Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni nije jasno kako ovi novi korisnici u Banjaluci mogu imati erotske kanale preko eon boxa ,jer koliko sam shvatio kanale ne dobijaju putem koaksijalnog kabela kao korisnici telemacha već preko interneta.
Zar ovdje ne važe pravila da Google ne dozvoljava takav sadržaj ?!?
To mi je najveća glupost da ne mogu pustiti te kanale i ostalim korisnicima ( eon smart aplikacija , i eon box van Telemach mreže ) .
Stavite pin i gotovo .
goran387 wrote: ↑13/07/2020 17:31
Meni nije jasno kako ovi novi korisnici u Banjaluci mogu imati erotske kanale preko eon boxa ,jer koliko sam shvatio kanale ne dobijaju putem koaksijalnog kabela kao korisnici telemacha već preko interneta.
Zar ovdje ne važe pravila da Google ne dozvoljava takav sadržaj ?!?
To mi je najveća glupost da ne mogu pustiti te kanale i ostalim korisnicima ( eon smart aplikacija , i eon box van Telemach mreže ) .
Stavite pin i gotovo .
EON box na i van mreže može imati te kanale, jer se EON aplikacija na boxovima isporučuje sa Telemach servera, a ne sa Google Play Store-a.
EON Smart i mobilna aplikacija ne mogu imati erotske kanale radi politike koju Google ima prema erotskim sadržajima unutar aplikacija.
Trion Tel korisnici dobijaju EON box na korištenje i samim tim imaju pristup erotskim kanalima, međutim te kanale neće imati putem mobilne i Smart TV aplikacije kao ni mi.
diablobih wrote: ↑13/07/2020 16:38
Kad ce optika u sarajevu drugovi i drugarice?
Zdravo @diablobih ,
Zahvaljujemo se na korištenju naših usluga. Trenutno nije dostupna optička mreža na cjelokupnom području Sarajeva. Naravno da se uvijek trudimo imati najkvalitetniju uslugu i najbrže internet pakete te sugerišemo da nas i dalje pratite kako biste bili upoznati sa svim novostima
Ugodan ostatak dana želimo.
Pusti trud, daj djela, gledam kopanje drugog operatera, a vas ni na mapi. Dajte mi giga grad i dajte mi novu verziju EON boxa.
dječak sa šibicama wrote: ↑13/07/2020 17:48
Ma uzima nas Tmach lopatom, ovo je samo potvrda.
Ljudi dobiju nemjerljivo vise, za istu cijenu. Pa neka mi neko nadje opravdanje.
Zdravo @dječak sa šibicama ,
U ponudi imamo više paketa kako bismo odgovorili na različite potrebe korisnika. Zahvaljujemo se na svim dospjelim sugestijama. Uvjereni smo da će nam pomoći pri unapređenju i kreiranju još bogatijeg sadržaja.
U Banjaluci nema analognih i digitalnih kabelskih kanala i zato mogu ići ovako velike internet brzine. Dok god u Sarajevu i ostalim gradovima ne oslobode još frekvencija gašenjem analognih kanala ne mogu isporučiti veće brzine
Danas sam se prebacio na paket EON Full Duo. Ekipa mi je donijela telemachov UBEE modem koji ujedno salje i wireless signal kao router.
Prije ovoga sam imao CISCO modem od telemacha koji je samo bio internet protok,i preko njega sam spajao internet u svoj licni ASUS wifi router.
Ekipa je odnijela taj stari CISCO modem tako da ja sad imam dva routera (Telemachov UBEE i licni ASUS-ov) koji mi salju wireless mrezu i stvaraju Double NAT scenario.
Moje pitanje je da li se na ovaj novi UBEE wifi modem moze namjestiti bridge mode? Tako da samo svoj ASUS WIFI router koristim za wireless mrezu.
Ako ne da li mi Telemach moze dati drugi modem (tipa prijasnji Cisco EPC 3208) koji je samo internet provider umjesto ovoga, jer zelim da koristim svoj ASUS WIFI router i da ga poslije umrezim u AI Mesh sa jos jednim?
Zvao sam telemach sluzbu i rekli su mi da to nije u opciji, iako sam sve vrijeme do sada koristio CISCO modem samo za protok interneta a ne kao wifi router.
Danas sam se prebacio na paket EON Full Duo. Ekipa mi je donijela telemachov UBEE modem koji ujedno salje i wireless signal kao router.
Prije ovoga sam imao CISCO modem od telemacha koji je samo bio internet protok,i preko njega sam spajao internet u svoj licni ASUS wifi router.
Ekipa je odnijela taj stari CISCO modem tako da ja sad imam dva routera (Telemachov UBEE i licni ASUS-ov) koji mi salju wireless mrezu i stvaraju Double NAT scenario.
Moje pitanje je da li se na ovaj novi UBEE wifi modem moze namjestiti bridge mode? Tako da samo svoj ASUS WIFI router koristim za wireless mrezu.
Ako ne da li mi Telemach moze dati drugi modem (tipa prijasnji Cisco EPC 3208) koji je samo internet provider umjesto ovoga, jer zelim da koristim svoj ASUS WIFI router i da ga poslije umrezim u AI Mesh sa jos jednim?
Zvao sam telemach sluzbu i rekli su mi da to nije u opciji, iako sam sve vrijeme do sada koristio CISCO modem samo za protok interneta a ne kao wifi router.
Hvala!
Bridge mode na Ubee modemu ne mozes napraviti, ali imas dva rjesenja:
1. Da udjes u konfiguraciju Ubee modema preko IP adrese 192.168.0.1, polja za username i password ostavi prazno i samo klikni na Login, zatim klikni na Gateway pa lijevo na WLAN, tu prebacis na Disable obje mreze i Ubee ti vise nece emitovati wireless mrezu.
2. Da uradis ovo navedeno pod brojem 1, i da u svom ASUS routeru ugasis DHCP, zatim mrezni kabal iz Ubee modema ukljucis u jedan od 4 LAN porta (umjesto u wan) na ASUS routeru, samim tim nece biti duplog NAT-a.
Hvala!
Traži zamjenu ili za EPC3208 koji radi u brige modu, vjerovatno taj koji si imao, ili CGA2121, i kada ti ga postave nazoveš podršku da ti ga stave u bridge mod. Bolje ti je CGA2121, jer može raditi i u route modu i u bridge modu.
Ja ocekujem da ce ugasiti analogiju do kraja augusta da bi se izjednacila ponuda koju su ponudili u Banja Luci jer ne moze biti ista cijena kod istog opreatera za razlicitu ponudjenu uslugu.
Ja ocekujem da ce ugasiti analogiju do kraja augusta da bi se izjednacila ponuda koju su ponudili u Banja Luci jer ne moze biti ista cijena kod istog opreatera za razlicitu ponudjenu uslugu.
Ustvari to su dva različita operatera, makar na papiru. Tako da je za sad sve propisima. Vjerovatno će tako i ostati dok ne odluče izjednačiti ponudu jednog dana/mjeseca/godine. A onda će i Trion zvanično postati Telemach.
Izgleda da je Russia Today u HD formatu preko EON weba, ali eto ipak bih sačekao da neko još potvrdi, crnivrag ili Benq, ili neko treći. Slabo ja primjetim razliku na manjem ekranu, na većem se vidi razlika.
Last edited by chakany on 13/07/2020 20:34, edited 1 time in total.
chakany wrote: ↑13/07/2020 20:31
Izgleda da je Rusia Today u HD formatu preko EON weba, ali eto ipak bih sačekao da neko još potvrdi, crnivrag ili Benq, ili neko treći. Slabo ja primjetim razliku na manjem ekranu, na većem se vidi razlika.
Provjerio sam, radi se o SD verziji kanala, ali izgleda da rade downscaling HD verzije, jer kanal nije bio dostupan 6 dana u ponudi, jer je SD verzija napustila satelit.
probook wrote: ↑13/07/2020 19:01
U kojem paketu se dobijaju dvije eon smart tv aplikacije?
Zdravo @probook,
Zahvaljujemo se na sugestiji. Trenutno je u EON paketima, Trio Extra i Premium, sadržano korištenje aplikacije na jednom TV prijemniku. U slučaju izmjena ćete biti obaviješteni.
Hvala!
Zdravo @aldenh87 ,
Ukoliko Vam sugestije @Benq nisu pomogle, kojem se usput zahvaljujemo , dostavite nam korisničke podatke u pp kako bismo izvršili provjere.
Jeste li dobili odgovor od tehnike? Vidim promijenili ste raspored, da li ste promijenili Service Type na 0x19 ili je i dalje ostao 0x01? Nisam kući da provjerim.
A ako već mijenjate raspored, napravite kako valja a ne zbrda zdola. Čas domaći, pa sportski, pa muzički, onda opet sportski, pa filmski itd... Napravite kako treba a ne ovako.
To vam je svega nekoliko klikova više.
Zdravo TESLA_EDISON,
Kada budemo imali preciznije informacije na Vaš upit, rado ćemo Vas informisati.