Zdravo tap3ah75,
Predlažemo da provjerite da li se Vaš broj nalazi u Javnom imeniku.
Moderator: Benq
Zdravo tap3ah75,
To malo kasnjenje od par sekundi se moze desavati ako komsije gledaju istu utakmicu na Arena SD kanalu. Npr isto se desava na twitchu, a primijetio sam to i na youtube kad su live streamovi, gledas nesto u 1080p i prebacis kvalitetu u 480p ili nizu, ima par sekundi delay-a.Radar71 wrote: ↑27/08/2020 07:48Ja koristim box preko coaxa, sinoć sam prvo čuo vriska iz kafića i 4-5 sekundi kasnije vidio gol, arena hd u pitanjuBenq wrote: ↑26/08/2020 20:52Ako koristis EON OTT box (box kojem nije potreban coax za rad), to je normalno jer box kanale prima putem interneta i tu ima odredjeno kasnjenje u odnosu na korisnike koji kanale primaju direktno putem coax-a.made_in_sarajevo wrote: ↑26/08/2020 20:44 Danas prikljucio telemach, 5ghz modem huawei dobio, sve super divno, odlicno, ali imam pitanje. Zasto komsija vristi na gol Sarajeva, a meni treba 20sek ( izgleda ko 10min) da vristim ?
![]()
Moram te demantovati, ne pise tako nigdje. Razlika u potpisu izmedju 12 i 24 mjeseca je samo u tome sto potpisom ugovora na 12 mjeseci ne ostvaruje nikakve benefite, to je sve.tap3ah75 wrote: ↑27/08/2020 07:04Moraš potpisati na 24 mjeseca.kakabanja213 wrote: ↑26/08/2020 17:57 Maloprije sam razgovarao u vezi prelaska na eon paket sa nekim iz Telemacha. Da li je moguce da moram potpisati ugovor na 24 mjeseca da bih prikljucio ove pakete? Nema 12 mjeseci??
Barem tako piše.
Riješio sam problem preko live chata. Nešto su radili i rekli da od toga momenta više nema problema a ono što je bilo ranije snimljeno na serveru će imati isti problem.
Onda se korisnici lažu.Benq wrote: ↑27/08/2020 08:46Moram te demantovati, ne pise tako nigdje. Razlika u potpisu izmedju 12 i 24 mjeseca je samo u tome sto potpisom ugovora na 12 mjeseci ne ostvaruje nikakve benefite, to je sve.tap3ah75 wrote: ↑27/08/2020 07:04Moraš potpisati na 24 mjeseca.kakabanja213 wrote: ↑26/08/2020 17:57 Maloprije sam razgovarao u vezi prelaska na eon paket sa nekim iz Telemacha. Da li je moguce da moram potpisati ugovor na 24 mjeseca da bih prikljucio ove pakete? Nema 12 mjeseci??
Barem tako piše.
Inace, u aktuelnom cjenovniku na stranama 37 i 38 pise: " Minimalno trajanje pretplate na EON DUO pakete je 12 ili 24 mjeseca.", "Minimalno trajanje pretplate na EON pakete je 12 ili 24 mjeseca."
https://telemach.ba/Binary/20779/Cjenov ... -2020_.pdf
Ne znam stvarno sta i ko laze, ne ulazim u to, vodim se samo onim sto javno pise u cjenovniku, a kao sto i sam mozes vidjeti, bez problema se potpisuju ugovori i na 12 mjeseci, zapravo to nikad nije ni bilo izbaceno iz cjenovnika.
https://www.klix.ba/sport/zmajevi-krecu ... /200826046Zmajevi kreću po bodove u Ligi nacija i love posljednju šansu za EURO
Nakon 10 mjeseci pauze, Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se konačno vraća na teren. Posljednju utakmicu naš državni tim odigrao je 18.11.2019. godine. Bila je to pobjeda u Vaduzu protiv Lihtenštajna od 0:3, kojom smo okončali kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
Sada tim novog selektora Dušana Bajevića očekuje novi ciklus u Ligi nacija, čije nam je premijerno izdanje ostalo u dobrom sjećanju. Naime, Zmajevi su četiri utakmice protiv Austrije i Sjeverne Irske okončali bez poraza na prvom mjestu u grupi i na osnovu toga imamo još jednu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo.
Ipak, prije oktobra i baraža, pred nama je start u Grupi A Lige nacija. Prva utakmica očekuje nas u Firenzi, 04. septembra, protiv dobro poznatih protivnika Italijana. Tim Roberta Mancinija nas je pobijedio u oba duela u Kvalifikacijama za Euro, s tim da je naša reprezentacija, i pored poraza, vjerovatno najbolju utakmicu odigrala upravo u Torinu protiv Azzura.
Tri dana kasnije, na stadionu Bilino Polje u Zenici očekuje nas duel protiv Poljske. Otežavajuća okolnost za bh. tim bit će izostanak Miralema Pjanića, ali sigurno je da će ove dvije utakmice biti odlična prilika da vidimo u kakvom stanju je bh. reprezentacija nakon duge pauze.
Bit će to ujedno odlična uvertira za oktobar i baraž protiv Sjeverne Irske, kada lovimo posljednju kartu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ukoliko Zmajevi prođu ovu prepreku, u finalu će 12. novembra igrati s boljim iz duela Slovačke i Republike Irske. Pobjednik će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.
Sve mečeve Nogometne reprezentacije BiH u Ligi nacija, kao i utakmice baraža, uživo će prenositi Nova BH. Sportska redakcija Nove BH za mečeve bh. tima priprema i specijalne emisije, prije i nakon svake utakmice, sa zanimljivim gostima, nogometnim stručnjacima i profesionalcima.
U programu ove bh. televizije, gledatelji mogu pratiti i nastupe Hrvatske i Srbije u Ligi nacija te baražne mečeve Orlova za odlazak na EURO 2021.
Raspored utakmica u septembru programu Nove BH:
• 3.9. Četvrtak
Rusija – Srbija 20:45
• 4.9. Petak
Italija – BiH 20:45
• 5.9. Subota
Portugal – Hrvatska 20:45
• 6.9. Nedjelja
Srbija – Turska 20:45
• 7.9. Ponedjeljak
BiH – Poljska 20:45
• 8.9. Utorak
Francuska – Hrvatska 20:45
Radi se o standardnim modulima koji služe samo za dekodiranje TV kanala.r_faruk wrote: ↑27/08/2020 11:13 Malo citam o CAM modulima, i nailazim na informaciju da su napredne funkcije moguce ukoliko se radi o smart tv-u. Da li je moguce ostvariti ove napredne funkcije (vracanje unazad itd.) na telemach mrezi? Sta nedostaje ovim modulima koje koristimo na telemach-u da bi iskoristili te napredne funkcije kako se ne bi morao koristiti risiver?
Ako sam dobro shvatio, želiš da ti neko podigne privatni VPN na Telemach mreži, kako bi ti mogao istom pristupati i vjerovatno gledati EON sadržaj preko mreže drugog operatera, bez prepreka, i za to daješ određenu novčanu nagradu?
Ako misliš da si oštećen slobodno podigni tužbu, međutim ako oni tvrde da imaju dokaze da ne prosljeđuju private podatke korisnika drugima kompanijama, onda bi mogao da se dobro zavališ u dugove sa tom tužbom, pa malo razmisli da li ti se to isplati.veliki_ah wrote: ↑27/08/2020 11:26 Telemach, nek vas sram i stid bude za dijeljenje podataka sa drugim kompanijama. Konkretno, dali ste bazu megabonu koji su me sada zvali. 100% znam da ste vi dali i da znate da ćete se suočiti sa tužbom za dijeljenje ličnih podataka, iako je jasno naglašeno i potpisano da to ne smijete.
Fuj!
To si ti napisao crni vraze. Nije VPN samo EON.crnivrag wrote: ↑27/08/2020 11:28Ako sam dobro shvatio, želiš da ti neko podigne privatni VPN na Telemach mreži, kako bi ti mogao istom pristupati i vjerovatno gledati EON sadržaj preko mreže drugog operatera, bez prepreka, i za to daješ određenu novčanu nagradu?
E moj ti, ne znam kako ti naumapde da to pitaš ovdje javno, jer tim činom pokušavaš ilegalno da pristupaš EON servisu, što znači da ti Telemach iste sekunde sad može zabraniti pristup istom, jer vršiš malverzacije da bi mogao gledati sadržaje sa mreže drugog operatera.
Griješišcrnivrag wrote: ↑27/08/2020 11:28Ako sam dobro shvatio, želiš da ti neko podigne privatni VPN na Telemach mreži, kako bi ti mogao istom pristupati i vjerovatno gledati EON sadržaj preko mreže drugog operatera, bez prepreka, i za to daješ određenu novčanu nagradu?
E moj ti, ne znam kako ti naumapde da to pitaš ovdje javno, jer tim činom pokušavaš ilegalno da pristupaš EON servisu, što znači da ti Telemach iste sekunde sad može zabraniti pristup istom, jer vršiš malverzacije da bi mogao gledati sadržaje sa mreže drugog operatera.
Broj i ime koje sam sticajem okolnosti dao samo njima. Ne postoji ni teoretska mogućnost da neko drugi to ima. Oni su dali ili prodali podatke 100%.crnivrag wrote: ↑27/08/2020 11:34Ako misliš da si oštećen slobodno podigni tužbu, međutim ako oni tvrde da imaju dokaze da ne prosljeđuju private podatke korisnika drugima kompanijama, onda bi mogao da se dobro zavališ u dugove sa tom tužbom, pa malo razmisli da li ti se to isplati.veliki_ah wrote: ↑27/08/2020 11:26 Telemach, nek vas sram i stid bude za dijeljenje podataka sa drugim kompanijama. Konkretno, dali ste bazu megabonu koji su me sada zvali. 100% znam da ste vi dali i da znate da ćete se suočiti sa tužbom za dijeljenje ličnih podataka, iako je jasno naglašeno i potpisano da to ne smijete.
Fuj!
Kod mene je bio prelazak sa grande paketa na eon light i tako mi je rečeno.
Hajde pa nam javikakabanja213 wrote: ↑27/08/2020 12:30 Meni je jucer na telefon isto receno samo na 24 mjeseca,. To mi je prevelika obaveza za nikakve benefite. U cjenovniku pise da moze i na 12 mjesece (benq je to postavio) tako da cu ih malo kasnije zvati da vidim u cemu je fazon.
Zdravo kakabanja213 ,kakabanja213 wrote: ↑27/08/2020 12:56 Taman zvao i lik mi uzeo podatke, kao javit ce se neko sa nekakvom ponudom. Ja mu rekoh ne treba mi nikakva ponuda, znam sta hocu ali uporan. I hajde sacekat cemo da nam ponude Arene i Pink na 24 mjeseca, ja to necu, on ce reci ne moze, ja onda cjenovnik i sta ce biti...