Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
Bloo
Globalna šefica

#2226 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Bloo »

Point. wrote: 19/09/2020 10:17 BiH je pravna država gdje se zakon mora poštovati.
Nevezano za oo o cemu diskutujete, reci mi da vjerujes u ovo :lol:
Škobo Habu

#2227 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Škobo Habu »

tetejac wrote: 19/09/2020 09:44
Zbog takvog razmišljanja danas imamo to što imamo i ovu priču. Ovaj je našao prozivati Hrvate iz Tuzle?! Kažem da su svi bili kao Hrvati iz Tuzle, koji su stavili pod komandu Armije BiH bez ikakvih sranja i problema, rata između Armije i HVO-a nebi bilo. Nažalost, imamo i danas hrpu takvih likova što misle kao ti, što im je opcija bila zaratiti i prokopavati tunele pod Vranicom a ne zajedno zemlju oslobađati. Mogli su i Hrvati u TZ prokopavat tunele i rovove po Drijenči ali nisu. I još ih ovaj kao proziva?! Bježi jebo tu priču.
Stavljati u isti kontekst Tuzlu i Mostar može samo neko krajnje zlonamjeran.

HVO u Tuzli nije niko dokidao, niko mu nije prijetio, tamošnje rukovodstvo je bilo legalističko za razliku od Mostara gdje su para-strukture HR HB proglasile samo HVO legitimnom vojnom silom.

Dobro ti to znaš, samo se, kao i u većini puta, praviš glup.

Nije u Tuzli niko ubijao pripadnike HVO-a, kao što je to Tuta ubijao pripadnike ABiH po Mostaru.
tetejac

#2228 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

Škobo Habu wrote: 19/09/2020 11:37
tetejac wrote: 19/09/2020 09:44
Zbog takvog razmišljanja danas imamo to što imamo i ovu priču. Ovaj je našao prozivati Hrvate iz Tuzle?! Kažem da su svi bili kao Hrvati iz Tuzle, koji su stavili pod komandu Armije BiH bez ikakvih sranja i problema, rata između Armije i HVO-a nebi bilo. Nažalost, imamo i danas hrpu takvih likova što misle kao ti, što im je opcija bila zaratiti i prokopavati tunele pod Vranicom a ne zajedno zemlju oslobađati. Mogli su i Hrvati u TZ prokopavat tunele i rovove po Drijenči ali nisu. I još ih ovaj kao proziva?! Bježi jebo tu priču.
Stavljati u isti kontekst Tuzlu i Mostar može samo neko krajnje zlonamjeran.

HVO u Tuzli nije niko dokidao, niko mu nije prijetio, tamošnje rukovodstvo je bilo legalističko za razliku od Mostara gdje su para-strukture HR HB proglasile samo HVO legitimnom vojnom silom.

Dobro ti to znaš, samo se, kao i u većini puta, praviš glup.

Nije u Tuzli niko ubijao pripadnike HVO-a, kao što je to Tuta ubijao pripadnike ABiH po Mostaru.
Pitaj Pašu iz Drijenče i Jurića iz 115 brigade jel’ im tko prijetio i ultimatume postavljao. Nemoj pričati o stvarima koje ne znaš. Nemam vremena ni volje tebi objašnjavati. Ti si onaj što je prozivao Daidžu o napadu u Vakufu na Armiju. Kako postoji video zapis o tome pa ga nikad nisi postavio a pitao sam te pa sad gluposti pises kako se 115 brigadi HVO-a nije prijetilo itd. Daj decko ok je, voli svoje ali poštuj i tuđe ili barem šuti ako ne znaš jer ja nemam više volje tebi odgovarati na tvoje gluposti.
Point.

#2229 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Bloo wrote: 19/09/2020 10:59
Point. wrote: 19/09/2020 10:17 BiH je pravna država gdje se zakon mora poštovati.
I want to believe
Point.

#2230 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Novak20 wrote: 19/09/2020 10:35
tetejac wrote: 19/09/2020 09:31
Point. wrote: 19/09/2020 09:25

Kakvog predstavnika? Ne predstavlja Komšić tamo i po bijelom svijetu samo Hrvate nego predstavlja sve građane BiH iz reda hrvatskog naroda. Tako da predstavlja i Sanela i Antu i Savu i Ramba i Arona i sve ostale manjine koji žive u BiH.
Eto. Neka ovaj post bude očiti primjer glumatanja i šupačkog ponašanja. Dobro jarane. Meni ni iz džepa ni u džep. Nastavi ispražnjavati tvoje građansko pravo i dalje pa biraj Hrvatima predstavnika samo se nemoj čuditi što su u talu sa Srbima. Isto kao što su morali od muke Srbima bježati na Vlašić kad ste ih napali u ratu sada moraju u miru jer ih maltretirate a sve po zakonu. Ok, samo karma je kurva a batina ima dva kraja. Vazda bilo i bit će.
@tetejac, ovaj je u vakat pobjegao iz Prijedora preko Hrvatske u Švedsku. Vjerojatno ima putovnicu, a ne smije prdnuti protiv Srba jer možda ima još familije oko Prijedora.

Davno sam prestao diskutirati sa ovakvima koji iz daljine pišu protiv Hrvata, a ovi im zla nisu napravili.
Banjaluka rajčicaru, Banjaluka. Kojom logikom bi, kao švedski državljanin, imao i želio da imam putovnicu? :lol:

Pišem i protiv Srba, bošnjačkih turkofila, iranofila, rusofila, sdaovaca, Bakira, Sebije i svih za koje smatram da ne ide u korist BiH, za razliku od tebe i sličnih poput tebe HDZ ovaca, koji svakodnevno širite mržnju prema Bošnjacima ponavljajući izlizane HDZ parole, stavljajući linkove raznih dnevnik.ba bljuvotina. Što je najjadnije, živiš među Bošnjacima a ovdje anonimno handriš sa HDZ petokolonaškom retorikom kontra Bošnjaka dok si u stvarnom životu manji od makovog zrna kad prođeš pored susjeda.
Point.

#2231 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

tetejac wrote: 19/09/2020 10:42
Novak20 wrote: 19/09/2020 10:35
tetejac wrote: 19/09/2020 09:31
Eto. Neka ovaj post bude očiti primjer glumatanja i šupačkog ponašanja. Dobro jarane. Meni ni iz džepa ni u džep. Nastavi ispražnjavati tvoje građansko pravo i dalje pa biraj Hrvatima predstavnika samo se nemoj čuditi što su u talu sa Srbima. Isto kao što su morali od muke Srbima bježati na Vlašić kad ste ih napali u ratu sada moraju u miru jer ih maltretirate a sve po zakonu. Ok, samo karma je kurva a batina ima dva kraja. Vazda bilo i bit će.
@tetejac, ovaj je u vakat pobjegao iz Prijedora preko Hrvatske u Švedsku. Vjerojatno ima putovnicu, a ne smije prdnuti protiv Srba jer možda ima još familije oko Prijedora.

Davno sam prestao diskutirati sa ovakvima koji iz daljine pišu protiv Hrvata, a ovi im zla nisu napravili.
A šta da kažem :roll: Ovakvo glumatanje, ovako javno na forumu pravit’ se glup. Šta čovjek da kaže, nema dalje. Još da mu objašnjavam kako oni biraju Hrvatima. Mislim stvarno :-)
Zakon jasno kaže šta i kako se biraju članovi predsjedništva. Nema tu glume pajdo, zakon je jasno definisan. Eno ona ubleha Bakir pruža ruku i predlaže da se usvoji mišljenje Venecijanske komisije u vezi IZ. Može to?
tetejac

#2232 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

Emiremir33 wrote: 19/09/2020 10:16
tetejac wrote: 19/09/2020 10:10
Emiremir33 wrote: 19/09/2020 09:58

Sinoć sam u Bujici gledao Stanka Primorca Ćanu,čovjek je realno sve rekao dešvanja u ratu i sadašnja u Hercegovini
Ćane je moj suborac. Na njegov nagovor sam drugi put otišao u Posavinu. Ljudina i borac.
Operacija Osojnik kod Dubrovnika,kad 4 g.brigada nije mogla da zauzme ta brda,HOS je to odradio..Pavao Miljavac njega krivi za pad Posavine ,Čovica za današnje stanje itd..nemogućnosti da se obilježe pobjede i osvjanje Drvara,Grahova i Glamoča jer tu Dodik vlada a u HB su kantonu-županiji ...puno je toga rekao
Grohno Ćane, vrijeme čini svoje jebiga. Nije bilo nikakve operacije Osojnik. Tu su bile te bezimene čuke gdje se ginulo svaki dan. Tu su nam ti njihovi rapti bobani zadavali probleme. Bilo je tu dosta tih čuka, ne sjećam se da su u Osojniku izginuli Tigrovi i da ih je HOS izvlačio ali moguće da sam zaboravio. Čudi me, te stvari mi ostanu u glavi. Krajem Svibnja je sedam Tigrova poginulo na Lisniku, tu je bio HOS s nama, možda se Ćane zajebao. Nije ni važno. Eh da, ovima što meni spominju obraz da napomenem da mi je tu poginuo suborac Musliman, Muhamed Ahmetović iz treće bojne kao i mnogi drugi suborci Muslimani koji su poginuli i nestali u ratu. Tako da meni ne trebaju govoriti koliko je Muslimana bilo u HV a još manje mene prozivati oko toga. Ćane ostao isti, samo ostario. Kosa posijedila i prorijedila a stavovi k’o 1990. Na žalost, danas je 1% Hrvata u BiH da dijele njegovo mišljenje a i on sam kako vidiš kaže da današnje Sarajevo nije prijateljski naklonjeno prema Hrvatima. Ta pravaška priča je otišla u kurac kada su se udbaši i kosovci infiltrirali u redove Hrvata i Muslimana ali to je za neku drugu temu.
Emiremir33

#2233 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Emiremir33 »

tetejac wrote: 19/09/2020 13:03
Emiremir33 wrote: 19/09/2020 10:16
tetejac wrote: 19/09/2020 10:10
Ćane je moj suborac. Na njegov nagovor sam drugi put otišao u Posavinu. Ljudina i borac.
Operacija Osojnik kod Dubrovnika,kad 4 g.brigada nije mogla da zauzme ta brda,HOS je to odradio..Pavao Miljavac njega krivi za pad Posavine ,Čovica za današnje stanje itd..nemogućnosti da se obilježe pobjede i osvjanje Drvara,Grahova i Glamoča jer tu Dodik vlada a u HB su kantonu-županiji ...puno je toga rekao
Grohno Ćane, vrijeme čini svoje jebiga. Nije bilo nikakve operacije Osojnik. Tu su bile te bezimene čuke gdje se ginulo svaki dan. Tu su nam ti njihovi rapti bobani zadavali probleme. Bilo je tu dosta tih čuka, ne sjećam se da su u Osojniku izginuli Tigrovi i da ih je HOS izvlačio ali moguće da sam zaboravio. Čudi me, te stvari mi ostanu u glavi. Krajem Svibnja je sedam Tigrova poginulo na Lisniku, tu je bio HOS s nama, možda se Ćane zajebao. Nije ni važno. Eh da, ovima što meni spominju obraz da napomenem da mi je tu poginuo suborac Musliman, Muhamed Ahmetović iz treće bojne kao i mnogi drugi suborci Muslimani koji su poginuli i nestali u ratu. Tako da meni ne trebaju govoriti koliko je Muslimana bilo u HV a još manje mene prozivati oko toga. Ćane ostao isti, samo ostario. Kosa posijedila i prorijedila a stavovi k’o 1990. Na žalost, danas je 1% Hrvata u BiH da dijele njegovo mišljenje a i on sam kako vidiš kaže da današnje Sarajevo nije prijateljski naklonjeno prema Hrvatima. Ta pravaška priča je otišla u kurac kada su se udbaši i kosovci infiltrirali u redove Hrvata i Muslimana ali to je za neku drugu temu.
O tome sam ti i govorio al bolje da odgledaš.I da onaj Bujanac proziva Poskok za Udbški portal
zposao

#2234 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

Point. wrote: 19/09/2020 08:51
zposao wrote: 18/09/2020 21:49
Point. wrote: 18/09/2020 21:00 Bh Hrvati čine istu grešku ko u ratu, umjesto da sa Bošnjacima grade bolju čitavu BiH, oni se okreću Srbima da pokušaju graditi samo svoj dio Hercegovine. U ratu su dobili po labrnji i nisu nikakvu pouku iz toga izvukli. Ni od ovog savezništva sa Dodikom neće postići ništa, jer savezništvo sa nekim ko te protjerao sa 49% teritorije države je u početku osuđeno na propast.
De pošteno reci bi li ti gradio sa nekim državu ko te otvoreno preglasava? I kako bi ta saradnja išla?
Na koji način preglašava? Je li Komšić u predsjedništvo legalno izabran i po važećem izbornom zakonu? Ako misliš na to.

Prije bih se zapitao kako graditi državu sa nekim ko se bavi ucjenjivačkom politikom i blokira sve čim mu se ne sviđa neka odluka.
I Kina Ujgure maltretira. Sve po zakonu. I Mijanmar Rohindže. Sve po zakonu. I Poljska ne želi muslimane. Sve po zakonu. I Dritan sa Srbima pretvara Crnu Goru u Veliku Srbiju. Sve po zakonu.

Sve po zakonu. Po zakonu je i Hitler progonio Židove.

Ako je nešto po zakonu ne znači da je u redu.

Ali oni koji to ne žele vidjeti džaba im pričati.
zposao

#2235 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

Point. wrote: 19/09/2020 09:01
tetejac wrote: 19/09/2020 08:49
emigrazione wrote: 19/09/2020 08:39 E cuj nacionalne manjine sto prijeti ratom :lol:
Ja sam fino u postu rekao da nije prijetnja ni prizivanje rata već nešto potencijalno realno na što se mora gledati. Ti što to ne možeš dokučiti, do tebe je. Tebi je domet izgleda svršavanje na građansko pravo da glasaš za koga hoćeš.
Zar nije demokratski da glasaš za koga hoćeš?
Nije.

Ne možeš ti u svome gradu birati gradonačelnika u drugome gradu, iako ti je bolji od tvoga.
Ne možeš birati vladu kantona u kojem ne živiš iako bi možda volio.
Ne možeš glasati za Trumpa ili Bidena ako nisi državljanin USA.
Ne možeš u višenacionalnim sredinama birati tuđe predstavnike iako su ti možda držai od tvojih.

Jednostavno, nije u redu. Postoje neki uzusi i kolektivni društveni dogovori. Iako se nekada svima nama ne sviđaju. Ali dogovori se moraju poštivati inače društvo ide u anarhiju i kaos.
zposao

#2236 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

Ne predstavlja Komšić tamo i po bijelom svijetu samo Hrvate nego predstavlja sve građane BiH iz reda hrvatskog naroda.
Ne predstavlja Komšić Hrvate nego građane iz reda hrvatskog naroda?

:zjev:
zposao

#2237 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

Bloo wrote: 19/09/2020 10:59
U to ne vjeruju ni ovi što pišu zakone.
Miloduh

#2238 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Miloduh »

Bosnjaci nisu proporcionalno zastupljeni u vlasti. Hrvati majoriziraju vecinu. Shvati covjece ne moze manjina vladati vecinom.

Kad manjina vlada onda se dogodi anarhija i haos.
Grean

#2239 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Grean »

Političko vodstvo Hrvata savezništvo sa Dodikom i srpskom politikom općenito pretvorilo u podaništvo.

„Zato su izostale izjave kad je Dodik licitirao s Bleigurgom, zato je Čović svojedobno išao na proslavu dana RS-a, itd., a ovaj mu je uzvratio, primjerice, spašavanjem „glave“ u HBŽ-u, onemogućavanjem izglasavanja nove Vlade u toj županiji.

Slaven Raguz
HDZ se odrekao davno RS-a

Predsjednik HSP-a BiH Nikola Raguž smatra da je Dodik najnovijom izjavom nadmašio sam sebe.

„Ova zadnja izjava Milorada Dodika je zaista nadmašila puno njegovih izjava. Temelj u ovoj izjavi leži i u tome da se HDZ davno odrekao RS-a, a što je jednom rekao i predsjednik GV HNS Božo Ljubić
Nikola Raguz

Ima i drugacijih misljenja medju bh Hrvatima cak i u zapadnoj Hercegovini.

Izmedju ostalog i zbog ovoga probosanske stranke ne mogu i nece nikad naci zajednicki jezik sa HDZ-om o puno manjim stvarima nego sto je izmjena ustava sto ukljucuje npr. i izborni zakon, Mostar, blokade svega i svacega skrivanjem iza nacionalnog interesa.

Naravno ni ovim citiranim ne bi bilo drago da se hrvatski clan predsjednistva bira vecinom bosnjackim glasovima ali zbog njih bi to mozda vrijedilo promijeniti, zavisno koliko toga su oni spremni staviti na sto od onog sto nas zulja.

Ovako ostaje nam da koristimo jedinu rupu u Dejtonskom koja ne ide na ruku politikama koje su radile i rade na razgradnji zemlje, koje se vode politikom iskljucivosti po principu bit ce po nasem ili nikako drugacije.
Lincoln-Burrows

#2240 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Lincoln-Burrows »

zposao wrote: 19/09/2020 13:28
Ne predstavlja Komšić tamo i po bijelom svijetu samo Hrvate nego predstavlja sve građane BiH iz reda hrvatskog naroda.

Ne predstavlja on nigdje nikoga, njega ne zovu nigdje i niko.
512MB

#2241 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

tetejac wrote: 19/09/2020 09:53
Point. wrote: 19/09/2020 09:47
tetejac wrote: 19/09/2020 09:12
Jebo takav zakon gdje drugi trećem bira predstavnika. Realno. I nemoj se pravit lud bez veze. Godinama birate Hrvatima predstavnika, zakonski legalno ili ne. Nebitno. Ovo je činjenica. Šupački je to.
Opet ne kontaš. Nije on tu nikakav predstavnik samo Hrvata nego predstavnik cijele BiH iz reda hrvatskog naroda.

I drugo, takav zakon je potpisao Franjo Tuđman, Mate Granić i ko je još sve potpisivao u ime bh Hrvata potpisivao DMS. Na pogrešnu adresu cviliš.
Ne cvilim stari nego mi nije jasno kako imaš obraza da se pred čitavim forumom ovako praviš lud? Šta sad, ja tebi trebam objašnjavati kako vi birate Hrvatima predstavnika i na koji način? Nemoj me jebat.
Kontaš li ti više da niti jedna etnička skupina u BiH nema svog specijalnog predstavnika? Tročlano predsjedništvo zastupa sve građane BiH. Jel ide to ikako u tvoju tintaru? To što njih trojica moraju biti pripadnici etničkih skupina Bošnjaka, Hrvata i Srba je evropski sud proglasio kao DISKRIMINATORSKI, tako da će se to morati ukinuti kad tad.
512MB

#2242 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Komšić je dio tročlanog predsjedništva iz reda hrvatskog naroda (etnička pripadnost se mora ukinuti, tako da se sve etničke skupine mogu kandidirat). Tročlano predsjedništvo predstavlja državu BiH i sve njene građane (ne državljane, nego SVE građane koji tu žive).
Bloo
Globalna šefica

#2243 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Bloo »

512MB wrote: 19/09/2020 14:22

Komšić je dio tročlanog predsjedništva iz reda hrvatskog naroda (etnička pripadnost se mora ukinuti, tako da se sve etničke skupine mogu kandidirat). Tročlano predsjedništvo predstavlja državu BiH i sve njene građane (ne državljane, nego SVE građane koji tu žive).
Bice veselo kada jednog dana bude samo jedan predsjednik (pa kad krenu - mi smo dobili)...za sada predstavljaju sve etnije :D Ja sam gradanka BiH iz reda Ostalih...rjesenje nije da se uvede i 4 clan jer nije epizoda Pajtonovaca.
Point.

#2244 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

zposao wrote: 19/09/2020 13:19
Point. wrote: 19/09/2020 08:51
zposao wrote: 18/09/2020 21:49

De pošteno reci bi li ti gradio sa nekim državu ko te otvoreno preglasava? I kako bi ta saradnja išla?
Na koji način preglašava? Je li Komšić u predsjedništvo legalno izabran i po važećem izbornom zakonu? Ako misliš na to.

Prije bih se zapitao kako graditi državu sa nekim ko se bavi ucjenjivačkom politikom i blokira sve čim mu se ne sviđa neka odluka.
I Kina Ujgure maltretira. Sve po zakonu. I Mijanmar Rohindže. Sve po zakonu. I Poljska ne želi muslimane. Sve po zakonu. I Dritan sa Srbima pretvara Crnu Goru u Veliku Srbiju. Sve po zakonu.

Sve po zakonu. Po zakonu je i Hitler progonio Židove.

Ako je nešto po zakonu ne znači da je u redu.

Ali oni koji to ne žele vidjeti džaba im pričati.
Porediš kruške i jabuke. Jevreji nisu potpisali taj zakon, prilično sam siguran da ga nisu ni Rohindže ni Ujguri. Hrvatska preogavaračka strana je potpisala trenutni izborni zakon.

Al đaba to pričati onima koji su opsjednuti Komšićem. Stvaranjem treće izborne jedinice vodi u treći entitet i naposlijetku, raspad države. Je li mržnja prema Komšiću KS vrijedno toga?
Kolinda

#2245 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

512MB wrote: 19/09/2020 14:14
tetejac wrote: 19/09/2020 09:53
Point. wrote: 19/09/2020 09:47
Opet ne kontaš. Nije on tu nikakav predstavnik samo Hrvata nego predstavnik cijele BiH iz reda hrvatskog naroda.

I drugo, takav zakon je potpisao Franjo Tuđman, Mate Granić i ko je još sve potpisivao u ime bh Hrvata potpisivao DMS. Na pogrešnu adresu cviliš.
Ne cvilim stari nego mi nije jasno kako imaš obraza da se pred čitavim forumom ovako praviš lud? Šta sad, ja tebi trebam objašnjavati kako vi birate Hrvatima predstavnika i na koji način? Nemoj me jebat.
Kontaš li ti više da niti jedna etnička skupina u BiH nema svog specijalnog predstavnika? Tročlano predsjedništvo zastupa sve građane BiH. Jel ide to ikako u tvoju tintaru? To što njih trojica moraju biti pripadnici etničkih skupina Bošnjaka, Hrvata i Srba je evropski sud proglasio kao DISKRIMINATORSKI, tako da će se to morati ukinuti kad tad.
Sam sebi se čudim ponekad od kud mi živci da ponavljam ali ova tvoja izjava me tjera na to...
Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član sa tog teritorija; bošnjačkim delegatima u Domu naroda Federacije; ukoliko je tu izjavu dao bošnjački član; ili hrvatskim delegatima u istom tijelu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član. Ukoliko takav proglas bude potvrđen dvotrećinskom većinom glasova u roku od 10 dana po upućivanju, osporavana odluka Predsjedništva neće imati učinka.
Deder pojasni zašto Željko ne može veto proslijediti u klub Bošnjaka ili NSRS?
Point.

#2246 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

zposao wrote: 19/09/2020 13:22
tetejac wrote: 19/09/2020 08:49

Ja sam fino u postu rekao da nije prijetnja ni prizivanje rata već nešto potencijalno realno na što se mora gledati. Ti što to ne možeš dokučiti, do tebe je. Tebi je domet izgleda svršavanje na građansko pravo da glasaš za koga hoćeš.
Nije.

Ne možeš ti u svome gradu birati gradonačelnika u drugome gradu, iako ti je bolji od tvoga.
Ne možeš u višenacionalnim sredinama birati tuđe predstavnike iako su ti možda držai od tvojih.

Jednostavno, nije u redu. Postoje neki uzusi i kolektivni društveni dogovori. Iako se nekada svima nama ne sviđaju. Ali dogovori se moraju poštivati inače društvo ide u anarhiju i kaos.
Pokreni peticiju zajedno sa Čovićem ako misliš da nije u redu.

Nije u redu ni ne poštivati odluke Ustavnog Suda, Haške presude, nije u redu ni blokirati državu kad ti se ne pašu izborni rezultati, nije u redu ni ići na proslave ni slaviti dokazane ratne zločince, nije u redu ni negirati bosanski jezik niti dvije škole pod jednim krovom, nije u redu ni da se prave raznorazne kvazi republike u BiH, niti da jedan entitet i pola države nosi ime po samo jednom narodu. Nije u redu ni da član predsjedništva otvoreno zagovara separatizam i govori da želi pola države da pripoji Srbiji.

Ništa to nije u redu u višenacionalnim sredinama, pa ne vidim da si se nešto plaho uzrujao oko toga. Glavni problem države je Komšić na, po Čovićem riječima, nebitnoj funkciji. Hajte, molim vas.
Miloduh

#2247 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Miloduh »

Hrvatski predstavnici nisu sproveli niti jednog odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Odbili su prijedlog izmjena izbornog zakona Štefana Filea.
Ne prihvataju prijedlog Venecijanske komsije.

O čemu da razgovaramo?
zposao

#2248 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

Point. wrote: 19/09/2020 15:35
zposao wrote: 19/09/2020 13:22
Nije.

Pokreni peticiju zajedno sa Čovićem ako misliš da nije u redu.

Nije u redu ni ne poštivati odluke Ustavnog Suda, Haške presude, nije u redu ni blokirati državu kad ti se ne pašu izborni rezultati, nije u redu ni ići na proslave ni slaviti dokazane ratne zločince, nije u redu ni negirati bosanski jezik niti dvije škole pod jednim krovom, nije u redu ni da se prave raznorazne kvazi republike u BiH, niti da jedan entitet i pola države nosi ime po samo jednom narodu. Nije u redu ni da član predsjedništva otvoreno zagovara separatizam i govori da želi pola države da pripoji Srbiji.

Ništa to nije u redu u višenacionalnim sredinama, pa ne vidim da si se nešto plaho uzrujao oko toga. Glavni problem države je Komšić na, po Čovićem riječima, nebitnoj funkciji. Hajte, molim vas.
U redu, nabrojao si šta sve nije u redu. I slažemo se da to svi krše u BIh, kako kome i gdje paše.

Šta je rješenje problema po tebi?
zposao

#2249 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

Miloduh wrote: 19/09/2020 15:54 Hrvatski predstavnici nisu sproveli niti jednog odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Odbili su prijedlog izmjena izbornog zakona Štefana Filea.
Ne prihvataju prijedlog Venecijanske komsije.

O čemu da razgovaramo?
Znaš li koliki je broj presuda koje ne prihvataju Bošnjaci?
Miloduh

#2250 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Miloduh »

Šta to Bošnjaci nisu sproveli?
Locked