udostojio da nešto kaže konkretno - uglavnom vrijeđanje, trolanje, spinovanje i ovaj magičar koji pokušava da ispadne pametan.
Samo kažem da postoji i 'alternativni' naučni pogled na sve ovo oko covida, od ljudi takođe od struke i zvanja. Nisu forumaši poput vas, ljudi imaju diplome i nešto kao dr.,sci. i slično.