Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#101276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

TESLA_EDISON wrote: 13/07/2020 20:41
Telemach wrote: 01/07/2020 11:17
TESLA_EDISON wrote: 01/07/2020 11:04 @Telemach

Jeste li dobili odgovor od tehnike? Vidim promijenili ste raspored, da li ste promijenili Service Type na 0x19 ili je i dalje ostao 0x01? Nisam kući da provjerim.

A ako već mijenjate raspored, napravite kako valja a ne zbrda zdola. Čas domaći, pa sportski, pa muzički, onda opet sportski, pa filmski itd... Napravite kako treba a ne ovako.

To vam je svega nekoliko klikova više.
Zdravo TESLA_EDISON,
Kada budemo imali preciznije informacije na Vaš upit, rado ćemo Vas informisati.
@Telemach

Jeste li dobili odgovor nadležnih?
Zdravo TESLA_EDISON,
Zamolit ćemo za malo strpljenja. Čim dobijemo povratne informacije, obavijestit ćemo Vas.
erotica

#101277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

@Telemach može li se podići nivo kvalitete videa na eon aplikaciji preko mobilnih uređaja sa 4 na 6 makar, jer preko većeg tableta kad se gleda slika je užas, a nema razloga da se kvalitet videa ograniči na 4 Mb/s
typeOnegative

#101278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

erotica wrote: 13/07/2020 21:21 @Telemach može li se podići nivo kvalitete videa na eon aplikaciji preko mobilnih uređaja sa 4 na 6 makar, jer preko većeg tableta kad se gleda slika je užas, a nema razloga da se kvalitet videa ograniči na 4 Mb/s
Ni to a i da se na smartTV app ograniči na 7 Mbita :-) zato i je slika za klinac na masi programa .
Nisu mi jasni nikako sa ovim potezima .
crnivrag

#101279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

BiHGamer wrote: 13/07/2020 21:32
Hvala na informaciji, nisam znao da moze tako. Ali ako sam ja dobro shvatio to znaci da za 44,5 KM dobijes 15/2 internet, dok u eon duo paketu za 47.5 KM dobijes 75/6 internet i tv.
Da, i to baš nije isplativo, ali eto ima ljudi koji žele samo internet bez paketa ostalih usluga.
r_faruk

#101280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Da li neko zna koji kanali se nalaze u DUO KID S paketu. Danas mi rekose da fox-ovi (obicni i movies) nisu vise u tom paketu, ali ne mogu da dobijem spisak kanala koji se u tom paketu nalaze...(da li je izjednacen sa nekim telemachovim paketom ili ne).
Benq
Moderator

#101281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

r_faruk wrote: 13/07/2020 23:13 Da li neko zna koji kanali se nalaze u DUO KID S paketu. Danas mi rekose da fox-ovi (obicni i movies) nisu vise u tom paketu, ali ne mogu da dobijem spisak kanala koji se u tom paketu nalaze...(da li je izjednacen sa nekim telemachovim paketom ili ne).
To bi najbolje bilo da posaljes PP telemachu i dobices tacnu informaciju.
Nanox7

#101282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nanox7 »

typeOnegative wrote: 13/07/2020 21:38
erotica wrote: 13/07/2020 21:21 @Telemach može li se podići nivo kvalitete videa na eon aplikaciji preko mobilnih uređaja sa 4 na 6 makar, jer preko većeg tableta kad se gleda slika je užas, a nema razloga da se kvalitet videa ograniči na 4 Mb/s
Ni to a i da se na smartTV app ograniči na 7 Mbita :-) zato i je slika za klinac na masi programa .
Nisu mi jasni nikako sa ovim potezima .
Bas to i pitanje za @Telemach da li se moze dobiti vise od 7Mbita ili je to maksimalno ?? Hvala.
Ne mislim da ja licno dobijem vec od vas koji pruzate ove usluge.
r_faruk

#101283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Benq wrote: 13/07/2020 23:45
r_faruk wrote: 13/07/2020 23:13 Da li neko zna koji kanali se nalaze u DUO KID S paketu. Danas mi rekose da fox-ovi (obicni i movies) nisu vise u tom paketu, ali ne mogu da dobijem spisak kanala koji se u tom paketu nalaze...(da li je izjednacen sa nekim telemachovim paketom ili ne).
To bi najbolje bilo da posaljes PP telemachu i dobices tacnu informaciju.
Slao sam i mail-ove i zvao i pitao i svasta nesto... oni samo nude da se predje na eon.
Cekam odgovor na jedan mail pa cemo vidjeti. Meni stvarno ne treba nista vise od onoga sto sam imao. Stvar je u tome sto oni sada izbacuju kanale koje sam imao kako bih ja presao na telemach i imao iste kanale kao i prije. Jucer su mi rekli da mi je paket koji koristim ekvivalent Start paketu i da bih trebao imati te kanale (fox i fox-movies). U istom tom razgovoru su mi rekli nakon par minuta da ti kanali vise nisu u mom paketu :D.

Da mi je samo doci do liste kanala iz mog paketa :)
Benq
Moderator

#101284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

r_faruk wrote: 14/07/2020 08:28 Slao sam i mail-ove i zvao i pitao i svasta nesto... oni samo nude da se predje na eon.
Cekam odgovor na jedan mail pa cemo vidjeti. Meni stvarno ne treba nista vise od onoga sto sam imao. Stvar je u tome sto oni sada izbacuju kanale koje sam imao kako bih ja presao na telemach i imao iste kanale kao i prije. Jucer su mi rekli da mi je paket koji koristim ekvivalent Start paketu i da bih trebao imati te kanale (fox i fox-movies). U istom tom razgovoru su mi rekli nakon par minuta da ti kanali vise nisu u mom paketu :D.

Ti kao korisnik HS digitalne sada placas 21,5KM za KKS i 13,5KM za digitalnu? Ili samo placas onih 21,5KM za analognu? Malo sam zbunjen sa tim poredjenjem odnosno da je tvoj paket "ekvivalent" start paketu, jer koliko se sjecam, HS je imao digitalnu po cijeni od 13,5KM + cijena KKS-a na to.

U tom slucaju mozda ti je dobra opcija da potpises ugovor sa Telemachom za Osnovni paket analogne tv i da onda podneses zahtjev za besplatnu digitalizaciju, dobio bi besplatno D3 stb ili CAM modul i Start paket kanala.

EDIT: Sad vidjeh da koristis DUO KID S paket, zanemari ovo napisano iznad :)
Telemach

#101285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo @erotica ,
Zahvaljujemo se na prijedlogu. Isti smo proslijedili kolegama.
Stojimo Vam na raspolaganju.
r_faruk

#101286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Benq wrote: 14/07/2020 08:40
r_faruk wrote: 14/07/2020 08:28 Slao sam i mail-ove i zvao i pitao i svasta nesto... oni samo nude da se predje na eon.

Ti kao korisnik HS digitalne sada placas 21,5KM za KKS i 13,5KM za digitalnu? Ili samo placas onih 21,5KM za analognu? Malo sam zbunjen sa tim poredjenjem odnosno da je tvoj paket "ekvivalent" start paketu, jer koliko se sjecam, HS je imao digitalnu po cijeni od 13,5KM + cijena KKS-a na to.

U tom slucaju mozda ti je dobra opcija da potpises ugovor sa Telemachom za Osnovni paket analogne tv i da onda podneses zahtjev za besplatnu digitalizaciju, dobio bi besplatno D3 stb ili CAM modul i Start paket kanala.

EDIT: Sad vidjeh da koristis DUO KID S paket, zanemari ovo napisano iznad :)
:thumbup:
45KM placam mjesecno
Benq
Moderator

#101287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

r_faruk wrote: 14/07/2020 08:53 :thumbup:
45KM placam mjesecno
Hvala, pretpostavio sam da je tako neka cifra jer sam nekad koristio KID 22 paket :)

Vjerujem da ti ne treba nista vise od toga sto sada imas, ali ako nista drugo, mozda da razmotris prelazak sa KID S na EON Light Duo, placao bi 2,5KM vise nego sada, ali bi dobio brzi net, unifi, eon aplikacije.. Vjerujem da sad zvucim kao oni s kojima si pricao ali drugog rjesenja ja ovdje ne vidim.
turbofolk

#101288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by turbofolk »

Pozdrav

Mene zanima na koji način da aktiviram Cinestar Premire + (ili kako se već zove) paket u video klubu. Da li se aktivacijom Cinestar premiere HD kanala (8,00 KM), dobija i paket filmova u video klubu ili su video klub i kanali dva odvojena paketa.
Korisnik sam EON Light TV paketa, s tim da mi drugi operater isporučuje internet.

Hvala
Benq
Moderator

#101289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

turbofolk wrote: 14/07/2020 09:07 Pozdrav

Mene zanima na koji način da aktiviram Cinestar Premire + (ili kako se već zove) paket u video klubu. Da li se aktivacijom Cinestar premiere HD kanala (8,00 KM), dobija i paket filmova u video klubu ili su video klub i kanali dva odvojena paketa.
Korisnik sam EON Light TV paketa, s tim da mi drugi operater isporučuje internet.

Hvala
Da, pretplatom na Cinestar Premiere HD paket dobijes i Cinestar Premiere On Demand u video klubu.
turbofolk

#101290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by turbofolk »

Benq wrote: 14/07/2020 09:09
Da, pretplatom na Cinestar Premiere HD paket dobijes i Cinestar Premiere On Demand u video klubu.
OK Hvala :thumbup:
Benq
Moderator

#101291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

turbofolk wrote: 14/07/2020 09:12
Nema na cemu :)

Zaboravih ti napomenuti da se na pomenuti paket kanala mozes pretplatiti pozivom na call centar, besplatan broj iz drugih mreza 0800 31 111, ili kroz mojtelemach portal, klikom na tab "Televizija" dobices pakete kanala na koje nisi pretplacen, tu kliknes na Cinestar Premiere HD paket i dodas ga u svoj paket, aktivacija je kroz par sekundi.
Telemach

#101292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote: 14/07/2020 09:19
turbofolk wrote: 14/07/2020 09:12
Nema na cemu :)

Zaboravih ti napomenuti da se na pomenuti paket kanala mozes pretplatiti pozivom na call centar, besplatan broj iz drugih mreza 0800 31 111, ili kroz mojtelemach portal, klikom na tab "Televizija" dobices pakete kanala na koje nisi pretplacen, tu kliknes na Cinestar Premiere HD paket i dodas ga u svoj paket, aktivacija je kroz par sekundi.
Zdravo,
@Benq hvala. @turbofolk Možemo vam i mi aktivirati paket :) Dovoljno je samo da nam u pp dostavite broj Ugovora.
r_faruk

#101293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Benq wrote: 14/07/2020 08:59
r_faruk wrote: 14/07/2020 08:53 :thumbup:
45KM placam mjesecno
Hvala, pretpostavio sam da je tako neka cifra jer sam nekad koristio KID 22 paket :)

Vjerujem da ti ne treba nista vise od toga sto sada imas, ali ako nista drugo, mozda da razmotris prelazak sa KID S na EON Light Duo, placao bi 2,5KM vise nego sada, ali bi dobio brzi net, unifi, eon aplikacije.. Vjerujem da sad zvucim kao oni s kojima si pricao ali drugog rjesenja ja ovdje ne vidim.
hajd vidjecemo, volio bih samo dobiti listu kanala da vidim sta mogu gledati. mozda i predjem na novi paket, ali sada koristim 4 modula (ovi iz telemacha ne daju 4 modula. mogao bih uzeti dodatna dva, i ostanem kratak za jedan modul, pored toga bih ih morao dodatno placati svaki mjesec 3.5KM, a kupio sam ih jednokratno u HS-u). no nije ni to problem, samo bih volio znati sta imam pravo gledati, ako tamo u listi kanala vise nema fox-ova, i to mi je ok. nema, i gotovo...
Last edited by r_faruk on 14/07/2020 13:30, edited 1 time in total.
crnivrag

#101294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach EON i D3 digitalnih shema je uvršten sljedeći digitalni TV kanal:

1. "Nicktoons" na poziciji 132 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 594000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Za korisnike EON boxova potrebno je uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart.

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Kanal "Nicktoons" posjeduje funkciju vraćanja sadržaja unazad do 5 dana putem D3 resivera.

3. Kanal "Comedy Central Extra" više nije dio Telemach ponude, jer je kompanija Viacom ugasila navedeni kanal za naše tržište.

4. Osnovnu listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/tmchdi

5. Napredna lista kanala iz Telemach digitalne ponude se nalazi na ovom linku: https://bit.ly/tmchdd

6. Telemach sada u digitalnoj D3 ponudi (DVB-C mreža) nudi 227 TV kanala + 10 duplih HD kanala (237 TV kanala) - (149 u SD rezoluciji, 78 u HD rezoluciji), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

Telemach u EON ponudi nudi 251 TV kanal (168 u SD rezoluciji, 82 kanala u HD rezoluciji, i 1 kanal u UHD/4K rezoluciji - EON box), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
Spoiler
Show
DVB-C - HD - 78 kanala (RTCG Sat HD i Telemach Info Kanal HD samo putem DVB-C mreže)
EON - HD - 6 kanala (Prva Plus HD, N1 HR HD, N1 SR HD, Prva World HD, Prva Kick HD i BN Music HD samo putem EON-a)
DVB-C - SD - 149 kanala
EON - SD - 168 kanala (Hayat SD, RTCG Sat SD, Info Kanal SD, Pink World Cinema, Pink Classic, Pink Serije, Pink Family, Pink Pedia, Pink Super Kids, Pink World, Pink Show, Pink Style, Pink Fashion, Pink Kuvar, Pink HA HA, Pink LOL, Bravo Music, Pink Folk 1, Pink Folk 2, Pink Music 2, Pink Hits, Pink Hits 2, Pink'n'Roll, Pink Koncert i City Play samo putem EON-a)
EON box - UHD - 1 kanal
DVB-C/EON - Radio kanali - 75 kanala
Dupli HD kanali putem DVB-C mreže - 10 kanala.
Last edited by crnivrag on 14/07/2020 12:36, edited 1 time in total.
Benq
Moderator

#101295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

r_faruk wrote: 14/07/2020 11:54 hajd vidjecemo, volio bih samo dobiti listu kanala da vidim sta mogu gledati. mozda i predjem na novi paket, ali sada koristim 4 modula (ovi iz telemacha ne daju 4 modula. mogao bih uzeti dodatna dva, i ostanem kratak za jedan modul, pored toga bih ih morao dodatno placati svaki mjesec 3.5KM, a kupio sam ih jednokratno u HS-u). no nije ni to problem, samo bih volio znati sta imam pravo gledati, ako tamo u listi kanala vise nema fox-ova, i to mi je u ok. nema, i gotovo...
To ces sve jedino s njima utanaciti.. Ja ti mogu jedino poslati link, kad kliknes na "Lista kanala" u okviru EON Light Duo paketa, dobices spisak svih kanala koje mozes gledati ako predjes na novi paket: https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi
crnivrag

#101296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Nicktoons od sada na Telemach-u

Image

Kanal Nicktoons, omiljeni dječiji kanal za djecu od 4 do 10 godina, od danas je postao dio Telemach ponude.

Nindža kornjače, Alvin i Vjeverice, Kuća Buka, Kasagrandes i Kung Fu Panda samo su neki od naslova iz široke ponude Nickelodeon serija. Na Nicktoonsu će se takođe premijerno prikazivati i nove animirane serije, poput Dorg van Dango, Ollie's pack ili Lego Jurassic World.

Svake nedjelje čeka vas trosatni serijski maraton, koji ovog vikenda donosi najbolje epizode Najotkačenijih roditelja (The Fairly Odd Parents), crtanog filma koji govori o porodici Timija Turnera.

Od ponedjeljka do petka od 20h gledajte duple epizode avantura Sunđer Boba.

Djeca će Nicktoons moći da gledaju i na svom profilu u okviru EON Kids-a (https://telemach.ba/eon-tv/eon-kids). Dogodovštine omiljenih junaka dostupne su u bilo kom trenutku i u Nick+ (https://telemach.ba/a54180/podrska/vije ... klubu.html) dječijem katalogu u EON Video klubu, a roditelji mogu da budu sigurni da će njihovi mališani provoditi vrijeme uz kvalitetan i zabavan sadržaj.

Kanal Nicktoons je uveden umesto TV kanala Comedy Central Extra, koji je donio odluku da prestaje sa emitovanjem programa na području cijelog regiona.

Na EON i D3 platformi TV kanal Nicktoons će biti dostupan na poziciji 132 od start paketa. Korisnici Total TV-a mogu da prate sadržaj i preko EON mobilne aplikacije, TV kanal Nicktoons se dodaje na poziciju 212 i bit će dostupan od TTV Start paketa.

Nicktoons koji djeca gledaju u skoro 90 miliona domova u 29 zemalja svijeta, u vlasništvu je vodećeg operatora zabavnih brendovaViacom CBS, kojem pripadaju i Nickelodeon i Nick Jr.
https://telemach.ba/a54215/podrska/vije ... ach-u.html
Last edited by crnivrag on 14/07/2020 15:12, edited 1 time in total.
fusion_ba

#101297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Samo recikliraju kanale. Ovaj Nicktoons nista novo ne donosi, jos nije ni sinhronizovan ni titlovan.
aditon

#101298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

unapređenje...
Kockasti

#101299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

Isti qurac ko nickelodeon
chakany

#101300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

I meni ovaj NickToons ništa posebno. Bukvalno kao Pimk kanali, prebacivanje sadržaja sa jednog na drugi kanal.
Mislio sam da je pomenuti kanal ekskluziva SBB/Telemach/Total TV, kad vidim da su ga i ostali kablovski i IPTV operateri dobili :-)
Koliko su ga najavljivali, tako sam nekako pomislio, ali ovo je ipak zamjena za Comedy Central Extra.
I još samo neko da spomene kako imamo malo dječijih kanala u ponudi, te da treba uvesti još koji, pa da se ranim. Eto neka uvedu još TNT Kids i MINI TV, tu bi se onda konačno mogla zaokružiti ponuda sa dječijim kanalima.
Locked