Vas dvojica (Nedim i 530i) kao oni sa balkona iz Muppet Show-aNediM17 wrote: ↑26/07/2020 13:50Bas onako zrelo, toliko zrelo da si ga ti ozbiljno shvatio i udijelio mu ozbiljan savjet.Industrialyzer wrote: ↑26/07/2020 13:21Hajde ne zajebavajte, momak je korektno pitao. Cini mi se vrlo zrelo razmisljanje za maloljetnika.
Odmah se gerijatrija javlja, jer sve znaju...
Ovdje ako imas ispod 40 godina i nisi vozio Fapa u ratu, automatski si debil i nemas pojma. Pravi ste boomeri![]()
Pa iz njegovog prvog posta vidis da ne zna jel dos'o il' je pos'o.
Al valjda gerijatrija ili ti ga moderno boomeri to na prvu skontaju, iskustvo steceno godinama, sta li.
Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Me_again
#51 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
-
NediM17
#52 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Tako nekako, a ti mu PP posl'o i auto mu nas'o, tol'ko vam je frajer uvjerljiv bio. Kaze mlad i nevin "ocigledno je da lik ima lovu". 
-
Me_again
#53 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Nedo, toliko je odmagača i šupljara u zadnje vrijeme da mi se to gadi. Ako mogu pomoči nekome rado ču to uraditi, a zaista ne želim da nekome odmažem i ubijam ga u pojam i to bez ikakvog razloga.
Ako je neki foler, njemu na čast. A ne vjerujuem da je tako.
- Industrialyzer
#54 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Pa ako uzima kredit, onda imas dva scenarija, lik je maloljetan, a auto kupuje tata. Drugi je da je momak u dvadesetim, dosao do posla i kreditno sposoban zeli da se mobilizuje.
Ne znam zasto bi neki nadobudni tinejdzer pisao o C5, pa ne raspituje se za Bentley
A ozbiljan i dobar savjet moze dobro doci i nekome sa strane ko samo cita temu...
Napadanje i zajedljivi komentari nikome ne pomazu, pa ni potencijalno. Ja sam uvijek za varijantu korektnog, valjda jos uvijek imam zivaca
Ne znam zasto bi neki nadobudni tinejdzer pisao o C5, pa ne raspituje se za Bentley
A ozbiljan i dobar savjet moze dobro doci i nekome sa strane ko samo cita temu...
Napadanje i zajedljivi komentari nikome ne pomazu, pa ni potencijalno. Ja sam uvijek za varijantu korektnog, valjda jos uvijek imam zivaca
-
530i
#55 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Da bi tražio konkretno pitanje i pomoć kod uzimanja (što bi rek'o bitanga nema više uzimanja, prošao je rat) treba da ima određeno predznanje i iskustvo. Da ga upitaš na koju stranu ključ ide kad se stavi u bravu vrata - lijevo ili desno - sumnjam da bi znao. A tvrdi da sve zna, da se raspitao. Ili u prevodu zajebava pošten narod koji bi mu, u trenucima razbibrige na forumu, nešto pametno i mogao reći.
-
NediM17
#56 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Nece on gurat' kljuc u vrata, kupit' ce sa "daNjiskim". 
-
zippo993
#57 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Ovo je kod mene bio scenario. Polozio kad sam sebi zaradio i kupio auto nedavno, sve u drugoj polovini dvadesetih. Zenidba i stambeni kredit mi se nekako potrefili prije kupovine auta, ali eto i to doslo na red nedavno.Industrialyzer wrote: ↑26/07/2020 16:47 Drugi je da je momak u dvadesetim, dosao do posla i kreditno sposoban zeli da se mobilizuje.
- basicm
#58 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Dajte covjeku c5 nadjite konkretno dok nije mlad i nevin ga smuntao da mu nesto uveze, namirisao je lovu
C5 je dobar i taman auto, nije maserati pa da ce ga zaklati odrzavanje. Sretno bilo svakako!
C5 je dobar i taman auto, nije maserati pa da ce ga zaklati odrzavanje. Sretno bilo svakako!
-
NediM17
#59 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
#1 17 godina i vozačka? Šta kako?
Post by MahalacIpo » 02/07/2020 23:40
"Dobar dan, za neka 4 mjeseca punim 18 i htio bih da krenem sa nekim stvarima da iskoristim ljeto da ne izostajem iz škole, a i da se mogu fokusirati na školovanje kada krenem na vožnju..
Da li mi možete preporučiti neku auto školu gdje je dobar instruktor, i gdje mogu sa svojih 17 godina da polažem pismeno gradivo, a da izađem na vožnju tek kasnije kad napunim..
Vidio sam da je neko postavio prije nekoliko godina, tačnije 2013 godine na ovom forumu, pa nisam htio da riskiram, pa da pitam kako šta? Jer sigurno do sada se mnoštvo toga promjenilo.."
Nema šta, ozbiljan kupac, pun k'o brod.
"Dobar dan, za neka 4 mjeseca punim 18 i htio bih da krenem sa nekim stvarima da iskoristim ljeto da ne izostajem iz škole, a i da se mogu fokusirati na školovanje kada krenem na vožnju..
Da li mi možete preporučiti neku auto školu gdje je dobar instruktor, i gdje mogu sa svojih 17 godina da polažem pismeno gradivo, a da izađem na vožnju tek kasnije kad napunim..
Vidio sam da je neko postavio prije nekoliko godina, tačnije 2013 godine na ovom forumu, pa nisam htio da riskiram, pa da pitam kako šta? Jer sigurno do sada se mnoštvo toga promjenilo.."
Nema šta, ozbiljan kupac, pun k'o brod.
-
Mlad i Nevin
#60 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Svidja se c5 i meni al kazem za odrzavanje, kolega moj i dobar drug ga kupio isto auto perfekcija ali kaze da je promijenio par potrosnih stvari i da je bilo poskupo pa sad sve zavisi sta je nekom skupo a ne.
Iskreno ne bih da serem, ali kupovati na kredit auto od 15 milja a da pritom nemas barem trecinu u kesu je nonsense, ja imam prilično visoka primanja pa mi se ne uzima nesto tako skupo, ali to sam samo ja.
-
el_bake007
#61 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Morate shvatiti da se svaki iole moderniji "mainstream" auto pravi sa idejom da ga korisnik (vozac) moze koristit na relativno bezbjedan i efikasan nacin uz minimalno poznavanje toga kako automobil funkcionise i uz minimalno iskustvo u voznji , zato su tu stvari poput BLISa (jedna od najboljih stvari na modernim autima), tempomata, autopilota, automatskih mjenjaca koji saltaju brze i efikasnije od ijednog vozaca manuelca (savrsen kickdown u milisekundi za preticanje) , milion airbagova ,360 kamere ,auto parking itd... To je cijela svrha automobila u modernoj ekonomiji i svijetu , ko hoce nesto vise od auta i da se stopi u jedno sa masinom ima i za njega ponesto od novijih auta, za ostale nema potrebe.
-
zigson
#62 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
el_bake007 wrote: ↑27/07/2020 03:20 Morate shvatiti da se svaki iole moderniji "mainstream" auto pravi sa idejom da ga korisnik (vozac) moze koristit na relativno bezbjedan i efikasan nacin uz minimalno poznavanje toga kako automobil funkcionise i uz minimalno iskustvo u voznji , zato su tu stvari poput BLISa (jedna od najboljih stvari na modernim autima), tempomata, autopilota, automatskih mjenjaca koji saltaju brze i efikasnije od ijednog vozaca manuelca (savrsen kickdown u milisekundi za preticanje) , milion airbagova ,360 kamere ,auto parking itd... To je cijela svrha automobila u modernoj ekonomiji i svijetu , ko hoce nesto vise od auta i da se stopi u jedno sa masinom ima i za njega ponesto od novijih auta, za ostale nema potrebe.
Ma ne more on kikdaunovati ko kad ga ja iz cetvrte u trecu vratim s medjugasom
- kabal1337
#63 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
kupi automatik + digitalnu klimu i uzivaj
-
MahalacIpo
#64 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
- double post slučajno!!
Last edited by MahalacIpo on 27/07/2020 14:13, edited 1 time in total.
-
MahalacIpo
#65 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
NediM17 wrote: ↑26/07/2020 13:20Sto jes' jes'. Malo sam omasio, zavrsio 3.razred srednje online. Ali vec zna sta ce upisat', zna da ce zasnovat' famEliju (kaze koristice se kao obiteljski auto), nema labavo, C5 automatik, sta kaze nije bauk odrzavanje, pa ni hidraulika nije problem.
A buDjet rastegljiv od 7-15 milja, ustvari dok to dodje na red ovi sto su sad 15 bice 7milja.
Jbg. razumijem ja njega, masta moze svasta, samo ne razumijem ove sto su ga ozbiljno shvatili.![]()
To je tek "prva petoljetka", zamisli tek planova za drugu, trecu...![]()
komsinica_s_drugog wrote: ↑26/07/2020 13:42 Pa i meni se cini izuzetno arogantan i tip ja sve znam. I sama sam pocetnik, tako da je svaki savjet dobrodosao i tu nema mjesta sepurenju i pametovanju, vec slusas iskusnije i usvajas znanje. Nije ga niko napao, vec mu ljudi dali dobronamjerne savjete. OK, on svoje fura, ali ne mora bit bezobrazan prema ljudima koji moguce imaju vozacku koliko on godina i pokusali su mu objasnit par stvari.
NediM17 wrote: ↑26/07/2020 13:50Bas onako zrelo, toliko zrelo da si ga ti ozbiljno shvatio i udijelio mu ozbiljan savjet.Industrialyzer wrote: ↑26/07/2020 13:21Hajde ne zajebavajte, momak je korektno pitao. Cini mi se vrlo zrelo razmisljanje za maloljetnika.
Odmah se gerijatrija javlja, jer sve znaju...
Ovdje ako imas ispod 40 godina i nisi vozio Fapa u ratu, automatski si debil i nemas pojma. Pravi ste boomeri![]()
Pa iz njegovog prvog posta vidis da ne zna jel dos'o il' je pos'o.
Al valjda gerijatrija ili ti ga moderno boomeri to na prvu skontaju, iskustvo steceno godinama, sta li.
530i wrote: ↑26/07/2020 17:26 Da bi tražio konkretno pitanje i pomoć kod uzimanja (što bi rek'o bitanga nema više uzimanja, prošao je rat) treba da ima određeno predznanje i iskustvo. Da ga upitaš na koju stranu ključ ide kad se stavi u bravu vrata - lijevo ili desno - sumnjam da bi znao. A tvrdi da sve zna, da se raspitao. Ili u prevodu zajebava pošten narod koji bi mu, u trenucima razbibrige na forumu, nešto pametno i mogao reći.
NediM17 wrote: ↑26/07/2020 20:27 #1 17 godina i vozačka? Šta kako?
Nema šta, ozbiljan kupac, pun k'o brod.![]()
Samo bih htio da ove naglasim postove, koji su tako debilni, i tako glupi. Neko ko je ovdje došao za savjet u vezi kupovine, ja koliko znam, ne treba da zanima odakle meni novac, kako sam ja završio svoj 3. razred, i ismijavanje mene i možda ostalih koji bi ovdje došli da pronađu i raspitaju se za neki od auta!
Prvo je 530i došao i započeo da ismijava ili jednostavno narušava ovaj post svojim nepotrebnim komentarima! Ni jedan komentar od "530i" i od "NediM17" nije bio koristan za mene, a ni za jednu osobu koja će u budućnosti čitati! Vi ste se držali svega, uključujući: moje školovanje, mog kreditnog stanja, mog roditelja, mojih prijašnjih postova i tako dalje da ne idemo u dubinu i širinu.
Ovo je žalost Klix.ba foruma!
Naravno, ovaj auto će se koristiti za familijarne svrhe, kad si tako pametan i kad si tako čitao moju historiju postova sa profila, mogao si pročitati da sam izgubio sestru od raka dojke, možda nisam naveo ali to je bilo oko prije 4 mjeseca, a moja mama nakon gubitka je dobila isti rak dojke i ide na kemoterapije, i ovo je auto zbog nje, jer zbog nje mi je udobnost i sigurnost na prvom mjestu!
Molim Vas u buduće nemoj te ostavljati nepotrebne komentare tamo gdje Vam nije mjesto!
A dal ja znam gdje se ključ stavlja, nije Vaša stvar.
-
Juka Jebach
#66 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Uzimanja veceg auto i to da bude prvo auto nakon polaganja je pametna stvar, ja od kako sam polozio vozim Sharana 2012 automatic i nikada nisam imao problem sa parkiranjem niti sam ga igdje udario. Mozda ce ti trebati malo duze da naucis paralelno parkiranje (meni je trebalo nekih 5 pokusaja)
A ako hoces automatik i malo vece auto uzmi Tourana ima ih dosta i veoma su pouzdani njihovi DSG mjenjaci. Takodjer ganjaj 1.9TDi i prva registracija sa osiguranjem te izade oko 800KM.
A ako hoces automatik i malo vece auto uzmi Tourana ima ih dosta i veoma su pouzdani njihovi DSG mjenjaci. Takodjer ganjaj 1.9TDi i prva registracija sa osiguranjem te izade oko 800KM.
-
Throttle
#67 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Juka, kako je bilo hebavat u Sharanu 
-
Juka Jebach
#68 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Samo cure koji su sportski tip, povedes nju, stavis bicikla na nosace i na planinu neku ili manje vise zabaceniju prirodu i nakon dugog dana voznje bicikla dodes u auto, spustis zadnja sjedista i eto ti ga bracni krevet. Sve ostalo je uzivanje
- Optimist
#69 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Hoces reci izvadis zadnja sjedista? 
-
Juka Jebach
-
Me_again
#71 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Ovakvi i slični stavovi su razlog zašto sam skontao prije nekoliko godina da je došlo vrijeme da moram početi učiti od mlađih.MahalacIpo wrote: ↑27/07/2020 14:13
Samo bih htio da ove naglasim postove, koji su tako debilni, i tako glupi. Neko ko je ovdje došao za savjet u vezi kupovine, ja koliko znam, ne treba da zanima odakle meni novac, kako sam ja završio svoj 3. razred, i ismijavanje mene i možda ostalih koji bi ovdje došli da pronađu i raspitaju se za neki od auta!
Prvo je 530i došao i započeo da ismijava ili jednostavno narušava ovaj post svojim nepotrebnim komentarima! Ni jedan komentar od "530i" i od "NediM17" nije bio koristan za mene, a ni za jednu osobu koja će u budućnosti čitati! Vi ste se držali svega, uključujući: moje školovanje, mog kreditnog stanja, mog roditelja, mojih prijašnjih postova i tako dalje da ne idemo u dubinu i širinu.
Ovo je žalost Klix.ba foruma!
Naravno, ovaj auto će se koristiti za familijarne svrhe, kad si tako pametan i kad si tako čitao moju historiju postova sa profila, mogao si pročitati da sam izgubio sestru od raka dojke, možda nisam naveo ali to je bilo oko prije 4 mjeseca, a moja mama nakon gubitka je dobila isti rak dojke i ide na kemoterapije, i ovo je auto zbog nje, jer zbog nje mi je udobnost i sigurnost na prvom mjestu!
Molim Vas u buduće nemoj te ostavljati nepotrebne komentare tamo gdje Vam nije mjesto!
A dal ja znam gdje se ključ stavlja, nije Vaša stvar.
Momak od 17 godina je ispao daleko pametniji, racionalniji i pragmatičniji od dogmatskih starohana koji skoro deceniju palamude na forumu ponavljajuči iste priče koje imaju zajednički sadržilac - ja sam iskusan i znam sve
Svako novo razmišljanje izgleda treba ubiti u startu, no nažalost to je svakodnevnica balkana (namjerno malo slovo b)
-
530i
-
MahalacIpo
#73 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
A zar tebe zanima kako će moja porodica kupiti auto i ostalo? Zar ovo nije selekcija za automobile, a ne za tvoje mišljenje koje nema blage veze sa temom!
Molim te, drži se teme!
@530i
Molim te, drži se teme!
@530i
- Industrialyzer
#74 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Pa mali je prisvojio ocevu kupovinu, kao da on kupuje, ponijelo ga. Kao da bi on za sebe iskljucivo gledao C5
Za pocetak malo vikendom, pa ponekad radnim danom i top, ustelis se voziti na super autu.
Nadam se da ne misli da cim polozi moze otici u banku po kredit
Za pocetak malo vikendom, pa ponekad radnim danom i top, ustelis se voziti na super autu.
Nadam se da ne misli da cim polozi moze otici u banku po kredit
-
MahalacIpo
#75 Re: Nakon položenog vozačkog (pomoć pri uzimanja)
Vidi, kredit nije problem, došao sam ovdje da pitam za auto koje će biti dovoljno za mene i moju porodicu..Industrialyzer wrote: ↑28/07/2020 17:41 Pa mali je prisvojio ocevu kupovinu, kao da on kupuje, ponijelo ga. Kao da bi on za sebe iskljucivo gledao C5![]()
Nadam se da ne misli da cim polozi moze otici u banku po kredit![]()
Za ostale stvari, ja Vas molim da se ne brinete jer nije nešto sto Vas treba zanimati uopste.
Kredit ko kredit, nisu samo ovdje ljudi sa iskustvom i 40+ upućeni kako stvari rade.
Hvala ti još jednom na prošlim savjetima, dobro su mi došli!