laik1981 wrote: ↑27/07/2020 15:05
Taj zapad ti je dao drzavu kakvu imas. Taj zapad je gledao kako nas ubijaju 4 godine. Taj zapad drzi ove retarde na vlasti jer se mogu igrati sa njima. Na izborima pola miliona glasackih listica proglaseno nevazecim, a oni izbore uzeli za tristo hiljada glasova.. Da je bilo potrebe bilo bi i milion nevazecih listica.. I kaze mijenjaj na izborima.. I nije ga bosnjo zaokruzio nego uhljeb.. Bosnjo se bori da prehrani porodicu u ovakvim uslovima i to mu je prioritet broj jedan. Gleda kako da kupi ogrev za zimu, kako da obuce dijete i kupi mu knjige za skolu. Tesko da i ima vremea da razmislja o necemu drugom.
Ah, da mrski zapad koji nista nije radio povodom rata u Bosni...a mi Bosanci smo se digli protiv rata u Siriji odmah, izasli na ulice, trazili da se zaustavi krvoprolice tamo...svi smo poslali po humanitarni paket djeci Sirije i uplatili nesto novca u humanitarne svrhe...jer mi nismo mrski Zapad, mi se brinemo o ljudima koji pate, mi smo nacija filantropa i humanitaraca sa neogranicenom empatijom. Na isti nacin na koji danas ljudi komentarisu "sta hoce imala je 70 godina, nazivila se dosta" na vijesti o umrlim od korone.
Ne znam vise otkud ta volja za pripisivanje svih nevolja Zapadu, kad cemo jednom shvatiti da smo mi na globalnom nivou, pa i nivou Evrope manji od makovog zrna i da zaboli koga za nama. Uzmi pasos Bosne pa kreni da putujes negdje i skontaces koliko je sati i kako te tretiraju na granici a ljudi sa pasosima normalnih drzava samo prodju bez problema. A ti vadi vize i pravdaj se izvodima sa racuna ne bi li dokazao da neces zbrisati iz Bosne kao neki siromasni Afrikanac dok neki tinejdzer iz Britanije sa 5 maraka u dzepu prodje kao lord. Svi nasi problemu pocinju od nas, mi smo narod koji kune politicare a potajno prizeljkuje da se nakaci na tu famoznu drzavnu sisu...i koliko jarana ja imam koji su imali jednu pricu prije a totalno drugu poslije zaposlenja u drzavnu sluzbu. Tretiranje radnika kao robova, prevare, kriminal, korupcija...to je usadjeno u nas sistem i ustvari je njegova osnova.
Glupana ima svugdje na svijetu, ali opet imaju neki sistem iza koji drzi to sve na okupu...mi to nemamo i to je nas najveci problem. Sto smo mi i glupi i zadrti a i jos nemamo nikakvo pokrice na drzavnom nivou nego sve svalimo na zapadne sile koje nas sjebavaju. Bas je Trump otisao direktoru Binga i reko mu smanji ovim jadovima plate na 400 maraka...mrski zapad.