Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
skafiskafsnjak

#29701 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote: 27/07/2020 19:37
skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 19:27
dust71000 wrote: 27/07/2020 19:21
Poredi sa kim hoćeš ali cifre su takve kakve jesu. Ali su oni ubermensch za forumske kompleksase.
jel neces da skontas ili ignorises jer podrzavas rad Seke Izmetbegovic pa hvalis stanje?
Mnogo je teze iskontrolisat sirenje kad imas 80 milion naspram 3...

Al haj dobro, cifre su bitne....a to sto kod nas ljudi umiru jer nece da ih testiraju je nebitno...
Pa zar nisu bitne cifre, ti ih spominjes?! Statistika je cudo.... :mrgreen:
On je prvi spomenuo statistiku i da je u BiH manji broj umrlih. Citaj malo...
Ja rekoh da nije za poredjenje... A o stanju sistema i bolnica da ne govorimo.
dust71000

#29702 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dust71000 »

Napisao sam sljedece:
Njemačka i dalje ima procentualno više umrlih u odnosu na BiH. U odnosu na FBiH mnogo više, RS kvari ukupnu statistiku. A nikakvih mjera u FBiH nema skoro dva mjeseca. Mnogo se se*e o uspjehu Njemačke, iskreno.

Možeš slobodno dodati uz loš zdravstveni sistem u FBiH i sve ostalo, što samo potvrdjuje zadnju rečenicu.
laik1981

#29703 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Cinjenica je da je u BiH manje mrtvih nego u Njemackoj na 100k stanovnika. U Njemackoj 11 na 100k, a u BiH 8 na 100k.
skafiskafsnjak

#29704 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Ne znam koji klinac ljudi idu igdje iz BiH .... Statistika i cifre su na nasoj strani :bih:

Sad ocekujemo navalu povratka naroda u BiH. Bice 6 000 000 stanovnika
Sanjarko

#29705 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

U Srbiji danas umrlo 9 ljudi od koronavirusa. Neka umre maksimalno 10 svaki dan prosjecno to je oko maksimalno 3650 prosjecno godisnje. Godisnje u Srbiji umre oko 105.000 ljudi. Sta je 3650 ljudi na 105.000. Nije to neka prevelika cifra i razlog da se sve zatvori od drzave pa nadalje i da sve trpi posljedice toga, pogotovo finansijske prirode. Kao da vec mi na ovim prostorima nismo bijeda usporedbi s nekim drugim drzavama i narodima.
skafiskafsnjak

#29706 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Nije se nikad trebalo ljude zatvarati. Nijedna zemlja.
Trebalo je samo narediti nosenje maski u zatvorenom i vece skupove zabraniti ...

Eto u BiH su zatvarali , stanje dobro. Sad kao pusteni s lanca...
Sanjarko

#29707 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 19:57 Nije se nikad trebalo ljude zatvarati. Nijedna zemlja.
Trebalo je samo narediti nosenje maski u zatvorenom i vece skupove zabraniti ...

Nije tacno. Nemoze se bez maski uci nigdje. U instititucijama i drzavnim firmama se vade na koronavirus dosta. Nemoze se radit i poslovat normalno radi ovoga. Ko da je lockdown, neki polu-lockdown, semi-lockdown itd. Radi ovoga svi mi ovdje posljedice trpimo. Radi oko 3650 umrlih ljudi vise na oko 105.000 umrlih po statistici godisnje iz Srbije, za Bosnu neznam ali vjerovatno je slicno stanje.
Last edited by Sanjarko on 27/07/2020 20:07, edited 1 time in total.
laik1981

#29708 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 19:50 Ne znam koji klinac ljudi idu igdje iz BiH .... Statistika i cifre su na nasoj strani :bih:

Ljudi idu zbog love, a ne sto nece umrijeti u Njemackoj, a i u Njemackoj im lakse raditi poslove za koje su, dok su bili u Bosni, govorili da su ponizavajuci. Gore im nije ponizenje cistiti ulice i prati sudje po restoranima. Ovdje ih bilo sramota. Imam druga koji ovdje nikad posao nije trazio, a kad je gore otisao kucao od vrata do vrata, od firme do firme, dok nije nasao. Ovdje cekamo da nas neko zaposli, a kad odemo vani trazimo poslove i zapinjemo da bi se dokazali.. Cast izuzecima..
skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 19:57 Nije se nikad trebalo ljude zatvarati. Nijedna zemlja.

Naravno da se nije trebalo zatvarati. Ljudi nisu stoka. Reresija je ljude otjerala u suprotnost..
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#29709 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Matijevic_Vlado »

RtrnOfSalisbury wrote: 27/07/2020 18:20 imal neko pametniji da ukratko remizira doklena je korona tj. lahka prehlada :cry: neki mislijoci rekose do kraja marta se niko nece sjecat korone ...
jedino ako su mislili na 2021 a i to je prilicno upitno :skoljka:
Image
skafiskafsnjak

#29710 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

laik1981 wrote: 27/07/2020 20:06
skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 19:50 Ne znam koji klinac ljudi idu igdje iz BiH .... Statistika i cifre su na nasoj strani :bih:

Ljudi idu zbog love, a ne sto nece umrijeti u Njemackoj, a i u Njemackoj im lakse raditi poslove za koje su, dok su bili u Bosni, govorili da su ponizavajuci. Gore im nije ponizenje cistiti ulice i prati sudje po restoranima. Ovdje ih bilo sramota. Imam druga koji ovdje nikad posao nije trazio, a kad je gore otisao kucao od vrata do vrata, od firme do firme, dok nije nasao. Ovdje cekamo da nas neko zaposli, a kad odemo vani trazimo poslove i zapinjemo da bi se dokazali.. Cast izuzecima..

Naravno da se nije trebalo zatvarati. Ljudi nisu stoka. Reresija je ljude otjerala u suprotnost..
Druze, za pranje sudja u BiH ima 400km, u Njemackoj 1400e mozda. Bez obzira sto mora smjestaj platiti, opet dobro ustedi i bolje zivi. Jbg.

ne moze se nigdje bez maske ? Kako onda objasniti nove zarazene?
Ako se ovaj trend zarazenih nastavi, ova statistika nece jos dugo ici u koristi BiH.... Njemci oko 400-500 dnevno , Bosna oko 300...

Treba poceti kaznjavati ... Nema boljeg nacina da se natjeraju ljudi na postivanje mjera
daddy-kool

#29711 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Direktor Agencije za zdravlje Austrije: Broj zaraženih na Balkanu je deset puta veći

Allerberger, kako javlja Heute, ne vjeruje službenim podacima o epidemiloškom stanju na Balkanu, tvrdeći da su brojke mnogo veće.

On pretpostavlja da u zemljama kao što su Bugarska i Kosovo stopa infekcije doseže 50 posto. :shock: :-)

"Stanovništvo Wuhana ili Ischgla imalo je ovu vrijednost", izjavio je direktor AGES-a za APA asocijaciju.

Prema podacima Complexity Science Huba (CSH) iz Beča, nešto manje od 10.400 zaraženih je registrovano u Bugarskoj, 45.000 u Rumuniji, 23.700 u Srbiji, više od 10.000 u Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini, 7.100 na Kosovu, 4.800 u Albaniji i 2.800 u Crnoj Gori.

Austrijska vlada nedavno je izdala upozorenja za putovanja u zemlje Zapadnog Balkana, s obzirom na otvaranje granica i praznike. Upozorenja se odnose na Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/dire ... /200727170
laik1981

#29712 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Ma 30 puta vise minimum. To je i Kaic rekao kad i kad. Ako Balkan ne postigne taj imunitet krda nece niko. Kolika minimala prokuzenost treba da bi se moglo govoriti o imunitetu krda? 50-60%?
skafiskafsnjak

#29713 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

laik1981 wrote: 27/07/2020 21:09 Ma 30 puta vise minimum. To je i Kaic rekao kad i kad. Ako Balkan ne postigne taj imunitet krda nece niko. Kolika minimala prokuzenost treba da bi se moglo govoriti o imunitetu krda? 50-60%?
Ali ne razumijem taj imunitet...dokazalo se da dosta ljudi po.drugi put ima koronu? Antitijela.imas mjesec dva ili tako nesto?
laik1981

#29714 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 21:10
laik1981 wrote: 27/07/2020 21:09 Ma 30 puta vise minimum. To je i Kaic rekao kad i kad. Ako Balkan ne postigne taj imunitet krda nece niko. Kolika minimala prokuzenost treba da bi se moglo govoriti o imunitetu krda? 50-60%?
Ali ne razumijem taj imunitet...dokazalo se da dosta ljudi po.drugi put ima koronu? Antitijela.imas mjesec dva ili tako nesto?
Tako kazu, al valjda ima i taj neki drugi imunitet. Ti neki t limfociti ili t stanice, nemam pojma. To ti @splinter moze bolje objasniti. Mozes ti biti pozitivan 100 puta. Ima li gdje da se govori kako su prosli ti duplo zarazeni kada su se drugi put zarazili?
skafiskafsnjak

#29715 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

laik1981 wrote: 27/07/2020 21:16
skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 21:10
Tako kazu, al valjda ima i taj neki drugi imunitet. Ti neki t limfociti ili t stanice, nemam pojma. To ti @splinter moze bolje objasniti. Mozes ti biti pozitivan 100 puta. Ima li gdje da se govori kako su prosli ti duplo zarazeni kada su se drugi put zarazili?
Ne znam.... Ali znam da je bilo slucajeva
elcaliente

#29716 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 20:11
laik1981 wrote: 27/07/2020 20:06

Druze, za pranje sudja u BiH ima 400km, u Njemackoj 1400e mozda. Bez obzira sto mora smjestaj platiti, opet dobro ustedi i bolje zivi. Jbg.

ne moze se nigdje bez maske ? Kako onda objasniti nove zarazene?
Ako se ovaj trend zarazenih nastavi, ova statistika nece jos dugo ici u koristi BiH.... Njemci oko 400-500 dnevno , Bosna oko 300...

Treba poceti kaznjavati ... Nema boljeg nacina da se natjeraju ljudi na postivanje mjera
Problem je sto se Gejc namirio na Bosnjake jer su ga Bosnje provalile.
Svi znamo da nema korone i da je to izmisljeno.
skafiskafsnjak

#29717 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

elcaliente wrote: 27/07/2020 21:42

Sta kazu, i da nas cipuju, mi bismo to iscackali sarafcigerom 😂
elcaliente

#29718 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

skafiskafsnjak wrote: 27/07/2020 21:44
elcaliente wrote: 27/07/2020 21:42

Sta kazu, i da nas cipuju, mi bismo to iscackali sarafcigerom 😂
Gejc zeli da covjecanstvo kontrolise sa svojim kompjuterima ali ne sa Bosnjom, prepametan je Bosnjo za takve zafrkancije. Odmah je skontao da je korona laz i da zele da nosimo maske samo da bi nas preko 5g mreze kontrolisali.
Jos nam i kafane zatvorili poslije 23h, ali nema veze Bosnjo se okuplja na rostilju i pije pivu i zajednicke dvoguze u inat Gejcu!!!
laik1981

#29719 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Kakvi kompleksi.
BadBoy

#29720 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Kaže neka svako pazi na sebe. Dobro, neo-liberalni individualizam mi je ok ali ne u stanju globalne pandemije. U ovakvim slučajevima ne ovisiš samo o sebi. Ako neko ko je pozitivan namjerno hoda okolo, ne nosi masku i ne drži distancu, ti tu kao individua ne možeš ništa učiniti.
laik1981

#29721 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Prepusteni smo sami sebi. To je realnost koja se desava zadnja tri mjeseca. Nije fikcija i nesto o cemu se moze polemisati. Desava se vec.
Hendrix

#29722 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

laik1981 wrote: 27/07/2020 15:05 Taj zapad ti je dao drzavu kakvu imas. Taj zapad je gledao kako nas ubijaju 4 godine. Taj zapad drzi ove retarde na vlasti jer se mogu igrati sa njima. Na izborima pola miliona glasackih listica proglaseno nevazecim, a oni izbore uzeli za tristo hiljada glasova.. Da je bilo potrebe bilo bi i milion nevazecih listica.. I kaze mijenjaj na izborima.. I nije ga bosnjo zaokruzio nego uhljeb.. Bosnjo se bori da prehrani porodicu u ovakvim uslovima i to mu je prioritet broj jedan. Gleda kako da kupi ogrev za zimu, kako da obuce dijete i kupi mu knjige za skolu. Tesko da i ima vremea da razmislja o necemu drugom.
Ah, da mrski zapad koji nista nije radio povodom rata u Bosni...a mi Bosanci smo se digli protiv rata u Siriji odmah, izasli na ulice, trazili da se zaustavi krvoprolice tamo...svi smo poslali po humanitarni paket djeci Sirije i uplatili nesto novca u humanitarne svrhe...jer mi nismo mrski Zapad, mi se brinemo o ljudima koji pate, mi smo nacija filantropa i humanitaraca sa neogranicenom empatijom. Na isti nacin na koji danas ljudi komentarisu "sta hoce imala je 70 godina, nazivila se dosta" na vijesti o umrlim od korone. :roll:

Ne znam vise otkud ta volja za pripisivanje svih nevolja Zapadu, kad cemo jednom shvatiti da smo mi na globalnom nivou, pa i nivou Evrope manji od makovog zrna i da zaboli koga za nama. Uzmi pasos Bosne pa kreni da putujes negdje i skontaces koliko je sati i kako te tretiraju na granici a ljudi sa pasosima normalnih drzava samo prodju bez problema. A ti vadi vize i pravdaj se izvodima sa racuna ne bi li dokazao da neces zbrisati iz Bosne kao neki siromasni Afrikanac dok neki tinejdzer iz Britanije sa 5 maraka u dzepu prodje kao lord. Svi nasi problemu pocinju od nas, mi smo narod koji kune politicare a potajno prizeljkuje da se nakaci na tu famoznu drzavnu sisu...i koliko jarana ja imam koji su imali jednu pricu prije a totalno drugu poslije zaposlenja u drzavnu sluzbu. Tretiranje radnika kao robova, prevare, kriminal, korupcija...to je usadjeno u nas sistem i ustvari je njegova osnova.

Glupana ima svugdje na svijetu, ali opet imaju neki sistem iza koji drzi to sve na okupu...mi to nemamo i to je nas najveci problem. Sto smo mi i glupi i zadrti a i jos nemamo nikakvo pokrice na drzavnom nivou nego sve svalimo na zapadne sile koje nas sjebavaju. Bas je Trump otisao direktoru Binga i reko mu smanji ovim jadovima plate na 400 maraka...mrski zapad.
laik1981

#29723 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Hendrix wrote: 27/07/2020 23:59
laik1981 wrote: 27/07/2020 15:05 Taj zapad ti je dao drzavu kakvu imas. Taj zapad je gledao kako nas ubijaju 4 godine. Taj zapad drzi ove retarde na vlasti jer se mogu igrati sa njima. Na izborima pola miliona glasackih listica proglaseno nevazecim, a oni izbore uzeli za tristo hiljada glasova.. Da je bilo potrebe bilo bi i milion nevazecih listica.. I kaze mijenjaj na izborima.. I nije ga bosnjo zaokruzio nego uhljeb.. Bosnjo se bori da prehrani porodicu u ovakvim uslovima i to mu je prioritet broj jedan. Gleda kako da kupi ogrev za zimu, kako da obuce dijete i kupi mu knjige za skolu. Tesko da i ima vremea da razmislja o necemu drugom.
Ah, da mrski zapad koji nista nije radio povodom rata u Bosni...a mi Bosanci smo se digli protiv rata u Siriji odmah, izasli na ulice, trazili da se zaustavi krvoprolice tamo...svi smo poslali po humanitarni paket djeci Sirije i uplatili nesto novca u humanitarne svrhe...jer mi nismo mrski Zapad, mi se brinemo o ljudima koji pate, mi smo nacija filantropa i humanitaraca sa neogranicenom empatijom. Na isti nacin na koji danas ljudi komentarisu "sta hoce imala je 70 godina, nazivila se dosta" na vijesti o umrlim od korone. :roll:

Ne znam vise otkud ta volja za pripisivanje svih nevolja Zapadu, kad cemo jednom shvatiti da smo mi na globalnom nivou, pa i nivou Evrope manji od makovog zrna i da zaboli koga za nama. Uzmi pasos Bosne pa kreni da putujes negdje i skontaces koliko je sati i kako te tretiraju na granici a ljudi sa pasosima normalnih drzava samo prodju bez problema. A ti vadi vize i pravdaj se izvodima sa racuna ne bi li dokazao da neces zbrisati iz Bosne kao neki siromasni Afrikanac dok neki tinejdzer iz Britanije sa 5 maraka u dzepu prodje kao lord. Svi nasi problemu pocinju od nas, mi smo narod koji kune politicare a potajno prizeljkuje da se nakaci na tu famoznu drzavnu sisu...i koliko jarana ja imam koji su imali jednu pricu prije a totalno drugu poslije zaposlenja u drzavnu sluzbu. Tretiranje radnika kao robova, prevare, kriminal, korupcija...to je usadjeno u nas sistem i ustvari je njegova osnova.

Glupana ima svugdje na svijetu, ali opet imaju neki sistem iza koji drzi to sve na okupu...mi to nemamo i to je nas najveci problem. Sto smo mi i glupi i zadrti a i jos nemamo nikakvo pokrice na drzavnom nivou nego sve svalimo na zapadne sile koje nas sjebavaju. Bas je Trump otisao direktoru Binga i reko mu smanji ovim jadovima plate na 400 maraka...mrski zapad.
Uradili su oni dosta povodom rata u Bosni. Uveli nam embargo na uvoz oruzja, zakuhali i gledali kako nas kolju. Jebes proteste protiv ratova. Politike su te koje uticu i odlucuju. Narod se tu nista ne pita. Nije zapad mrzak nego hinjava politika tog zapada. Slazem se da mi nismo nikome bitni. Onako smo interesantna teritorija nekima geografski. A to kako nas stranci gledaju nije nikakvo cudo. I sami sebe tako gledamo. Drzavna sisa je mnogima pozeljna iz egzistencijalnih razloga i ni zbog cega drugog. Stranci su nam napisali ustav, stranci su nam postavili temelje sistema, postavili temelje pravosudja. Nema bez stranaca nista pa ni u prciji poput ove nase Bosne.. Kada stranci odluce tada ce i ovi otici sa vlasti. Do tada ce biti stotine hiljada nevazecih glasackih listica i stotine hiljada ljudi koji ce svake godine ici trbuhom za kruhom i tim strancima prati guzove..
Hendrix

#29724 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

laik1981 wrote: 28/07/2020 00:47 Uradili su oni dosta povodom rata u Bosni. Uveli nam embargo na uvoz oruzja, zakuhali i gledali kako nas kolju. Jebes proteste protiv ratova. Politike su te koje uticu i odlucuju. Narod se tu nista ne pita. Nije zapad mrzak nego hinjava politika tog zapada. Slazem se da mi nismo nikome bitni. Onako smo interesantna teritorija nekima geografski. A to kako nas stranci gledaju nije nikakvo cudo. I sami sebe tako gledamo. Drzavna sisa je mnogima pozeljna iz egzistencijalnih razloga i ni zbog cega drugog. Stranci su nam napisali ustav, stranci su nam postavili temelje sistema, postavili temelje pravosudja. Nema bez stranaca nista pa ni u prciji poput ove nase Bosne.. Kada stranci odluce tada ce i ovi otici sa vlasti. Do tada ce biti stotine hiljada nevazecih glasackih listica i stotine hiljada ljudi koji ce svake godine ici trbuhom za kruhom i tim strancima prati guzove..
Sve je to tacno, ja hocu da kazem da mi kao narod ne bi bili nista bolji niti smo bolji prema ljudima koji trenutacno pate u svijetu. To je jednostavno tako, i ne mogu ja kriviti nekog mladog Britanca sto ga je bolila briga dok smo mi ginuli kada to i mi isto radimo dok neki drugi ginu u Siriji. Pa ja sam upoznao par ljudi iz UK koji ne znaju gdje je Bosna...halo ba, 2 sata leta smo od njih. Jednostavno boli ikoga briga, ljudi su okrenuti svojim zivotima i jebe se ikome i za tebe i za mene i za Bakira. Upoznao par Talijana, ljudi se zijanili kad su skontali da smo muslimani...pa jebote zivot skoro pa komsije geografski a oni veze nemaju ni o cemu u vezi nas.

A politika je ogledalo naroda, i sve ono sto mi imamo ovde je sto i zasluzujemo svojom letargijom i standardnim "dabogda im za lijekova trebalo" i "bice ako bog da bolje" izjavama. I upravo zato mene neizmjerno nerviraju nasi ljudi sada koji su kao skontali svu ovu zavjeru oko Korone i iznad su ostalih glupana u svijetu lafo, nismo mi nista skontali i ne mozemo skontati kako drzavu urediti a kamoli nekakvu zavjeru.
aldinjo

#29725 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Diwan wrote: 22/07/2020 12:04
breba wrote: 22/07/2020 00:25
Diwan wrote: 22/07/2020 00:09 A sad adio :mrgreen: Ni ovi više ne znaju šta da pišu, dokazuju, otkrivaju ...svaki dan sve veća ludila. Samo spavajte i glavu u pijesak. Ima i turn on dugme na glavi :D

Uključite ga ponekad da moždane vijuge ne zahrđaju baš ono skroz....

Desetljece puta revakcinacija, koliko je to čipova ukupno?
Kurtronisti kad nemaju odgovora onda koriste riječ 'čipovanje', da opravdaju ludilo ovog ludila. Umjesto da se kao ljudi suoče sa stvarima oko sebe, konstantno zabijaju glavu u pijesak, nastojeći da projektuju nelogičnost vlastitih stavova i vjerovanja na druge, nastojeći da budu kao duhoviti, pored toga što lažu i izmišljaju. Valjda kada nemaju gdje, ostaje im jedino to.

Još kad zaplješću sami sebi, podržavajući jedne druge, to je tako slatko i simpatično, baš kao i ono umobolno pljeskanje medicinskom osoblju na početku ovog ludila. Da se čovjek razniježi i ponovo dobije povjerenje u humanost ljudskog roda. :D

Image
Što se ne suočavaju sa stvarima oko sebe oni koji troše milione za potrebe zdravstva, a o maskama nemaju jedinstveno mišljenje?
Locked