OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Ljubo2

#851 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

L u c i f e r wrote: 08/10/2020 19:36Ljubo, Sta mislis o ovoj teoriji: hiper-kosmos-t158603.html
Ne mislim ništa. To je fizika i to nije ono o čime se ja bavim. Fizika se bavi fizičkim radnjama napezanja i kretanja, a ja KRETAČEM koji se napreže i krće. Kojim fizika ne može da se bavi jer nije u domeni empirijskih, čulnih, naučnih i eksperimentalnih metoda opažanja, spoznvanja i dokazivanja. Metode za spoznavanje, dokazivanje, objašnjavenje i razumijevanje KRETAČA UNIVERUMA su malo drugačinje. Te metode sam već objasnio kao i to kako se pomoću njih dolazi do odgovora na pitanja ŠTA je KRETAČ, KAKO on postoji i ZAŠTO. Pri tome naglašavajući logičnost da fizičke radnje naprezanja i kretanja kojima se fizika bavi, nemaju značenje POSTOJANJA, već uvijek i samo KRETAČ koji se kreće. Fizičke radnje kojima se fizika bavi su PAUČINA, a KRETAČ koji sve moguće fizičke radnje, tj paučine u Univerzumu plete, je PAUK.
Ljubo2

#852 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 08/10/2020 23:26Ljubo. lijepo je to sto ti imas svoje JA (mozda i malo preveliko), ali kao sto ti vec rekoh - SVAKI zakon mora imati svoju logicku podlogu, a takodjer i razne faktore koji se mogu provjeriti nekom naucnom metodom. Nazalost po tebe, ali ovaj tvoj "zakon" nema nista od toga. Niti je logican, a jos manje provjerljiv na bilo koji nacin. Bukvalno se poistovjecuje s bilo kojom religijom, tj. ovo sto ti pricas je samo tvoje licno vjerovanje u ono sto si ti sam smislio i nazvao "zakonom".
I zakon postojanja ima svoju i iskustvenu i logičku podlogu i sve sam ja to već na razne načine elaborirao. Problem je samo što pojedini ljudi još uvijek nisu sposobni bilo šta da PROVJERE i RAZUMIJU, već samo VJERUJU, pa im iz tog razloga i sve ovo što ja dokazujem i objašnjavam liči samo na VJERU.
Dozer wrote: 08/10/2020 23:26Recimo, a na bazi tvog "zakona", ja sad mogu reci da se moj auto moze kretati brzinom svjetlosti jer nema nikakvog otpora zraka, nema tezine, ali nema zapravo ni auta, ni zraka jer, po tvom, nijedno nije svjesno, dakle- ne postoje, jel' tako?
Na osnovu ZAKONA POSTOJANJA ne možeš tvrditi da se tvoj auto može kretati brzinom svjetlosti, zato što je i tvoj auto i njegovo kretanje FIZIKA i zato što sve ono što je FIZIKA, NIJE POSTOJANJE. Postojanje je ono što tvoj auto i njegovo kretanje ČINI MOGUĆIM.
Dozer wrote: 08/10/2020 23:26Sta je onda u svemu tacna tvrdnja:
- da se auto moze kretati brzinom svjetlosti?
- da nema otpora zraka?
- da auto nema tezine?
- da zrak i auto ne postoje jer nisu svjesni?

Uvidjas li kako izgledaju tvoje "postavke zakona"?
Ti ovdje insistiraš na tome da ZAKON POSTOJANJA mora da bude FIZIČKI ZAKON da bi mogao da se nazove "zakonom". Ne mora. Uostalom, nikakvi fizički zakoni i ne postoje, već samo ZAKON POSTOJANJA SVIJESTI I NJENIH SEDAM FIZIČKIH I PSIHIČKIH SPOSIBNOSTI I RADNJI - NAPREZANJA, KRETANJA, OPAŽANJA, OSJEĆANJA, PAMĆENJA, MIŠLJENJA i RAZUMIJEVANJA, bez čega nikakve ni fizike, ni fizičkih zakona NE MOŽE DA BUDE.
Ljubo2

#853 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

allem_77 wrote: 09/10/2020 02:12
Ljubo2 wrote: 07/10/2020 02:12 DOZER, LUCIFER, DOPE_MAN, BELFY, BREBA:

DEMONSTRACIJA GLUPOSTI!
@Tempo i ja nismo na ovom spisku. Super!
Greškom sam vas ispustio, jer se u posljednjih nekoliko dana niste javljali. Što malo začuđuje. Ili ste možda već "opametnili", pa sada pauzirate, jer ste u dilemi da li ste i daje "ZA VAŠE", ili ćete da pređete na "NAŠU" stranu i navijate "ZA NAŠE".
Ljubo2

#854 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

allem_77 wrote: 09/10/2020 02:26Ali da bi se to desilo treba ti dovoljno snažno i brzo svjetlosno biće, koje će nositi auto od tačke A do tačke B. Nisu sva svjetlosna bića ista. Ima ih različitih vrsta.Ovo svjetlosno biće sa kojim je Ljubo2 uspostavio kontakt, sumnjam da može nešto slično izvesti. To biće je Ljubi ispričalo jednu finu laž.
Uh, prevario sam se kad sam naprijed rekao da si možda "opametnio" i počeo da navijaš "ZA NAŠE". Još uvijek sa šejtanima kolo igraš.
Dope_Man

#855 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Da li je presvjesni svjestan da u 90% komentara vrijedja ljude direktno, onako po zakonu DOBRA i LJUBAVI?
Dozer

#856 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Nije. Svjestan. Jer ne postoji. Fizicki. Nije materijalan. :lol:

P.S. Jesu li shejtani (zar nije samo 1 shejtan?) svjesni...materijalni...imaju li auru/dusu/jastvo? :D
belfy

#857 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

vas dvojica tako nikada nece doci tobe, pa da k'o ljudi (ili sta vec) telepatski komuniciramo. vi ste jedne obicne ubice civilizacijskog progresa prema telepatiji (ne mislim tu na onu bolest od koje pate telad).
Dope_Man

#858 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Ja hocu, samo cekam na Presvjesni otkrije konacno Adobe Illustrator i uradi znak u dobroj kvaliteti i vektorskom formatu pa da ga isprintam na haubu.. Auto da mi bude svjesnije od Teslinih
Dozer

#859 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Fakat ste neozbiljni.... A ovako ozbiljna tema, krcata cinjenicama i dokazima...

P.S. Sredicu ja logo 😀
Dope_Man

#860 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Ne znam moze li to neko drugi... Nije mi palo na pamet.. A mozda i moze da neko drugi napravi pa da Presvjesni blagoslo.. Ovaj, odbri.
breba

#861 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Uostalom, nikakvi fizički zakoni i ne postoje...
Kada bi se konkretno dotakao makar jednog zakona fizike i dokazao da ne postoji...

Djeca nam se smiju Ljubo.
Dope_Man

#863 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Bas me zanima da li je kad stajao ispod cigle koju je bacio pravo u zrak, i naravno zadrzao je gore jer zakoni fizike ne postoje.
Edouard

#864 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Edouard »

Za veselje belfyu, a na razmišljanje Ljubi, par citata:

6.4312: ... Rješenje zagonetke života u prostoru i vremenu leži izvan prostora i vremena.
6.44 Nije mistično kako je svijet, nego da on jest.
Ljubo2

#865 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dope_Man wrote: 09/10/2020 12:44Da li je presvjesni svjestan da u 90% komentara vrijedja ljude direktno, onako po zakonu DOBRA i LJUBAVI?
Kada sam rekao da su svi ljudi "glupani", nisam uvrijedio nikoga, s obzirom da ljudi još uvijek uopšte i nema. Kad bi upitali bilo kojeg čovjeka na svijetu, ko je i šta je, svaki bi o sebi rekao svašta - dao bi ime, nacionalno porijeklo , vjersku, ideološko-političku, klasnu prpadnost i još koješta i ni jedan se ne bi sjetio da kaže da je samo čovjek i ništa drugo. Da ljudi još uvijek nema, to je još prije 2.400 godina znao i grški filozof Diogen, kada je u po bijela dana hodao sa upaljenim fenjegom kroz grad, bezuspješno pokušavajući makar jednog čovjeka da pronađe.
Ljubo2

#866 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 09/10/2020 14:43P.S. Jesu li shejtani (zar nije samo 1 shejtan?) svjesni...materijalni...imaju li auru/dusu/jastvo?
Jesu, materijalni su. Pogledaj svugdje oko sebe i uvjeri se. Možeš u to da se uvjeriš i kad pogledaš u ogledalo.
Ljubo2

#869 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/10/2020 02:05Kada bi se konkretno dotakao makar jednog zakona fizike i dokazao da ne postoji... Djeca nam se smiju Ljubo.
Nisam rekao da zakoni ne postoje. Postoje, ali nisu fizički, već životni, biološki, s obzirom da samo Svijest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Kad fizičar dokazuje i tvrdi da je nešto fizički zakon, on samo pokazuje da se neka pojava uvijek na isti način ponavlja i ništa drugo. I dalje nemajući pojma, ni šta je ta pojava, ni zašto se ona ponavlja, ni kako je ona uošte moguća.

Tebi na znanje, osim INFORMACIJA, po kojima se živa i svjesna materija organizovano i harmonično, kreće, radi i uvijek na isti način ponavlja, uvijek sa ciljem da izbjegne Zlo, a dostigne Dobro, nikakvi drugi zakoni ne postoje. Te informacije nisu fizički zakoni već biološki, poput DNK. Nebitno da li je rijeć o mikro-organskoj ili makro-neorganskoj prirodi. Ovo je u skladu sa tvrdnjom fizičara i biologa da osim energije i informacije ničeg drugog nema. Jedino što još ovoj njihovoj tvrdnji nedostaje, jeste da ENERGIJA NE POSTOJI, isto kao NI INFORMACIJA, već samo SVIJEST koja se napreže i kreće, u skladu sa svojim iskustvom, tj. ZNANJEM o tome kako se treba organizovano i harmonično kretati, da bi se izbjeglo ZLO, a ostvarilo DOBRO. Zapamti, ne postoji energija kao naprezanje i kretanje, već uvijek i samo KRETAČ, a to je Svijet, koja se napreže i kreće. Niti postoji informacija, tj. znanje (to nikada ni jedan naučnik nije dokazao), već uvijek i samo ZNALAC KOJI ZNANJE ZNA, a to je opet i uvijek samo SVIJEST, koja se po svom ZNANJU organizovano i harmonično kreće. Imajući na umu da su sve materijalne forme od kojih se Univezum sastoji, samo organizovani, harmonični oblici kretanja i rada Svijesti i ništa drugo.

Sve ovo je lako razumjeti. To mogu razumjeti i mala djeca, ako ima ko da im lijepo objasni. Da mogu da se smiju kad čuju da ODRASLI tvrde da fizički zakoni postoje.

Sve ovo sam u ovoj temi više puta objasnio i sve ovo može i iskustveno i naučno da se provjeri i logički objasni i razuije, ali nema se kome. Maloj djeci bi sve ovo bilo lakše objasniti, nego odralima, jer odraslima razum su uništili kojekakvi svjetski naučni, filozofski, vjerski i ideološko-politički autoriteti, natjeravši odrasle da samo VJERUJU što im ovi kažu ili narede, i bez pitanja i pogovora njihova naređenja izvršavaju. Kao na primjer kad naređuju: "lezi", "dž'se", "naprijed marš", "puške na gotovs", ""pali", "ubij", "ruši" itd. Ovi koji se na ovom forumu bune protiv Zakona postojanja, neka pronađu i prepoznaju sebe u ovome.
Ljubo2

#870 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Edouard wrote: 10/10/2020 22:40 6.4312: ... Rješenje zagonetke života u prostoru i vremenu leži izvan prostora i vremena.
6.44 Nije mistično kako je svijet, nego da on jest.
Da si se potrudio i pročitao koji moj post u ovoj temi, našao bi i logičko rješenje ovih dviju zagonetki koje si postavio. Te odgovore takođe možeš da dobiješ i ako pogledaš ovaj moj video. Traje svega 27 minuta. To je neuporedivo kraće od čitanja svih 800 postova na ovoj temi. Pa kad to pogledaš - ako pogledaš - javi se ako ti nešto ne bude jasno.

Ljubo2

#871 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Onaj ko po svaku cijenu želi da odbrani svoja vjerovanja od Zakona postojanja, zbog nedostataka bilo kakvih argumenata i logike pomoću kojih bi oborio Zakon postojanja, u očajanju, jedino što mu preostaje jeste da Zakon postojanja proglasi "deluzijom", a njegovog autora "psihopatom".

A onaj ko želi da sazna šta sve spada pod pojam "deluzija" i ko su najveće psihopate na svijetu, neka pročita i upozna se sa raznim naučnim, filozofskim, teološkim i ideološko-političkim vjerovanjima i ljudima koji iza njih stoje.

Imajući na umu da ljudi, rokovođeni svojim vjerovanjima, vode svijet u proipast i da se svijet može spasiti od propasti samo uz pomoć Zakona postojanja.
Tempo
ZeModerator

#872 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 11/10/2020 03:04
Onaj ko po svaku cijenu želi da odbrani svoja vjerovanja od Zakona postojanja, zbog nedostataka bilo kakvih argumenata i logike pomoću kojih bi oborio Zakon postojanja, u očajanju, jedino što mu preostaje jeste da Zakon postojanja proglasi "deluzijom", a njegovog autora "psihopatom".

A onaj ko želi da sazna šta sve spada pod pojam "deluzija" i ko su najveće psihopate na svijetu, neka pročita i upozna se sa raznim naučnim, filozofskim, teološkim i ideološko-političkim vjerovanjima i ljudima koji iza njih stoje.

Imajući na umu da ljudi, rokovođeni svojim vjerovanjima, vode svijet u proipast i da se svijet može spasiti od propasti samo uz pomoć Zakona postojanja.

Jeste, jeste, to i ja kazem. Zato mislim da bi trebao otici kod doktora da se dokaze da nisi bolestan, nakon cega bi i ti i tvoje otkrice dobili svoju vjerodostojnost i vise niko ne bi mogao da sumnja ni u tebe ni u zakon postojanja.
Autoritet bi ti dramaticno porastao.
Ljubo2

#873 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 11/10/2020 03:10Jeste, jeste, to i ja kazem. Zato mislim da bi trebao otici kod doktora da se dokaze da nisi bolestan, nakon cega bi i ti i tvoje otkrice dobili svoju vjerodostojnost i vise niko ne bi mogao da sumnja ni u tebe ni u zakon postojanja. Autoritet bi ti dramaticno porastao.
Već sam to objasnio, da vjerniku, da bi odbranio svoje vjerovanje od Zakona postojanja, s obzirom da ne postoje argumenti pomoću kojih bi mogao da obari Zakon postojanja, ne ostaje drugo, već da Zakon postojanja proglasi "deluzijom", a njegovog autora "psihipatom". I makar vjernik to ponavljao do sudnjeg dana, neće moći odbraniti svoju vjeru od Zakona postojanja i dokazati da njegova vjera nije deluzija, niti da on sam nije psihopata. Imajući na umu sve moguće zločine koju su vjernici raznih vrsta i profila, tokom istorije počionili i koje još uvijek čine. Uz napomenu, kad govorim o vjernicima raznih vrsta i profila, mislim na pripadnike svjetskih ideologija, nacija, religija i klasa, koji se još uvijek u svijetu međusobno bore na život i smrt za svoju prevlast ili opstanak. Šta drugo reći do, velika glupost i sramota neljudska. Ni nakon 2.400 godina, ni u pola bijela dana, sa upaljenim Diogenovim fenjerom, čovjeka nije moguće naći.
Tempo
ZeModerator

#874 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 11/10/2020 04:02
Tempo wrote: 11/10/2020 03:10Jeste, jeste, to i ja kazem. Zato mislim da bi trebao otici kod doktora da se dokaze da nisi bolestan, nakon cega bi i ti i tvoje otkrice dobili svoju vjerodostojnost i vise niko ne bi mogao da sumnja ni u tebe ni u zakon postojanja. Autoritet bi ti dramaticno porastao.
Već sam to objasnio, da vjerniku, da bi odbranio svoje vjerovanje od Zakona postojanja, s obzirom da ne postoje argumenti pomoću kojih bi mogao da obari Zakon postojanja, ne ostaje drugo, već da Zakon postojanja proglasi "deluzijom", a njegovog autora "psihipatom". I makar vjernik to ponavljao do sudnjeg dana, neće moći odbraniti svoju vjeru od Zakona postojanja i dokazati da njegova vjera nije deluzija, niti da on sam nije psihopata. Imajući na umu sve moguće zločine koju su vjernici raznih vrsta i profila, tokom istorije počionili i koje još uvijek čine. Uz napomenu, kad govorim o vjernicima raznih vrsta i profila, mislim na pripadnike svjetskih ideologija, nacija, religija i klasa, koji se još uvijek u svijetu međusobno bore na život i smrt za svoju prevlast ili opstanak. Šta drugo reći do, velika glupost i sramota neljudska. Ni nakon 2.400 godina, ni u pola bijela dana, sa upaljenim Diogenovim fenjerom, čovjeka nije moguće naći.
Psihoza je psihički poremećaj kod koga je kao primarni simptom prisutno otuđenje pacijenta od realnosti. Ogledaju se u poremećenom kontaktu ili čak prekidu kontakta sa stvarnošću, dubokim poremećajima opažanja, emocija, mišljenja i ponašanja. Psihotičnoj osobi često nedostaje uvid u sopstvenu bolest, pa stoga bolesnik veruje da nije on bitno poremećen, već njegova okolina
breba

#875 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 11/10/2020 02:28 Uostalom, nikakvi fizički zakoni i ne postoje..
Ljubo2 wrote: 11/10/2020 02:28
breba wrote: 10/10/2020 02:05Kada bi se konkretno dotakao makar jednog zakona fizike i dokazao da ne postoji... Djeca nam se smiju Ljubo.
Nisam rekao da zakoni ne postoje. Postoje, ali nisu fizički , već životni, biološki, s obzirom da samo Svijest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti..
Ljubo2 wrote: 02/10/2020 03:00 Dakle, samo ELEKTRIČNA ENERGOJA POSTOJI, koju objektivno opažamo još i kao svjetlost i elektricitet. A ono što naučnici još uvijek ne znaju, to je da NI ENERGIJA NE POSTOJI

Svašta nešto nabacano, oprečno, bez smisla i konkretne ujedinjenje misli.
Nije teško imati ideju, već je urazumiti.
Post Reply