Desavanja u Crnoj Gori
- Kikibombona
#5202 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Na pitanje novinara kako resguje na pritiske iz MZ da ne ide sa Srbima, Dritan odgovara:
- skamenilo mi se srce, ne reagujem na te pritiske
Na pitanje da li ce u vladi biti mjesta za funkcionere DPS-a, Dritan odgovara:
- njima je mjesto pred istražnim organima

-
A_A_AKCIJA
#5203 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Joo, Kiki, ti opet po starom. Preskočio si dio:Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:36Evo sad na pitanje novinarke kako komentsrise cinjenicu da na proslavi nije bilo crnogorskih vec samo srpske zastave, covjek odgovara:A_A_AKCIJA wrote: ↑01/09/2020 11:33Rekao je i da ide u Pljevlja, gdje će tražiti da se Bošnjacima ugrade stakla od biorazgradivog pleksiglasa, pa kad komšije gađaju ciglama, da nemre pući.Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:27 Gotovo je ovo. Evo Dritan na FB govori da je dobio hiljade poziva iz Crne Gore, zemalja regiona i EU da ne ide u vlast sa DF. Kaze da odbija sve pritiske i da ide u vlast sa Srbima. Opet salva uvreda na racun DPS-a, za nerede je njih okrivio. Pa onda umirujuće poruke manjinama uz najavu da ide u Pljevlja smiriti situaciju.
Mislim da je momak iskren i da nije prodan, ali da je jednostavno naivan. Ako uspije u ovome sto govori, da pomiri Crnu Goru, skidam kapu. Ali nisam optimista...
Takođe, osudio je govor mržnje i diskriminaciju. Moli protestante, da ne psuju samo balijsku majku, nego da se prisjete da su i očevi važan dio crnogorskih porodica i da je Crna Gora društvo jednakih, te da se i psovke moraju prilagoditi.
DPS rezim 30 godina ugnjetava Srbe, nije cudo da se tako osjećaju.
...
Uopste nije iskljuceno da su ovi likovi pod kontrolom Beograda, a iskreno se nadam da nisu, da imaju plan i da ce nas sve iznenaditi. Ovo sto Dritan upravo govori kao da je Vucic pisao.
Takođe, za Vučića je rekao da može igrati ključnu ulogu u pomirenju. ''Nužno je da pružimo ruke jedni drugima i da prihvatimo ruku pomirenja''. Pošto Bošnjaci i Albanci malo oklijevaju, predložio je Vučiću da donese par stotina ruku muslimana iz 90ih koje čuva u šteku, te da vlastitim primjerom pokaže kako muslimanska ruka prihvata pruženu ruku pomirenja.
- bunk
#5204 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Za sad ubjedljivo vodi na listi izdajnickih pizda od 2000 naovamo.
- dr_Evil
#5205 Re: Desavanja u Crnoj Gori
LBVIEW wrote: ↑01/09/2020 11:41Ma srbijanski trabant.dr_Evil wrote: ↑01/09/2020 11:35Sta isprica i osta ziv, sta ste to preselili Vucica ti? Propagandu pricaj djeci, i onima koji nikad nisu bili u Sokolu. Jeste bio je projektni biro u Srbiji, kompletna prozivodnja je bila u MOstaru, a fabrika je bila nova, mozda ste koji sestar prenijeli iz Srbije. Sve masine su bila nove, i zadnja tehnologija, nista nije bilo iz hitlerovog vakta, ako se vec pozivas na preseljenje.neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 11:24
Soko je nastao preseljenjem zemunske avio industrije u Mostar. Nije kompanija izvorno formirana u BiH. Da nisu možda trebali svoja postrojenja ostaviti u amanet dr. Čoviću i HDZ-u. Za dalje urušavanje Sokola obratiti se dr.Čoviću.
Dakle i opet ponavljam, JNA je odnijela samo dokumentaciju(koju btw masinski fakultet ima svakako) i upravljacke jedinice numerickih masina (koje btw nisu postojale 40ih i 50ih.
Za daljnje urusavanje obracam se Covicu. Oni preselili, o tito, evo vidim sve spitfajeri lete srbijom
A ovamo kuka zbog lose ekonoimske situacije u Bosni i Hercegovini, istovremeno pravdajuci pljacku iste od strane Srbije.![]()
Gace bi s guzice dali majcici, a kmece kako u BiH ne valja - sizoidni tipovi.
Jos cemo cuti da se prije WWII u Srbiji proizvodio boing, a ne maketa bez motora. Istina bilo je proizvodnje dijelova po licenci i sklapanja, ali to se i danas radi po svim republikama. Daleko je to bilo od neke prozivodnje.
Ugllavnom pokusali su pratit trendove, danas se vise i nepokusaje
-
cimara
#5206 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kada Dritan ode u Pljevlja da relaksira odnose očekujem da kaže da je za rat potrebno dvoje.I neka ponese Titovu sliku...
-
llull
#5207 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Mislim da je Milo pusten niz vodu od strane MZ, nemoguce je da je Dritan ovako samouvjeren tek tako.Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:42 Na pitanje novinara kako resguje na pritiske iz MZ da ne ide sa Srbima, Dritan odgovara:
![]()
![]()
- Point.
#5208 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Guslaj tu šuplju nekome drugom. Pored genocida, etničkog čišćenja, poslijeratnog otvorenog separatizma raznih Jelicća, Dodika, dana današnjeg čistog četništva po manjem entitetu, Srbiji, Crnoj Gori, slavlja po Banjaluci sa zastavama druge države zbog izbora u trećoj državi u kojoj se jedna vjerska zajednica direktno mješa u politiku tebi i dalje glavni kočničar Sarajevo. Bez imalo obraza i stida.General War wrote: ↑01/09/2020 10:43Da, inace su i njemci sami sebe optuzivali za genocide i svasta nesto 45, nista sarajevo nije krivo...zato sad sjedi i gledaj show...a ti cini mi se, da u tom mulju ne zivis, ali dobro dodje opet neka moralna pridika...koja nema veze nisacim...i pitam se ko ustvari nije izasao iz devedesetih.Point. wrote: ↑01/09/2020 10:23Znači došli smo do ovoga zbog političkog Sarajeva, ništa etničko čišćenje, pokušaj secesije, genocid, razaranja, ubijanja, protjerivanja nesrba, opsada i slično. Sve dok je nekima Sarajevo krivo za sve a žmire za stvarne kočničare.... mi iz mulja nećemo izaći.General War wrote: ↑01/09/2020 09:20
Aha, srbi inace to izmislili...znas i sam kako smo do ovoga dosli...ali sve dok Sarajevo vrijedi kao deset opstina...mi iz mulja necemo izaci.
- LBVIEW
#5209 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ma mene nista ne cudi, nisu jednu firmu odvukli u Srbiju, za sta nalaze raznorazna opravdnja - veci su to Srbi(cak i na svoju stetu) od onih u Srbiji.
Samo, koji kurac glume obektivne do prve situacije kad Srbija nesto zajebe, zar misle da nekoga mogu prevariti?
Samo, koji kurac glume obektivne do prve situacije kad Srbija nesto zajebe, zar misle da nekoga mogu prevariti?
Last edited by LBVIEW on 01/09/2020 11:50, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#5210 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ja u ovom izlaganju nisam vidio ni milimetar prostora za DPS. Doduše, malo mi je video kocio pa nisam sve cuo.RunnerX wrote: ↑01/09/2020 11:40Pogrešno si protumačio. Nije rekao da neće sa DPS, dobro obrati pažnju.Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:27 Gotovo je ovo. Evo Dritan na FB govori da je dobio hiljade poziva iz Crne Gore, zemalja regiona i EU da ne ide u vlast sa DF. Kaze da odbija sve pritiske i da ide u vlast sa Srbima. Opet salva uvreda na racun DPS-a, za nerede je njih okrivio. Pa onda umirujuće poruke manjinama uz najavu da ide u Pljevlja smiriti situaciju.
Mislim da je momak iskren i da nije prodan, ali da je jednostavno naivan. Ako uspije u ovome sto govori, da pomiri Crnu Goru, skidam kapu. Ali nisam optimista...
Taktički perfektan.
Kakav je tvoj kompletan utisak nakon ovog obracanja?
- RunnerX
#5211 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Taktizira.llull wrote: ↑01/09/2020 11:47Mislim da je Milo pusten niz vodu od strane MZ, nemoguce je da je Dritan ovako samouvjeren tek tako.Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:42 Na pitanje novinara kako resguje na pritiske iz MZ da ne ide sa Srbima, Dritan odgovara:
![]()
![]()
Nijednom nije rekao da neće sa DPS, već priča staru priču o mafiji i kriminalu.
Svjestan je on šta će se desiti u budućnosti.
-
neko_sa_strane
#5212 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne znam kakav je pogled iz Švedske ali mi smo svi skupa još od 90-tih skrenuli u srednji vijek. Ne znam kada si posljednji put boravio u BiH. Dođeš 1-2 puta godišnje na desetak dana i misliš da si informisan ili se krećeš u uskom krugu ljudi. Nikakve razlike nema između zadriglih pravoslavnih, muslimanskih i katoličkih talibana samo što tebi smeta samo jedna vrsta a ovi drugi su ti bliski srcu. Vidim ja po tvojim upisima ovdje. Na svakoj temi čak iako veze nema sa ratom, zločinima ti uvijek trolaš svojim nesuvislim komentarima. Vrati se ti lijepo u Bosnu i Hercegovinu i onda uživaj u čarima ove besperspektivne crne rupe.LBVIEW wrote: ↑01/09/2020 11:28Zbog cega, da nije zato sto se ove crnogorske cetnike naziva pravim imenom?neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 11:12 Ovaj forum je u istoj ravni sa Poskokom. Nikakve razlike nema. Razlika je samo u jeziku koji preovladava. Ni promjena naziva iz Sarajevo x u Klix nije uticala. I dalje se laje, etiketira, sere bez potkrijepljenih činjenica odnosno bez pokrića. Baš sam razočaran. Ako je za utjehu nije jedini. Na prostoru bivše Jugoslavije na kojem se govori ovim jednim te istim jezikom nema normalnog foruma. Valjda jer se forumi i ne koriste za komunikaciju već za liječenje frustracija forumaša. Stanovništvo na području bivše Jugoslavije sve više novca troši na medikamente. Umjesto da potraže stručnu pomoć dođu na forum obzirom da je anonimnost zagarantovana. U ovoj našoj vukojebini traženje pomoći psihijatra i psihologa je još uvijek tabu jer šta će reći prijatelji, rodbina, komšije.
Ta svetosavska koalicija nece Crnu Goru izvesti na "zelenu granu" vec vratiti u srednji vijek,to je jasno svakom
s par grama mozga u glavi. I ko kod ukaze na to, kao i na cetnicko divljanje i sikaniranje Bosnjaka u reziji istih, biva od strane podravatelja ovih
gore optuzen za huskanje.Ide se toliko daleko da se hinjski optuzuju prvaci bosnjackih partija/DPS za izlijeve srpskog sovinizma, normalno je da ljudi reagiraju. Nesto ne vidjeh tvoju reakciju na postove istih, dok ostatku forumasa dijelis lekcije.
![]()
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#5213 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Na stranu zajebancija, ja bih se ovom prilikom, u svoje ime, zahvalio forumskim cetnicima na jos jednom otvaranju ociju. Treba to nama, s vremena na vrijeme. Uljuljka se covjek, ode mu u mali mozak pa zaboravi, pa se opet ovako prisjeti ko mu je komisija i sta mu misli.

- mO k3
#5214 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kratke smo mi pameti ....hilmija frlj wrote: ↑01/09/2020 11:51 Na stranu zajebancija, ja bih se ovom prilikom, u svoje ime, zahvalio forumskim cetnicima na jos jednom otvaranju ociju. Treba to nama, s vremena na vrijeme. Uljuljka se covjek, ode mu u mali mozak pa zaboravi, pa se opet ovako prisjeti ko mu je komisija i sta mu misli.
![]()
-
neko_sa_strane
#5215 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nisam znao da forumaš LBVIEW ima brata blizanca.Chmoljo wrote: ↑01/09/2020 11:33Tako su Bošnjake vraćali njihovoj vjeri. Slali Stvoritelju na preodgoj.LBVIEW wrote: ↑01/09/2020 11:32Cuj, svoja postrojenja u drugoj drzavi.neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 11:24
Soko je nastao preseljenjem zemunske avio industrije u Mostar. Nije kompanija izvorno formirana u BiH. Da nisu možda trebali svoja postrojenja ostaviti u amanet dr. Čoviću i HDZ-u. Za dalje urušavanje Sokola obratiti se dr.Čoviću.Vjerovatno je i TAS srpsko postrojenje.
- dr_Evil
#5216 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Daleko od toga, ali treba rezonovat ko je Srbin, a ko cetnik. Ja ne bih ni sa mladomuslimanom kahve popio ko ni sa poCetnikom. Ali nazalost, ovi sta su uzeli vlast u CG(ako su uzeli) su poCetnici a ne SrbimO k3 wrote: ↑01/09/2020 11:52Kratke smo mi pameti ....hilmija frlj wrote: ↑01/09/2020 11:51 Na stranu zajebancija, ja bih se ovom prilikom, u svoje ime, zahvalio forumskim cetnicima na jos jednom otvaranju ociju. Treba to nama, s vremena na vrijeme. Uljuljka se covjek, ode mu u mali mozak pa zaboravi, pa se opet ovako prisjeti ko mu je komisija i sta mu misli.
![]()
- LBVIEW
#5217 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ma ja ba, svi su isti, ili ko nas bre zavadi. Eno, cujem Bosnjaci razbijaju srpske lokale po Bihacu, kazu "zao im sto je Mile izgubio".neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 11:50Ne znam kakav je pogled iz Švedske ali mi smo svi skupa još od 90-tih skrenuli u srednji vijek. Ne znam kada si posljednji put boravio u BiH. Dođeš 1-2 puta godišnje na desetak dana i misliš da si informisan ili se krećeš u uskom krugu ljudi. Nikakve razlike nema između zadriglih pravoslavnih, muslimanskih i katoličkih talibana samo što tebi smeta samo jedna vrsta a ovi drugi su ti bliski srcu. Vidim ja po tvojim upisima ovdje. Na svakoj temi čak iako veze nema sa ratom, zločinima ti uvijek trolaš svojim nesuvislim komentarima. Vrati se ti lijepo u Bosnu i Hercegovinu i onda uživaj u čarima ove besperspektivne crne rupe.LBVIEW wrote: ↑01/09/2020 11:28Zbog cega, da nije zato sto se ove crnogorske cetnike naziva pravim imenom?neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 11:12 Ovaj forum je u istoj ravni sa Poskokom. Nikakve razlike nema. Razlika je samo u jeziku koji preovladava. Ni promjena naziva iz Sarajevo x u Klix nije uticala. I dalje se laje, etiketira, sere bez potkrijepljenih činjenica odnosno bez pokrića. Baš sam razočaran. Ako je za utjehu nije jedini. Na prostoru bivše Jugoslavije na kojem se govori ovim jednim te istim jezikom nema normalnog foruma. Valjda jer se forumi i ne koriste za komunikaciju već za liječenje frustracija forumaša. Stanovništvo na području bivše Jugoslavije sve više novca troši na medikamente. Umjesto da potraže stručnu pomoć dođu na forum obzirom da je anonimnost zagarantovana. U ovoj našoj vukojebini traženje pomoći psihijatra i psihologa je još uvijek tabu jer šta će reći prijatelji, rodbina, komšije.
Ta svetosavska koalicija nece Crnu Goru izvesti na "zelenu granu" vec vratiti u srednji vijek,to je jasno svakom
s par grama mozga u glavi. I ko kod ukaze na to, kao i na cetnicko divljanje i sikaniranje Bosnjaka u reziji istih, biva od strane podravatelja ovih
gore optuzen za huskanje.Ide se toliko daleko da se hinjski optuzuju prvaci bosnjackih partija/DPS za izlijeve srpskog sovinizma, normalno je da ljudi reagiraju. Nesto ne vidjeh tvoju reakciju na postove istih, dok ostatku forumasa dijelis lekcije.
![]()
A ti nastavi relativizirati svaku bedatocu srpskih sovinista, a nemoj zaboraviti ni opravdati pljacu imovine drzave Bosne i Hercegovine od strane Srbije. Istovremeno kmecuci kako je ekonomska situacija losa.
Last edited by LBVIEW on 01/09/2020 11:56, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#5218 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Apsolutno tačno!neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 11:50Ne znam kakav je pogled iz Švedske ali mi smo svi skupa još od 90-tih skrenuli u srednji vijek. Ne znam kada si posljednji put boravio u BiH. Dođeš 1-2 puta godišnje na desetak dana i misliš da si informisan ili se krećeš u uskom krugu ljudi. Nikakve razlike nema između zadriglih pravoslavnih, muslimanskih i katoličkih talibana samo što tebi smeta samo jedna vrsta a ovi drugi su ti bliski srcu. Vidim ja po tvojim upisima ovdje. Na svakoj temi čak iako veze nema sa ratom, zločinima ti uvijek trolaš svojim nesuvislim komentarima. Vrati se ti lijepo u Bosnu i Hercegovinu i onda uživaj u čarima ove besperspektivne crne rupe.LBVIEW wrote: ↑01/09/2020 11:28Zbog cega, da nije zato sto se ove crnogorske cetnike naziva pravim imenom?neko_sa_strane wrote: ↑01/09/2020 11:12 Ovaj forum je u istoj ravni sa Poskokom. Nikakve razlike nema. Razlika je samo u jeziku koji preovladava. Ni promjena naziva iz Sarajevo x u Klix nije uticala. I dalje se laje, etiketira, sere bez potkrijepljenih činjenica odnosno bez pokrića. Baš sam razočaran. Ako je za utjehu nije jedini. Na prostoru bivše Jugoslavije na kojem se govori ovim jednim te istim jezikom nema normalnog foruma. Valjda jer se forumi i ne koriste za komunikaciju već za liječenje frustracija forumaša. Stanovništvo na području bivše Jugoslavije sve više novca troši na medikamente. Umjesto da potraže stručnu pomoć dođu na forum obzirom da je anonimnost zagarantovana. U ovoj našoj vukojebini traženje pomoći psihijatra i psihologa je još uvijek tabu jer šta će reći prijatelji, rodbina, komšije.
![]()
Za međunacionalni sukob je uvijek potrebno dvoje. Da nema muslimana, kome bi Srbi psovali majku? Pa ne bi valjda sebi?
- mO k3
#5219 Re: Desavanja u Crnoj Gori
dr_Evil wrote: ↑01/09/2020 11:54Daleko od toga, ali treba rezonovat ko je Srbin, a ko cetnik. Ja ne bih ni sa mladomuslimanom kahve popio ko ni sa poCetnikom. Ali nazalost, ovi sta su uzeli vlast u CG(ako su uzeli) su poCetnici a ne SrbimO k3 wrote: ↑01/09/2020 11:52Kratke smo mi pameti ....hilmija frlj wrote: ↑01/09/2020 11:51 Na stranu zajebancija, ja bih se ovom prilikom, u svoje ime, zahvalio forumskim cetnicima na jos jednom otvaranju ociju. Treba to nama, s vremena na vrijeme. Uljuljka se covjek, ode mu u mali mozak pa zaboravi, pa se opet ovako prisjeti ko mu je komisija i sta mu misli.
![]()
Nisu svi srbi cetnici , ali svi cetnici su srbi ...
- LBVIEW
#5220 Re: Desavanja u Crnoj Gori
E, vidis, mislili ste kako ce Bosnjaci opet zaboraviti sta ste u bliskoj proslosti napravili.
Zajebali ste ste.
- ovo_malo_duse
#5221 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ih on je jos i dobar. Tip ne krije gdje je bio, jest da malo okolo koli sta je radio ali da se naslutit izmedju redova. Ovi uljudbeni ala Blek, Radosni i jos par njih bi prvi bili nabraniku bjele tehnike. Malo su fini, emancipovani i onda odjednom ako ih pratis pobjegne im koja objava, jebes ga trube ih ponesu.Nike af1 white wrote: ↑01/09/2020 11:14sto je najzalosnije na sarajevskom forumu imamo kradljivce bijele tehnike i likove koje su rokali po seheru aka trocadero i onda on dodje ovdje pisati o pacificnim i djeci cvijeca cetaljima da je pravde svaki metak sto je prema gradu ispalio bi mu bio stos u glavuA_A_AKCIJA wrote: ↑01/09/2020 10:41... I kad budu palili kuće, da se prvo iznese bijela tehnika i namještaj. Ne valja plastika da gori i teški metali da zagađuju...A_A_AKCIJA wrote: ↑01/09/2020 10:28 Kažu da je Dritan oštro insistirao da se buduće masovne grobnice rade u skladu sa modernim ekološkim standardima...![]()
Kad ih opalis po usima sa Crkvetinom u nanioj avliji, presute par posova i onda opet ko nas bre zavadi.
Ovi po zadatku koji se prodaju pod FGR ili emancipovane Bosnjake su jos gori. Takve sam imao kao "prijatelje" i monogi od nas dok trube nisu zatrubile, a onda su pokazali pravo lice..
-
neko_sa_strane
#5222 Re: Desavanja u Crnoj Gori
-
llull
#5223 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Dritan je godinama bio aktivan u Helsinskom Odboru u BIH ali i CG, nije taj lik naivan ni sekunde. Ali mislim stvarno da ovi imaju zeleno svjetlo iz evrope da rade sto su naumili i da nema ni promil sanse za DPS u prici sa njim.RunnerX wrote: ↑01/09/2020 11:49Taktizira.llull wrote: ↑01/09/2020 11:47Mislim da je Milo pusten niz vodu od strane MZ, nemoguce je da je Dritan ovako samouvjeren tek tako.Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:42 Na pitanje novinara kako resguje na pritiske iz MZ da ne ide sa Srbima, Dritan odgovara:
![]()
![]()
Nijednom nije rekao da neće sa DPS, već priča staru priču o mafiji i kriminalu.
Svjestan je on šta će se desiti u budućnosti.
Jasno je rekao da nema mjesta za DPS u vladi, u institucijama da ali u vladi ne.
- dr_Evil
#5224 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- RunnerX
#5225 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Utisak je upravo onakav kakav sam očekivao i pisao ovdje ovih dana.Kikibombona wrote: ↑01/09/2020 11:49 Ja u ovom izlaganju nisam vidio ni milimetar prostora za DPS. Doduše, malo mi je video kocio pa nisam sve cuo.
Kakav je tvoj kompletan utisak nakon ovog obracanja?
Trenutno ne postoji ni promil šanse da DPS bude dio nove vlade i ekspertska vlada je izvijesna. DPS-u poručuje da malo pročisti redove, i da čekaju. Zna on da ovo sa DF neće funkcionisati, ali predizborno obećanje mora ispuniti.
Najupečatljivija stvar koju je rekao jeste pritisak MZ. To je odgovor na pitanje je li Milo pušten niz vodu.