Ja jesam posto su jeftini od ostali supermarketa!

Ovde pise da planiraju ulazak na BH trziste, ali je izvor wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Lidl
Moderator: anex

karanana wrote:planira li nekad neka fabrika i industrija da udje u BiH?
ili cemo svi readiti u supermarketima i prodavati sami sebi?
kekec wrote:karanana wrote:planira li nekad neka fabrika i industrija da udje u BiH?
http://www.stern.de/wirtschaft/unterneh ... 14772.htmlkomi wrote:ja sam čuo sa je taj dildo aka lidl loš prema radnicima
ogranicen broj odlazaka u wc i tako... cure i period = marama svezana oko ruke kao dozvola da idu u wc kad oce
i tome slicno
ne ,vec hajmo se prestati duriti kao djeca i poceti :strong69 wrote:Najbolje bi bilo zatvoriti sve proizvodace u BiH, otvoriti na njihovim mjestima shopping centre i uvoziti sve sa Zapada. Ionako tamo sve valja a ovdje je sve sranje. Ionako je tamo sve sjajno. I nama salju iste Milka cokolade kao i u Njemacku, i nama Dukat salje isto mlijeko kao i ono sto je u EU.
Pa sto ne bi otvorili ove lance marketa? Zaposlimo se svi tamo i bice nam odlicno. Kako smo slijepi. Takva buducnost nas ceka a mi kao budale trazimo neke druge nacine za zivot.
Mercator, Konzum, Interex, Lidl, Aldi... Sta nam jos fali? Billa? Moze...
Nisam baš sigurna, ono što je vidim u Lidlu je 90% njemačke robe.paral0c0 wrote:Lidl vecinu stvari nabavlja iz zemlje gdje posluje, kao stu je pivo, mlijeko, ali samo po imenu ALdi/Lidl.
Ne vjeruj svemu što čuješ, u Hrvatskoj su trgovci u Lidla plaćeni 50% više nego u drugim trgovačkim lancima.komi wrote:ja sam čuo sa je taj dildo aka lidl loš prema radnicima
ogranicen broj odlazaka u wc i tako... cure i period = marama svezana oko ruke kao dozvola da idu u wc kad oce
i tome slicno
U potpunosti netacno! I jednu i drugu prodavnicu imam u komsiluku, do hofera (hofer i aldi su jedna te ista prodavnica sa 2 razlicita imena) mi treba minuta i po pjeske, do lidla par minuta, vecina proizvoda u obe prodavnice su iz njemacke.paral0c0 wrote:Lidl vecinu stvari nabavlja iz zemlje gdje posluje, kao stu je pivo, mlijeko, ali samo po imenu ALdi/Lidl.
dalmatinka wrote:Ne vjeruj svemu što čuješ, u Hrvatskoj su trgovci u Lidla plaćeni 50% više nego u drugim trgovačkim lancima.komi wrote:ja sam čuo sa je taj dildo aka lidl loš prema radnicima
i tome slicno
Ovo je tacno! Rodica je jedno vrijeme radila u Lidlu i za vrijeme mjesecnice je morala vezati crvenu maramu oko ruke, a neke cure su vezivale kosu crvenom maramom. Ovo se dakle desavalo u Norveskojkomi wrote:ja sam čuo sa je taj dildo aka lidl loš prema radnicima
i tome slicno
Najbolji je Ice-Tea iz Aldija, i onaj multivitamiski sok u Lidl.Op3r4t0r wrote:U potpunosti netacno! I jednu i drugu prodavnicu imam u komsiluku, do hofera (hofer i aldi su jedna te ista prodavnica sa 2 razlicita imena) mi treba minuta i po pjeske, do lidla par minuta, vecina proizvoda u obe prodavnice su iz njemacke.paral0c0 wrote:Lidl vecinu stvari nabavlja iz zemlje gdje posluje, kao stu je pivo, mlijeko, ali samo po imenu ALdi/Lidl.
A sto se tice teme, apsolutno sam za otvaranje i jedne i druge prodavnice u bosni, ne moze nastetiti, samo moze donijeti korist, vise radnih mjesta, vecu konkurenciju i manje cijene.
Iako najcesce kupujem u jednoj drugoj prodavnici sigurno mogu potvrditi da nude dobar kvalitet i relativno nisku cijenu, pogotovo hofer, jedina mana hofera je sto skoro pa i nema u ponudi nista od brendiranih stvari, ali da ima tad nebi mogao imati niske cijene
chuchumbamayumbe wrote:kekec wrote:karanana wrote:planira li nekad neka fabrika i industrija da udje u BiH?
semmy wrote:a sta ce nam i lidl i aldi, kao da nemamo dovoljno lanaca prodavnica...uzas...