Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
Point.

#1376 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

dalmatinka wrote: 15/08/2020 19:45
Point. wrote: 15/08/2020 19:40
tetejac wrote: 15/08/2020 18:41
Zato što im se može i svi svoje brane a druge osuđuju i sude kako im se kurac digne. Nitko nije lud da čeka da mu onaj drugi sudi. Kurac bi i Atif otišao Hrvatima da mu sude. Šuplja priča a sve se zna. Gluposti.
A zašto da Hrvati Atifu sude? To Atif pobio civile Hrvate u ratu?
Da, zadarsko zaleđe, Lovinac, Ričice. Promijenio je on uniformu tokom rata.
Umjesto da budete zahvalni generalu Dudakoviću što je na svojim plećima godinama vezivao vojsku takozvane RSK i time olakšao HV da se u miru sabere, naoruža i na kraju potegne operaciju Oluja u kojoj je i sam Dudaković sa svojim 5 korpusom učestvovao i bio dio te akcije vi ovako hinjski, licemjerno. Neće moći.
Maraschino

#1377 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Maraschino »

tetejac wrote: 15/08/2020 16:35
Maraschino wrote: 15/08/2020 14:23
tetejac wrote: 15/08/2020 03:27

Polako stari. Ja znam da se tebi žuri ali suđenje nije ni počelo. Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Po čemu tebi Atif nije zločinac a Jelić jeste? Po tome što je Atif Musliman a Jelić Hrvat? Znamo svi da je tako, zato smanji doživljaj sa moraliziranjem. Nema Crveni Grm s ovim ništa, ne provaljuj se i ne glumi. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže. Kraj priče.
Zato sto je Atif heroj dok se drugacije ne dokaze na cemu i sam insistira svojim pojavljivanjem pred pravosudjem dok je Jelic obican mis i zlocinac kako stoji u optuznici. Na njemu je da ukrsti koplja sa tuzilastvom a sud je tu da odluci.
Jeste hadžijo, tako isto je Jelić heroj dok se drukčije ne dokaže a koplja će ukrstiti na ‘svom’ sudu u Zagrebu kao i Atif na ‘svom’ u Sarajevu. Malo morgen da će Sarajevo suditi hrvatskom generalu.
:lol: :lol:

...i kazu, Santic se okliznuo.
Ne moze se zivjeti u BiH a navijati za drugu zemlju da nas okupira, ne moze se nazdravljati ''drugom'' predsjedniku a svoga ignorisati...nece nama suditi politicko Sarajevo.
Bas mi je drago da takvih vanago nema vise u BiH.
Cast cestitim Bh Hrvatima kojih jos uvijek ima ali steta sto su u manjini.
LBVIEW

#1378 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

dalmatinka wrote: 15/08/2020 21:00
LBVIEW wrote: 15/08/2020 20:52
dalmatinka wrote: 15/08/2020 20:44

Jesi li i ti iz dijaspore?
Kad je to R Hrvtaska podigla optuznicu protiv Dudakovica?
Nesto mi promaklo? :D
Google je tvoj prijatelj. Odjavljujem se iz devedesetih, vraćam se u sadašnjost.
Pitala sam te jesi li i ti iz dijaspore jer te nisam zapazila do sada, za razliku od
nekolicine koji su zapeli u devedesetima i ni makac, i svi su iz dijaspore.
Možda se sretnemo na nekoj temi iz sadašnjosti. :D
Ja tebe fino pitam kada je R Hrvatska podigla optuznicu protiv generala Dudakovica, a ti mene googl-om. :D
A mozda se sretnemo negdje na kafi, kad dodjem kod tebe u Dalmaciju. :ovoono:
I obecavam, casna rijec, necemo o proslosti. :D
LBVIEW

#1379 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote: 15/08/2020 21:18
dalmatinka wrote: 15/08/2020 20:56
Tko to stavlja znak jednakosti? Ja sam samo odgovorila potvrdno na jedno pitanje i ništa drugo.
Dobro, mislio sam onako generalno.

No, znakovito je da je svaki pripadnik ABiH, koga je služba zatekla u uniformi JNA 1991. godine u Hrvatskoj, osumnjičen ili za prekomjerno granatiranje civilnih ciljeva ili za "agresiju".

Tako i Dudaković za famozno granatiranje Zadra. Za ovih gotovo trideset godina neko bi do sada našao bar neki tonski zapis ili pismenu izjavu gdje Dudaković naređuje "pali"?
Dok su, recimo, tipovi poput Ivice Rajica sto su navodili zrakoplove JNA na ciljeve u Hrvatskoj, heroji domovinskog rata. :D
A Dudaka mogu povuci za ono stvar. :izet:
Škobo Habu

#1380 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Škobo Habu »

LBVIEW wrote: 15/08/2020 21:42
Dok su, recimo, tipovi poput Ivice Rajica sto su navodili zrakoplove JNA na ciljeve u Hrvatskoj, heroji domovinskog rata. :D
A jedan im Jelavić, poglavica hrvatske autonomije, bio itedant u JNA sve do '92. godine, dok im je Dudak trn u oku.

Herceg - bosanska propaganda je baš ostavila posljedice po mentalni sklop.
LBVIEW

#1381 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote: 15/08/2020 21:47
A jedan im Jelavić, poglavica hrvatske autonomije, bio itedant u JNA sve do '92. godine, dok im je Dudak trn u oku.

Herceg - bosanska propaganda je baš ostavila posljedice po mentalni sklop.
Ima tih slucajeva koliko hoces, cak i onih koji su sluzili srpskoj vojsci i policiji u sumskoj, da bi, nakon sto su ih ovi napenalili, utociste nasli u Hrvatskoj, stekli drzavljanstvo i sve sto s tim ide. :-) Jednom su, u Sanskom Mostu par godina nakon rata, postavili bombu pod auto zbog ratnih aferima. :izet:
Otad vise ne dolazi. :izet:
Last edited by LBVIEW on 15/08/2020 23:19, edited 2 times in total.
LBVIEW

#1382 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote: 15/08/2020 21:28
Lincoln-Burrows wrote: 15/08/2020 18:47
tetejac wrote: 15/08/2020 16:38
Po čemu je Jelić ratni zločinac? Što neće da mu Sarajevo sudi? Otišlo je dobrovoljno dosta ‘nevinih’ u Hag pa se ne vratiše. Ne laprdaj.
Da, to je razlog njegova odlaska.
Nema se tu šta previše reći.
Ma, hajde?

To je razlog što su okrijeli kriminalci i zločinci tipa Firge, Come i Ivice Rajića našli utočište u Hrvatskoj, baš kao i Jelić?

Krili se od BH pravosuđa, dok ih je hrvatsko aboliralo od svake odgovornosti. Da nije bilo međunarodnog pritiska da se izruče, danas bi, vjerovatno, gledali kako Milanović odlikuje jednog Rajića.

U Hrvatskoj je aboliran ubica Vedrana Puljića, zbog "nedovoljno dokaza", pa tako ovo sve oko Jelića nije ni čudo.
Prave se blesavi, i ocigledan bijeg od pravosudja BiH tumace nekakvim neravnopravnim tretmanom optuzenika hrvatske nacionalnosti od strane istog. :-) Nije jedan oslobodjen u Hrvatskoj zbog "nedostatka dokaza". :oops:
Last edited by LBVIEW on 15/08/2020 22:00, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1383 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

Tko to stavlja znak jednakosti? Ja sam samo odgovorila potvrdno na jedno pitanje i ništa drugo.

No, znakovito je da je svaki pripadnik ABiH, koga je služba zatekla u uniformi JNA 1991. godine u Hrvatskoj, osumnjičen ili za prekomjerno granatiranje civilnih ciljeva ili za "agresiju".

Tako i Dudaković za famozno granatiranje Zadra. Za ovih gotovo trideset godina neko bi do sada našao bar neki tonski zapis ili pismenu izjavu gdje Dudaković naređuje "pali"?
Mozda smontiraju po ugledu na bracu Srbe.
cimara

#1384 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by cimara »

Ma o ratu u BiH zna se sve,samo čitajući uljudbu po svemrežju izgleda da se je Alija zajebao što je rekao ovo nije naš rat...Možda je trebao reći da je ovo naš rat i onda zajedno sa njihovom braćom Srbima uništiti sve i jedno mjesto koje je dalo vojnike koji su išli napadati nedužne uznike iz sao krajine.
tetejac

#1385 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

Maraschino wrote: 15/08/2020 21:37
tetejac wrote: 15/08/2020 16:35
Maraschino wrote: 15/08/2020 14:23

Zato sto je Atif heroj dok se drugacije ne dokaze na cemu i sam insistira svojim pojavljivanjem pred pravosudjem dok je Jelic obican mis i zlocinac kako stoji u optuznici. Na njemu je da ukrsti koplja sa tuzilastvom a sud je tu da odluci.
Jeste hadžijo, tako isto je Jelić heroj dok se drukčije ne dokaže a koplja će ukrstiti na ‘svom’ sudu u Zagrebu kao i Atif na ‘svom’ u Sarajevu. Malo morgen da će Sarajevo suditi hrvatskom generalu.
:lol: :lol:

...i kazu, Santic se okliznuo.
Ne moze se zivjeti u BiH a navijati za drugu zemlju da nas okupira, ne moze se nazdravljati ''drugom'' predsjedniku a svoga ignorisati...nece nama suditi politicko Sarajevo.
Bas mi je drago da takvih vanago nema vise u BiH.
Cast cestitim Bh Hrvatima kojih jos uvijek ima ali steta sto su u manjini.
Kojeg mog predsjednika? Onog što mi ti biraš jel? Hajde da se ne lažemo. Jeste vanago. Pa i ja sam vam ratni zločinac i agresor a 100 puta sam rekao da sam u BiH došao 1992 da je branim a 1995 da je oslobađam pa me je ovdje hrpa debila prozivala. Znači, niste dobri s glavom. Vi bi malo proganjali Hrvate kako vam se kurac digne, birali im predstavnika i tlačili, optuživali i presuđivali. Može, ali isti zakon za sve a ne dizati optužnice kad se nekom kurac digne. Dosta je toga. Zašto su podignute optužnice protiv zapovjednika u Posavini? Može odgovor? Eto svi će ostat’ i čekat’ da ih vi muštrate i zajebavate. Neka presude Atifu, čovjek pred kamerama naređuje da se zarobljenici streljaju po kratkom postupku. Pa šta je s njim? Eno ga slobodan šeta a ti bi da na takav sud dođe hrvatski general? Hoće al’ u kurcu. Dosta je više gluposti, nitko nije glup a vi se pravite glupi. Nema Jelića, zaboravi. Piši kući propalo. Kad vidimo da je taj sud ravnopravan i pošten za sve jednako, kad se bude sudilo i optuživalo po istom zakonu za sve, e tad se javi pa prozivaj i glumi moralistu. Sve do tada ispadaš smiješan dok svog ‘heroja’ dižeš u nebesa a mog’ prozivaš da je zločinac. Od te priče nema ništa.
tetejac

#1386 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

LBVIEW wrote: 15/08/2020 21:37
dalmatinka wrote: 15/08/2020 21:00
LBVIEW wrote: 15/08/2020 20:52

Kad je to R Hrvtaska podigla optuznicu protiv Dudakovica?
Nesto mi promaklo? :D
Google je tvoj prijatelj. Odjavljujem se iz devedesetih, vraćam se u sadašnjost.
Pitala sam te jesi li i ti iz dijaspore jer te nisam zapazila do sada, za razliku od
nekolicine koji su zapeli u devedesetima i ni makac, i svi su iz dijaspore.
Možda se sretnemo na nekoj temi iz sadašnjosti. :D
Ja tebe fino pitam kada je R Hrvatska podigla optuznicu protiv generala Dudakovica, a ti mene googl-om. :D
A mozda se sretnemo negdje na kafi, kad dodjem kod tebe u Dalmaciju. :ovoono:
I obecavam, casna rijec, necemo o proslosti. :D
Ja ne znam jel’ podigla a boli me i kurac. Hrpa vašeg kadra je 1991 je pucalo po Hrvatskoj. Pašalić, Dudaković, onaj iz Bužima rušio Vukovar... Nebi me čudilo da podignu, kao i vi za Hrvate u Posavini a i druge.
tetejac

#1387 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

I vi Jelića hadžijo :izet:
tetejac

#1388 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

cimara wrote: 16/08/2020 00:56 Ma o ratu u BiH zna se sve,samo čitajući uljudbu po svemrežju izgleda da se je Alija zajebao što je rekao ovo nije naš rat...Možda je trebao reći da je ovo naš rat i onda zajedno sa njihovom braćom Srbima uništiti sve i jedno mjesto koje je dalo vojnike koji su išli napadati nedužne uznike iz sao krajine.
Možda su se i Hrvati zajebali što su 1992 pomagali Muslimanima? Možda su trebali sa Srbima u talu udarit’ na Muslimane, podijelit BiH i kapak. Ovdje hrpa debila zastupa tezu i žale što nisu u talu sa četnicima napali Hrvate. Kao to im je ključ svega, govore to od početka bla bla. A zamisli film da su Srbi i Hrvati u talu? Šta onda pametnjakoviću? Jesi pametan.
Point.

#1389 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Gledaj uljudbe al se zado u kasne sate :lol:

Jesi li to bio na cajkama, popila se koja Žuja više pa sad malo daš duši oduška :)

Mrski Moslemani tlače, biraju predstavnike, optuživaju, presuđuju i osuđuju jadnu uljudbu i uznike. Duša draga, da ne znamo bolje reko bi da pričaš o crncima u Južnoj Africi za vrijeme aparthejda.
BrziGonzales

#1390 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BrziGonzales »

tetejac wrote: 16/08/2020 04:43
cimara wrote: 16/08/2020 00:56 Ma o ratu u BiH zna se sve,samo čitajući uljudbu po svemrežju izgleda da se je Alija zajebao što je rekao ovo nije naš rat...Možda je trebao reći da je ovo naš rat i onda zajedno sa njihovom braćom Srbima uništiti sve i jedno mjesto koje je dalo vojnike koji su išli napadati nedužne uznike iz sao krajine.
Možda su se i Hrvati zajebali što su 1992 pomagali Muslimanima? Možda su trebali sa Srbima u talu udarit’ na Muslimane, podijelit BiH i kapak. Ovdje hrpa debila zastupa tezu i žale što nisu u talu sa četnicima napali Hrvate. Kao to im je ključ svega, govore to od početka bla bla. A zamisli film da su Srbi i Hrvati u talu? Šta onda pametnjakoviću? Jesi pametan.
Pusti ih, sve su to keyboard warriorsi koji izvlače povijest iz nekog alternativnog svemira, ubijeđuju sebe da su neki faktor, do podne misle jedno, od podne drugo. Upale se k'o kutnjak na nevažnim detaljima a memorija kao u akvarijske ribice.
dzakailibu

#1391 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by dzakailibu »

cimara wrote: 16/08/2020 00:56
Ovo je jedan od jacih postova koje sam procitao. kaze lik mogli su se hrvati slizati sa srbima pa udariti na ove vamo ali eto nisu. u graz 6 maja se islo nako, u shoping.
druga stvar, malo pogledati sud i tuziteljstvo bih , struktura raspored i ko to vodi. daleko je to od balijskog suda i tuziteljstva koji optuzi hvo u posavini.
tetejac

#1392 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

dzakailibu wrote: 16/08/2020 08:43
cimara wrote: 16/08/2020 00:56
Ovo je jedan od jacih postova koje sam procitao. kaze lik mogli su se hrvati slizati sa srbima pa udariti na ove vamo ali eto nisu. u graz 6 maja se islo nako, u shoping.
druga stvar, malo pogledati sud i tuziteljstvo bih , struktura raspored i ko to vodi. daleko je to od balijskog suda i tuziteljstva koji optuzi hvo u posavini.
Bravo majstore. Slizali se Hrvati i Srbi protiv Muslimana. 6 Maja razradili taktiku a sedmog udarili ali vi naoružani do zuba odbili sve napade i oslobodili zemlju od fašista. Eto ti sad zemlju. Imaš je, pa živi i uživaj u slobodi. :thumbup:
tetejac

#1393 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

BrziGonzales wrote: 16/08/2020 08:27
Pusti ih, sve su to keyboard warriorsi koji izvlače povijest iz nekog alternativnog svemira, ubijeđuju sebe da su neki faktor, do podne misle jedno, od podne drugo. Upale se k'o kutnjak na nevažnim detaljima a memorija kao u akvarijske ribice.
Legende su. Al’ valja bit’ toliko bezobrazan i pravit se lud. K’o šta, kad, kako :D Kad je dognuta optužnica, zašto da mu Hrvati sude ovo ono? Mladićev oficir, razarao zadarsko zaleđe, optužnica podignuta u Gospiću pa opet potvrđena 2017 al’ oni kao ne znaju. Čovjek hladno pred kamerama naredio da se zarobljenici pobiju, vide se živi pa nakon zapovijedi leže mrtvi, vojnik petog korpusa se u kameru smije i govori ‘jel vam žao što su ova krmčad pobijena’? Ali jebiga, to je sve montirano. E pa neka dodje u Hrvatsku na sud kad je nevin. Ali ne, on je heroj a Jelić zločinac i onda dođe moralista moralizirati. Kao mogu ga povuć za kurac. E morala u pičku materinu. Pnaj drugi civile po nacionalnosti podjeli. Koja žalost, ne kontaju da nisu dobri s glavom koliko im mržnja popila mozak.
El_comadante

#1394 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by El_comadante »

pa dobro što onda Hrvatski sud nezavrši ovu priču oko Jelića i gotovo?

a gdje su Bošnjaci imali logora za Hrvate kao što je slučaj obrubuto da ima? Heliodrom, u Stocu itsl. Ahmiće da i nespominjemo.
Sanjarko

#1395 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Sanjarko »

Cuj mrznja nama popila mozak? :roll:
tetejac

#1396 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

Point. wrote: 16/08/2020 08:14 Gledaj uljudbe al se zado u kasne sate :lol:

Jesi li to bio na cajkama, popila se koja Žuja više pa sad malo daš duši oduška :)

Mrski Moslemani tlače, biraju predstavnike, optuživaju, presuđuju i osuđuju jadnu uljudbu i uznike. Duša draga, da ne znamo bolje reko bi da pričaš o crncima u Južnoj Africi za vrijeme aparthejda.
Ma jok, ne slušam ja to. Odrastao sam uz dugme, azru, ekv... Gledao našeg Stipu kako mlati onog krkana. Duša draga kako se ti sekiraš za mene gdje sam bio i pio. Nego, jesi vidio našeg Stipe što mlati? Ubi kruh u njemu :D
Point.

#1397 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

tetejac wrote: 16/08/2020 09:19

Ma jok, ne slušam ja to. Odrastao sam uz dugme, azru, ekv... Gledao našeg Stipu kako mlati onog krkana. Duša draga kako se ti sekiraš za mene gdje sam bio i pio. Nego, jesi vidio našeg Stipe što mlati? Ubi kruh u njemu :D
Žuja, pusti šuplju ne odgovori je li priznaješ sud u Hagu ili ne?
mO k3

#1398 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mO k3 »

eki pitanja bre to je politicki sud !!!

Kada su Gotovinu oslobodili slavili su sud , kada im je politicki i vojni vrh osudjen za udruzeni zlocinacki poduhvat onda ne priznaju ...
tetejac

#1399 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by tetejac »

Point. wrote: 16/08/2020 10:10
tetejac wrote: 16/08/2020 09:19

Žuja, pusti šuplju ne odgovori je li priznaješ sud u Hagu ili ne?
Kako kad. U nekim stvarima da u nekim ne. Ne može Šljivančanin dobit 5 godina za Vukovar a Gotovinu proganjali kao zvijer pa nakon godina robijanja, pustili ga bez odštete. I Blaškića isto tako. Kakav je to sud?!
mO k3

#1400 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mO k3 »

Nikakav sud , za zlodejla dobijeli su pojedini mizerne kazne , za progon srpskog zivlja iz hrvatske neki nisu dobili nista
Locked