Tako je Kemo. Jebo sud koji Šešelja pusti.
Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
tetejac
- Sanjarko
#1402 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Mržnja nama popila mozak.
komentar. 
-
tetejac
-
tetejac
#1404 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ovaj ne zna da postoji snimka Dudakovića kako ravna topništvom zadarsko zaleđe u maniru pravog srpskog junačine. Ali zato zna da ima snimka Daidže iz Vakufa kako komanduje napadom na Armiju BiH samo je ne može naćiŠkobo Habu wrote: ↑15/08/2020 21:18Dobro, mislio sam onako generalno.dalmatinka wrote: ↑15/08/2020 20:56
Tko to stavlja znak jednakosti? Ja sam samo odgovorila potvrdno na jedno pitanje i ništa drugo.
No, znakovito je da je svaki pripadnik ABiH, koga je služba zatekla u uniformi JNA 1991. godine u Hrvatskoj, osumnjičen ili za prekomjerno granatiranje civilnih ciljeva ili za "agresiju".
Tako i Dudaković za famozno granatiranje Zadra. Za ovih gotovo trideset godina neko bi do sada našao bar neki tonski zapis ili pismenu izjavu gdje Dudaković naređuje "pali"?
Volio Atif kamere. Jebat ga.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1405 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pokusali, nije uspjelo.tetejac wrote: ↑16/08/2020 04:43Možda su se i Hrvati zajebali što su 1992 pomagali Muslimanima? Možda su trebali sa Srbima u talu udarit’ na Muslimane, podijelit BiH i kapak. Ovdje hrpa debila zastupa tezu i žale što nisu u talu sa četnicima napali Hrvate. Kao to im je ključ svega, govore to od početka bla bla. A zamisli film da su Srbi i Hrvati u talu? Šta onda pametnjakoviću? Jesi pametan.cimara wrote: ↑16/08/2020 00:56 Ma o ratu u BiH zna se sve,samo čitajući uljudbu po svemrežju izgleda da se je Alija zajebao što je rekao ovo nije naš rat...Možda je trebao reći da je ovo naš rat i onda zajedno sa njihovom braćom Srbima uništiti sve i jedno mjesto koje je dalo vojnike koji su išli napadati nedužne uznike iz sao krajine.
Bili i jesu. Tudjman - Milosevic, Boban - Karadjic, Covic - Dodik...tako da nema potrebe zamisljati ga.
-
tetejac
#1406 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
U pravu si. Vi ih spremni dočekali i nanijeli velike gubitke u ljudstvu i tehnici.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑16/08/2020 11:53Pokusali, nije uspjelo.tetejac wrote: ↑16/08/2020 04:43Možda su se i Hrvati zajebali što su 1992 pomagali Muslimanima? Možda su trebali sa Srbima u talu udarit’ na Muslimane, podijelit BiH i kapak. Ovdje hrpa debila zastupa tezu i žale što nisu u talu sa četnicima napali Hrvate. Kao to im je ključ svega, govore to od početka bla bla. A zamisli film da su Srbi i Hrvati u talu? Šta onda pametnjakoviću? Jesi pametan.cimara wrote: ↑16/08/2020 00:56 Ma o ratu u BiH zna se sve,samo čitajući uljudbu po svemrežju izgleda da se je Alija zajebao što je rekao ovo nije naš rat...Možda je trebao reći da je ovo naš rat i onda zajedno sa njihovom braćom Srbima uništiti sve i jedno mjesto koje je dalo vojnike koji su išli napadati nedužne uznike iz sao krajine.
Bili i jesu. Tudjman - Milosevic, Boban - Karadjic, Covic - Dodik...tako da nema potrebe zamisljati ga.
- LBVIEW
#1407 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Rahmetli Nanica ne uzimaj usta, jesi li cuo, UZP-ovac.tetejac wrote: ↑16/08/2020 04:37Ja ne znam jel’ podigla a boli me i kurac. Hrpa vašeg kadra je 1991 je pucalo po Hrvatskoj. Pašalić, Dudaković, onaj iz Bužima rušio Vukovar... Nebi me čudilo da podignu, kao i vi za Hrvate u Posavini a i druge.LBVIEW wrote: ↑15/08/2020 21:37Ja tebe fino pitam kada je R Hrvatska podigla optuznicu protiv generala Dudakovica, a ti mene googl-om.dalmatinka wrote: ↑15/08/2020 21:00
Google je tvoj prijatelj. Odjavljujem se iz devedesetih, vraćam se u sadašnjost.
Pitala sam te jesi li i ti iz dijaspore jer te nisam zapazila do sada, za razliku od
nekolicine koji su zapeli u devedesetima i ni makac, i svi su iz dijaspore.
Možda se sretnemo na nekoj temi iz sadašnjosti.![]()
![]()
A mozda se sretnemo negdje na kafi, kad dodjem kod tebe u Dalmaciju.
I obecavam, casna rijec, necemo o proslosti.![]()
Sto se tice pucanja, nismo mi isli vama u Hrvatsku, vec ste vi nama dosli s gardijskim brigadama rusiti Mostar, Gornji Vakuf... Imaju i presude za UZP, te umijesanost lipe vase u istu Ah da, vi kao i istocna vam braca to ne priznajete, sta ces, ne moze svako biti civiliziran.
Kako bilo, nismo mi lijegali s cetnicima u rovove
Obraz - djon.
Last edited by LBVIEW on 16/08/2020 12:08, edited 2 times in total.
-
tetejac
#1408 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Jašta radi nego niste lijegali s četnicima. Dudaković bio Mladićev zapovjednik topništva a taj tvoj Nanić rušio Vukovar.LBVIEW wrote: ↑16/08/2020 12:01Rahmetli Nanica ne uzimaj usta, jesi li cuo, UZP-ovac.![]()
Sto se tice pucanja, nismo mi isli vama u Hrvatsku, vec ste vi nama dosli s gardijskim brigadama rusiti Mostar, Gornji Vakuf... Imaju i presude za UZP, te umijesanost lipe vase u istu Ah da, vi kao i istocna vam braca to ne priznajete, sta ces, ne moze svako biti civiliziran.![]()
Kako bilo, nismo mi lijegali s cetnicima u rovovenakon sto su nas napali(nadam se kako ste namazali cmarove), kao vi nakon Vukovara, iznjamlljivali tenkovske posude, prodavali naftu za iste( u jeku cetnicke ofanzive na Bihac preko Abdica), za racun istih topnistvom tukli po Sarajevu kao vasi "casnici"(Ivica Rajic), prodavali polozaje cetnicima poput onog vaseg "casnika" sto se "okliznuo" u Unu. S toga, u misju rupu.
Obraz - djon.
Niste išli nama u Hrvatsku jašta radi.
Obraz - đon.
- LBVIEW
#1409 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Da, da, rekli na HTV-u.tetejac wrote: ↑16/08/2020 12:08Jašta radi nego niste lijegali s četnicima. Dudaković bio Mladićev zapovjednik topništva a taj tvoj Nanić rušio Vukovar.LBVIEW wrote: ↑16/08/2020 12:01Rahmetli Nanica ne uzimaj usta, jesi li cuo, UZP-ovac.![]()
Sto se tice pucanja, nismo mi isli vama u Hrvatsku, vec ste vi nama dosli s gardijskim brigadama rusiti Mostar, Gornji Vakuf... Imaju i presude za UZP, te umijesanost lipe vase u istu Ah da, vi kao i istocna vam braca to ne priznajete, sta ces, ne moze svako biti civiliziran.![]()
Kako bilo, nismo mi lijegali s cetnicima u rovovenakon sto su nas napali(nadam se kako ste namazali cmarove), kao vi nakon Vukovara, iznjamlljivali tenkovske posude, prodavali naftu za iste( u jeku cetnicke ofanzive na Bihac preko Abdica), za racun istih topnistvom tukli po Sarajevu kao vasi "casnici"(Ivica Rajic), prodavali polozaje cetnicima poput onog vaseg "casnika" sto se "okliznuo" u Unu. S toga, u misju rupu.
Obraz - djon.
Obraz - đon.
Dok za vas sve stoji dokumentirano tamo gdje i treba.
-
tetejac
#1410 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Da, da i za Jelića rekli na TVSA.LBVIEW wrote: ↑16/08/2020 12:11Da, da, rekli na HTV-u.tetejac wrote: ↑16/08/2020 12:08Jašta radi nego niste lijegali s četnicima. Dudaković bio Mladićev zapovjednik topništva a taj tvoj Nanić rušio Vukovar.LBVIEW wrote: ↑16/08/2020 12:01
Rahmetli Nanica ne uzimaj usta, jesi li cuo, UZP-ovac.![]()
Obraz - djon.
Obraz - đon.![]()
Dok za vas sve stoji dokumentirano tamo gdje i treba.![]()
Stoji dokumentirano i za vas tamo gdje treba.
- LBVIEW
#1411 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Evo sta kazu srpski saveznici HVO-a:
- LBVIEW
#1412 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Topla braca UZP-ovci i cetnici. 

-
tetejac
#1413 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Evo i tebi malo tople braće. Taj tvoj rahmetlija skupa sa Arkanovcima na Vukovaru. Nahvali ga ovaj četnik pa ti vidi. S Legijom malo ustupaka bilo. Nije ni čudo što je metak popio.
https://m.youtube.com/watch?v=BC8pM2hkmYk
https://m.youtube.com/watch?v=BC8pM2hkmYk
- mO k3
- Point.
#1415 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ništa onda pajdo apliciraj na posao sudije u Hagu pa onda oslobađaj hrvatske uznike i selektivno biraj pravdu. Nije Haški sud švedski sto pa da probereš šta ti godi. Tipično razmišljanje južnog Srbina, retorika vas i braće Srba se ne razlikuje.tetejac wrote: ↑16/08/2020 10:49Kako kad. U nekim stvarima da u nekim ne. Ne može Šljivančanin dobit 5 godina za Vukovar a Gotovinu proganjali kao zvijer pa nakon godina robijanja, pustili ga bez odštete. I Blaškića isto tako. Kakav je to sud?!
- Sanjarko
#1416 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Cekaj to nemaju civili po raznim nacionalnostima? Opet kako je nama mrznja popila mozak. Svima nama. Nidze veze ti je komentar bio i sad se vadis.
-
tetejac
#1417 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ne biram ja selektivno pravdu več imam svoju glavu da s njom razmišljam pajdo. Tebi ako je ok da Šljivančanin dobije 5 godina za Vukovar a Blaškić 8 za ništa onda s tobom pajdo nešto nije ok.Point. wrote: ↑16/08/2020 14:36Ništa onda pajdo apliciraj na posao sudije u Hagu pa onda oslobađaj hrvatske uznike i selektivno biraj pravdu. Nije Haški sud švedski sto pa da probereš šta ti godi. Tipično razmišljanje južnog Srbina, retorika vas i braće Srba se ne razlikuje.
-
tetejac
#1418 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Je, imaju. Samo za mene je civil isti bez obzira koje nacije bio. Ovaj ih raščlanjuje što mi odmah govori da nije baš sav svoj.
- Sanjarko
#1419 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
I kakve veze on ima s tim da je svima nama mrznja popila mozak. Kazem ja, vadis se sad. Svako za svoje odgovara, rijeci, djela itd. Prisio si etiketu svima nama da mrzimo i samo mrzimo.tetejac wrote: ↑16/08/2020 15:33Je, imaju. Samo za mene je civil isti bez obzira koje nacije bio. Ovaj ih raščlanjuje što mi odmah govori da nije baš sav svoj.
-
tetejac
#1420 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Dobro oprosti, nisam mislio na tebe. Mislio sam prvenstveno na ovog’ što civile djeli. Kakav mozak mora imati? Dobro vadim se, hajde nije toliko ni bitno.Sanjarko wrote: ↑16/08/2020 15:41I kakve veze on ima s tim da je svima nama mrznja popila mozak. Kazem ja, vadis se sad. Svako za svoje odgovara, rijeci, djela itd. Prisio si etiketu svima nama da mrzimo i samo mrzimo.
- Point.
#1421 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
S obzirom kakve gluposti valjaš pajdo čini mi se da ti glava služi samo da bude na ramenima. Blaškić za ništa kažeš, takvo razmišljanje imaju i Srbi za svoje zlotvore. De se vi i Srbi dogovorite je li Haški sud anti hrvatski ili anti srpski, ne može i jedno i drugo. Pajdo, ako je tebi Blaškić nevin samo zato što je Hrvat onda sa tobom nešto nije ok. Al to već znamo, zar ne.tetejac wrote: ↑16/08/2020 15:32Ne biram ja selektivno pravdu več imam svoju glavu da s njom razmišljam pajdo. Tebi ako je ok da Šljivančanin dobije 5 godina za Vukovar a Blaškić 8 za ništa onda s tobom pajdo nešto nije ok.
-
tetejac
#1422 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
S obzirom kakve gluposti valjaš čini mi se da je tebi glava prazna sa jednom žicom da ti čuva uši. Ti kao štovatelj Haškog suda kojem sud nije švedski stol bi treba znati da je Blaškić oslobođen od svih optužbi i proglašen nevinim od tog istog suda. Znači pajdo Blaškić meni nije nevin zato što je Hrvat već zato što je sud donio takvu odluku ali izgleda da je tebi kriv zato što je Hrvat.Point. wrote: ↑16/08/2020 16:43S obzirom kakve gluposti valjaš pajdo čini mi se da ti glava služi samo da bude na ramenima. Blaškić za ništa kažeš, takvo razmišljanje imaju i Srbi za svoje zlotvore. De se vi i Srbi dogovorite je li Haški sud anti hrvatski ili anti srpski, ne može i jedno i drugo. Pajdo, ako je tebi Blaškić nevin samo zato što je Hrvat onda sa tobom nešto nije ok. Al to već znamo, zar ne.
- horkesh
#1423 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Tihomir Blaškić oslobođen svih optužbi? Proglašen nevinim?
A, pa da, jeste... U istom univerzumu iz kojeg potiče većina "tvrdnji" koje iznose pojedine osobe ovdje.
I još ih neko shvata ozbiljno
A, pa da, jeste... U istom univerzumu iz kojeg potiče većina "tvrdnji" koje iznose pojedine osobe ovdje.
I još ih neko shvata ozbiljno
- Bloo
- Globalna šefica
#1424 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
case summary
https://ijrcenter.org/international-cri ... s/blaskic/
Summary - malo kraci
http://www.haguejusticeportal.net/index.php?id=6103
Nije svih.In 2004, the Appeals Chamber decided Blaškić’s appeals, and found that the Trial Chamber erred when it: interpreted the standard for “had reason to know” as “should have known” to determine superior liability, rather than applying a standard of “had information available that would have put on notice”; determined its characterization the civilian population; permitted an overly vague indictment which failed to plead material facts with sufficient particularity; determined that the appellant was responsible under superior criminal liability when it had not demonstrated that Blaškić had effective control over the responsible military units; determined that the attacks on Vitez, Donja Večeriska, Gačice, and Grbavica were directed at civilian targets when it was not demonstrated beyond the shadow of a doubt; convicted Blaškić of “inhuman and cruel treatment” without sufficient justification in its decision; and found that Blaškić ordered the use of human shields based on the fact that they were used, without any demonstration of such an order; the Appeals Chamber reversed the majority of Blaškić’s convictions with the exception of inhuman treatment as a grave breach of the Geneva Conventions and cruel treatment as a violation of the laws or customs of war for cruel treatment. Blaškić was initially sentenced to 45 years by the Trial Chamber, which was reduced to nine years by the Appeals Chamber.
- Bloo
- Globalna šefica
#1425 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Maniri.tetejac wrote: ↑16/08/2020 16:59S obzirom kakve gluposti valjaš čini mi se da je tebi glava prazna sa jednom žicom da ti čuva uši. Ti kao štovatelj Haškog suda kojem sud nije švedski stol bi treba znati da je Blaškić oslobođen od svih optužbi i proglašen nevinim od tog istog suda. Znači pajdo Blaškić meni nije nevin zato što je Hrvat već zato što je sud donio takvu odluku ali izgleda da je tebi kriv zato što je Hrvat.Point. wrote: ↑16/08/2020 16:43S obzirom kakve gluposti valjaš pajdo čini mi se da ti glava služi samo da bude na ramenima. Blaškić za ništa kažeš, takvo razmišljanje imaju i Srbi za svoje zlotvore. De se vi i Srbi dogovorite je li Haški sud anti hrvatski ili anti srpski, ne može i jedno i drugo. Pajdo, ako je tebi Blaškić nevin samo zato što je Hrvat onda sa tobom nešto nije ok. Al to već znamo, zar ne.
Nije osloboden svih vec nekih uslijed:
he Trial Chamber erred when it: interpreted the standard for “had reason to know” as “should have known” to determine superior liability, rather than applying a standard of “had information available that would have put on notice”; determined its characterization the civilian population; permitted an overly vague indictment which failed to plead material facts with sufficient particularity; determined that the appellant was responsible under superior criminal liability when it had not demonstrated that Blaškić had effective control over the responsible military units; determined that the attacks on Vitez, Donja Večeriska, Gačice, and Grbavica were directed at civilian targets when it was not demonstrated beyond the shadow of a doubt; convicted Blaškić of “inhuman and cruel treatment” without sufficient justification in its decision; and found that Blaškić ordered the use of human shields based on the fact that they were used, without any demonstration of such an order; the Appeals Chamber reversed the majority of Blaškić’s convictions with the exception of inhuman treatment as a grave breach of the Geneva Conventions and cruel treatment as a violation of the laws or customs of war for cruel treatment. Blaškić was initially sentenced to 45 years by the Trial Chamber, which was reduced to nine years by the Appeals Chamber.
Pogledaj linkove.