OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
breba

#876 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

breba wrote: 11/10/2020 04:27
Ljubo2 wrote: 11/10/2020 02:28 Uostalom, nikakvi fizički zakoni i ne postoje..
Ljubo2 wrote: 11/10/2020 02:28
breba wrote: 10/10/2020 02:05Kada bi se konkretno dotakao makar jednog zakona fizike i dokazao da ne postoji... Djeca nam se smiju Ljubo.
Nisam rekao da zakoni ne postoje. Postoje, ali nisu fizički , već životni, biološki, s obzirom da samo Svijest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti..
Ljubo2 wrote: 02/10/2020 03:00 Dakle, samo ELEKTRIČNA ENERGOJA POSTOJI, koju objektivno opažamo još i kao svjetlost i elektricitet. A ono što naučnici još uvijek ne znaju, to je da NI ENERGIJA NE POSTOJI

Svašta nešto nabacano, oprečno, bez smisla i konkretne ujedinjene misli.
Nije teško imati ideju, već je urazumiti.
Ljubo2

#878 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 11/10/2020 04:27
Ljubo2 wrote: 02/10/2020 03:00 Dakle, S V I J E S T, koju objektivno opažamo još i kao energiju, svjetlost i elektricitet. A ono što naučnici još uvijek ne znaju, to je da NI ENERGIJA, Ni SVJETLOST, NIELEKTRICITET NE POSTOJI

breba wrote: 11/10/2020 04:27Svašta nešto nabacano, oprečno, bez smisla i konkretne ujedinjenje misli.
Nema tu ništa nejasno. Sve je jasno kao dan. Šta tu može da bude nejasno kada kažemo da SAMO SVIJEST i njenih sedam fizičkih i psihičkih SPOSOBNOSTI VJEČNO POSTOJI. Sedam fizčkih i psihičkih RADNJI Svijesti NISU POSTOJANJE, a Svijest i njenih sedam sposobnosti, JESU.

Da li je ikada iko vidio ikakvu RADNJU da POSTOJI? NIJE. Uvijek je vidio samo RADNIKA koji radi i on je taj koji POSTOJI. Da li je ikada iko vidio ikakvo KRETANJE da POSTOJI? NIJE! Uvijek i samo je vidio KRETAČA koji se kreće i on je taj koji POSTOJI. Da li je ikada iko vidio ikakvu MISAO kao psihičku radnju da POSTOJI? NIJE. Uvijek je vidio samo MISLIOCA KOJI MISLI. ITD.

Problem mnogih prilikom pokušaja razumijevanja Zakona POSTOJANJA, jeste što ne znaju da naprave razliku između pojmova "POSTOJANJE" i "RADNJA". Radnje ne može da bude bez VRŠIOCA radnje, a VRŠIOCA može da bude bez RADNJE. Mnoge buni to što su fizičke i psihičke radnje opažljive i spoznatljive, a vršilac radnji njije, pa su zato ubijeđeni da su radnje te koje POSTOJE, a VRŠILAC radnje im ni na pamet ne pada, zato jer nije ni opažljiv, ni spoznatljiv. To je velika ZABLUDA. Cijeli materijalni opažljivi i spoznatljivi Univerzum je fizička i prihička RADNJA i kao takav nema značenje POSTOJANJA. Što znači da naučnici širom svijeta, koji se bave opažanjem i spoznavanjem Univerzuma kao fizičke i psihičke radnje, nikada neće uspjeti da saznaju ISTINU o UNIVERZUMU, zato jer se bave nečim što NEMA ZNAČENJE POSTOJANJA. Sve dok se ne počnu baviti VRŠIOCEM svih fizičkih i psihičkih radnji od kojih se Univerzum sastoji, sa značenjem UZROKA UNiverzuma, koji ISTINSKI POSTOJI. Bez kojega se ne može objasniti, ni Univerzum, niti bilo šta drugo od čega se Univerzm sastoji.

Zakon postojanja se JEDINO POSTOJANJEM VRŠICA svih fizičkih i psihičkih radnji baviI. Da bi se na kraju sve svelo na dokažljivu tvrdnju da samo SVIJEST i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti UISTINU POSTOJE. Ovu tvrdnju ni na koji način nije moguće oboriti, a da se ona istovremeno i ne dokaže, jer je nije moguće obarati, a da se ne upotrijebe svih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Sve ovo što sam naprijed rekao je čista LOGIKA. Ona je jedina metoda uz pomoć koje može sve da se objasni. Pomoću matematike, na primjer, bez koje ne bi moglo da bude fizike kao nauke, ne može se objasniti apsolutno ništa. Pomoću matematike se samo može zbrajati, oduzimati, dijeliti i množiti, ali samo u slučaju ako nešto može da se OPAZI što može da se broji, sabira, oduzima, množi ili dijeli. To mogu samo fizičke i psihičke radnje. Ali opet pod uslovom da POSTOJI NEŠTO što može fizičke i psihičke radnje da vrši.

Logika je ŠIRA i IZNAD je matematike. Matematika je oblast ili područje logike, a logika nije oblast i područje matematike. Isto tako je i filozofija ŠIRA i IZNAD je nauke, jer logika je osnovna filozofska disciplina. Pojedine nauke obuhvataju samo uske i specifične oblasti istraživanja, koje iz tog razloga ne mogu objasniti ništa. A filozofija i logika obuhvataju sve oblasti i života i nauke i zato samo od filozofije treba očekivati da ojhasni sve.

Uz napomenu da nikakvim vjerovanjima ovdje mjesta nema.
Ljubo2

#879 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 11/10/2020 04:08 jeste, to i ja kazem. Zato mislim da bi trebao otici kod doktora da se dokaze da nisi bolestan, nakon cega bi i ti i tvoje otkrice dobili svoju vjerodostojnost i vise niko ne bi mogao da sumnja ni u tebe ni u zakon postojanja. Autoritet bi ti dramaticno porastao.
Dakle, ti tvrdiš da sam ja psihopata zato što Zakon postojanja nema veze sa realnošću, a da ti, nisi psihopata koji, dok to tvrdiš, istovremeno dokazuješ da Zakon postojanja ima veze sa realnošću.
Tempo wrote: 11/10/2020 04:08Psihoza je psihički poremećaj kod koga je kao primarni simptom prisutno otuđenje pacijenta od realnosti. Ogledaju se u poremećenom kontaktu ili čak prekidu kontakta sa stvarnošću, dubokim poremećajima opažanja, emocija, mišljenja i ponašanja. Psihotičnoj osobi često nedostaje uvid u sopstvenu bolest, pa stoga bolesnik veruje da nije on bitno poremećen, već njegova okolina
Dobro si se ovdje opisao. Tvrdiš da nisi poremećen ti, već Zakon postojanja, po kojem postojiš ti i tvoja "okolina".
Dope_Man

#880 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Dope_Man wrote: 08/10/2020 10:57 Razlika izmedju vjere i intelektualne iskrenosti aka nauke:

Vjera - JA znam istinu i ja je definisem. Svako vase misljenje ide kroz MOJ filter, i tacno je SAMO AKO JA ODOBRIM.

Nauka - Znanje se dijeli, svi imaju pravo testirati hipotezu, zakljucak, zakon i naci mu mane, predstaviti nove dokaze i izmjeniti ranije misljenje.

Jedno je cisti egoizam, drugo altruizam. Pronadji sebe u ogledalu.
-Chesterfield-

#881 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by -Chesterfield- »

Tempo wrote: 11/10/2020 03:10
Ljubo2 wrote: 11/10/2020 03:04
Onaj ko po svaku cijenu želi da odbrani svoja vjerovanja od Zakona postojanja, zbog nedostataka bilo kakvih argumenata i logike pomoću kojih bi oborio Zakon postojanja, u očajanju, jedino što mu preostaje jeste da Zakon postojanja proglasi "deluzijom", a njegovog autora "psihopatom".

A onaj ko želi da sazna šta sve spada pod pojam "deluzija" i ko su najveće psihopate na svijetu, neka pročita i upozna se sa raznim naučnim, filozofskim, teološkim i ideološko-političkim vjerovanjima i ljudima koji iza njih stoje.

Imajući na umu da ljudi, rokovođeni svojim vjerovanjima, vode svijet u proipast i da se svijet može spasiti od propasti samo uz pomoć Zakona postojanja.

Jeste, jeste, to i ja kazem. Zato mislim da bi trebao otici kod doktora da se dokaze da nisi bolestan, nakon cega bi i ti i tvoje otkrice dobili svoju vjerodostojnost i vise niko ne bi mogao da sumnja ni u tebe ni u zakon postojanja.
Autoritet bi ti dramaticno porastao.
Tempo, da li ti stvarno misliš da je on bolestan?
Najlakše je čovjeka proglasiti ludim.
Dok sam čitao tvoj post, naumpade mi ovaj.

Tempo
ZeModerator

#882 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

-Chesterfield- wrote: 11/10/2020 20:59
Tempo wrote: 11/10/2020 03:10
Ljubo2 wrote: 11/10/2020 03:04 Onaj ko po svaku cijenu želi da odbrani svoja vjerovanja od Zakona postojanja, zbog nedostataka bilo kakvih argumenata i logike pomoću kojih bi oborio Zakon postojanja, u očajanju, jedino što mu preostaje jeste da Zakon postojanja proglasi "deluzijom", a njegovog autora "psihopatom".

A onaj ko želi da sazna šta sve spada pod pojam "deluzija" i ko su najveće psihopate na svijetu, neka pročita i upozna se sa raznim naučnim, filozofskim, teološkim i ideološko-političkim vjerovanjima i ljudima koji iza njih stoje.

Imajući na umu da ljudi, rokovođeni svojim vjerovanjima, vode svijet u proipast i da se svijet može spasiti od propasti samo uz pomoć Zakona postojanja.

Jeste, jeste, to i ja kazem. Zato mislim da bi trebao otici kod doktora da se dokaze da nisi bolestan, nakon cega bi i ti i tvoje otkrice dobili svoju vjerodostojnost i vise niko ne bi mogao da sumnja ni u tebe ni u zakon postojanja.
Autoritet bi ti dramaticno porastao.
Tempo, da li ti stvarno misliš da je on bolestan?
Najlakše je čovjeka proglasiti ludim.
Dok sam čitao tvoj post, naumpade mi ovaj.

Zar ima ikakvih sumnji da je neko ko govori da je reinkarnacija mao ce tunga lud?
Ljubo2

#883 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 11/10/2020 21:13Zar ima ikakvih sumnji da je neko ko govori da je reinkarnacija mao ce tunga lud?
Može i takav zaključak da se izvede da je Ljubo "LUD" i on može da bude potpuno ispravan. Ali ti, Tempo i tebi slični, uvijek iznova zaboravljate da ja nikome ne nudim SEBE, NI LUDOG, NI PAMETNOG, već ZAKON POSTOJANJA, koji obara sve dosadašnje naučne teorije koje se bave pitanjem postojanja materije, života i Univerzuma, sve filozofije, sve religije i sve svjetske ideologije i politike. A Zakon postojannja ne može oboriti niko, pa makar ja, Ljubo i bio lud. Ne samo da ga ne mopže oboriti niko, već i sam neznatan najmanji pokušaj da se ON obori može da posluži kao NEOBORIV DOKAZ ISPRAVNOSTI ZAKONA POSTOJANJA. Zato što Zakon postojanja kaže da samo SVIJEST i njenih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti POSTOJI, i da u beskrajnom nebeskom prostoru ništa ne može ni postojati, niti se desitio, a da se ne upotrijebe svih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti. Pa čak i kad Temopo izgovori ili napiše riječi: "LJUBO JE LUD", on nužno mora da uipotrijebi svih svojih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti i na taj način što je izgovorio ili napisao riječi: "Ljubo je lud", nije oborio Zakon postojanja, VEĆ GA DOKAZAO, a time ujedno OBORIO ono što očajno pokušava da brani - a to je LAŽNA SLIKA o postojanju ovoga SVIJETA koju nam nude prirodne nauke, filozofije, sva svjetsaka filozofska učenja, sve svjetske religije i ideologije i politike.

Dakle, ništa, ni meni ni Zakonu postojanja ne smeta kad neko, u očajanju pokuša da obrani svoje vjerovanje od Zakona postojanja, pa izgovori ili napiše riječi: "LJUBO JE LUD", zato što on na taj način ne obara Zakon postojanja, več DOKAZUJE.

Evo i ja ću sada, kao i Tempo i još neki, na isti način da DOKAŽEM valjanost Zakona postojanja, tako što ću bez i malo USTRUČAVANJA ću da napišem: "LJUBO JE LUD". Bez ikakve potrebe da to negiram i sebe branim, jer znam da na taj način NE OBARAM, već DOKAZUJEM PAMET Zakona postojanja, a OBARAM GLUPOST svih dosadašnjih LAŽNIH naučnih teorija, filozofija, religija, ideologija i politika. Čak da neko i ubije Ljubu, neće na taj način OBORITI, već DOKAZATI Zakon postojanja, jer dok bude ubijao Ljubu, moraće da upotrijebi svih SEDAM svojih fizičkih i psihičkih radnji. Moraće i da POMISLI da ubije Ljubu i OSJETI i RAZUMIJE potrebu da to uradi i NAPREGNE SE se i POKRENE i na kraju OPAZI i ZAPAMTI da je ubio Ljubu. Ništa u Univerzumu ne može ni da postoji, ni da se desi, a da se ne upotrijebe svih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Zato tih SEDAM sposobnosti i radnji i jesu ZAKON SVEIKUPNOG POSTOJANJA I DEŠAVANJA.

Evo i ja potvrđujem:

LJUBO JE LUD.

LJUBO JE LUD.

LJUBO JE LUD, PA ŠTA, NEK BUDE I DALJE. I to je u skladu sa Zakonom postojanja. Niko ne može biti ni lud mimo ZAKONA POSTOJANJA. Čak ni LUDE SVJETSKE NAUČNE TEORIJE, FILOZOFIJE, RELIGIJE, IDEOLOGIJE i POLITIKE.

Image
Last edited by Ljubo2 on 12/10/2020 01:12, edited 6 times in total.
saint_mirad

#884 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by saint_mirad »

Zašto postoji 7 psihičkih i fizičkih sposobnosti a ne 5 ili 11?
Tempo
ZeModerator

#885 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 12/10/2020 00:45
Tempo wrote: 11/10/2020 21:13Zar ima ikakvih sumnji da je neko ko govori da je reinkarnacija mao ce tunga lud?
Može i takav zaključak da se izvede da je Ljubo "LUD" i on može da bude potpuno ispravan. Ali ti, Tempo i tebi slični, uvijek iznova zaboravljate da ja nikome ne nudim SEBE, NI LUDOG, NI PAMETNOG, već ZAKON POSTOJANJA, koji obara sve dosadašnje naučne teorije koje se bave pitanjem postojanja materije, života i Univerzuma, sve filozofije, sve religije i sve svjetske ideologije i politike. A Zakon postojannja ne može oboriti niko, pa makar ja, Ljubo i bio lud. Ne samo da ga ne mopže oboriti niko, već i sam neznatan najmanji pokušaj da se ON obori može da posluži kao NEOBORIV DOKAZ ISPRAVNOSTI ZAKONA POSTOJANJA. Zato što Zakon postojanja kaže da samo SVIJEST i njenih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti POSTOJI, i da u beskrajnom nebeskom prostoru ništa ne može ni postojati, niti se desitio, a da se ne upotrijebe svih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti. Pa čak i kad Temopo izgovori ili napiše riječi: "LJUBO JE LUD", on nužno mora da uipotrijebi svih svojih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti i na taj način što je izgovorio ili napisao riječi: "Ljubo je lud", nije oborio Zakon postojanja, VEĆ GA DOKAZAO, a time ujedno OBORIO ono što očajno pokušava da brani - a to je LAŽNA SLIKA o postojanju ovoga SVIJETA koju nam nude prirodne nauke, filozofije, sva svjetsaka filozofska učenja, sve svjetske religije i ideologije i politike.

Dakle, ništa, ni meni ni Zakonu postojanja ne smeta kad neko, u očajanju pokuša da obrani svoje vjerovanje od Zakona postojanja, pa izgovori ili napiše riječi: "LJUBO JE LUD", zato što on na taj način ne obara Zakon postojanja, več DOKAZUJE.

Evo i ja ću sada, kao i Tempo i još neki, na isti način da DOKAŽEM valjanost Zakona postojanja, tako što ću bez i malo USTRUČAVANJA ću da napišem: "LJUBO JE LUD". Bez ikakve potrebe da to negiram i sebe branim, jer znam da na taj način NE OBARAM, već DOKAZUJEM PAMET Zakona postojanja, a OBARAM GLUPOST svih dosadašnjih LAŽNIH naučnih teorija, filozofija, religija, ideologija i politika. Čak da neko i ubije Ljubu, neće na taj način OBORITI, već DOKAZATI Zakon postojanja, jer dok bude ubijao Ljubu, moraće da upotrijebi svih SEDAM svojih fizičkih i psihičkih radnji. Moraće i da POMISLI da ubije Ljubu i OSJETI i RAZUMIJE potrebu da to uradi i NAPREGNE SE se i POKRENE i na kraju OPAZI i ZAPAMTI da je ubio Ljubu. Ništa u Univerzumu ne može ni da postoji, ni da se desi, a da se ne upotrijebe svih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Zato tih SEDAM sposobnosti i radnji i jesu ZAKON SVEIKUPNOG POSTOJANJA I DEŠAVANJA.

Evo i ja potvrđujem:

LJUBO JE LUD.

LJUBO JE LUD.

LJUBO JE LUD, PA ŠTA, NEK BUDE I DALJE. I to je u skladu sa Zakonom postojanja. Niko ne može biti ni lud mimo ZAKONA POSTOJANJA. Čak ni LUDE SVJETSKE NAUČNE TEORIJE, FILOZOFIJE, RELIGIJE, IDEOLOGIJE i POLITIKE.

Image
Zakon o kojem seres vec danima je proizvod tvojih deluzija. On nema nikakvo utemeljenje u stvarnom svijetu niti za bilo koju tvoju tvrdnju postoje emprijski dokazi.
Procitaj dva linka koja sam ti zalijepio i posjeti doktora.

Negi, kakav ti ovo logo sa kokoskama? Jel to reklama za agrokomercovu supu?
Ljubo2

#886 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 12/10/2020 01:30Zakon o kojem seres vec danima je proizvod tvojih deluzija. On nema nikakvo utemeljenje u stvarnom svijetu niti za bilo koju tvoju tvrdnju postoje emprijski dokazi.
Tačno je da za postojanje Svijesti empirijski dokazi ne postoje. Ali je tačno i to da bez SVIJESTI i njenih SEDAM sposobnosti NIKAVI EMPIRIJSKI DOKAZI, NI Z A ŠTA, NE MOGU DA POSTOJE, zato jer bez Svijesti i njenih 7 ničega ne bi bilo što bi empirijski moglo da se dokazuje.
Tempo wrote: 12/10/2020 01:30Procitaj dva linka koja sam ti zalijepio i posjeti doktora.
Nema veze za "doktora" - bio ti lud ili pametan, svejedno, SVE JE PO ZAKONU POSTOJANJA.
Tempo wrote: 12/10/2020 01:30Negi, kakav ti ovo logo sa kokoskama? Jel to reklama za agrokomercovu supu?
Nije to reklama sa supu, već simbol za NOVU SVJETSKU "VJERU", umjesto one LAŽNE STARE, zbog koje si ti toliko zapjenio da je braniš sa: "Ljubo je lud". Budi isken pa priznaj šta te svrbi.
Tempo
ZeModerator

#887 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 12/10/2020 01:52
Tempo wrote: 12/10/2020 01:30Zakon o kojem seres vec danima je proizvod tvojih deluzija. On nema nikakvo utemeljenje u stvarnom svijetu niti za bilo koju tvoju tvrdnju postoje emprijski dokazi.
Tačno je da za postojanje Svijesti empirijski dokazi ne postoje. Ali je tačno i to da bez SVIJESTI i njenih SEDAM sposobnosti NIKAVI EMPIRIJSKI DOKAZI, NI Z A ŠTA, NE MOGU DA POSTOJE, zato jer bez Svijesti i njenih 7 ničega ne bi bilo što bi empirijski moglo da se dokazuje.
Tempo wrote: 12/10/2020 01:30Procitaj dva linka koja sam ti zalijepio i posjeti doktora.
Nema veze za "doktora" - bio ti lud ili pametan, svejedno, SVE JE PO ZAKONU POSTOJANJA.
Tempo wrote: 12/10/2020 01:30Negi, kakav ti ovo logo sa kokoskama? Jel to reklama za agrokomercovu supu?
Nije to reklama sa supu, već simbol za NOVU SVJETSKU "VJERU", umjesto one LAŽNE STARE, zbog koje si ti toliko zapjenio da je braniš sa: "Ljubo je lud". Budi isken pa priznaj šta te svrbi.

Bla, bla
Ljubo2

#888 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

saint_mirad wrote: 12/10/2020 01:03Zašto postoji 7 psihičkih i fizičkih sposobnosti a ne 5 ili 11?
Iz istog razloga postoji samo 7, a ne 5ili 11, zbog kojeg si ti, kada si postavio pitanje "zašto 7", upotrijebio samo 7, a ne 5 ili 11. A to znači da zato što postoji samo 7, a ne 5 ili 11. Jer, ako bi bilo manje od 7, postojanje Univerzuma i života u njemu bi bilo nemoguće, a ako bi postojalo všie od 7, bilo bi nepotrebno jer ne bi služilo ničemu.
Ljubo2

#889 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 12/10/2020 02:45Bla, bla
Znam ja zašto se ti ljutiš na Zakon postpojanja i njegov simbol "jaje-pile-koka". Zato što si ti hindus, pa si shvatio da ti simboj "jaje-pile-koka" ugrožava tvoje vjerovanje, jer si u njemu prepoznao boga Višnua svedržitelja, Bramu stvoritelja i Šivu Rušitelja. Nema u tome ništa tako strašno. Samo, umjesto Višnua, Brame i Šive, staviš Jaje, Pile i Koku i sve ostaje kao što je i prije bilo. Razlika će da bude samo u tome što, kad budeš objašnjavao Jaje, Pile i Koku, svi će da razumiju o čemu pričaš i svi će znati da nisu prevareni i niko ni sa kim neće ratovati. A sve dok god budeš pričao o Višnuu, Brami i Šivi, niko neće znati, ni razumjeti o čemu pričaš i svi će se osjećati prevareni i svako će sa svakim ratovati.
Image
saint_mirad

#890 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by saint_mirad »

Ljubo2 wrote: 12/10/2020 04:47
saint_mirad wrote: 12/10/2020 01:03Zašto postoji 7 psihičkih i fizičkih sposobnosti a ne 5 ili 11?
Iz istog razloga postoji samo 7, a ne 5ili 11, zbog kojeg si ti, kada si postavio pitanje "zašto 7", upotrijebio samo 7, a ne 5 ili 11. A to znači da zato što postoji samo 7, a ne 5 ili 11. Jer, ako bi bilo manje od 7, postojanje Univerzuma i života u njemu bi bilo nemoguće, a ako bi postojalo všie od 7, bilo bi nepotrebno jer ne bi služilo ničemu.
:lol:
Dope_Man

#891 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Al najjace je kako covjek moze biti tako zaludjen svojom idejom da apsolutno bude slijep prema bilo kakvoj kritici svog "djela" dok istovremeno kritikuje drugo, u ovom slucaju uglavnom religiju, navodeci iste mane koje njegove ideje imaju.

Ne, nemas ti nijedan dokaz, a tvoja prica nije dokaz nicega. Tvoj takozvani zakon je jednak bilo kojoj religiji jer si dosao, ispricao pricu koja tebi ima smisla, i ocekujes da drugi vjeruju u isu iako istu nikako ne mozes dokazati.

Ponjave od tekstova ne dokazuju nista, a bilo ko moze, kao sto si ti vec radio, opisati bilo koju pojavu kroz X atributa i tvrditi da ih samo toliko postoji. Tvojih 7 ce lako bilo ko preinaciti u 2 ili 20, i dalje prodavati istu pricu. Imace jednaku validnost kao tvoja od 7. I ne, tvoja prica ne obara nista iz zvanicne nauke.

Evo ti izazov: Uzmi JEDAN zakon fizike i obori ga, i uvjerices sve nas, ne samo na temi vec i sirom svijeta. Sve sto trebas je oboriti JEDAN zakon fizike a tvoja prica u sustini to dozvoljava, a i ti uporno tvrdis da su naucnici glupani i sve naucne teorije smece.

Naravno, ti to ne mozes, kao sto ne mozes vidjeti supljinu svoje price. Kao psiholog po obrazovanju vjeruj da savrseno razumijem da ti to jednostavno ne mozes, zahtjevalo bi previse od tebe jer si u tom predugo.
Dozer

#892 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ljubo2 wrote: 11/10/2020 01:36
Dozer wrote: 09/10/2020 14:43P.S. Jesu li shejtani (zar nije samo 1 shejtan?) svjesni...materijalni...imaju li auru/dusu/jastvo?
Jesu, materijalni su. Pogledaj svugdje oko sebe i uvjeri se. Možeš u to da se uvjeriš i kad pogledaš u ogledalo.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

A jes'...vazda su mi govorili da sam pravi sejtan :D

Cika Ljubo (mogu Vas ovako zvati, ako ste ovo Vi, Ljubomir Jergovic?)...nisam ni ja bas u cvijetu mladosti, a prosao sam sito i reseto kroz zivot u ovih skoro 5 decenija. Ali Vi, u svojim godinama, mislim da biste trebali moci sve ovo objasniti malo razloznije i argumentovanije. Nisam citao Vase knjige, jer me zapravo ta tematika ne interesuje pretjerano, mada jesam procitao dvije od tri "glavne" vjerske zbirke pripovijetki, ali ovo kako postavljate stvari izgleda prilicno pretumbano.I nedostaje ogromna kolicina bilo kakve logike.
Mozda Vama jeste jasno sta zelite da kazete, ali ocigledno je da nikome drugom bas i nije. Razlog je vjerovatno u tome sto konstantno tumbate stvari, pri cemu su zakljucci uvijek kontradiktorni postavci.

Npr. kazete da postoji samo energija i informacija, koji onda tvore materiju. OK. Slazem se. Ali onda kazete da energija zapravo ne postoji, nego da postoji samo nekakav kretac (sta god to bilo), a zatim i da postoji samo svijest. Pa se na to nakalemi nekih dodtntih 7 fizickih i psihickih...necega...
Pa onda, da se sve zacini, kazete da je svijest cas svjesna (ovo je samo po sebi, izvinite, ali - nebuloza), a onda u nekoim dijelovima da nije (ono kada prelazi iz jednog u drugo bice/covjeka). Itd.itd.itd.

Radi svega ovoga mene uopste ne cudi sto "izgledate" deluzivno i psihoticno, a sto Vam mnogi ovdje i govore. Realno - Vase pisanje, a i kompletan "zakon", i izgledaju upravo tako.
Ljubo2

#893 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 12/10/2020 11:21Cika Ljubo (mogu Vas ovako zvati, ako ste ovo Vi, Ljubomir Jergovic?)...
Prvo, zovi me kako hoćeš. A drugo, nema potrebe da mi persiraš.
Dozer wrote: 12/10/2020 11:21Npr. kazete da postoji samo energija i informacija, koji onda tvore materiju. OK. Slazem se
. To ne kažem ja, već fzičari i biolozi, a ja sam kao primjer te njihove tvrdnje naveo "jaje-pile-koku". I bilo šta drugo može da posluži za primjer, pa i čovjek. Kao i atom, planeta Zemlja ili Univerzum itd. Međutim, problem j što ova naučna činjenica, da samo energija i informacija "postoji", nije dovoljna da bi mogli da razumijemo i znamo ISTINU o "postojanju" ni enerrgije, ni informacije, jer i dalje ostaju otvorena pitanja ŠTA su energija i informacija i KAKO ili ZAŠTO je njihovo inteligentno manifestovanje i "postojanje" (koje nije istinsko POSTOJANJE) uopšte moguće? Sve dok ne otkrijemo i saznamo KO ili ŠTA je UZROK njihovog "postojanja", koji je ISTINSKO POSTOJANJE.
Dozer wrote: 12/10/2020 11:21Ali onda kazete da energija zapravo ne postoji, nego da postoji samo nekakav kretac (sta god to bilo), a zatim i da postoji samo svijest.
Da bi "postojanje energije i informacije" moglo da se objasni i razumije, nužno je pronaći njihov UZROK. Inače, nikakve pojave, ni dešavanja u prirodi, nije moguće objasniti, ni razumjeti bez znanja njihovog UZROKA. Upravo zbog poteškoća otkrivanja i spoznavanja UZROKA postojanja svijeta, Istina o postojanju svijeta u svjetskoj nauci, filozofiji i svjetskim religijama još uvijek stoji na mrtvoj tački. Još uvijek se nije pomaklo od uvjerenja da je uzrok svijeta BOG, iako još uvijek niko, ne samo da nije objasnio Boga, već niko nije ni dokazao da Bog postoji. I upravo pitanje PRVOG UZROKA SVIJETA ili pak BOGA, je pitanje kojim sam i ja počeo da sebavim, pokušavajući da ga riješim. Kako?

I ja sam krenuo od naučne činjenice da samo energija i informacija "postoji", pokušavajući da pronađem logiku da može da se razumije KAKO je to moguće. Prvo što sam uradio jeste da sam izvršio logičku analizu energije i informacije, tako što sam to dvoje rasčlanio na njihove sastavne dijelove, tj. faktore, odnosno, načine na koje se energija i informacija manifestuju. Na načine na koje mi energiju i informaciju opažamo i spoznajemo. I nije bilo teško ustanoviti da se energija uvijek manifestuje kao fizička radnja i proces naprezanja i kretanja, a informacija, kao psihička radnja proces opažanja tog naprezanja i kretanja, te osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. To je ukupno SEDAM fizičkih i psihičkih radnji od kojih se sve u Univerzumu sastoji. Dakle, osim ovih SEDAM fizičkih i psihičkih radnji ničeg drugog u Univerumu nema i ove radnje su to što se podrazumijeva kad se kaže da samo energija i informacija "postoji".

Ali...ali...ali... sada dolazi na red ono glavno što ovdje treba da se objasni i razumije da bi mogli da otkrijemo UZROK, tj. BOGA koji UZROKUJE energiju i informaciju, a time ujedno i cijeli Univerzum i život u njemu. Odnosno da otkrijemo VRŠIOCA tih SEDAM fizičkih i psihičkih radnji. Da otkrijemo KRETAĆA koji se napreže i kreće, koji istovremeno i opaža to svoje naprezanje i kretanje, osjeća, pamti, misli i razumije. Jer LOGIČNO je da tih SEDAM fizičkih i psihičkih radnji ne mogu postojati same po sebi, ni vršiti same sebe, ako ne postoji njihov VRŠILAC (UZROK, BOG) koji ih vrši. Bez obzira što su fizičari došli do otkrića da u momentu, kad sve fozičke i pihičke radnje u Univerzumu prestani, da ne ostaje ništa - nikakav VRŠILAC, koji je sve te fizičke i psihičke radnje vršio. Pa smo tako sada došli do dileme da li taj VRŠILAC (UZROK, BOG) uopšte i postoji? I ako postoji gdje bi on mogao da bude ili gdje se krije?

Prva LOGIČNOST koja može da nam padne na pamet prilikom odgovaranja na ovo pitanje, jeste da je VRŠILAC svih fizičkih i psihičkih radnji NEDJELJIV od njih i da mi, kad opažamo te radnje, istovremeno opažamo i njihovog VRŠIOCA (BOGA). Kao na primjer što su čovjek i njegoovo kretanje nedjelivi jedno od drugog. Kojom prilikom mi opažamo samo čovjekovu, tj. KRETAČEVU SPOLJAŠNJOST, tj njegovi fizičku i psihičku radnju, a ne i UNUTRAŠNNJEG VRŠIOCA fizičkih i psihičkih radnji sa značenjem UZROKA i BOGA. Na koji način mi, empirijskim, naučnim i eksperimentalnim metodama saznajemo samo šta taj UZROK (BOG) za nas jeste kad ga posmatramo čulno, iz vana. A ne znamo šta taj isti UZROK (BOG) jeste za samoga sebe, kad on samoga sebe spoznaje u samome sebi, IZNUTRA? Niti znamo gdje On nestane kad se umiri i prestane sve fizičke i psihičke radnje da vrši, poslije čega ne ostane, takorekuć, NIŠTA? Odnosno, kad ostane, kako fizičari vele, samo KVANTNI VAKUUM, tj. prostor u kojem nema nikakvih ni fizičkih, ni psihičkih radnji.

Pa se sada postavlja pitanje, da li je uopšte moguće saznati i dokazati da VRŠILAC (UZROK, BOG) svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji uopšte i POSTOJI?

Naravno da je moguće i to na vrlo jednostavan način. KAKO?

Treba se samo SJETITI da se ni čovjek, tj. ljudski organizam, ne sastoji ni od čega drugog do takođe, kao i sve ostalo, samo od energije i raznih informacija, odnosno, od SEDAM opažljivih fizičkih i psihičkih radnji. I da je čovje sposoban, ne samo da opaža samoga sebe čulno iz vana i tako dokazuje svoje objektovno, materijalno, fizičko postojanje u vidu, ne samo fizičkih radnji naprezanja i kretanja, već i psihičkih radnji opažanja tog naprezanja i kretanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja.

Ali i mnogo više od toga. Čovjek je sposoban da do izvjesne mjere upoznaje i dokazuje postojanje samoga sebe i u svojstvu VRŠIOCA (UZROKA,BOGA) svih fizičkih i psihičkih radnji od koji se njegov organizam sastoji. KAKO i na koji način?

Naravno, uz pomoć SEDAM fizičkih i psihičkih radnji koje vrši - u vrijeme kad ih vrši - kada ON ZNA (SVJESTAN JE) da on kao VRŠILAC (ZROK, BOG) svojih fizičkih i psihičkih radnji POSTOJI i ZNA (SVJESTAN JE) da je upravo ON taj koji svoje fizičke i psihičke radnje vrši. I kada ga neko upita ili kad on sam sebe upita, ko u njegovom tijelu vrši sve fizičke i psihičke radnje, ON će uvijek da kaže: "JA".

I upravo to "JA" je ono što sve moguće fizičke i psihičke radnje u Univerzumu vrši. Ono je to koje psiholozi zovu imenom "SVIJEST", logičari i filozofi imenom UZROK, SUŠTINA ili BITAK, a vjernici imenom "BOG kojeg možemo spoznati SAMO U SEBI". To JA je subjektivna nutrina svake elementarne čestice, svakog atoma, nebeskog tijela, galaksije, Univezuka, kao i svake ćelije, biljke, životinnje ili čovjeka i u svemu djeluje u svojstvu VRŠIOCA svih 7 fizičkih i psihičkih radnji

Ta Svijest, koja sebe zove imenom "JA", koju još zovemo imanom Uzrok, Suština, Subjekt, Bitak ili Bog, NIJE MATERIJALNA ni opažljiva. ALI postaje materijalna i opažljiva kad se napregne i pokrene i na taj način poprimi materijalna, fizička svojstva sile i mase. A prestaje da bude materijalna i opažljiva kad prestane fizičke radnje naprezanja i kretanja da vrši. Što podrazumjeva da ono što zovemo imenom "Materija", da je to, zapravo napregnuta i pokrenuta Svijest. Što podrazumijeva da materija-energija, isto kao i informacija, tj psiha, nije nešto za šta možemo da kažemo DA POSTOJI, već da uvijek i samo POSTOJI SVIJEST (BOG) koja se fizički i psihički manifestuje kao energija i informacija (psiha).

Da bi onaj krajnji zaključak bio da samo SVIJEST (JASTVO) i njenih SEDAM fizičkih i psihičkih SPOSOBNOSTI POSTOJE i to APSOLUTNO, jer se nikada ne gube, tj. nikada ne počinju i ne završavaju. A da SEDAM fizičkih i psihičkih radnji koje OPAŽAMO kao Univerzum, ne postoje apsolutno, već samo RELATIVNO, zato jer uvijek iznova mogu i da počinju i završavaju i zato jer ne mogu postojati same po sebi bez VRŠIOCA (SVIJESTI, BOGA, UZROKA) koji ih vrši. Zato sa punim pravom možemo da tvrdimo da NE POSTOJI KRETANJE kao fizička radnja, već uvijek i samo KRETAČ KOJI SE KREĆE. Ili, da ne postoji psihička radnja mišljenja, već uvijek i samo MISLILAC KOJI MISLI. Ili da ne postoji nikakvo znanje, već uvijek i samo ZNALAC KOJI ZNANJE ZNA.

Dakle, krajnji zaključak glasi da postoji, najkraće rečeno, samo JA+7 i ništa drugo. Postoji tako što se vječno pretače kroz svoja TRI prirodna oblika i stanja, po principu "jaje-pile-koka" sve uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Na koji način uvijek iznova, u svojstvu sebe kao fizičke pojave i procesa, uzrokuje sebe kao psihičku pojavu i proces. Da bi zatim, u svojstvu sebe kao prihičke pojave i procesa, uzrokovao sebe kao fizičku pojavu i proces.

Sve ovo što sam naprijed ispričao, može da provjeri, objasni i razumije SVAKO NA I U SEBI SAMOM ili na primjeru "jaje-pile-koka" sa značenjem mini univerzuma. Ničega u Univerzumu drugog nema što već u ova dva navedena primjera nema. Nije nužno istraživati cijeli Univerzum da bi saznali Istinu o postojanju Univerzuma. Dovoljno je samo do kraja istražiti i razumjeti ova dva navedena primjera. Jer ZAKON po kojem sve psotoje je za SVE ISTI i za atom i nebesko tijelo i sisteme nebeskih tijela i za ćeliju i boljku i životinju i čovjeka i čovječanstvo i cijeli Univerzum. Sve što postoji je JA+7 i ništa drugo.
Dozer wrote: 12/10/2020 11:21Pa se na to nakalemi nekih dodtntih 7 fizickih i psihickih...necega... Pa onda, da se sve zacini, kazete da je svijest cas svjesna (ovo je samo po sebi, izvinite, ali - nebuloza), a onda u nekoim dijelovima da nije (ono kada prelazi iz jednog u drugo bice/covjeka). Itd.
Zar je neprovjerljivo i nerazumljivo kad iz iskustva vlastite svijesti znamo, da ona može da bude svjesna sebe i svijeta oko sebe, samo u vrijeme kad koristi svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, a da nije ničega svjesna kad miruje i spava dubokim snom i ni jednu od tih svojih 7 ne koristi. Još je francuski filozof Dekart prije 400 godina otkrio da Svijest može dokazati svije postojanje uz pomoć svojih fizičkih i psihičkih radnji u vrijeme kada ih vrši, kada je rekao: "MISLIM, DAKLE POSTOJIM".
Dozer wrote: 12/10/2020 11:21Radi svega ovoga mene uopste ne cudi sto "izgledate" deluzivno i psihoticno, a sto Vam mnogi ovdje i govore. Realno - Vase pisanje, a i kompletan "zakon", i izgledaju upravo tako.
Moje pisanje i Zakon postojanja su savršeno precizni i izuzetnio laki za razumijevanje, s obzirom da svaki čovek, kao ogledni primjerak na kojem može sve da provjeri što kažem, ima samoga sebe. I zaista tu nema mnogo čega ni da se provjeava, ni da se razumije, osim samo toliko da osim Svijesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ničeg drugog nema. Samo onaj ko uspije da dokaže da u Univerzumu ima bilo čega drugog od JA+7 može da tvrdi da je Zakon postojanja "deluzija", a ja "psihopata", što NIKADA NE MOŽE I NEĆE DA SE DESI. Nikada niko neće uspjeti da opovrgne da samo Svijest uistinu POSTOJI, koja se fizički i psihički manifestuje kao ENERGIJA I INFORMACIJA u vidu 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Ako neko misli da raspolaže sa nekim protivargumentom ili ako se kome čini da u cijeloj ovoj mojoj priči ima još neki detalj neprovjerljiv ili nejasan, neka ga navede.

Image
Ljubo2

#894 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Al najjace je kako covjek moze biti tako zaludjen svojom idejom da apsolutno bude slijep prema bilo kakvoj kritici svog "djela" dok istovremeno kritikuje drugo, u ovom slucaju uglavnom religiju, navodeci iste mane koje njegove ideje imaju.
Ova tvoja tvrdnja nema nikakvog ni iskustvenog, ni logičkog osnova i zbog toga je smatram neutemeljenom, čak zlonamjernom. Religije se bave izmišljenim, nedokazivim i nespoznatljivim Bogom, a Zakon postojanja se bavi širom logičkom analizom energije i informacije u vidu 7 fizičkih i psihičkih procesa i radnji i njihovim logičkim povezivanjem, po sistemu "uizrok-posljedica" u smislenu logičku cjelinu. To su procesi kojima se bavi fizika, bilogija i psihologija.
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Ne, nemas ti nijedan dokaz, a tvoja prica nije dokaz nicega. Tvoj takozvani zakon je jednak bilo kojoj religiji jer si dosao, ispricao pricu koja tebi ima smisla, i ocekujes da drugi vjeruju u isu iako istu nikako ne mozes dokazati.
Pričaš uprazno, ponovo zlonamjerno, bez navođenja bilo kakve nelogičnosti za koju tvrdiš da u Zakonu postojanja stoji. Što se dokazivanja Zakona postojanja tiče, on je već naučno dokazan, jer za njegovo formulisanje su korištene već poznate i dokazane naučne činjenice iz oblasti fizike, bilogije i psihologije. Ono što je u svemu tome novo je samo logičko povezivanje tih činjenica po sistemu "uzrok- posljedica". To je nešto što se NE DOKAZUJE, već samo RAZUMIJE - ko je sposoban da logički razmišlja i razumije.
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Ponjave od tekstova ne dokazuju nista, a bilo ko moze, kao sto si ti vec radio, opisati bilo koju pojavu kroz X atributa i tvrditi da ih samo toliko postoji. Tvojih 7 ce lako bilo ko preinaciti u 2 ili 20, i dalje prodavati istu pricu. Imace jednaku validnost kao tvoja od 7. I ne, tvoja prica ne obara nista iz zvanicne nauke.
Naravno da moja priča ne obara ništa iz nauke. Moja priča samo popunjva PRAZNINE u nauci, na način što povezuje sve naučne činjenice iz fizike, biologije i psihologije u logičku smislenu cjelinu i sistem, sve po sistemu "uzrok-posljedica" i tako daje konačan odgovor na pitanja u vezi postojanja materije, života i Univerzma, koji još uvijek ne postoji u svjetskoj, ni nauci, ni filozofiji, ni svjetskim religijama. A to što naprazno tvrdiš da svako može "MOJIH SEDAM" da preinači na "2 ili 20" i napravi istu priču koju sam ja napravio, izvoli, uradi to što tvdiš, da te vidim, ako si u stanju. Ako nisi, slobodan si da pozoveš i Ajnštajna u pomoć, Teslu, Hegela ili Hitlera, Staljina, Bili Gejtsa, rimskog papu ili bilo kaoga drugog. Pa ako i tada ne uspiješ, onda ti ne ostaje drugo, već da začepiš.
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Evo ti izazov: Uzmi JEDAN zakon fizike i obori ga, i uvjerices sve nas, ne samo na temi vec i sirom svijeta. Sve sto trebas je oboriti JEDAN zakon fizike a tvoja prica u sustini to dozvoljava, a i ti uporno tvrdis da su naucnici glupani i sve naucne teorije smece.
Ja nikad nisam pokušao da oborim bilo koji zakon fizuke, već samo da objasnim da fizički zakoni NISU FIZIČKI, već zakoni Svijesti i njenih SEDAM sposobnosti i radnji. Undestand?
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Naravno, ti to ne mozes, kao sto ne mozes vidjeti supljinu svoje price.
Ovdje si ti JEDINI koji ne možeš da vidiš ŠUPLJINU svojih zamjerki na račun Zakona postojanja.
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Kao psiholog po obrazovanju vjeruj da savrseno razumijem da ti to jednostavno ne mozes, zahtjevalo bi previse od tebe jer si u tom predugo.
Baš si mi ti JAK PSIHOLOG koji se ne baviš ničim drugim do psihičkim procesima, tvrdeći da su psihički procesi Svijest i da je Svijest proizvod mozga. Takvom psihologijom i do takvih zaključaka mogu da dođu i Mali Perica i Đokica i Mujica.
Dozer

#896 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

@Ljubo2
Vidi nesto... I ti u svojoj teoriji, odnosno "zakonu" i kreces i zadrzavas se na isotj postavci - energija i informacija. Medjutim, ono sto ti "bjezi" jeste cinjenica da smo upravo mi, ljudi, uspostavili i ove pojmove, dali im znacenje, kao i neke nama citljive i razumljive opisne detalje.
Samom ovom cinjenicom uvijek ces se vratiti na ono sto ti rekoh u startu - beskonacna petlja.

Za nas je informacija ono sto smo mi sami definisali da jeste, zar ne? Identicno je i s energijom. Ali, posto je to sve sto imamo, onda se moramo i vrtiti oko toga. Bar dok se ne nadodje na nesto novo, drugacije...

E, posto se vrtimo na ovom sto trenutno znamo, preciznije samo milsimo da znamo jer niposto ne znaci da je nase trenutno znanje o bilo cemu zapravo tacno, onda se taj nekakav postanaka moze podvesti pod vrlo jednostavnu matricu - informacija + energija = materija.

Ili, jednostavnije receno, energija uzrokuje materijalizaciju informacija.
belfy

#897 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

@Ljubo2, znaci kada Svijest miruje nista ne postoji?
Dozer wrote: 13/10/2020 15:14 ...
Ili, jednostavnije receno, energija uzrokuje materijalizaciju informacija.
a nisi se zapitao uzrokuje li materijalizacija energizaciju informacija? ili da li informacija uzrokuje materalizaciju energizacije? to se ne pitas, jel' tako?
Tempo
ZeModerator

#898 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 13/10/2020 06:17
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Al najjace je kako covjek moze biti tako zaludjen svojom idejom da apsolutno bude slijep prema bilo kakvoj kritici svog "djela" dok istovremeno kritikuje drugo, u ovom slucaju uglavnom religiju, navodeci iste mane koje njegove ideje imaju.
Ova tvoja tvrdnja nema nikakvog ni iskustvenog, ni logičkog osnova i zbog toga je smatram neutemeljenom, čak zlonamjernom. Religije se bave izmišljenim, nedokazivim i nespoznatljivim Bogom, a Zakon postojanja se bavi širom logičkom analizom energije i informacije u vidu 7 fizičkih i psihičkih procesa i radnji i njihovim logičkim povezivanjem, po sistemu "uizrok-posljedica" u smislenu logičku cjelinu. To su procesi kojima se bavi fizika, bilogija i psihologija.
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Ne, nemas ti nijedan dokaz, a tvoja prica nije dokaz nicega. Tvoj takozvani zakon je jednak bilo kojoj religiji jer si dosao, ispricao pricu koja tebi ima smisla, i ocekujes da drugi vjeruju u isu iako istu nikako ne mozes dokazati.
Pričaš uprazno, ponovo zlonamjerno, bez navođenja bilo kakve nelogičnosti za koju tvrdiš da u Zakonu postojanja stoji. Što se dokazivanja Zakona postojanja tiče, on je već naučno dokazan, jer za njegovo formulisanje su korištene već poznate i dokazane naučne činjenice iz oblasti fizike, bilogije i psihologije. Ono što je u svemu tome novo je samo logičko povezivanje tih činjenica po sistemu "uzrok- posljedica". To je nešto što se NE DOKAZUJE, već samo RAZUMIJE - ko je sposoban da logički razmišlja i razumije.
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Ponjave od tekstova ne dokazuju nista, a bilo ko moze, kao sto si ti vec radio, opisati bilo koju pojavu kroz X atributa i tvrditi da ih samo toliko postoji. Tvojih 7 ce lako bilo ko preinaciti u 2 ili 20, i dalje prodavati istu pricu. Imace jednaku validnost kao tvoja od 7. I ne, tvoja prica ne obara nista iz zvanicne nauke.
Naravno da moja priča ne obara ništa iz nauke. Moja priča samo popunjva PRAZNINE u nauci, na način što povezuje sve naučne činjenice iz fizike, biologije i psihologije u logičku smislenu cjelinu i sistem, sve po sistemu "uzrok-posljedica" i tako daje konačan odgovor na pitanja u vezi postojanja materije, života i Univerzma, koji još uvijek ne postoji u svjetskoj, ni nauci, ni filozofiji, ni svjetskim religijama. A to što naprazno tvrdiš da svako može "MOJIH SEDAM" da preinači na "2 ili 20" i napravi istu priču koju sam ja napravio, izvoli, uradi to što tvdiš, da te vidim, ako si u stanju. Ako nisi, slobodan si da pozoveš i Ajnštajna u pomoć, Teslu, Hegela ili Hitlera, Staljina, Bili Gejtsa, rimskog papu ili bilo kaoga drugog. Pa ako i tada ne uspiješ, onda ti ne ostaje drugo, već da začepiš.
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Evo ti izazov: Uzmi JEDAN zakon fizike i obori ga, i uvjerices sve nas, ne samo na temi vec i sirom svijeta. Sve sto trebas je oboriti JEDAN zakon fizike a tvoja prica u sustini to dozvoljava, a i ti uporno tvrdis da su naucnici glupani i sve naucne teorije smece.
Ja nikad nisam pokušao da oborim bilo koji zakon fizuke, već samo da objasnim da fizički zakoni NISU FIZIČKI, već zakoni Svijesti i njenih SEDAM sposobnosti i radnji. Undestand?
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Naravno, ti to ne mozes, kao sto ne mozes vidjeti supljinu svoje price.
Ovdje si ti JEDINI koji ne možeš da vidiš ŠUPLJINU svojih zamjerki na račun Zakona postojanja.
Dope_Man wrote: 12/10/2020 08:49Kao psiholog po obrazovanju vjeruj da savrseno razumijem da ti to jednostavno ne mozes, zahtjevalo bi previse od tebe jer si u tom predugo.
Baš si mi ti JAK PSIHOLOG koji se ne baviš ničim drugim do psihičkim procesima, tvrdeći da su psihički procesi Svijest i da je Svijest proizvod mozga. Takvom psihologijom i do takvih zaključaka mogu da dođu i Mali Perica i Đokica i Mujica.
ja, i?
breba

#899 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 13/10/2020 06:17 Međutim, postoji i druga vrsta logike koja svijetu još uvijek nije poznata i o toj logici ti ja pričam.
Već postoji ta Alan Ford logika.
"Ako namjeravaš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
Logično i iskustveno dokazivo.
Ljubo2

#900 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 13/10/2020 15:14Vidi nesto... I ti u svojoj teoriji, odnosno "zakonu" i kreces i zadrzavas se na isotj postavci - energija i informacija. Medjutim, ono sto ti "bjezi" jeste cinjenica da smo upravo mi, ljudi, uspostavili i ove pojmove, dali im znacenje, kao i neke nama ciljive i razumljive opisne detalje.
Činjenica, da smo mi ljudi formirali sve pojmove i dali im značenje, ne ugrožava Zakon postojanja, po kojemu samo Svijest i njenih sedam sposobnosti postoji? Zato ne ugrožava što, kao prvo, ljudi su Svijest koja postoji uz pomoć svojih sedam sposobnosti. Kao drugo, ljudi kao Svijest, uz pomoć svojih sedam sposobnosti formiraju sve pojmove i daju im značenja. I kao treće i sve ono što ljudi opažaju i o čemu formiraju pojmove, takođe je Svijest koja postoji uz pomoć sedam sposobnosti.
Dozer wrote: 13/10/2020 15:14Samom ovom cinjenicom uvijek ces se vratiti na ono sto ti rekoh u startu - beskonacna petlja.
Ne znam šta podrazumijevaš pod pojmom "beskonačna petlja". Ali zmam da osim Svijesti i njenih sedam sposobnosti i radnji ničeg drugog nema i da nikakva druga "beskonačna petlja" ne postoji, do vječito, kružno, TROJEDNO ponavljanje Svijesti uz pomoć njenih sedam fizičkih i psihičkih radnji. Tu TROJEDNU PETLJU sam objasnio na primjeru "jaje-pile koka". To je primjer jedne cjelovite RADNJE Svijesti, koja ima svoje tri faze, koju Svijest izvodi uz pomoć svojih sedam sposobnosti. Koja (trofazna radnja) uvijek iznova završava u onoj tački - tački mirovanja - iz koje i počinje. Bilo koja radnja u Univerzumu da se desi, pa makar kad čovjek i samo prdne, ima svoje tri faze. Uvijek počinje iz faze mirovanja, pa prelazi u razvojnu fazu dizanja i širenja, poslije koje slijedi faza padanja i skupljanja, koja se na kraju završava u fazi iz koje je počela da se razvija, tj. u fazi mirovanja. Gdje imamo da Svijest prilikom izvršenja svih triju faza prđenja, mora da upotrijebi svih sedam svojih sposobnosti i radnji, tj. mora i da pomisli i razumije da hoće da prdne, zatim i da se napregne i pokrene da prdne, a potom i da opazi, osjti i zapamti da je prdnula, da bi o tome kasnije mogla i da misli. Isto je kad čovjek bilo koju radnju želi da uradi, pa makar i samo malim prstom da mrdne. Isto je i sa svim mogućim radnjama od kojih se Univerum sastoji. Uvijek imamo kružno, trofazno ponavljanje jedne i iste prirodne sile i pojave zvane Svijest, uz pomoć njenih sedam sposobnosti, i osim tog kružnog, vječitog ponavljanja, nikakve druge "beskonačne petlje" u Univerzumu ne postoje. Ta petlja, simbolično prikazana kao "jaje-pile-koka", to je ono što zovemo imenom "PERPETUUMMOBILE" - točak koji se sam po sebi vrti, koji istovremeno i proizvodi i troši energiju pomoću koje se vrti. Dok troši energiju, kad se vrti, on je istovremeno i proizvodi, da bi pomoću te proizvedene energije mogao ponovo da se vrti. Ta energija koju proizvodi je psihička snaga u vidu INFORMACIJE, tj ZNANJA o vrtnji, pomoću koje će, kada se zaustavi i odmori, uz pomoć MIŠLJENJA tog ZNANJA, ponovo i na isti način da se napregne i počne da se vrti. I tako beskonačno u prošlost i budućnost, bez početka i kraja. Niti može da se vrti bez energije (informacije) koju "troši", niti može da ima energiju (informaciju) koju "troši" ako je istovremeno ne proizvedi uz pomoć one energije koju troši, da bi kasnije mogao ponovo da je trošeći proizvodi. Taj proces trošenja i obnavljanja energije - to je naizmjenična uzajamna uslovjenost između informacije i energije, odnosno, između fizičkih i psihičkih procesa i radnji - je prost i isvima nam je iz iskustva poznat, jer i mi smo energija koja postoji tako što se sama, trofazno, uvijek iznova i troši i obnavlja. Odnosno, iz mirovanja prelazi u stanje naprezanja i kretanja i tako se umara, a zatim se opušta, zaustavlja i odmara. Kojom prilikom se iz pomoć psihičkih procesa opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja uvijek izbžnova stvara Znanje (informacija) o cijelom trofaznom procesu, pomoću kojeg Svijest dovodi sebe u stanje svjesnosti, što podrazumijeva da ta vječita samoponavljajuća petlja nije mrtva i besvjesna, kako to naučnici misle kad govore o energiji i informaciji, već je ona u svim mogućim svojim pojavnim oblicima, ŽIVA i SAMOSVJESNA.
Dozer wrote: 13/10/2020 15:14Za nas je informacija ono sto smo mi sami definisali da jeste, zar ne? Identicno je i s energijom. Ali, posto je to sve sto imamo, onda se moramo i vrtiti oko toga. Bar dok se ne nadodje na nesto novo, drugacije...
Ne postoji ništa ni "novo", ni "drugačije" od onoga što sam sada gore objasnio. Uvijek i samo živa i samosvjesna energija i informacija postoji. Odnosno, uvijek i samo napregnuta i pokrenuta ili nenapregnuta i nepokrenuta SVIJEST POSTOJI. Jedino što drugačije može da bude jesu različite informacije o različitiom oblicima naprezanja, kretanja i rada žive i samosvjesne energije, koje energija, tj. Svijest, može da mijenja i po tim različitim informacijama se na različite načine fizički manifestuje, tj. prelazi (pretače se) iz jednog oblika u drugi.
Dozer wrote: 13/10/2020 15:14E, posto se vrtimo na ovom sto trenutno znamo, preciznije samo milsimo da znamo jer niposto ne znaci da je nase trenutno znanje o bilo cemu zapravo tacno, onda se taj nekakav postanak moze podvesti pod vrlo jednostavnu matricu - informacija + energija = materija.
Sve dok ne otkrijemo i do karaja ne uspijemo da razumijemo ZAKON POSTOJANJA, mi se vrtimo u NEZNANJU, odnossno U VJEROVANJU DA ZNAMO, A NE ZNAMO. A kad otkrijemo i do kraja uspijemo da razumijemo Zakon postojanja, onda od toga nema dalje. To je kraj ZNANJA. Ni Bog ne zna više od toga. Jer to i jeste ZNANJE O TROJEDNOM SVEMOĆNOM BOGU kao PRVOM, nestvorivom i neuništivom UZRKU svijeta. Odnosno, to je znanje o Svijesti i njenih sedam sposobnosti, pomoću kojih je ona SVEMOĆNA.

Uz napomenu da je Zakon postojanja OPŠTE ZNANJE koje na svim nivoima postojanja podjednako važi. I uz napomenu da postoje i ona specifična znanja i informacije o različitim materijalnim formama i načinima fizičkog manifestovanja, koja uvijek iznova moraju da se uče prilikom pretakanja žive i svjesne energije iz jednog materijalnog oblika u drugi ili prilikom prelaska iz jednog nivoa postojanja u drugi, tako da Univerzumu uvijek ima nešto NOVO da se doživljava i uči. To su znanja kojima se prirodne nauke i psihologija bave.
Dozer wrote: 13/10/2020 15:14Ili, jednostavnije receno, energija uzrokuje materijalizaciju informacija.
Energija je napregnuta i pokrenuta Svijest i Svijest je ta koja uz pomoć svojih sedam sposobnosti stvara i informacije o različitim oblicima svog naprezanja, kretanja i rada i koja uzrokuje materijalizaciju tih svojih informacije, tako što je ona ta koja se u skladu sa njima organizovano i harmonično napreže, kreće i radi.

Image
Last edited by Ljubo2 on 14/10/2020 04:04, edited 1 time in total.
Post Reply