Briši post, da brišem i ja
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#102302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Urađeno.
-
Liska
#102303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako rješavate problem ako ton i titl nisu sinkronizirani? Ima li neko rješenje ili moram zvati tehničku pomoć?
-
dowydyenya
#102304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nakon prekida interneta i tv signala vracanje programa unazad ni na jednom kanalu nije u funkciji.
-
DON_eARL
#102305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Restart D3 obično pomogne, ako bude isto www.telemach.ba i piši na Chat ili zovi 080031111.dowydyenya wrote: ↑26/08/2020 16:28 Nakon prekida interneta i tv signala vracanje programa unazad ni na jednom kanalu nije u funkciji.
-
dowydyenya
#102306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
DON_eARL wrote: ↑26/08/2020 16:30Restart D3 obično pomogne, ako bude isto www.telemach.ba i piši na Chat ili zovi 080031111.dowydyenya wrote: ↑26/08/2020 16:28 Nakon prekida interneta i tv signala vracanje programa unazad ni na jednom kanalu nije u funkciji.
-
Liska
#102307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li isto rješenje i za EON box. Ima par dana da mi je ovako,ranije nije bilo.
-
sajbersatiktoka
#102308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas sam dobio poziv jedne firme, Megabon, nudi neke ponude i sl.
Zanimljivo je to što sam prije možda 10 godina priključivao sebi i cimeru HS internet i kablovsku. Igrom slučaja, dao sam svoj broj telefona i njegovo ime i prezime. Nakon možda jedne ili dvije godine se to sve isključilo.
Međutim, pozivi iz Telemacha su naknadno stizali sa reklamama i sl. Zanimljivo, iako smo sve isključili zvali su na moj broj a pitali da li je cimer moj, njegovo ime. Bilo je to smiješno jedno vrijeme, kada mi je već bilo dosadilo jer sam se preselio i nisam uopšte imao mogućnosti priključiti njihove usluge rekao sam im da prestanu zvati i da me obrišu iz sistema. Ali šta se dešava sada, od prošle godine dobijam pozive od drugih kompanija, poput ove od danas Megabon, gdje zovu moj broj i pitaju da li sam to ja, odnosno ime mog cimera od prije 10 godina.
Takva je situacija ispala, tako da nema drugog objašnjena osim da je Telemach ili HS prodao kontakte svojih klijenata. To se vjerovatno često radi, ali čovjek nikad ne zna odakle je neko dobio taj broj pa i ne razmišlja. Ali u ovoj situaciji, koja je baš specifična, nema drugog objašnjenja osim tog.

Zanimljivo je to što sam prije možda 10 godina priključivao sebi i cimeru HS internet i kablovsku. Igrom slučaja, dao sam svoj broj telefona i njegovo ime i prezime. Nakon možda jedne ili dvije godine se to sve isključilo.
Međutim, pozivi iz Telemacha su naknadno stizali sa reklamama i sl. Zanimljivo, iako smo sve isključili zvali su na moj broj a pitali da li je cimer moj, njegovo ime. Bilo je to smiješno jedno vrijeme, kada mi je već bilo dosadilo jer sam se preselio i nisam uopšte imao mogućnosti priključiti njihove usluge rekao sam im da prestanu zvati i da me obrišu iz sistema. Ali šta se dešava sada, od prošle godine dobijam pozive od drugih kompanija, poput ove od danas Megabon, gdje zovu moj broj i pitaju da li sam to ja, odnosno ime mog cimera od prije 10 godina.
Takva je situacija ispala, tako da nema drugog objašnjena osim da je Telemach ili HS prodao kontakte svojih klijenata. To se vjerovatno često radi, ali čovjek nikad ne zna odakle je neko dobio taj broj pa i ne razmišlja. Ali u ovoj situaciji, koja je baš specifična, nema drugog objašnjenja osim tog.
-
kakabanja213
#102309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Maloprije sam razgovarao u vezi prelaska na eon paket sa nekim iz Telemacha. Da li je moguce da moram potpisati ugovor na 24 mjeseca da bih prikljucio ove pakete? Nema 12 mjeseci??
- crnivrag
#102310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima mogućnosti potpisivanja ugovora na 12 mjeseci, ali se onda ne dobijaju benefiti i dodatni promotivni kanali koji idu u okviru paketa.kakabanja213 wrote: ↑26/08/2020 17:57 Maloprije sam razgovarao u vezi prelaska na eon paket sa nekim iz Telemacha. Da li je moguce da moram potpisati ugovor na 24 mjeseca da bih prikljucio ove pakete? Nema 12 mjeseci??
- Telemach
- Telemach
#102312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo sajbersatiktoka,sajbersatiktoka wrote: ↑26/08/2020 17:40 Danas sam dobio poziv jedne firme, Megabon, nudi neke ponude i sl.
Takva je situacija ispala, tako da nema drugog objašnjena osim da je Telemach ili HS prodao kontakte svojih klijenata. To se vjerovatno često radi, ali čovjek nikad ne zna odakle je neko dobio taj broj pa i ne razmišlja. Ali u ovoj situaciji, koja je baš specifična, nema drugog objašnjenja osim tog.![]()
![]()
![]()
Uvjeravamo Vas da Vaše podatke nismo ustupili drugoj kompaniji.
Kompanija Telemach primjenjuje najveće standarde u pogledu zaštite ličnih podataka korisnika.
-
kakabanja213
#102313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li siguran. Ovi benefiti i ostalo me ne zanima. Ovaj maloprije mi rece ili 24 ili nista. Sutra cu provjeriti.crnivrag wrote: ↑26/08/2020 18:01Ima mogućnosti potpisivanja ugovora na 12 mjeseci, ali se onda ne dobijaju benefiti i dodatni promotivni kanali koji idu u okviru paketa.kakabanja213 wrote: ↑26/08/2020 17:57 Maloprije sam razgovarao u vezi prelaska na eon paket sa nekim iz Telemacha. Da li je moguce da moram potpisati ugovor na 24 mjeseca da bih prikljucio ove pakete? Nema 12 mjeseci??
Ako uspijem prikljuciti na 12 mjeseci hoce li mo naplatiti 80 KM ove nekakve prikljucne takse i da li cu imati mogucnost eon aplikacije i na boxu i na drugom tv na kojem imam instaliranu aplikaciju.
- crnivrag
#102314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve je besplatno, samo nećeš moći koristiti benefite u vidu Arena Sport SD i Pink kanala, ako si se odlučio za EON Light/EON Full Duo/Trio pakete, i nećeš moći koristiti akcijsku ponudu 1 KM određeni broj mjeseci ako si novi korisnik, već se odmah plaća puna cijena.kakabanja213 wrote: ↑26/08/2020 18:43
Jesi li siguran. Ovi benefiti i ostalo me ne zanima. Ovaj maloprije mi rece ili 24 ili nista. Sutra cu provjeriti.
Ako uspijem prikljuciti na 12 mjeseci hoce li mo naplatiti 80 KM ove nekakve prikljucne takse i da li cu imati mogucnost eon aplikacije i na boxu i na drugom tv na kojem imam instaliranu aplikaciju.
-
kakabanja213
#102315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala pumo.
-
made_in_sarajevo
#102316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas prikljucio telemach, 5ghz modem huawei dobio, sve super divno, odlicno, ali imam pitanje
. Zasto komsija vristi na gol Sarajeva, a meni treba 20sek ( izgleda ko 10min) da vristim ? 
- Benq
#102317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako koristis EON OTT box (box kojem nije potreban coax za rad), to je normalno jer box kanale prima putem interneta i tu ima odredjeno kasnjenje u odnosu na korisnike koji kanale primaju direktno putem coax-a.made_in_sarajevo wrote: ↑26/08/2020 20:44 Danas prikljucio telemach, 5ghz modem huawei dobio, sve super divno, odlicno, ali imam pitanje. Zasto komsija vristi na gol Sarajeva, a meni treba 20sek ( izgleda ko 10min) da vristim ?
![]()
-
sajbersatiktoka
#102318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemate vi mene šta uvjeravati. Ovakve situacije se ne dešavaju dva puta u životu. 1/1. Ako ste dobro pročitali ono što sam napisao, onda bi i sami trebali skontati. Niko drugi na ovom svijetu nije mogao tako nešto uraditi, niko drugi nije imao moj broj telefona sa pogrešnim imenom i prezimenom. Jedino HS i kasnije ga je preuzeo Telemach. A to se počelo dešavati dosta kasnije nego što ste vi sve to preuzeli. Nazovite Megabon i pitajte odakle im moj broj telefona, ona za slušalicama sigurno nije znala. Ali ta firma je imala taj broj i to ime i prezime koje je jedno imala vaša firma.Telemach wrote: ↑26/08/2020 18:23Zdravo sajbersatiktoka,sajbersatiktoka wrote: ↑26/08/2020 17:40 Danas sam dobio poziv jedne firme, Megabon, nudi neke ponude i sl.
Takva je situacija ispala, tako da nema drugog objašnjena osim da je Telemach ili HS prodao kontakte svojih klijenata. To se vjerovatno često radi, ali čovjek nikad ne zna odakle je neko dobio taj broj pa i ne razmišlja. Ali u ovoj situaciji, koja je baš specifična, nema drugog objašnjenja osim tog.![]()
![]()
![]()
Uvjeravamo Vas da Vaše podatke nismo ustupili drugoj kompaniji.
Kompanija Telemach primjenjuje najveće standarde u pogledu zaštite ličnih podataka korisnika.
-
Almir_
#102319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postovani koji nezasluzujete postovanje,aplikacija i stranica koja biljezi uplate,stanje racuna pokazuje da nemam nijedne uplate.
Morate postati ozbiljni jer radi ovih stvari mogao bi traziti raskid ugovora.
Morate postati ozbiljni jer radi ovih stvari mogao bi traziti raskid ugovora.
- N.N.
#102320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li EON kako funkcionisati samo sa CI modulom !?
Do sada samo koristim Duo paket sa karticom.
Ne zelim nikakve boxove, resivere, nista. A ovi zovu, nude, daju
Ili bi mogli samo da zamijene ovaj stari ruter/modem sa nekim novim i tjt !?
Do sada samo koristim Duo paket sa karticom.
Ne zelim nikakve boxove, resivere, nista. A ovi zovu, nude, daju
Ili bi mogli samo da zamijene ovaj stari ruter/modem sa nekim novim i tjt !?
- Benq
#102321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da moze, samo neces imati dodatne servise koje bi imao sa EON Box-om (video klub, vracanje unazad na svim kanalima), znaci imao bi funkcije koje imas i sada, s tim da bi ti eventualno promijenili modem, zavisno od EON paketa za koji se odlucis.
-
tap3ah75
#102322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moraš potpisati na 24 mjeseca.kakabanja213 wrote: ↑26/08/2020 17:57 Maloprije sam razgovarao u vezi prelaska na eon paket sa nekim iz Telemacha. Da li je moguce da moram potpisati ugovor na 24 mjeseca da bih prikljucio ove pakete? Nema 12 mjeseci??
Barem tako piše.
A pošto iz Telemaha savjetuju a i ovdje svi na temi takođe predlažu .... cijenkaj se i prijeti da ćeš preći na drugu mrežu/odjaviti usluge i tako to. Pa možda i dobiješ.
Jer ljudi tako cijenkanjem dobiju umanjenje računa ili neke druge pogodnosti. Što je po meni van svake pameti.
-
tap3ah75
#102323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam jednom priključio telemahov telefon .... imao trio grande paket.sajbersatiktoka wrote: ↑26/08/2020 17:40 Danas sam dobio poziv jedne firme, Megabon, nudi neke ponude i sl.
![]()
![]()
Nakon jedno dva mjeseca dobio sam isto tako poziv neko nešto prodaje .... i isto su mi znali ime i prezime i odakle sam - iz kojeg grada.
- Radar71
#102324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja koristim box preko coaxa, sinoć sam prvo čuo vriska iz kafića i 4-5 sekundi kasnije vidio gol, arena hd u pitanjuBenq wrote: ↑26/08/2020 20:52Ako koristis EON OTT box (box kojem nije potreban coax za rad), to je normalno jer box kanale prima putem interneta i tu ima odredjeno kasnjenje u odnosu na korisnike koji kanale primaju direktno putem coax-a.made_in_sarajevo wrote: ↑26/08/2020 20:44 Danas prikljucio telemach, 5ghz modem huawei dobio, sve super divno, odlicno, ali imam pitanje. Zasto komsija vristi na gol Sarajeva, a meni treba 20sek ( izgleda ko 10min) da vristim ?
![]()
- Telemach
#102325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo N.N.
Predlažemo da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj u inbox, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno i pronaći najbolju ponudu i adekvatnu opremu za Vas