Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Nadzorna_ploca
-
winpin
#28352 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prekucali su i vidovitu Dzemilu!
- geralt
#28353 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma covjek nije uopste imao koronu, tekst mu je bio negativan. Svi diskutuju o clanku koji niko nije procitao. Da sumiram:Edin H. wrote: ↑25/08/2020 19:18 U vezi placanja pojma nemam, mozda bolnice dobiju nesto za opremu recimo. medjutim nije mi jasno sta ovdje nije u skladu sa propisima?
I u Engleskoj ukoliko postoji sumnja ili simptomi osoba se testira na koronu posmrtno
Ovaj covjek vjerovatno ne bi umro da nije dobio koronu.
Ukoliko neko premine u roku od 28 dana od pozitivnog testa vodi se pod koronu, ukoliko je preko 28 dana ne.
Notes from Public Health England
‘Daily reported COVID deaths are now measured across the UK as deaths that occurred within 28 days of the first laboratory-confirmed positive COVID test.
- otac hitno primljen u bolnicu zbog mozdanog, usput ga po proceduri testirali na koronu;
- otac preminuo, uzrok smrti upisan mozdani;
- pokopno drustvo odbilo primiti tijelo bez rezultata testa, jer za zarazene postoji posebna procedura ukopa koja se skuplje naplacuje;
- sin (razumljivo) popizdio jer ne moze sahraniti oca, a u bolnici ga "skidali sa neke stvari" umjesto da mu objasne razloge;
- dosao negativan nalaz da otac nije imao koronu, tijelo pusteno na sahranu po redovnom protokolu;
- sin bez ikakvih dokaza poceo teoretisati o nekim parama koje navodno dijeli EU.
-
Mogy87
#28354 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jer niko nikad na poslu nije pogresno upisao datum 
-
Mogy87
#28355 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Procitala sam ja clanak. Vise puta je ovdje postavljan. Ja sam se referirala na dio gdje gospodin tvrdi da ima “cvrste materijalne dokaze” za nesto sto ni on nije siguran sta je.geralt wrote: ↑25/08/2020 21:40Ma covjek nije uopste imao koronu, tekst mu je bio negativan. Svi diskutuju o clanku koji niko nije procitao. Da sumiram:Edin H. wrote: ↑25/08/2020 19:18 U vezi placanja pojma nemam, mozda bolnice dobiju nesto za opremu recimo. medjutim nije mi jasno sta ovdje nije u skladu sa propisima?
I u Engleskoj ukoliko postoji sumnja ili simptomi osoba se testira na koronu posmrtno
Ukoliko neko premine u roku od 28 dana od pozitivnog testa vodi se pod koronu, ukoliko je preko 28 dana ne.
‘Daily reported COVID deaths are now measured across the UK as deaths that occurred within 28 days of the first laboratory-confirmed positive COVID test.
- otac hitno primljen u bolnicu zbog mozdanog, usput ga po proceduri testirali na koronu;
- pokopno drustvo odbilo primiti tijelo bez rezultata testa, jer za zarazene postoji posebna procedura ukopa koja se skuplje naplacuje;
- sin (razumljivo) popizdio jer ne moze sahraniti oca, a u bolnici ga "skidali sa neke stvari" umjesto da mu objasne razloge;
- dosao negativan nalaz da otac nije imao koronu, tijelo pusteno na sahranu po redovnom protokolu;
- sin bez ikakvih dokaza poceo teoretisati o nekim parama koje navodno dijeli EU.
- geralt
#28356 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam na tebe mislio, vise sam se referirao na one koji kao dokaz da se lazno prijavljuju smrti od korone... postavljaju dokument u kojem pise da je uzrok smrti mozdani udar. I tekst u kojem jasno pise da je pacijent bio negativan na koronu.Mogy87 wrote: ↑25/08/2020 21:42Procitala sam ja clanak. Vise puta je ovdje postavljan. Ja sam se referirala na dio gdje gospodin tvrdi da ima “cvrste materijalne dokaze” za nesto sto ni on nije siguran sta je.geralt wrote: ↑25/08/2020 21:40Ma covjek nije uopste imao koronu, tekst mu je bio negativan. Svi diskutuju o clanku koji niko nije procitao. Da sumiram:Edin H. wrote: ↑25/08/2020 19:18 U vezi placanja pojma nemam, mozda bolnice dobiju nesto za opremu recimo. medjutim nije mi jasno sta ovdje nije u skladu sa propisima?
- Dozer
#28357 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da smo ovo vec ranije prosli, pa da se ne ponavljamo. Ti ljudi s "titulama" su do jucer bili renomirani strucnjaci, direktori raznih instituta, profesori, itd.. I odjednom postase "sarlatani", "debili", "nepriznati", "senilni", nasle im se odjednom gomile mana, "aferima", itd., a sve samo zato sto se nisu povinovali mainstreamu. I kao takvi nemaju vise ni pristup da urade naucne studije, pogotovo ako bi njima dokazali svoje tvrdnje. O medijskom prostoru da ne pricamo. A tvrdnje iznose na osnovu visedecenijskih iskustava. Mislim...nemojte...
Evidentno je da ne mozete ni da pojmite kako stvari funkcionisu u semama teskim vise desetina ili stotina milijardi.
Evo predvidjanje - cekamo zimsku sezonu, pa da vidimo da li ce odjednom svi pootvarati granice, poput Austrije, Italije, Svice...
- Dozer
-
Mogy87
#28359 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pristup cemu? Mislis da ljudi koji su dobili Nobelovu nagradu nemaju pristup laboratoriji?Dozer wrote: ↑25/08/2020 21:52Mislim da smo ovo vec ranije prosli, pa da se ne ponavljamo. Ti ljudi s "titulama" su do jucer bili renomirani strucnjaci, direktori raznih instituta, profesori, itd.. I odjednom postase "sarlatani", "debili", "nepriznati", "senilni", nasle im se odjednom gomile mana, "aferima", itd., a sve samo zato sto se nisu povinovali mainstreamu. I kao takvi nemaju vise ni pristup da urade naucne studije, pogotovo ako bi njima dokazali svoje tvrdnje. O medijskom prostoru da ne pricamo. A tvrdnje iznose na osnovu visedecenijskih iskustava. Mislim...nemojte...
Evidentno je da ne mozete ni da pojmite kako stvari funkcionisu u semama teskim vise desetina ili stotina milijardi.
Evo predvidjanje - cekamo zimsku sezonu, pa da vidimo da li ce odjednom svi pootvarati granice, poput Austrije, Italije, Svice...
Sve su seme od nekoliko milijardi, ali kad neko prica o drugovoj nani koju niko nije vidio mjesec dana onda je to neoboriv dokaz.
- Dozer
#28360 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kome da se prijavi? Policiji? OK. Onda na sudu - svi znamo kako to ide iz bezbrojnih slucajeva do sada.
Na kraju ce onaj koji je prijavio biti osudjen za klevetu. Daj ba, Mogy...sta ti je...
-
Mogy87
#28361 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo da su se svi dogadjaji od A do Z odigrali kako je covjek opisao:
Jako je ruzno sto su covjeka koji je u zalosti “vozali” kako jesu (ako jesu) i sto niko nije odvojio vrijeme da porazgovara s njim kao s covjekom.
Kakve veze to ima i na koji nacin dokazuje da se uzimaju novci za umrle od COVIDA?
Covjek tvrdi da ima “cvrste materijalne dokaze” da se muti s parama koje nam daje EU. Pa majka mu stara valjda EU ima neke mehanizme kontrole i nacine prijave malverzacija.
- Dozer
-
biglebovski
#28363 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Doktor Luis Benito zlostavljač djece? Izmišljaš, priznaj? Meni baš djeluje kao čovjek sa integritetom? A ne djeluje mi ni senilno?
Šta kaže dr. Luis, pozitivan test ne znači da ste bolesni, znači samo da više testirate, a novinar na kraju kao A di si ti ombre bia u martu, a? a ovaj kaže, potpisivao smrtovnice, a ti u studiju, hahhaahahahahaa... a gdje su zdravstveni radnici, pa na godišnjem, gdje će bit, ko i svi....hahhahahaahhahaaa
- Dozer
#28364 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tvoj najveci problem je sto mislis da su svi posteni, da sistemi funkcionisu, da su ljudi spremni priznati greske i kriminal. Vidis - nista od ovoga nije tako.Mogy87 wrote: ↑25/08/2020 22:15 Evo da su se svi dogadjaji od A do Z odigrali kako je covjek opisao:
Jako je ruzno sto su covjeka koji je u zalosti “vozali” kako jesu (ako jesu) i sto niko nije odvojio vrijeme da porazgovara s njim kao s covjekom.
Kakve veze to ima i na koji nacin dokazuje da se uzimaju novci za umrle od COVIDA?
Covjek tvrdi da ima “cvrste materijalne dokaze” da se muti s parama koje nam daje EU. Pa majka mu stara valjda EU ima neke mehanizme kontrole i nacine prijave malverzacija.
Ocito kontas i da je EU postena, a ocito ne znas da ovdje vrte miljarde godisnje, kroz sve i svasta.
Ne, Mogy...nazalost, ali ovaj svijet danas je sve, samo ne posten.
---
A, u medjuvremenu...
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/ziv ... di-1039125
- geralt
#28365 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Druze postavio sam tekst od novinara koji je kontaktirao tri klinicka centra u BiH, te tri lokalne drzavne ustanove, i od svih je dobio isti odgovor - da niko ne dijeli nikakve pare za smrti od korone. Jedan od odgovora je skenirao, i vide se broj protokola, potpis i pecat, sto znaci da neko moze krivicno odgovarati zbog netacne informacije.Dozer wrote: ↑25/08/2020 22:24Tvoj najveci problem je sto mislis da su svi posteni, da sistemi funkcionisu, da su ljudi spremni priznati greske i kriminal. Vidis - nista od ovoga nije tako.Mogy87 wrote: ↑25/08/2020 22:15 Evo da su se svi dogadjaji od A do Z odigrali kako je covjek opisao:
Ocito kontas i da je EU postena, a ocito ne znas da ovdje vrte miljarde godisnje, kroz sve i svasta.
Ne, Mogy...nazalost, ali ovaj svijet danas je sve, samo ne posten.
---
A, u medjuvremenu...
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/ziv ... di-1039125
Ako ti smatras da je novinar slagao, ti mozes kao gradjanin kontaktirati iste ove institucije sa istim pitanjem i javiti nam sta su ti odgovorili. A mozes i bilo koju drugu opstinsku ustanovu u BiH pitati za finansiranje ukopa preminulih od korone. Osim, naravno, ako ne vjerujes da su Sabaheta iz Teocaka, Kristina iz Ravnog i Snjezana iz Ostre Luke dio Bil Gejtsove zavjere da nas cipuju.
-
Mogy87
#28366 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, nego youtube kanal s kojeg je ovaj video promovise klistiranje autisticne djece Domestosom. A ovaj forumas ga konstantno postavlja.biglebovski wrote: ↑25/08/2020 22:24Doktor Luis Benito zlostavljač djece? Izmišljaš, priznaj? Meni baš djeluje kao čovjek sa integritetom? A ne djeluje mi ni senilno?
Šta kaže dr. Luis, pozitivan test ne znači da ste bolesni, znači samo da više testirate, a novinar na kraju kao A di si ti ombre bia u martu, a? a ovaj kaže, potpisivao smrtovnice, a ti u studiju, hahhaahahahahaa... a gdje su zdravstveni radnici, pa na godišnjem, gdje će bit, ko i svi....hahhahahaahhahaaa
Znam ja da to vama ne smeta, sve dok potvrdjuje vase misljenje.
- Bloo
- Globalna šefica
#28367 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ček, sad je prica da dobijaju samo ustanove/drzava pare...sta bi sa pricom da porodica preminulog koja pristane da se isti vodi kao COVID slucaj kad je umro dobije 1000 KM?geralt wrote: ↑25/08/2020 22:36
Druze postavio sam tekst od novinara koji je kontaktirao tri klinicka centra u BiH, te tri lokalne drzavne ustanove, i od svih je dobio isti odgovor - da niko ne dijeli nikakve pare za smrti od korone. Jedan od odgovora je skenirao, i vide se broj protokola, potpis i pecat, sto znaci da neko moze krivicno odgovarati zbog netacne informacije.
Ako ti smatras da je novinar slagao, ti mozes kao gradjanin kontaktirati iste ove institucije sa istim pitanjem i javiti nam sta su ti odgovorili. A mozes i bilo koju drugu opstinsku ustanovu u BiH pitati za finansiranje ukopa preminulih od korone. Osim, naravno, ako ne vjerujes da su Sabaheta iz Teocaka, Kristina iz Ravnog i Snjezana iz Ostre Luke dio Bil Gejtsove zavjere da nas cipuju.
Pitam za prijatelja...ima staru babu, djeda, roditelje srcane bolesnike...to je jarane 4000KM
- geralt
#28368 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Polako, moraju se prvo institucije namiriti, nema ni Gejts bas toliko paraBloo wrote: ↑25/08/2020 22:40Ček, sad je prica da dobijaju samo ustanove/drzava pare...sta bi sa pricom da porodica preminulog koja pristane da se isti vodi kao COVID slucaj kad je umro dobije 1000 KM?geralt wrote: ↑25/08/2020 22:36
Druze postavio sam tekst od novinara koji je kontaktirao tri klinicka centra u BiH, te tri lokalne drzavne ustanove, i od svih je dobio isti odgovor - da niko ne dijeli nikakve pare za smrti od korone. Jedan od odgovora je skenirao, i vide se broj protokola, potpis i pecat, sto znaci da neko moze krivicno odgovarati zbog netacne informacije.
Pitam za prijatelja...ima staru babu, djeda, roditelje srcane bolesnike...to je jarane 4000KM![]()
- geralt
#28369 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A sad ozbiljnija i mnogo tuznija vijest:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminu ... /200825133
Nisam ga licno poznavao, ali mnogi u mojoj porodici i krugu poznanika jesu. Radi se o covjeku za kojeg citav Mostar zna, sa cijom su borbom sa virusom mnogi bili upoznati. I cija porodica sigurno nije uzela nikakve pare da slaze o uzroku smrti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminu ... /200825133
Nisam ga licno poznavao, ali mnogi u mojoj porodici i krugu poznanika jesu. Radi se o covjeku za kojeg citav Mostar zna, sa cijom su borbom sa virusom mnogi bili upoznati. I cija porodica sigurno nije uzela nikakve pare da slaze o uzroku smrti.
- muhafuca
#28370 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mogy87 wrote: ↑25/08/2020 22:37Ne, nego youtube kanal s kojeg je ovaj video promovise klistiranje autisticne djece Domestosom. A ovaj forumas ga konstantno postavlja.biglebovski wrote: ↑25/08/2020 22:24Doktor Luis Benito zlostavljač djece? Izmišljaš, priznaj? Meni baš djeluje kao čovjek sa integritetom? A ne djeluje mi ni senilno?
Mozes linkat taj video konkretno
Taj gdje se preporucuje klistiranje djece Domestosom?
Evo ja zrakam po naslovima i nemogu naci - ako je negdje u sadrzaju nekog videa to,
interesovalo bi me da pogledam te nebuloze.
-
Mogy87
#28371 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne bi da promovisem takve aktivnosti jer mi se zeludac okrene svaki put kad pomislim na to.muhafuca wrote: ↑25/08/2020 22:54Mogy87 wrote: ↑25/08/2020 22:37Ne, nego youtube kanal s kojeg je ovaj video promovise klistiranje autisticne djece Domestosom. A ovaj forumas ga konstantno postavlja.biglebovski wrote: ↑25/08/2020 22:24
Doktor Luis Benito zlostavljač djece? Izmišljaš, priznaj? Meni baš djeluje kao čovjek sa integritetom? A ne djeluje mi ni senilno?
Mozes linkat taj video konkretno
Taj gdje se preporucuje klistiranje djece Domestosom?
Evo ja zrakam po naslovima i nemogu naci - ako je negdje u sadrzaju nekog videa to,
interesovalo bi me da pogledam te nebuloze.
Playlista se zove CD protokol. CD je skracenica za clorine dioxide sto je u stvari industrial bleach.
Po ovim idiotima lijeci sve od raka, malarije, pa do autizma.
-
biglebovski
#28372 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znamo i mi da to vama smeta dok potvrđuje naše mišljenje? Jesam li u pravu?Mogy87 wrote: ↑25/08/2020 22:37Ne, nego youtube kanal s kojeg je ovaj video promovise klistiranje autisticne djece Domestosom. A ovaj forumas ga konstantno postavlja.biglebovski wrote: ↑25/08/2020 22:24Doktor Luis Benito zlostavljač djece? Izmišljaš, priznaj? Meni baš djeluje kao čovjek sa integritetom? A ne djeluje mi ni senilno?
Šta kaže dr. Huanito, oni planiraju da zatvore Španiju i da kažu ljudima da su bili neodgovorni preko ljeta. A novinarka, ali Huanito, 530 pozitivnih, znate, a Huanito, jesu li bolesni ili su pozitivni, hahhahahahahaa....
-
Tambure
#28373 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo stanje jedino trump moze presjeci tako sto ce reci ne treba vakcina ovaj virus je miki maus nastavite sa zivotima. Prvi dan nakon toga svijet bi vratio u normalu. Ovako su doktorima dali da upravljaju planetom a veze nemaju o cemu se radi.
-
Mogy87
#28374 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne smeta meni nista osim zlostavljanja djece koje si lagano preskocio. Jer kao da je to bitno kad se dokazuje ko je u pravu.biglebovski wrote: ↑25/08/2020 23:10Znamo i mi da to vama smeta dok potvrđuje naše mišljenje? Jesam li u pravu?Mogy87 wrote: ↑25/08/2020 22:37Ne, nego youtube kanal s kojeg je ovaj video promovise klistiranje autisticne djece Domestosom. A ovaj forumas ga konstantno postavlja.biglebovski wrote: ↑25/08/2020 22:24
Šta kaže dr. Huanito, oni planiraju da zatvore Španiju i da kažu ljudima da su bili neodgovorni preko ljeta. A novinarka, ali Huanito, 530 pozitivnih, znate, a Huanito, jesu li bolesni ili su pozitivni, hahhahahahahaa....
-
Mogy87
#28375 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nista od te ljubavi. Evo sta ti vodja tvrdi
Bivsi avaxx koji se sad bori za vakcinu, a oni mu jadnom ne daju