Dozer wrote: ↑30/10/2020 12:05Izjavljivane i postavljanje neke teorije nije samo po sebi i dokaz bilo cega.
Ja nisam postavio nikakvu teoriju, već sam ustanovio novu nauku koju do danas nismo imali - Nauku o Svijesti ili Nauku o nagonu samoodržanja, sa značenjem Zakona postojanjja. I uz nju sam priložio sve potrebne dokaze i objašnjenja koja mogu i osnovci da provjere i razumiju.
Dozer wrote: ↑30/10/2020 12:05Bilo ko od nas moze sad izmisliti bilo sta, posloziti na neki svoj nacin, i reci da je to "Zakon". Ono sto ti nikako ne shvatas jeste cinjenica da sve ovo sto ti pricas zapravo je samo to - prica.
Priča je to da je Zakon postojanja "priča". Ako uspiješ da oboriš dokaze i logiku Zakona postojanja koju sam dao, onda ovo sve tvoje što si do sada rekao, neće biti "priča".
Dozer wrote: ↑30/10/2020 12:05Ponudi nam samo jedan jedini "opipljiv" dokaz (citaj: provjerljiv i dokaziv), a koji se ne moze objasniti drugacije nego na tvoj nacin, i tu ces mozda i dobiti toliko zeljenu publiku.
Ponudio sam 7 dikaza, a ne jedan. To su, da se objektivna stvarnost (to je Univerzum) ne sastoji ni od čega drugog do od 7 fizičkih i psihičkih procesa i radnji: naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Njihov vršilac i uzrok je Svijest. Ako se ne slažeš, obori ove dikaze novim (svojim) dokazima. Tvoje dosadašnje prazne "priče" nisu dokazi.
Dozer wrote: ↑30/10/2020 12:05Kako nijedna religija nikada nije ponudila nikakav dokaz za svoja vjerovanja, cime su i nakon 5.000 godina i dalje samo u sferi vjerovanja i metafizike, tj. vlastitih promisljanja, "tumacenja" i ideja o tome sta je tu istina, a sta ne (a nije nista), u istom corsokaku si i ti s ovim svojim "zakonom".
I dalje pričaš samo šuplje i prazne "priče". Umjesto toga daj neki dokaz da osim Svijesti i njenih 7 sposobnosti i radnji (JA+7) postoji još nešto, plus.
Dozer wrote: ↑30/10/2020 12:05Sve sto si smislio je poteklo iz tvog uma,
Iz uma ne može da potekne ništa, prije nego što u um uđe. Kad se čovjek rodi, um mu bude prazan. U moj um je ušlo samo to da osim Svijesti i njenih 7 sposobnosti i radnji (JA+7), ničeg drugog nema. Daj ti sada ovde isprazni svoj um pred nama, da vidiomo šta u njemu ima. Da vidimo šta je istinito od toga što u tvom umu stoji, što je u njega ušlo, a šta si izmislio, a čega u stvarnosti nema.
Dozer wrote: ↑30/10/2020 12:05Sve je to samo jedna lijepa kontrukcija za koju, u realnosti, ne postoji nikakvo uporiste. Identicno vjerovanju u boga.
Dakle, tu smo. Po tebi, znači, da bi moja konstrukcija bila OK, kad bi bila identična vjerovanju u Boga. Baš me zanima koja si ti vjera, za koju misliš da je OK?
Dozer wrote: ↑30/10/2020 12:05P.S. Nisi mi odgovorio s koje strane brojis "devetke". Nije valjda da te zadeverah s ttim pitanjen?
Vidio sam to tvoje pitanje. Mnogo si se trudio da raznim pretunbacijama unakardiš simbol Zakona postojanja. Još nisi pokušao da ga staviš na nakovanj i lupaš po njemu čekićem - toliko on tvom vjerovanju smeta. Na tvoju žalost, simbol sam po sebi, nema nikakvu vrijednost bez dokaza i objašnjenja što simbol znači. Uništavajući, unakarađujući, brišući ili mijenjajući oblik simbola Zakona postojanja, ne možeš uništiti, unakaraditi, obrisati ili promijeniti njegoovo značenje, a to je sam Zakon postojanja. Pogotovo ne svojom vjerom
Evo ti ovdje više simbola Zakona postojanja. Svi znače isto, pa radi s njima šta želiš.