Moderator: anex

Sataras kao i sve drugoimmuno wrote: ↑08/10/2020 19:26
Kod mene nakav sataras nemam kad kuhati
SaraFina Patlidzan super volim ga u svim kombinacijama... Probaj ovu musaku sto Sany rece sa paradajzom I mozarelom ja ih tada " pohujem" bez jajeta samo brasno, bude kremasta bas ukusna
AstorH svaka cast na opisu, slikama, puzeve nazalost nevolim al ko voli vjerovatno uziva I pomuci se kod pripreme
Sanabya cim se docepam sehera dolazim u posjetu I to sa FAP-omrespekt
![]()
Tako tako! I na kifle nekad primjenim ovo isto ili onu pogacu zamotanuimmuno wrote: ↑08/10/2020 20:56
Ovako 500g brasna glatkog, pola kocke svjeze germe ili kesica suhe, so, secer I ca 350ml tople vode... Sve umijesiti u glatko tijesto, ostaviti da nadodje. Premijesiti I napraviti 5-6 loptica pokriti I ostaviti 10-ak minuta, razviti malo tek toliko da "spljostis" loptice pokriti 10 minuta, opet razviti u krug I opet pokriti 10min. Rernu ukljuci da se dobro ugrije kod mene je 250 max ja ugrije na nekih 230 stepeni. Ne pleh stavi papir, somune prosaraj, premazi vodom mozes mokrom rukom I pospi curekotom I stavoi na pleh I u vrelu rernu. Peci 10 - 15 minuta Max, izvadi I zamotaj u cist stolnjak..... Zvuci komplikovano al upravo ovo stalno nadolazenje je fol da budu tanki, napusu se I ono sto je najvaznije bar meni somun nesmije imati "sredine" nije hljebgutes gelingen
![]()
E taj postimmuno wrote: ↑08/10/2020 20:56
Ovako 500g brasna glatkog, pola kocke svjeze germe ili kesica suhe, so, secer I ca 350ml tople vode... Sve umijesiti u glatko tijesto, ostaviti da nadodje. Premijesiti I napraviti 5-6 loptica pokriti I ostaviti 10-ak minuta, razviti malo tek toliko da "spljostis" loptice pokriti 10 minuta, opet razviti u krug I opet pokriti 10min. Rernu ukljuci da se dobro ugrije kod mene je 250 max ja ugrije na nekih 230 stepeni. Ne pleh stavi papir, somune prosaraj, premazi vodom mozes mokrom rukom I pospi curekotom I stavoi na pleh I u vrelu rernu. Peci 10 - 15 minuta Max, izvadi I zamotaj u cist stolnjak..... Zvuci komplikovano al upravo ovo stalno nadolazenje je fol da budu tanki, napusu se I ono sto je najvaznije bar meni somun nesmije imati "sredine" nije hljebgutes gelingen
![]()
dok ti moje 4 papige uskoće u tanjur vidio bi ti rokule itd..dal bi jeo..evo i sad im se dobro oprana sušibanjaluka078 wrote: ↑09/10/2020 13:17
A ja ovo volim. Suhu hranu, generalno. Kraj mene bi propali svi sataraši, lonci, kojekakve dolme, punjena paprike, mahune, kuhani kupus... Eto, grašak može, ostalo jok.
Misliš Vrane. Kod tebe su ono vrane, ali ti ih zoveš papigama.zlo zlo wrote: ↑09/10/2020 14:29dok ti moje 4 papige uskoće u tanjur vidio bi ti rokule itd..dal bi jeo..evo i sad im se dobro oprana sušibanjaluka078 wrote: ↑09/10/2020 13:17
A ja ovo volim. Suhu hranu, generalno. Kraj mene bi propali svi sataraši, lonci, kojekakve dolme, punjena paprike, mahune, kuhani kupus... Eto, grašak može, ostalo jok.![]()

Ja obožavam raštiku ili broskvu kako mi to zovemo, međutim kao i svo lisnato povrće ja je spremambanjaluka078 wrote: ↑10/10/2020 17:23 @dalmatinka , mogla bih ručati kod tebe.
Kod mene raštika, sjetila se uslikati kad se zamalo dno ukazalo.
![]()
Hvala. Riža i meso. I malo suhog pored da zamiriši.dalmatinka wrote: ↑10/10/2020 18:28
Ja obožavam raštiku ili broskvu kako mi to zovemo, međutim kao i svo lisnato povrće ja je spremam
samo na lešo s krumpirom. Ovo kod tebe su nekakve sarmice sa suhim mesom. Čime si je punila, izgleda izvrsno.![]()

MA smrstat ces s ovim delikatesom