Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:27
Gotovo je ovo. Evo Dritan na FB govori da je dobio hiljade poziva iz Crne Gore, zemalja regiona i EU da ne ide u vlast sa DF. Kaze da odbija sve pritiske i da ide u vlast sa Srbima. Opet salva uvreda na racun DPS-a, za nerede je njih okrivio. Pa onda umirujuće poruke manjinama uz najavu da ide u Pljevlja smiriti situaciju.
Mislim da je momak iskren i da nije prodan, ali da je jednostavno naivan. Ako uspije u ovome sto govori, da pomiri Crnu Goru, skidam kapu. Ali nisam optimista...
Stvarno je odron taj Dritan. Drži se riječi, koalicionog sporazuma, onoga na čemu je dobio glasove birača.
Nije svako obrazli ko zlatni ljuljan Željko Komšić koji prije svakih izbora priča "neću sa SDA", a onda završi u Bakirovom zagrljaju.
To je tacno.
Dritan je makar dosljedan, prica isto prije i poslije izbora. Nije prevario birace. Medjutim, nisam siguran da zna sta radi i da sa 5% glasova moze iznijeti ovo sto obecava. Nadam se da grijesim, prosperitetna Crna Gora = prosperitetna BiH. Mi smo osudjeni jedni na druge.
Slinu Komsica mi ne spominju, obicni smrad koji je nebrojeno puta hinjski slagao i prevario birace.
Gotovo je ovo. Evo Dritan na FB govori da je dobio hiljade poziva iz Crne Gore, zemalja regiona i EU da ne ide u vlast sa DF. Kaze da odbija sve pritiske i da ide u vlast sa Srbima. Opet salva uvreda na racun DPS-a, za nerede je njih okrivio. Pa onda umirujuće poruke manjinama uz najavu da ide u Pljevlja smiriti situaciju.
Mislim da je momak iskren i da nije prodan, ali da je jednostavno naivan. Ako uspije u ovome sto govori, da pomiri Crnu Goru, skidam kapu. Ali nisam optimista...
pa jeste iskren, iskreno je za tamjan i kandilo revoluciju. od početka i bez sakrivanja...
Kiki, nije on naivan nego izrod, prodana duša. Niko pri zdravoj pameti ne ide u koaliciju sa otvorenim četnicima i velikosrbima. Eto on jedini pametan a u CG, zemljama regiona i EU svi glupi što ga pokušavaju odvratiti da ne bude velikosrpska istrošena lutka. Kad ga gurnu niz provaliju tad ga tek treba išamarati.
Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:49
Ja u ovom izlaganju nisam vidio ni milimetar prostora za DPS. Doduše, malo mi je video kocio pa nisam sve cuo.
Kakav je tvoj kompletan utisak nakon ovog obracanja?
Utisak je upravo onakav kakav sam očekivao i pisao ovdje ovih dana.
Trenutno ne postoji ni promil šanse da DPS bude dio nove vlade i ekspertska vlada je izvijesna. DPS-u poručuje da malo pročisti redove, i da čekaju. Zna on da ovo sa DF neće funkcionisati, ali predizborno obećanje mora ispuniti.
Najupečatljivija stvar koju je rekao jeste pritisak MZ. To je odgovor na pitanje je li Milo pušten niz vodu.
Bgm, ja mislim da ovaj njegov govor mnogo vise brine DPS funkcionere nego bilo koji srpski govor.
Lik u vise navrata ponavlja da insistira na zakonu o lustraciji, da je to vec dogovorio sa opozicijom. Ne treba biti narocito bistar da se zaključi sta ovo znaci.
Onda jos otvorenije kaze da ce mnogi funkcioneri DPS-a zavrsiti pred istražnim organima.
Onda dodaje da su pobjedjeni ljudi koji su ukrali stotine miliona eura, pokrali cijelu zemlju. Naziva ih mafijom.
Onda kaze da je DOS u Srbiji bio heterogen, da je ujedinjenje razlicitih opcija nuzno kada se rusi diktatorski sistem. Svakom izjavom na svako pitanje demonstrira ogromnu mrznju prema DPS-u.
Ovo su poruke iz pakla za DPS funkcionere.
Šta ima loše u lustraciji? Lustracija je neophodna u svim ex yu republikama. Koji je limit dokle bi neko trebao trpiti pljačku vlastodržaca jer odgovara tuđim interesima?
Last edited by neko_sa_strane on 01/09/2020 12:23, edited 1 time in total.
bunk wrote: ↑01/09/2020 11:44
Za sad ubjedljivo vodi na listi izdajnickih pizda od 2000 naovamo.
Zasto je izdao? Lik je od pocetka protiv Mile. Titule izdajnickih pizda ipak neumoljivo brane Zlatni lazov, Slucajni prolaznik, Aprilski paketar i slicni. Ovaj ispunjava ono sto je rekao, svidjelo se to nekome ili ne
Da,da bi izdao moraš biti proračunat,ovaj tupan nije kapacitet za to.
Forum služi da se priča i utoliko razumijem sve diskusije. Ali u suštini mislim da se nema ovdje više šta novo reći. Velikosrpska ideologija je došla na vlast, dobila mehanizme kojima može mijenjati stvarnost i jedina realna budućnost (makar ona bliža ) je daljnje jačanje velikosrpske ideje u samoj Crnoj gori. Vjerujem da će jedan od prvih poteza nove vlasti biti olakšano dobijanje crnogorskog pasoša za sve Srbe koji su se makar jednom okupali u moru i time će početi mijenjanje etničke slike Crne Gore.
A Dritan je objektivno nevažan lik, ovo je njegov trenutak slave, nakon par mjeseci on će ili biti zaboravljen ili u nekoj drugoj varijanti će postati simbolom novosrpske tolerancije kojom će se mahati, sve u stilu " nije nama važno ko je koje vere, samo nek je pošten i razuman čovek"
Daleko od toga, ali treba rezonovat ko je Srbin, a ko cetnik. Ja ne bih ni sa mladomuslimanom kahve popio ko ni sa poCetnikom. Ali nazalost, ovi sta su uzeli vlast u CG(ako su uzeli) su poCetnici a ne Srbi
Četnici su svi Srbi koji ne dijele isto mišljenje sa Bošnjacima na ovom forumu ukoliko im se mišljenja razilaze. Četnik i đikan je svako ko Mila Đukanovića nazove kriminalcem, ološem i diktatorom.Ah da zaboravio sam ima i ustaša. A oni koji su na pravoj strani su dobri Bošnjani potomci Kulina bana lično.
Milo jeste kriminalac, olos i diktator, nisi cetnik zbog toga, ali jesi cetnik ako po nezavnisnoj, suverenoj CG nosas srpske zastave i pjevas:
"OD topole od tople pa do ravne gore, sve su straze sve su straze dzenerala Draze", a litije kazu.
Ko pjeva zlo ne misli, kazu
Ofulo si pjesmu, pjevaju " Djurisicu mlad majore "
Daleko od toga, ali treba rezonovat ko je Srbin, a ko cetnik. Ja ne bih ni sa mladomuslimanom kahve popio ko ni sa poCetnikom. Ali nazalost, ovi sta su uzeli vlast u CG(ako su uzeli) su poCetnici a ne Srbi
Nisu svi srbi cetnici , ali svi cetnici su srbi ...
Hu, pa bude tu pokoji "bosnjak" i pokoji "albanac", ko na Konaku kod Hilmije ili evo sada u CG
Ili čitava stranka, najstarija u Bošnjaka koja koalira sa Dodikom.
neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 11:12
Ovaj forum je u istoj ravni sa Poskokom. Nikakve razlike nema. Razlika je samo u jeziku koji preovladava. Ni promjena naziva iz Sarajevo x u Klix nije uticala. I dalje se laje, etiketira, sere bez potkrijepljenih činjenica odnosno bez pokrića. Baš sam razočaran. Ako je za utjehu nije jedini. Na prostoru bivše Jugoslavije na kojem se govori ovim jednim te istim jezikom nema normalnog foruma. Valjda jer se forumi i ne koriste za komunikaciju već za liječenje frustracija forumaša. Stanovništvo na području bivše Jugoslavije sve više novca troši na medikamente. Umjesto da potraže stručnu pomoć dođu na forum obzirom da je anonimnost zagarantovana. U ovoj našoj vukojebini traženje pomoći psihijatra i psihologa je još uvijek tabu jer šta će reći prijatelji, rodbina, komšije.
Niko te ne tjera da si član ovog foruma niti da ga čitaš. Pošto si ti ono prosvjetljen i urbano cool potraži neki forum koji ti paše i smanjiš sebi stres. Sad ovu zadnju rečenicu ne znam bi li shvatio kao poziv u pomoć.
Nema dovoljno sunca u Švedskoj i puca depra?
Naprotiv. Kukaš iz posta u post kako je ovaj forum bljak a redovno si na njemu. Ja mislim da za nešto takvo postoji stručno objašnjenje. Nudim ti prijateljski savjet a ti se kuliraš
Predlažem Dritanu i da ponese lulu mira, jer pravoslavni puk pod nadležnošću srpske pravoslavne crkve priznaje samo ovaj akt uzajamnog poštivanja.
Lula mira u prilogu
istorijski fakat je, da se ova vrsta "dogadjanja naroda" smirila samo u hrvatskoj i vecim dijelom na kosovu osim u kos.mitrovici . pitam se sta je bio razlog smirivanja situacije?
Hu, pa bude tu pokoji "bosnjak" i pokoji "albanac", ko na Konaku kod Hilmije ili evo sada u CG
Ispod kojeg kamena se ti javljas druze?
Pa s kime da se koalira?
Ustav propisao formiranje vlasti na nivou Drzave,tacno se znaju kvote i onaj ko dobije glasove formira vlast. Nema tu puno prostora za biranje..
I da je najstarija socijaldemokratska stranka umjesto ove koju spominjes vlast bi pravili sa snsd jer Ustav to nalaze.
Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:29
Dritan prijeti da ce hapsiti kriminalce (citaj DPS), da insistiraju na zakonu o lustraciji. Lik mrzi DPS vise nego Srbi. Sta su razlozi pojma nemam.
Pa Milo ga u nekoj prilici nazvao "bitangom". Kud ces veceg razloga za mrznju? Ne znam koliki mu je procenat tih africkih gena iz Ulcinja ali ponasanje mu ko kod svakog prosjecnog Balkanca koji bi ti se krvi napio i potpisao pakt s djavolom ako mu uputis jednu psovku/kritiku
Marko Vešović DONJOMORAČKI PRDONJA (31): Kvadratura kruga
Živu robu, koji ima dvije čiste
O pjesmi, to veli
Kad pišem o Ristu i povodom Riste
Koliko se telim.
I dokazuje baš to što se mučim
Da pišući učim
I da moj se jezik nikada ne suzi
Kad pop Rista guzim.
Ili rečeno malo uštivnije:
Da klavijatura
Pjesnička gora mi baš nikada nije
Kad ga Risti turam.
Eto zbog čega Ristu je prdonji
Vazda biti donji.
KVADRATURA KRUGA
To nije sprdnja, a još manje šala,
Čak bih morao reći: Bogu hvala!
Dva donjomorčka povelika druga,
Ili dvije ovce iz istoga tora,
Riješili su kvadraturu kruga:
Kako oboriti Mila diktatora.
Napravili đikansku za izbore listu
Kao avgust žešku.
Radi se, naravski, o Prdonji Ristu
I matematičaru Peroviću Mišku
Koji je vazda s pameću u višku.
Mislim, dakako, na pamet lupešku.
To đikanima sad su Iljf i Petrov,
Jer uzurpirao Rile tron je Petrov.
Pop Risto koji obožava silu
I u njoj vidi nagorkinju vilu,
Ko Rusi Turcima, prirediće Milu
Na izborima nešto kao Hoćin.
Matematika veli: “Neće moći”,
No Riletu je Gospod na pomoći,
Te ako se sudi po strogoći
Te liste, ništa neće po zlu poći,
Jer glasači su glupi poput noći.
Možda će i mrtvi da glasaju – alo! –
“No i sa mrtvima četnika je malo”.
Uz to, imali su i problem raniji:
mada se na te pozivaju, Hriste,
teško je reći sa njihove liste
ko je od koga ofiraniji.
Taj dvojac – morački Pitagora,
I skenderijski mitropolit Ridža,
Na svim litijama dječja džidža-midža,
I strastan mrzitelj sviju Crnih Gora,
Osim one pod bičem đikana –
Te dvije pameti, ko iz Vatikana
Da su, duboke, ako kvadaturu
Ne riješe, čekaće, jer to se mora,
Novu turu
Izbora,
Ali im neće litijaški korak
Biti manje bodar:
Biće svijetla jedared sloboda
Kao dražinska, a ne majska zora.
Dobiće pop Risto, uzmite u pamet,
Zlatni orden s dvije ukrštene kame.
P.S. Pita me prijatelj Bošnjak šta se dešavu Crnoj Gori.
”Pobješnjeli megaloman Risto Radović povjerovao je da će Nezavisnu zdipiti ispred nosa Nato pakta. Sad zna da je može uzeti jedino na izborima. Karadžić je imao jaku artiljeriju, ali mu je veoma falilo četnika. I Ristova retorička artiljerija je za peticu, ali mu jako manjkaju đikani. Tako je moja Darinka zvala Ravnogorce”.
I dodao sam: “Četnici su stotinu puta rekli da se bore za srpsku Crnu Goru. Manjinski narodi neće zar glasati za svoj vlastiti nestanak?”.
A moj prijatelj će:”Jesi li siguran? U politici svašta je moguće. Zaboravio si da je na predratnim izborima proletarijat glasao za svoj nestanak”.
“Dobro”, velim.
“I bogu i narodu je znano da su Nezavisnu manjine izglasale, pa nek je i razvale”.
Četnici su svi Srbi koji ne dijele isto mišljenje sa Bošnjacima na ovom forumu ukoliko im se mišljenja razilaze. Četnik i đikan je svako ko Mila Đukanovića nazove kriminalcem, ološem i diktatorom.Ah da zaboravio sam ima i ustaša. A oni koji su na pravoj strani su dobri Bošnjani potomci Kulina bana lično.
Milo jeste kriminalac, olos i diktator, nisi cetnik zbog toga, ali jesi cetnik ako po nezavnisnoj, suverenoj CG nosas srpske zastave i pjevas:
"OD topole od tople pa do ravne gore, sve su straze sve su straze dzenerala Draze", a litije kazu.
Ko pjeva zlo ne misli, kazu
U Crnoj Gori sam bio svega dva puta i oba puta u Budvi prije 15 godina. Obzirom da je opozicija pobijedila u Budvi a opoziciju čine četnici i svetosavski teroristi po logici forumaša Klixa i meni se lijepi četnička etiketa.
Ne trebas meni to govorit, ja sam od prvog dana stava da je SDA isti fasista kao i SDS/SNSD. Uvijek kazem da je Alija htio mir zavezao bi zastave sa Durakovicem a ne sa Karadzicem u koaliciji.
Ali to ne mjenja cinjenicu da Alija nije napunio jame Srbima, ko Karadzic Bosnjacima. To je vec drugi oblik "konacnog rijesenja".
Ali ne pricam ovde o koaliciji nego mentalnom sklopu tih "bosnjaka i albanaca" sta ne znaju sta su "Agim"
neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 12:33
U Crnoj Gori sam bio svega dva puta i oba puta u Budvi prije 15 godina. Obzirom da je opozicija pobijedila u Budvi a opoziciju čine četnici i svetosavski teroristi po logici forumaša Klixa i meni se lijepi četnička etiketa.
Definicija je puno jednostavnija:
Cetnici dodju na ovu temu da se raduju i nasladjuju sto su kao pobjedili DF cetnici. Isti oni koji presrecu autobuse sa "Turcima"...
sto je najzalosnije na sarajevskom forumu imamo kradljivce bijele tehnike i likove koje su rokali po seheru aka trocadero i onda on dodje ovdje pisati o pacificnim i djeci cvijeca cetaljima da je pravde svaki metak sto je prema gradu ispalio bi mu bio stos u glavu
Ih on je jos i dobar. Tip ne krije gdje je bio, jest da malo okolo koli sta je radio ali da se naslutit izmedju redova. Ovi uljudbeni ala Blek, Radosni i jos par njih bi prvi bili nabraniku bjele tehnike. Malo su fini, emancipovani i onda odjednom ako ih pratis pobjegne im koja objava, jebes ga trube ih ponesu.
Kad ih opalis po usima sa Crkvetinom u nanioj avliji, presute par posova i onda opet ko nas bre zavadi.
Ovi po zadatku koji se prodaju pod FGR ili emancipovane Bosnjake su jos gori. Takve sam imao kao "prijatelje" i monogi od nas dok trube nisu zatrubile, a onda su pokazali pravo lice..
Preskočio si opet terapiju.
Ih jarane da je preskocim gdje bi mi kraj bio. Taj dio cuvam za "Akobogda" kad vas Laktasenko nahajca da zabalvanate opet. Poslije svakog vakta uputim dovu da vas vidim opet na onoj barikadi ko onomade 19 aprila 92. kad mi nije bilo jasno sta se desava, pa bi sta bi. Sad molim uzvisenog da mi se ukazete jal ovi stari jal mladi Litijaski narastaji. Znam da ovi stari ala Tricadero znaju sta ih ceka oni ce na vrijeme dic sidro al vas mlade jedva cekam. Da vas bude bar 10 na barikadi... Amin
neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 12:33
Tebi se vise lijepi jer nam pricas da je uredu da ti isti cetnici uzmu vlast, jer bolje cetnici nego lopovi? Jedni kradu drugi kolju, pa eto valjda ko vise sta voli od dva zla.
Treba Milu i sve milici i kod nas i kod njih na prijeki sud zbog unistavanja drustva i kradje, steta metak potrosit. Ali sta onda, sta je plan B?