FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#14826 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Pitar sa Kariba wrote: 27/08/2020 06:46 Ma kakav Hodzic i krilo.... nit' je kad prosao koga 1/1, nit' je kad centrirao....
Dva kluba voljom zrijeba idu valjda direktno u Play Off.... mozda Sabrina zato kuka? :mrgreen:
Ma Hole je dobar je jedino da popuni roster i to je to.

Da se pitam bio bi na tribinama, a umjesto njega bi doveo novog igraca ili cak stavio akademca neka igra.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14827 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Šta je sa Hebibom?
yasaq

#14828 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by yasaq »

Mi onu utakmicu nismo mogli proći da smo Bayern. Na prsima nam Turkish a sudi nam lažni grk sa aferimima. Svakom pametnom je i ta dovoljna !
Nadzorna_ploca

#14829 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Nadzorna_ploca »

:lol:
How yes nou.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14830 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Ma neće biti ništa...pojeo vuk magarca. Možda neka kazna što trener nije izašao na press.

Idemo vidjeti ko će nam biti u EL.
sencobih

#14831 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sencobih »

vjerovatno da se neće desiti ništa spektakularno , ali možda ce sledeće sudije imati blagi pritisak kada budu sudili, pa nam se možda nešto i vrati od toga
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#14832 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote: 27/08/2020 07:30 Istina je da nismo najbolje odigrali, pogotovo kod primljenih golova kriminal smo ispali.
Šteta, ovi su bili zicer za proći. Mislim jbg, jes nas debelo oštetio, ali opet igraj, zabij još jedan, pa kad uđe voda u uši, dotuci ih.
To moze kod Svaba ili kod klubova koji su toliko redovni u takvim takmicenjima da mogu biti fokusirani da ih to ne izbaci iz takta.
Nismo mi taj nivo da se razumijemo. Mislim da su jedino Zvezda i Dinamo na tom nivou iz naseg regiona.

Previse nama znaci svaka greska a pogotovo ovako sjebana. Pa nas je protiv Nigerije onaj ofsajd izbacio iz utakmice a opet si imao ekipu od prekaljenih internacionalaca a ne ove nase.

Najlakse je reci zabij jos jedan. Sve ove stvari, nedosudjeni penal, sviran ofsajd, 2 ili 3 faula koja ti ne svira ili njima svira, sve ce se to u glavi mota skuplja itd, i te stvari prevazilazis iskustvom i kvalitetom.

Ne kazem da ovo sto je Sabrina uradila je nesto aman i spektakularno ali apsolutno mogu razumjeti, i podrzavam kao jedan vid reakcije na pljacku. Draze mi je ovo nego ono "preemotivno" - sta je tu je.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14833 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

F&N wrote: 27/08/2020 09:04
Tomahawk11 wrote: 27/08/2020 07:30 Istina je da nismo najbolje odigrali, pogotovo kod primljenih golova kriminal smo ispali.
Šteta, ovi su bili zicer za proći. Mislim jbg, jes nas debelo oštetio, ali opet igraj, zabij još jedan, pa kad uđe voda u uši, dotuci ih.
To moze kod Svaba ili kod klubova koji su toliko redovni u takcim takmicenjima da mogu biti fokusirani da ih to ne izbaci iz takta.
Nismo mi taj nivo da se razumijemo. Mislim da su jedino Zvezda i Dinamo na tom nivou iz naseg regiona.

Previse nama znaci svaka greska a pogotovo ovako sjebana. Pa nas je protiv Nigerije onaj ofsajd izbacio iz utakmice a opet si imao ekipu od prekaljenih internacionalaca a ne ove nase.

Najlakse je reci zabij jos jedan. Sve ove stvari, nedosudjeni penal, sviran ofsajd, 2 ili 3 faula koja ti ne svira ili njima svira, sve ce se to u glavi mota skuplja itd, i te stvari prevazilazis iskustvom i kvalitetom.

Ne kazem da ovo sto je Sabrina uradila je nesto aman i spektakularno ali apsolutno mogu razumjeti, i podrzavam kao jedan vid reakcije na pljacku. Draze mi je ovo nego ono "preemotivno" - sta je tu je.
Slažem se, već sam rekao da se od 65. minute nije takoreći ni igralo, oni su se valjali, zadržavali, svaki naš kontakt je bio faul.

Ma mora se reagovati kad je ovako nešto u pitanju, ne možeš šutjeti. Ako šta bude dobro i jeste.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14834 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Potencijalni protivnici Sarajeva su sljedeće ekipe: Astana (Kazahstan), Dundalk (Republika Irska), Slovan Bratislava (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Linfield (Sjeverna Irska), Budućnost (Cena Gora), Flora (Estonija), Riga (Latvija), Europa (Gibraltar), Ararat (Armenija), KuPS (Finska), KR (Island), Sileks (Sjeverna Makedonija), Floriana (Malta), Tre Fiori (San Marino), Drita (Kosovo) i Inter (Andora).
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#14835 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote: 27/08/2020 09:16
Potencijalni protivnici Sarajeva su sljedeće ekipe: Astana (Kazahstan), Dundalk (Republika Irska), Slovan Bratislava (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Linfield (Sjeverna Irska), Budućnost (Cena Gora), Flora (Estonija), Riga (Latvija), Europa (Gibraltar), Ararat (Armenija), KuPS (Finska), KR (Island), Sileks (Sjeverna Makedonija), Floriana (Malta), Tre Fiori (San Marino), Drita (Kosovo) i Inter (Andora).
Svaki da se moze proci.
animus

#14836 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by animus »

Red bi bio da i nama nekad daju da igramo kući. U 7 dana jednu u Velsu a drugu u Rusiji. Kao da to nije dovoljno daju ti kriminalce da sude koji su sigurno uzeli pinku ili im je zaprijeceno. Znamo da je tamo ratno stanje. Nasa ekipa odlicno odigrala i nemam zamjerki. Nevjerovatno koliko smo fizicki bili spremni. Nakon utakmica iz ove nase lige za ne povjerovati da se radi o istoj ekipi. Ocigledno ulazimo u formu. Samo da nas ovo govno od korone zaobiđe.
last mohicans

#14837 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by last mohicans »

Ove gore ekipe bezveze, nek izvlače koju hoće. Bit ćemo spremniji,aBd, trebali bi se i ovi igrači što imaju manju minutažu više razigrati. Ovo od sinoć još gore danas nego sinoćnji osjećaj. Kako je govno kiparsko šiljilo sve od njihovog drugog gola.
todd_smith

#14838 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

yasaq wrote: 27/08/2020 08:19 Mi onu utakmicu nismo mogli proći da smo Bayern. Na prsima nam Turkish a sudi nam lažni grk sa aferimima. Svakom pametnom je i ta dovoljna !
Vrhunac pitarluka
yasaq

#14839 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by yasaq »

todd_smith wrote: 27/08/2020 09:54
yasaq wrote: 27/08/2020 08:19 Mi onu utakmicu nismo mogli proći da smo Bayern. Na prsima nam Turkish a sudi nam lažni grk sa aferimima. Svakom pametnom je i ta dovoljna !
Vrhunac pitarluka
Ma nije vjeruj mi. 80% je do nas ono 20 % nas je jebo sudija kako god okreneš. I da, sve se vrti oko politike. Jebote protiv Velšana angažuju sudiju iz S. Irske , to je isto kao da igra Zvezda protiv nekakvih s Malte a sudi im sudija iz Banja Luke. Misliš da se nije lažni grk sinoć hvalio kako je jebo turcima mater ?
todd_smith

#14840 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

sad imamo i pristup tudjim razgovorima

helem nejse manimo se gluposti

bilo proslo, idemo dalje
Dinostula

#14841 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Dinostula »

Maharadza wrote: 27/08/2020 00:53
Dinostula wrote: 27/08/2020 00:39
Gerro wrote: 26/08/2020 23:27 I sad ce se u fokus staviti sudijska greska koja se mogla desiti i na drugoj strani i niko nece pricati o :

1. očajnim bekovima. Obojica su karinaši mrtvi
2. Završni pas Amara Rahmanovica i making decision katastrofalan, da ne pricam da mu je inteligencija ponekad i u minusu
3. Mentalitet. Jednom luzeri i mentalni patuljci, uvijek luzeri i mentalni patuljci
4. Prevara od trenera, kosti mu yebem
Uzmi Ahmetovica stavi na gol a Tatara na stopera i oni ce biti karinasi.Salcin i Hodzic su najmanje krivi,niko nije kriv sto je nasim trenerima pozicija beka i krila jedno te isto.Svi mogu sve da igraju.Sta mislis da Messija neko stavi na lijevog beka. :lol:
I sama činjenica da se ta praksa GODINAMA ne mijenja BEZ OBZIRA NA TRENERA, mnogo govori :run:
Pa svi nasi treneri ne bi sad sjedili nego bi vodili neku evropsku ekipu bas zato sto veze nemaju.Husref ce ostati nas najbolji trener to stoji ali da klub spadne na to da ima 18 krila i jedva 2 beka je teski amaterizam.Kobinacije sa krilom i ofanzivnim veznim moze da uapli u nasoj kukuruz ligi ali evo sta se desi kad ti dodje neka evropska ekipa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14842 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Naš prvak će biti nositelj prilikom žrijeba pa potencijalno može imati lakše protivnike, ali isto tako može izvući i Astanu, koja je daleko najteže i najzvučnije ime među nenositeljima.

Preostalih devet klubova su Dundalk, Slovan iz Bratislave, Dinamo Tbilisi, Fola Esch, Djurgardens, Linfield iz Belfasta, Budućnost iz Podgorice, Flora iz Tallinna i Riga.
omega369

#14843 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by omega369 »

Buducnost :mrgreen: :mrgreen:
Leopard_SA

#14844 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Leopard_SA »

i agree wrote: 27/08/2020 00:14 aj ba nemojte kukat da ste bili bolji zabili bi im jos koji gol nebi se na ovaj vadili.....
i agree wrote: 27/08/2020 00:14 pa jebiga to se ne rjesava kukanjem poslje utakmice ili im zabijes jos koji gol ako si bolji ili ako vidis da te svjesno sudija jebe napustis teren,vise ce to imati odjeka nego pustanje klipa,ja ti garantujem da im je sarajevo uvalilo jos dva tri komada niko se nebi ni osvrto na ponisten gol....
Ma ja,
I Zrinjski je bio bolji od nas i Zelje 2017. i 2018. Puno su kvalitetniji tim bili, njihova titula sigurno nema veze sa raznim sudijskim kradjama u korist Zrinjskom tih godina
Sve je to tako
internazionale

#14845 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by internazionale »

Logovan wrote: 27/08/2020 08:01
Pitar sa Kariba wrote: 27/08/2020 06:46 Ma kakav Hodzic i krilo.... nit' je kad prosao koga 1/1, nit' je kad centrirao....
Dva kluba voljom zrijeba idu valjda direktno u Play Off.... mozda Sabrina zato kuka? :mrgreen:
Ma Hole je dobar je jedino da popuni roster i to je to.

Da se pitam bio bi na tribinama, a umjesto njega bi doveo novog igraca ili cak stavio akademca neka igra.
Bi ga zajebali, krelac ubi platu. Mada pitanje je ko je u svemu ovome krelac
the_stick

#14846 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by the_stick »

Tomahawk11 wrote: 27/08/2020 11:22
Naš prvak će biti nositelj prilikom žrijeba pa potencijalno može imati lakše protivnike, ali isto tako može izvući i Astanu, koja je daleko najteže i najzvučnije ime među nenositeljima.

Preostalih devet klubova su Dundalk, Slovan iz Bratislave, Dinamo Tbilisi, Fola Esch, Djurgardens, Linfield iz Belfasta, Budućnost iz Podgorice, Flora iz Tallinna i Riga.
jao sto klix dezinformise javnost... tek treba da se igra Q2 EL... u dijelu kvalifikacija za sampione, u Q2 EL igra 20 klubova (ovih gore 10 i jos 10 slabije rangiranih, a svi su skupa ispali u Q1 CL i preliminarnoj rundi CL)... dakle, ovo gore jesu potencijalni protivnici, uz pretpostavku da ce pobijediti losije rangirane protivnike...

nadalje, posto Q3 EL treba da ima 9 parova, od 10 nositelja (to je 10 ekipa koje su ispale u Q2 CL, sto ukljucuje i nas), 2 ekipe ce direktno ici u Q4 EL. to znaci da postoji mogucnost da voljom zrijeba i preskocimo Q3 EL. s obzirom da ce to znaciti da ce ostati 8 nositelja i 10 nenositelja, Astana (ili njihov protivnik u Q2 EL), kao klub sa najvecim koeficijentom medju nenositeljima, bi trebao biti prekomandovan medju nositelje.

u Q4, dio kvalifikacija za sampione, ce biti 8 parova. Nositelji ce biti 5 klubova koji ispadnu u Q3 CL (vjerovatno ukljucujuci Brest). od preostalih 11 klubova (2 koji zrijebom prodju direktno, i 9 pobjednika u Q3), 3 sa najvecim koeficijentom ce takodjer biti nosioci. s obzirom da mi imamo jako nizak koeficijent, reako bih da je skoro 100% sigurno da tu necemo biti nositelji, ali ce i dalje medju nositeljima biti klubova s kojima ce se moci igrati (potencijalno, ako ispadnu brest, ferencvaros, omonia, molde, itd.).
Tomahawk11
Globalni moderator

#14847 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

"Sigurno da smo razočarani radi ovog poraza, mislim da smo skoro čitavu utakmicu kontrolisali i bili bolja ekipa. Jedino što nije bilo na nivou, jeste to otvaranje kako prvog, tako i drugog poluvremena. Na kraju ostaje žal, jer mislim da nismo zaslužili izgubiti ovu utakmicu. Što se tiče suđenja, nikada to nisam komentarisao pa tako neću ni sada, a moj neodlazak na press konferenciju je odluka koja je donesena na nivou kluba", rekao je Marinović.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#14848 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Pitar sa Kariba »

Image

Mora covjek kmecati.... :mrgreen:
van Basten

#14849 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by van Basten »

Ne bi je golman bolje skinuo.
Mene raduje cinjenica da smo sacekali kraj tekme da se najebemo sudiji familije. Nasi klubovi su naucili sudiju po terenu ganjati, vidi se i po tome da se dizemo iznad nivoa nase lige 8)
last mohicans

#14850 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by last mohicans »

Razmahao se ko Nueor u finalu. Koja su banda sudije. Gledam ovo na indexu s kraja utakmice, izbečio oči na Hadzica, jos ko nesta prijeti. Trebalo je govnu šamarčinu spucati, mamicu mu njegovu, ali ne bi nista dobili, suspenzije kakve. Kad bi sad ponovo gledao II poluvrijem, najamnje 10 situacija na našu štetu, ako ne i više. Ni jedan zuti im ne dade za opstrukciju, onaj golman se sam valjao 5 minuta. Stvarno bruka ko sudi ova pretkola, pa Peljto je Colina za ove kloceve.
Post Reply