Aldi i LIDL u BiH????

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Aldi/Lidl u BiH????

Da
337
67%
Samo Aldi
16
3%
Samo Lidl
67
13%
Ni jedan!
80
16%

Total votes: 500

Nisrin

#401 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by Nisrin »

ibizza wrote: 11/11/2020 11:30
Robna marka Lidla da, ali npr. Ariel ce biti skoro identican u Lidlu i Bingu (20-tak pfk razlike, zavisno od trgovacke marze).
Ne znam to, ovdje Ariel bude drasticno snizen kako u Lidlu, tako i u Kauflandu, Edeki, Rewe, uvijek negdje, svi se trude da pridobiju kupce... Mada tu je i Real, Norma, Penny, Real, Aldi- ali Aldi forsira svoje, rijetko sta ima od drugih...
Za pocetak u Bosnu daj Boze da uvoze njemacki Ariel i frankfurtsku Nutelu...
Sto se tice Lidlovih deterdzenata, omeksivaca, kapsula za masinu, krema za suncanje itd- sve testove bolju ocjenu dobiju nego ovi izvikani brendovi, licno se uvjerila nisam!
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#402 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by konektovan »

Njemacki ariel, frankfurtska nutella..... :-) najezih se.....
Nisrin

#403 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by Nisrin »

Nastaviti se jeziti, ali to ljudi traze s vana, pogledaj i vozack buseva sta najvise dovlace pa preprodaju, ali i ostali... Ima ih more na FB i OLXu...

Uostalom, to su banalni primjeri, ali vecina cete popljuvati kompletan asortiman tamam da dodje Walmart u Bosnu!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#404 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote: 11/11/2020 13:18 Njemacki ariel, frankfurtska nutella..... :-) najezih se.....
Nema to kad krenem u Bosnu dole.
konektovan

#405 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by konektovan »

Nisrin wrote: 11/11/2020 14:00 Nastaviti se jeziti, ali to ljudi traze s vana, pogledaj i vozack buseva sta najvise dovlace pa preprodaju, ali i ostali... Ima ih more na FB i OLXu...

Uostalom, to su banalni primjeri, ali vecina cete popljuvati kompletan asortiman tamam da dodje Walmart u Bosnu!
Necu ja popljuvati asortiman, i jedva cekam da dodje neko od stranih igrača, eto, lidl nam je sve izvjesniji. Ali me mogu te price da je "frankfurtska" nutella bolja od ostalih i da se osjeti ogromna razlika u odnosu na druge. Pojeo sam na desetine kg razne nutelle, od Poljske, Italije, Njemacke, Kanadske i tu su razlke minimslne i ne bi ih ni tehnolozi koji ih prave, mogli razlikovati. Tako i za hebeni ariel,lenor, isto ko da se radi o raketama i satelitima, a ne o obicnom omeksivacu. :-)
Nasi ljudi su posebna sorta, a da je to tako, :-) potvrdjuje i ta prics o vozacima autobusa....eto, hvala im za njihov trud, jer zamisli kakav bi nam zivot bio da ne mozemo kusati frankfurtsku nutellu.... :-)
konektovan

#406 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2020 14:14
konektovan wrote: 11/11/2020 13:18 Njemacki ariel, frankfurtska nutella..... :-) najezih se.....
Nema to kad krenem u Bosnu dole.
Kakav si ti sa arielom...?? :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#407 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by _BataZiv_0809 »

Ah sta sa ti kazem @konektovan

To je sve samo refleksija naseg podanickog mentaliteta prema Svabama upakovana sa malogradjanstinom koja pati od pokazivanja marki. Ko biva njemacka Nutela/Ariel/kuracpalac je nesto posebno pa sam i ja poseban ako to koristim.

Uvijek mi naumpadne anegdota od radnika Energoinvesta u Libiji kad im je jedan inziner tvrdio da se pumpa za vodu ne bi pokvarila da je njemacka. Kad su utvrdili da jeste njemacka zapravo, on je rekao da onda ne valja voda :D

Haj za Nutelu mozda i nisam kompetentan, nisam neki ljubitelj slatkog, meni je svaka dobra i svaka vala ista, ali o deterdzentima mogu napisati doktorsku disertaciju. Od svoje 18te zivim sam i perem sopstvene prnje i koristio sam sve, apsolutno sve moguce i nemoguce deterdzente, pa i ta cudesa sto vozaci Kantic ekspresa tuse iz Njemacke. Drasticne razlike apsolutno nema. A i nedrasticne. Samo se razlikuju jesu li predmet malogradjanskih kompleksa ili ne.

Bio sam i podstanar jednom liku sto je penziju zaradio u Njemackoj i tusio me cinjenicom da su svi aparati u stanu koji sam rentao dovuceni iz Njemacke od njega licno i da cu vidjeti kako su dobre njemacke ves masine i kako televizori imaju bolje boje od nasih. Frajer je to ba mrtav ozbiljan mislio, ja mu se nisam u facu smijao samo zbog respekta prema godinama po kojim bi mi mogao biti otac. Sta mislis je li bolje prala ta AEG masina iz njemacke ili Grundig televizor jel bio bolji nego sto sam navikao :D

On topic: podrzavam da dodje sto vise stranih lanaca i sto vise razlicitih proizvoda. Lidl je meni kurac od ovce i zaobilazim ga kad sam u HR i opcenito u inostranstvu, ali neka dodje, bolje da ga ima nego da ga nema.
Nisrin

#408 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by Nisrin »

Mirise mi ves vise otkako smo u De, a to ne tvrdim samo ja, nego i ostali, a posebno sa djecom zene koje imaju flekau odjecu! Isto sto tvrde da ima razlike u pelenama i bebi hapama!
Ipak ima istine u ne/kvaliteti, jer prave 1. klasu za svoje zapadno trziste, zasto dole prodaju Made in Poland??
Isto je tako bila afera sa Nutelom, pa su rekli da su istrazivali trzista pa su tako dosli do zakljucka da mi dole volimo “manje ljesnjaka u Nuteli”?!!!

I nije sve svapsko najbolje, itekako imaju i oni propusta i skarta, ali i drugaciji pristup prema kupcima!

Ja NE PRIMIJETIM razliku Nutele, jer ja licno mogu jesti i onaj namaz sa 2% ljesnjaka, ali eto ostali kazu da je razlika evidentna!

I nema to veze sa malogradjanstinom, normalno da kupujem ono sto mogu da kupim za svoje pare sto mi je dostupno, i ja i svako drugi! Trenutno koristim i Lenor deterdzente od 6EUR i Denkmit od 1.5EUR, nije stvar cijene, nego toga sta kome odgovara iz X razloga!
P308

#409 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by P308 »

:D
stakasa

#410 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by stakasa »

konektovan wrote: 11/11/2020 14:27
Nisrin wrote: 11/11/2020 14:00 Nastaviti se jeziti, ali to ljudi traze s vana, pogledaj i vozack buseva sta najvise dovlace pa preprodaju, ali i ostali... Ima ih more na FB i OLXu...

Necu ja popljuvati asortiman, i jedva cekam da dodje neko od stranih igrača, eto, lidl nam je sve izvjesniji. Ali me mogu te price da je "frankfurtska" nutella bolja od ostalih i da se osjeti ogromna razlika u odnosu na druge. Pojeo sam na desetine kg razne nutelle, od Poljske, Italije, Njemacke, Kanadske i tu su razlke minimslne i ne bi ih ni tehnolozi koji ih prave, mogli razlikovati. Tako i za hebeni ariel,lenor, isto ko da se radi o raketama i satelitima, a ne o obicnom omeksivacu. :-)
Nasi ljudi su posebna sorta, a da je to tako, :-) potvrdjuje i ta prics o vozacima autobusa....eto, hvala im za njihov trud, jer zamisli kakav bi nam zivot bio da ne mozemo kusati frankfurtsku nutellu.... :-)
Ma navika bolan, nema tu bolji ili gori, podvalio neko robu ili orginal. Iako je isti recept opet mi se razlikuje cola u razlicitim zemljama. Ove su price bile za Marlboro prije rata, mi se kleli da je sarajevski najbolji
bandit_mo

#411 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by bandit_mo »

stakasa wrote: 11/11/2020 15:56
konektovan wrote: 11/11/2020 14:27

Ma navika bolan, nema tu bolji ili gori, podvalio neko robu ili orginal. Iako je isti recept opet mi se razlikuje cola u razlicitim zemljama. Ove su price bile za Marlboro prije rata, mi se kleli da je sarajevski najbolji
Mene su za vikend 2 sata uvjeravali da je Ariel iz Mullera bolji i da je veš bijelji te da vrijedi tih 50ak kuna više :roll:
E kupit ću ga i ne budu li avioni padali oko kuće radi refleksije bjeline, poklanjam ga ovdje nekom obožavatelju njemačkih proizvoda :D
frngla

#412 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by frngla »

Postavi 3 nutelle: poljsku, njemačku, i italijansku, ako iko skonta razliku sa povezom na očima, hebi me
NecuVise

#413 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by NecuVise »

Da nema razlike ne bi se druge članice EU žalile. Kakav podanici mentalitet kakva BiH. Pa nama su puno lošiju i linoladu slale komšije a da nam ne ovi ne šalju lošiji arijel i Nutellu. Mislim meni je dobra i naša i ne guram se da kupim Njemačku, ali se praviti nevješt i ismijavati ljude za tu stvar je degutantno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#414 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by _BataZiv_0809 »

Nek okupiraju Poljsku opet, mozda se popravi Nutella.
Bloo
Globalna šefica

#415 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by Bloo »

stakasa wrote: 11/11/2020 15:56 razlikuje cola u razlicitim zemljama.
MožDA je do vode :D
konektovan

#416 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by konektovan »

Cola iz Hadzića je najbolja, svake hefte je drugaciji okus... :mrgreen:
Nekad bude blago gazirana, nekad jace....i ne bi bilo loše da oznace na ambalazi, koja je... :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#417 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by _BataZiv_0809 »

Cola u Hrvackoj je najlosija.
Edin H.

#418 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by Edin H. »

konektovan wrote: 11/11/2020 23:04 Cola iz Hadzića je najbolja, svake hefte je drugaciji okus... :mrgreen:
Nekad bude blago gazirana, nekad jace....i ne bi bilo loše da oznace na ambalazi, koja je... :mrgreen:
Eto im EU pa neka im namecu besmislene standarde. :oops:

U BiH kada kupis colu slijedi faktor iznenadjenja kao kod Kinder jajeta :D
nepass1

#419 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by nepass1 »

frngla wrote: 11/11/2020 19:37 Postavi 3 nutelle: poljsku, njemačku, i italijansku, ako iko skonta razliku sa povezom na očima, hebi me
Ma ima razlike, drugaciji je smek. Sad koja je bolja i koja je koja nemam pojma. Nisam ljubitelj. Ali se fakat osjeti razlika. Za ostale produkte nisam bio privilegovan da isprobam njemacke artikle.
stakasa

#420 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by stakasa »

Prica da se losiji proizvodi guraju negdje drugo je besmislena, mjenjanje linije drasticno poskupljuje citav proces, nema sanse da se to namjerno radi
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#421 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by _BataZiv_0809 »

sherbett wrote: 11/11/2020 23:54 Cola u limenci je najbolja
Daleko najbolja. Ali meni Cola iz Folnegovicevog naselja (je li ono tu bjese ulica M.Sachsa) nekako blaza i sladja nego ova nasa iz Hadzica :razz:
ovo_malo_duse

#422 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by ovo_malo_duse »

nepass1 wrote: 12/11/2020 08:56
frngla wrote: 11/11/2020 19:37 Postavi 3 nutelle: poljsku, njemačku, i italijansku, ako iko skonta razliku sa povezom na očima, hebi me
Ma ima razlike, drugaciji je smek. Sad koja je bolja i koja je koja nemam pojma. Nisam ljubitelj. Ali se fakat osjeti razlika. Za ostale produkte nisam bio privilegovan da isprobam njemacke artikle.
Definitivno drugacija.

Nutella u Danskoj u odnosu na Poljsku a Poljska takodje u odnosu na ovu kod nas ima drugaciju teksturu i smek. Licno radio poredjenje tako sto sam donio teglu kuci iz Poljske u Dansku ( a i cjena debelo razlicita) isto tako i Cola ima razlicit nivo secera i gaziranja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#423 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by _BataZiv_0809 »

Jos samo Zviz fali da nam kaze koju o teksturama danske Nutelle
nepass1

#424 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by nepass1 »

Ja to ne jedem osim sa palacincima, nutella i hljeb su mi bljak. Zena kupi u bingu, ali eto par puta se potrefilo da imamo i tu njemacku i ovu iz binga u kuci. I bas probavao i osjeti se razlika. Ali ne mogu reci koja mi je bolja. Samo ima razlike u okusu
bandit_mo

#425 Re: Aldi i LIDL u BiH????

Post by bandit_mo »

Kad smo kod cola, jel tko probao Lidl colu?
Jedva sam je kupila jer imam animozitet prema kopijama cola, no Lidlova je fakat dobra.. Mnogo manje slatka. Zeto čak i bolja od coca cole zero.
Locked