Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
4500

#5876 Re: Cijene stanova All about

Post by 4500 »

@prof.
glavnica i kamata:
vidim vise ljudi zbuni moja racunica jer nisam navodio kamatu, vec samo pricam o glavnici.
kredit se dijeli na glavnicu i kamatu.
podigao sam 55 000KM i na to imam 30 000KM kamate. ukupno 85 000KM.
u postu koji si citirao ja nigdje ne navodim ovih 30 000KM kamate smatrajuci jasnim i opstepoznatim da je kamata cijena pozajmljivanja tudjih para, ili kako nas narod voli reci "bacene pare u zrak".
ako sad prodam stan za 75 000KM, banci vracam dug glavnice 45 000KM i ostaje mi 30 00KM

moja kirija i rata je 350KM
ali ja racunam samo onih 175KM sto otplatim glavnicu, 175 x 60mjeseci ( 5godina) =10 500KM
znaci na to mozete dodati isto toliko kamate, koju sam ja uracunao u prethodnom postu. 10 500KM kamate(pare bacene u zrak)

druga stvar, moj dug nakon 5 godina trenutno 75000KM je toliki samo ako budem otplacivao kredit punih 20godina,
ako prije toga odlucim da prodam stan ja sam duzan samo glavnicu, trenutno 44 500, i svaki mjesec je manji za oko 190KM sada.

trošak:
u racunici koju si postavio si pomjesao prihod i rashod,pomislio bih da si zao ali bojim se da si samo pesimistican ili preoprezan.

350KM x 240 mjeseci = 84 k
ovo nije moj teret, ovaj teret sam kompletan prebacio na kiriju, svejedno mi je rok otplate jer ga ja ne otplacujem.

po sadasnjem trendu ako svakih 5 god ne budem imao podstanare po 6mjeseci, to je za 20god 24mjeseca trošak -12 000KM
Jos jednom cu uložiti 3000 na namjestaj i to je ukupno trošak -6 000KM.

Zanci ja nisam ulozio 110 000KM niti je to moj trošak, niti sam ih ikada imao.
ja sam uložio 20 000KM pocetno,sve sto sam imao
u narednih 20godina ulazem dodatno, troškovi ce biti ako saberemo sve ovo iznad 18 000KM,
dodaj porez 3500KM, Notar 1000KM, gorivo i vrijeme 2500KM
To su svi troškovi.
Moj trošak na 20godina je okupno 45 000KM.
saldo nakon 20godina bi bio: stan koji tada vrijedi barem 100 000KM minus trošak 45 000KM

devalvacija:
Ne moze mi devalvacija pojesti 20k ako su one ulozene u stan, ne stoje u sefu pa da devalviraju.
ako uzmes bilo koji period od 20 godina u historiji , cak i ako stavis rat unutar tog perioda, opet ce nekretnina vrijediti barem 50%vise nakon 20godina ali vecinom nekretnina vrijedi duplo vise....
uzmi bilo koji period,1930-1950, 1960-1980...ili 1980-2000, 2000-2020.
pare konstantno gube vrijednost i cijene svega rastu, koliko pare devalviraju toliko ce stan dobiti na vrijednosti 10%, 50%, 100%
za toliko ce porasti i vrijednost mojih uloženih 20 000KM.
Druga stvar, ako se desi inflacija, cijene rastu i pare gube odredjenu vrijednost,
logicno da i ce kirija rasti, a kredit je fiksan i on ostaje isti, tako da to meni ide u prilog.
moglo bi se za 10god desiti da kirija bude 450KM, a rata kredita ostaje 350KM, pa da zaradim dodatno.

moj plan, moja procjena:
Moja pesimisticna procjena je da ce stan dobiti oko 50% na vrijednosti,
racunajuci manje nego ikada dosad u modernoj historiji...
2015.godine 71 000KM
2035. godine 100 000KM
ako oduzmem trošak 45k imam 55k profita, ili 2750Km godišnje.

realna procjena racunajuci neku srednju vrijednost je da ce cijene porasti nekih 70% i da ce stan vrijediti oko 120 000KM.
u tom slucaju profit je 70k, 3750KM godišnje.

i moja optimisticna procjena je da zbog trenutnog silnog stampanja novca,
kada prodje ova bolest i ekonomija se pokrene, pare ce ostati na trzistu i izgubiti dosta na svojoj vrijednosti,
Mislim da cemo uraditi nesto slicno kao Crna Gora, jednostavno KM zamijeniti Eurom, a cijene ostati iste ali u Eurima.
ali i bez prelaska na Euro, zbog svega navedenog mislim da ce stan vrijediti 70 000eura, ili preko 135k KM.

treba napomenuti da sta god da se desi,moj trošak ostaje isti, oko 45 000KM,jer je rata kredita fiksna.
Od tih 45k, 20k sam ulozio inicijalno, a ostalo trebam uloziti kroz 20godina.
Ajs_Nigrutin

#5877 Re: Cijene stanova All about

Post by Ajs_Nigrutin »

Lijepo je to sve, super - samo je to spora i niskoprofitabilna ali sigurna investicija i to je to, all in all. Ako ti pare zatrebaju, stan možeš brzo riješiti i u najgorem slučaju izvući pare koje si i uložio (tj. ostati na 0). Po meni je to najveća prednost nekretnine - neka vrsta štednje koju možeš usput koristiti kako bi i imao neku (ne baš wow) zaradu. Kažem ne baš wow jer zajebano je izdavati, napisano je sve u prethodnim postovima, može omrznuti čovjeku sve da više nikad nijednog stana ne izda, taman imao milione. Može biti i suprotno naravno, kako se kome posreći. Jesi li prešao crnoj mački preko puta ili nisi :) Sve u svemu, bolje nego da pare stoje na banci def.
prof.

#5878 Re: Cijene stanova All about

Post by prof. »

4500 wrote: 27/11/2020 10:27 @prof.
glavnica i kamata:
vidim vise ljudi zbuni moja racunica jer nisam navodio kamatu, vec samo pricam o glavnici.
kredit se dijeli na glavnicu i kamatu.
podigao sam 55 000KM i na to imam 30 000KM kamate. ukupno 85 000KM.
u postu koji si citirao ja nigdje ne navodim ovih 30 000KM kamate smatrajuci jasnim i opstepoznatim da je kamata cijena pozajmljivanja tudjih para, ili kako nas narod voli reci "bacene pare u zrak".
ako sad prodam stan za 75 000KM, banci vracam dug glavnice 45 000KM i ostaje mi 30 00KM

moja kirija i rata je 350KM
ali ja racunam samo onih 175KM sto otplatim glavnicu, 175 x 60mjeseci ( 5godina) =10 500KM
znaci na to mozete dodati isto toliko kamate, koju sam ja uracunao u prethodnom postu. 10 500KM kamate(pare bacene u zrak)

druga stvar, moj dug nakon 5 godina trenutno 75000KM je toliki samo ako budem otplacivao kredit punih 20godina,
ako prije toga odlucim da prodam stan ja sam duzan samo glavnicu, trenutno 44 500, i svaki mjesec je manji za oko 190KM sada.

trošak:
u racunici koju si postavio si pomjesao prihod i rashod,pomislio bih da si zao ali bojim se da si samo pesimistican ili preoprezan.

350KM x 240 mjeseci = 84 k
ovo nije moj teret, ovaj teret sam kompletan prebacio na kiriju, svejedno mi je rok otplate jer ga ja ne otplacujem.

po sadasnjem trendu ako svakih 5 god ne budem imao podstanare po 6mjeseci, to je za 20god 24mjeseca trošak -12 000KM
Jos jednom cu uložiti 3000 na namjestaj i to je ukupno trošak -6 000KM.

Zanci ja nisam ulozio 110 000KM niti je to moj trošak, niti sam ih ikada imao.
ja sam uložio 20 000KM pocetno,sve sto sam imao
u narednih 20godina ulazem dodatno, troškovi ce biti ako saberemo sve ovo iznad 18 000KM,
dodaj porez 3500KM, Notar 1000KM, gorivo i vrijeme 2500KM
To su svi troškovi.
Moj trošak na 20godina je okupno 45 000KM.
saldo nakon 20godina bi bio: stan koji tada vrijedi barem 100 000KM minus trošak 45 000KM

devalvacija:
Ne moze mi devalvacija pojesti 20k ako su one ulozene u stan, ne stoje u sefu pa da devalviraju.
ako uzmes bilo koji period od 20 godina u historiji , cak i ako stavis rat unutar tog perioda, opet ce nekretnina vrijediti barem 50%vise nakon 20godina ali vecinom nekretnina vrijedi duplo vise....
uzmi bilo koji period,1930-1950, 1960-1980...ili 1980-2000, 2000-2020.
pare konstantno gube vrijednost i cijene svega rastu, koliko pare devalviraju toliko ce stan dobiti na vrijednosti 10%, 50%, 100%
za toliko ce porasti i vrijednost mojih uloženih 20 000KM.
Druga stvar, ako se desi inflacija, cijene rastu i pare gube odredjenu vrijednost,
logicno da i ce kirija rasti, a kredit je fiksan i on ostaje isti, tako da to meni ide u prilog.
moglo bi se za 10god desiti da kirija bude 450KM, a rata kredita ostaje 350KM, pa da zaradim dodatno.

moj plan, moja procjena:
Moja pesimisticna procjena je da ce stan dobiti oko 50% na vrijednosti,
racunajuci manje nego ikada dosad u modernoj historiji...
2015.godine 71 000KM
2035. godine 100 000KM
ako oduzmem trošak 45k imam 55k profita, ili 2750Km godišnje.

realna procjena racunajuci neku srednju vrijednost je da ce cijene porasti nekih 70% i da ce stan vrijediti oko 120 000KM.
u tom slucaju profit je 70k, 3750KM godišnje.

i moja optimisticna procjena je da zbog trenutnog silnog stampanja novca,
kada prodje ova bolest i ekonomija se pokrene, pare ce ostati na trzistu i izgubiti dosta na svojoj vrijednosti,
Mislim da cemo uraditi nesto slicno kao Crna Gora, jednostavno KM zamijeniti Eurom, a cijene ostati iste ali u Eurima.
ali i bez prelaska na Euro, zbog svega navedenog mislim da ce stan vrijediti 70 000eura, ili preko 135k KM.

treba napomenuti da sta god da se desi,moj trošak ostaje isti, oko 45 000KM,jer je rata kredita fiksna.
Od tih 45k, 20k sam ulozio inicijalno, a ostalo trebam uloziti kroz 20godina.
Prijatelju, ja možda jesam preoprezan ali ti si definitivno preoptimističan

Kažeš poslije 5 godina ti ostalo 30k? Pa to je tvojih 20k koje si već imao i kad odbiješ troškove do sada manje više si na nuli.

Razumijem ja da si trošak otplate kredita prenio na podstanara ali i on je na tebe prenio trošak održavanja stana, Jel stvarno misliš da ćeš izdavati stan 20 godina a samo još jednom ubaciti polovni mašinu, tv i ostale uređaje?! Očigledno prvi put izdaješ stan pa ne znaš u kakvom stanju podstanari znaju ostaviti stan kad izađu. Ti ne izdaješ nov stan, on je već star i za 20 godina kada ga budeš mislio prodavati to malo što budeš u plusu ćeš potrošiti da ga dovedeš u prodajno stanje.

Ovo podebljano kako svaka nekretnina poslije 20 godina vrijedi 50% više ili čak duplo neću ni komentarisati, to možda vrijedi za top stanove na top lokacijama gdje je uvijek velika potražnja. U ovoj zemlji je svake godine manje studenata koji su kod nas najveći generatori potražnje, što je njih manje veći je izbor i cijene padaju a ne rastu. Kažeš možda će kirija biti 450, možda bude i 500 ali možda bude i 250?

S da ne govorimo da će za najdalje 10 godina sigurno biti uveden porez na imovinu, znači poslije 5 godina si na pozitivnoj nuli, tako nešto će biti i za 20. Nemoj me pogrešno shvatiti, nisam zlonamjeran i želim ti da ti se prognoze ostvare ali od zarade na rentanju u zemlji gdje su kamatne stope 5%i više nema hajra, donji si i ti i podstanar, jedini dobitnik je banka koja zarađuje na obojici 😉
veliki_ah

#5879 Re: Cijene stanova All about

Post by veliki_ah »

Meni je ovo poprilicno jasna racunica i mislim da je dobra stvar. Covjek je nasao kako da sa svojih 20 hiljada uspije da ih obrne i da igra sa sto manje rizika. Jer je rizik kredita prebacio na banku (hipoteka), a i sam ukupni gubitak mu ne moze biti velik, jer od ovih 20 hiljada ne moze izgubiti puno.

Činjenica je da on sad proda stan i vrati glavnicu da ce imati 28.000 KM, čak i uz minimalan rast vrijednosti stana. A u sve je krenuo sa 20,a ako se nastavi isti trend u narednim godinama ce zaraditi i vise jer skida vise glavnice sa duga. Ova racunica koju je prof. izveo je takodjer tacna, samo na donji red fali da se doda i činjenica da on u rukama ima stan koji vrijedi 80k.

Dakle tvoj trošak dok ne otplatiš stan je oko 110k uz već uloženih 20k svog keša koji će takođe devalvirati tokom tok perioda i uz kamatu na kredit ti pojesti sav eventualni rast vrijednosti stana

Tvoja zarada - 240 mjeseci x 350KM = 84k + 80 k

Dakle:
rashod 130 K ( s tim da ovdje treba dodati vanredne troškove odrzavanja)
prihod 164 K

Druga stvar oko kupovine stanova kao sigurno parkiranih para je i ta da kao porodicni ljudi koji gledaju buducnost, gledamo i to da obezbijedimo djecu pa ce doci vrijeme da ce i djeca kupovati stanove. U tom slucaju je lakse djetetu ostaviti stan u nekom dijelu grada pa neka ga on prodaje i kupuje gdje mu je volja, nego kesu para koja ko zna koliko ce vrijediti u tom momentu. Taj stan na ilidzi ce uvijek imati vrijednost 80% od vrijednosti stana u gradu, ma kako se cijene kretale, tako da ti djetetu ostavljas sigurnih 80% stana.
Alkos

#5880 Re: Cijene stanova All about

Post by Alkos »

Prijatelj iz dijaspore je prije nekih 10-15 godina imao viska novca i odlucio se na ulaganje u nekretninu u centru grada, kao neki vid stednje. Mislim da su u tom periodu cijene kvadrata bile na najvisem nivou, posebno u centru grada. Mislim da je tada za kvadrat platio oko 3.500 KM, i to stan u gradnji iz 70tih i renoviran zadnji put prije 40ak godina. Da se razumijemo lokacija je vrhunska stvarno...

Danas u istom tom naselju i blizu tog stana cijena kvadrata je od 2.800 do 3.000 KM. Upitno je da li on danas taj stan moze prodati po cijeni po kojoj ga je kupio. Ispade na kraju da je bolje da je pare drzao u jastuku nego sto je ulozio u taj stan. :D Eh sada sta ce biti za 20 godina, ostaje nam da vidimo. Ulaskom u EU ili NATO cijene nekretnina ce vjerovatno duplo skociti. Ali je on za sada u ovih 10ak godina u minusu. :)
Bosanac sa dna kace

#5881 Re: Cijene stanova All about

Post by Bosanac sa dna kace »

Alkos wrote: 27/11/2020 18:52 Prijatelj iz dijaspore je prije nekih 10-15 godina imao viska novca i odlucio se na ulaganje u nekretninu u centru grada, kao neki vid stednje. Mislim da su u tom periodu cijene kvadrata bile na najvisem nivou, posebno u centru grada. Mislim da je tada za kvadrat platio oko 3.500 KM, i to stan u gradnji iz 70tih i renoviran zadnji put prije 40ak godina. Da se razumijemo lokacija je vrhunska stvarno...

Danas u istom tom naselju i blizu tog stana cijena kvadrata je od 2.800 do 3.000 KM. Upitno je da li on danas taj stan moze prodati po cijeni po kojoj ga je kupio. Ispade na kraju da je bolje da je pare drzao u jastuku nego sto je ulozio u taj stan. :D Eh sada sta ce biti za 20 godina, ostaje nam da vidimo. Ulaskom u EU ili NATO cijene nekretnina ce vjerovatno duplo skociti. Ali je on za sada u ovih 10ak godina u minusu. :)
A sta je uradio sa stanom u proteklih 10 godina? Kljuc u bravu i cao? Nije izdav'o?
babanovac

#5882 Re: Cijene stanova All about

Post by babanovac »

Ima li neko informacije, kako se kretala cijena zemljista u zadnjih 15 g? Kada sruse zgradu, vlasnici ste zemlje ispod zgrade, 1/ 50, ili 1 / 100.
moonca

#5883 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

prof. wrote: 27/11/2020 13:47 jedini dobitnik je banka koja zarađuje na obojici
U Bosni su pristojne kamate, odrzavanje nije tako skupo, i s podstanarima.. ne zna kakvi ce biti--ali, uglavnom su ok... nema godisnjeg poreza. i to je prednost... mislim, da je dobro uradio. investirao bez puno glavobolje..
Sta ce biti sutra, za 20 god.. ne zna niko.. potraznja za stanovima ce uvijek biti u Sarajevu... :thumbup:
Beno

#5884 Re: Cijene stanova All about

Post by Beno »

Ovdje uglavnom prica o investicijama a u pocetku je bila prica kako se dijaspori ne isplati. A dijaspora uglavnom slabo mari za to da li im se isplati ili ne. Slabo ko od njih gleda na taj stan kao investiciju. Pola moje rodbine je vani i svi imaju stanove ovdje. Dodju maksimalno 3 puta godisnje, neki jednom u dvije godine ali kada dolaze hoce da dodju u svoje, da se nikome ne moraju najavljivati i da mogu, ako im je cejf, goli hodati u stanu tu sedmicu, dvije ili mjesec dok su u BiH. Niko se od njih nece skroz vratiti jer su neki vec i u penziji ali zive na relaciji Zapad-BiH. Hoce li djeca prodati ili nece, ne razmisljaju bas o tome.
Racuni su minimalni, pogotovo sad kada se u novim zgradama grijanje placa po potrosnji.
Nisam jos nikad cuo od njih da se zale kako im je stan sad jeftiniji ili skuplji. Neki od njih su kupili stanove u kompleksu Nova Otoka, 2000 placali kvadrat. Koliko je sad kvadrat. Vecina ni ne zna da je skocila i koliko je skocila cijena kvadrata a i ovi sto znaju opet ne bi prodali jer nisu ni kupovali da prave pare nego da imaju gdje doci.
Alkos

#5885 Re: Cijene stanova All about

Post by Alkos »

Bosanac sa dna kace wrote: 27/11/2020 20:42
Alkos wrote: 27/11/2020 18:52 Prijatelj iz dijaspore je prije nekih 10-15 godina imao viska novca i odlucio se na ulaganje u nekretninu u centru grada, kao neki vid stednje. Mislim da su u tom periodu cijene kvadrata bile na najvisem nivou, posebno u centru grada. Mislim da je tada za kvadrat platio oko 3.500 KM, i to stan u gradnji iz 70tih i renoviran zadnji put prije 40ak godina. Da se razumijemo lokacija je vrhunska stvarno...

A sta je uradio sa stanom u proteklih 10 godina? Kljuc u bravu i cao? Nije izdav'o?
Nije izdavao koliko je meni poznato. Stan je bio bas u losem stanju pa je trebao uloziti i nesto u renoviranje. To je pomalo godinama sredjivao u periodima dok je boravio ovdje. Pored toga sto je na neki nacin investirao, stan je kupio i da ima gdje ostati kada dodje ovdje. A dolazi bas cesto.
Bascarsija1

#5887 Re: Cijene stanova All about

Post by Bascarsija1 »

Ajs_Nigrutin wrote: 27/11/2020 10:40 Lijepo je to sve, super - samo je to spora i niskoprofitabilna ali sigurna investicija i to je to, all in all. Ako ti pare zatrebaju, stan možeš brzo riješiti i u najgorem slučaju izvući pare koje si i uložio (tj. ostati na 0). Po meni je to najveća prednost nekretnine - neka vrsta štednje koju možeš usput koristiti kako bi i imao neku (ne baš wow) zaradu. Kažem ne baš wow jer zajebano je izdavati, napisano je sve u prethodnim postovima, može omrznuti čovjeku sve da više nikad nijednog stana ne izda, taman imao milione. Može biti i suprotno naravno, kako se kome posreći. Jesi li prešao crnoj mački preko puta ili nisi :) Sve u svemu, bolje nego da pare stoje na banci def.
Ja gledam stanove godinama stoje na olixu. Tako da nije bas brzo da se unovci.
Rentanje je poso pa ako si besposlen .... a mozes upustiti nekog ludjaka u stan pa najebat pravo.
STARx

#5888 Re: Cijene stanova All about

Post by STARx »

Koje se cijene krecu zgrada u ulici dervisa numica, zgrade koje gledaju prema ulici grbavicka i hamdije cemerlica..? 1. sprat, 40m2, nova pvc stolarija, blindo vrata - nisu smecarska iz penija :-D i ostava 7m2..
Maca33

#5889 Re: Cijene stanova All about

Post by Maca33 »

babanovac wrote: 27/11/2020 20:48 Ima li neko informacije, kako se kretala cijena zemljista u zadnjih 15 g? Kada sruse zgradu, vlasnici ste zemlje ispod zgrade, 1/ 50, ili 1 / 100.
otprilike 5-10 maraka gore sa cijenom osim u bas najjacim opstinama i gradovima
Daz

#5890 Re: Cijene stanova All about

Post by Daz »

Zdravo narode!

Jedno pitanje u vezi spratnosti stana, zgrada u predprodaji, naravno vecina stanova razgrabljeno, ali kvadratura koja se nama svidja dostupan samo na prvom i osmom spratu u lameli od 9 spratova (9 sprat je penthouse). Sta vi mislite o prvom spratu, neka iskustva??? Najvise se bojim buke poslovnih prostora ispod..kafic ili slicno??

Neko iskustvo...
ps5

#5891 Re: Cijene stanova All about

Post by ps5 »

Ako su planirani poslovni prostori u kojima su kafići i slično to je loša opcija. Bolji je osmi sprat definitivno. Mi smo živjeli na prvom spratu ali je ispod io frizerski pa je bilo sasvim ok. Jos jedna prednost malo višeg sprata je što čuješ manje buke sa ceste.
zijancer

#5892 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

idi gdje ima vise sunca ako mozes, zelenila svakako nece biti
Daz

#5893 Re: Cijene stanova All about

Post by Daz »

ps5 wrote: 04/12/2020 15:12 Ako su planirani poslovni prostori u kojima su kafići i slično to je loša opcija. Bolji je osmi sprat definitivno. Mi smo živjeli na prvom spratu ali je ispod io frizerski pa je bilo sasvim ok. Jos jedna prednost malo višeg sprata je što čuješ manje buke sa ceste.
Toga me je i strah za prvi sprat. Ipak je sigurnija opcija 8. sprat. Haj bar ima i pogled 🙃🤣😂
prankster

#5894 Re: Cijene stanova All about

Post by prankster »

Daz wrote: 04/12/2020 15:05 Zdravo narode!

Jedno pitanje u vezi spratnosti stana, zgrada u predprodaji, naravno vecina stanova razgrabljeno, ali kvadratura koja se nama svidja dostupan samo na prvom i osmom spratu u lameli od 9 spratova (9 sprat je penthouse). Sta vi mislite o prvom spratu, neka iskustva??? Najvise se bojim buke poslovnih prostora ispod..kafic ili slicno??

Neko iskustvo...
Ako je SPO objekat, ja bih bjezao od prvog sprata iako je vjerovatno jeftiniji od ostalih spratova. Prijatelj kupio na prvom spratu, pokajao se. Prvo sto strahuje od moguceg upada u stan preko balkona jer je nisko, drugo sto su mu ispod stana garaze a jos gore je da su poslovni prostori (ugrijat se moze al buka se tesko moze izolirati). Ako je lokacija Sarajevo, koji je objekat, ako nije tajna?
Daz

#5895 Re: Cijene stanova All about

Post by Daz »

prankster wrote: 06/12/2020 02:34
Daz wrote: 04/12/2020 15:05 Zdravo narode!

Neko iskustvo...
Ako je SPO objekat, ja bih bjezao od prvog sprata iako je vjerovatno jeftiniji od ostalih spratova. Prijatelj kupio na prvom spratu, pokajao se. Prvo sto strahuje od moguceg upada u stan preko balkona jer je nisko, drugo sto su mu ispod stana garaze a jos gore je da su poslovni prostori (ugrijat se moze al buka se tesko moze izolirati). Ako je lokacija Sarajevo, koji je objekat, ako nije tajna?
Nije Sa. U pitanju je Tuzla. I to izrazito frekventna lokacija, stupine. Iz tog razloga prvi sprat je van razmatranja. Imamo situaciju da se na proljece pravi novi spo a vec 70% stanova prodato. Ludnica...
xamp

#5896 Re: Cijene stanova All about

Post by xamp »

Zna li iko sta se desava sa onom zgradom JEDRA na kosevskom/velesicima... izgleda da postoji neki problem oko useljenja jer nemaju sve dozvole.. tamo je bio nesto jeftino kvadrat ako se ne varam?
Bosanac sa dna kace

#5897 Re: Cijene stanova All about

Post by Bosanac sa dna kace »

xamp wrote: 09/12/2020 12:12 Zna li iko sta se desava sa onom zgradom JEDRA na kosevskom/velesicima... izgleda da postoji neki problem oko useljenja jer nemaju sve dozvole.. tamo je bio nesto jeftino kvadrat ako se ne varam?
cek malo, koja? ona na izlazu iz tunela na lijevo? u ulici Halida Kajtaza?
xamp

#5898 Re: Cijene stanova All about

Post by xamp »

Bosanac sa dna kace wrote: 09/12/2020 13:46
xamp wrote: 09/12/2020 12:12 Zna li iko sta se desava sa onom zgradom JEDRA na kosevskom/velesicima... izgleda da postoji neki problem oko useljenja jer nemaju sve dozvole.. tamo je bio nesto jeftino kvadrat ako se ne varam?
cek malo, koja? ona na izlazu iz tunela na lijevo? u ulici Halida Kajtaza?
Jeste.. nisam bio siguran kojoj ulici pripada.
ps5

#5899 Re: Cijene stanova All about

Post by ps5 »

Izgleda da u Sarajevu niko osim Tibre ne zna završiti zgradu kako treba. Doduše ni Tibra ne zna kako treba ali Asim im završi to.
madesa

#5900 Re: Cijene stanova All about

Post by madesa »

znam licno osobu koja je na sudu sa ovima sto su je pravili zbog zemlje na kojoj je zgrada napravljena.
Post Reply