@Radar71,
Vrlo rado ćemo sve provjeriti. Ukoliko to želite dostavite nam korisničke podatke u pp.
Moderator: Benq
Internet se može uzeti bez TV-a, ali moraš imati kablovski priključak, jer se putem njega isporučuje i internet.

I ti si svjestan da to nije samostalni Internet bez tv, i nije to sto je covjek pitao, ali vazno je da se nesto napise.
evo npr.telekom, naplaćuje samo internet , a ne naplaćuje održavanje parice 20 KM.Vjerovatno naplaćuje, ali to ne bode oči na računu.
Zdravo @BiHGamer,
Zdravo @EasyWay,EasyWay wrote: ↑10/07/2020 08:57 Pozdrav cijenjenim forumašima.
Krajem avgusta mi ističe ugovor za TGF, pa pomalo razmišljam da li da pređen na EON full. Kakva su iskustva korisnika EON paketa, posebno FULL na telemach mreži, kako se ponaša resiver, ima li bugova kao prije, jel ispeglan zadnjim ažuriranjima ? Trenutno koristim D3 resiver PDS3k na ovom paketu i odlično me služi, jedino što mu je oslabio odziv prilikom šaltanja kanala i prebacivanja iz jedne u drugu listu kanala. Trenutno Imam PINK paket i Arenu SD.
Šta ču dobiti a šta izgubiti prelaskom sa TGF na EON full, osim što će biti skuplji za par maraka.![]()
Molim za dobronamjerne savjete. Hvala
Zdravo @TelemachTelemach wrote: ↑08/07/2020 10:41Zdravo @kakotakonikako,kakotakonikako wrote: ↑08/07/2020 09:35
Zdravo @Telemach
Izgleda da se nismo razumjeli. Ne tacan je podatak u dijelu: racuni/pregleda racuna, jer su uplate 0,00 za mjesece april i maj a u pregledu racuna su tacne uplate. O tome je rijec.
Izbacite kolonu Placeno u dijelu: racuni/pregleda racuna i problem rijesen, ako je ne moguce povezai podatke u Pregled racuna i Moje uplate.
Vjerovatno je tako kod svakoga a ne samo kod mene, jer zasto bih ja bio izuzetak ?????
btw - za ove koji ce mozda komentarisati ( a vec jesu kod mojeg prijasnjeg posta o ovom problemu ) samo da kazem da nije u redu imati ne tacan podatak na oficijelnoj stranici i moja sugestija je da se to popravi, nista drugo.
Zahvaljujemo se na sugestiji. Drago nam je da na ovaj način komunicirate sa nama. Vjerujemo da nam svaki prijedlog može pomoći u postizanju većeg zadovoljstva korisnika. Uplate, kako smo naveli, možete provjeravati u tabu Moje uplate. U slučaju izmjena, bit ćete obaviješteni. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
Ovdje nije bio naglasak na naplati već na tome da nijedna kablovska kompanija u svijetu ne može pružiti usluge interneta bez provedene kablovske infrastrukture (koaksijalni kablovi u stanu/kući korisnika), putem koje se onda isporučuje usluga interneta.sencobih wrote: ↑10/07/2020 06:39 evo npr.telekom, naplaćuje samo internet , a ne naplaćuje održavanje parice 20 KM.Vjerovatno naplaćuje, ali to ne bode oči na računu.
Mislim da je to bezveze od Telemaha, sto se igra riječima, lijepo nek napišu internet je toliko i u tome je sve uključeno. Da je to održavanje brojila kao kod ostalih, gasa,plina ,struje cca do 5KM pa hajde, nego 21.5KM ispade skuplja pita od tepsije
Ipak bi bilo jednostavnije i bez zabuna, da je jednom objavljenom cijenom obuhvaćeno sve, kad vec nemas mogucnost izbora što ga onda naglašavaš i razdvajaš cijene kad ne možemo uzeti bez toga. U pitanju je samo fazon da cijena bude na oko prihvatljivija, klasicni marketinški trikovi.crnivrag wrote: ↑10/07/2020 10:05Ovdje nije bio naglasak na naplati već na tome da nijedna kablovska kompanija u svijetu ne može pružiti usluge interneta bez provedene kablovske infrastrukture (koaksijalni kablovi u stanu/kući korisnika), putem koje se onda isporučuje usluga interneta.sencobih wrote: ↑10/07/2020 06:39 evo npr.telekom, naplaćuje samo internet , a ne naplaćuje održavanje parice 20 KM.Vjerovatno naplaćuje, ali to ne bode oči na računu.
Mislim da je to bezveze od Telemaha, sto se igra riječima, lijepo nek napišu internet je toliko i u tome je sve uključeno. Da je to održavanje brojila kao kod ostalih, gasa,plina ,struje cca do 5KM pa hajde, nego 21.5KM ispade skuplja pita od tepsije
Pošto se za internet koriste frekvencije koje se koriste i za analognu/digitalnu TV, samim provođenjem tih instalacija korisnici dobijaju mogućnost praćenja i analognih i digitalnih (FTA) kanala u okviru tog priključka.
Dakle na korisniku je želi li priključiti koaksijalni kabal na TV i za tu cijenu koristiti i analognu/digitalnu TV, ili će koaksijalni kabal koristiti isključivo za pristup internetu.
Ko ne cita, taj ce se zbuniti pa da mu napises i velikim boldiranim slovima..sencobih wrote: ↑10/07/2020 10:54 Ipak bi bilo jednostavnije i bez zabuna, da je jednom objavljenom cijenom obuhvaćeno sve, kad vec nemas mogucnost izbora što ga onda naglašavaš i razdvajaš cijene kad ne možemo uzeti bez toga. U pitanju je samo fazon da cijena bude na oko prihvatljivija, klasicni marketinški trikovi.
Na cijenu internet paketa naplaćuje se Mjesečna naknada za održavanje KKS za Osnovni TV paket.
Zdravo @kakotakonikako,kakotakonikako wrote: ↑10/07/2020 09:29Zdravo @TelemachTelemach wrote: ↑08/07/2020 10:41Zdravo @kakotakonikako,kakotakonikako wrote: ↑08/07/2020 09:35
Zdravo @Telemach
Izgleda da se nismo razumjeli. Ne tacan je podatak u dijelu: racuni/pregleda racuna, jer su uplate 0,00 za mjesece april i maj a u pregledu racuna su tacne uplate. O tome je rijec.
Izbacite kolonu Placeno u dijelu: racuni/pregleda racuna i problem rijesen, ako je ne moguce povezai podatke u Pregled racuna i Moje uplate.
Vjerovatno je tako kod svakoga a ne samo kod mene, jer zasto bih ja bio izuzetak ?????
btw - za ove koji ce mozda komentarisati ( a vec jesu kod mojeg prijasnjeg posta o ovom problemu ) samo da kazem da nije u redu imati ne tacan podatak na oficijelnoj stranici i moja sugestija je da se to popravi, nista drugo.
Zahvaljujemo se na sugestiji. Drago nam je da na ovaj način komunicirate sa nama. Vjerujemo da nam svaki prijedlog može pomoći u postizanju većeg zadovoljstva korisnika. Uplate, kako smo naveli, možete provjeravati u tabu Moje uplate. U slučaju izmjena, bit ćete obaviješteni. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
Ovo je kao po onoj " Ja u klin ti u plocu ..." iliti igra gluvih telefona.
Shvatam ja da ima korisnika kojima nije problem ne tacan podatak, ali shvatite da ima i korisnika kojima to predstavlja problem.
Pokusacu jos jednom:
U dijelu Pregled racuna imate tri kolone: Datum izdavanja racuna, Iznos i Placeno . Prve dvije kolone su tacne a treca ne tacna za mjesece maj i juni IAKO je za te mjesece uredno izvrsena uplata, sto je moguce vidjeti u dijelu : Moje uplate , gdje imate dvije kolone ( Mjesec i Iznos ) i obje su tacne. Zar je ne moguce da se to usaglasi ????????????????
Rijesenje:
a) Usaglasite podatke tako sto povucete iz baze iz dijela: Moje uplate kolonu Iznos i ubacite te vrijednosti u dijelu: Pregled racuna u kolonu Placeno
ili
b) Ukinite u dijelu Pregled racuna kolonu Iznos
Ponavljam, ovo nije nikakva provokacija nego dobronamjeran savjet, vaseg dugogodisnjeg korisnika.
btw - rekli ste da je u toku rekonstrukcija stranice, ali to predugo traje ( kao recimo izgradnja od nase vlasti koridora V-C ), jer ovaj problem rjesava programer pocetnik
bbtw - srdacni pozdravi i puno srece u radu i da jos dugo budete vodeci davatelj ove vrste usluuga
https://www.newsmax.com/newsfront/newsm ... id/976479/Newsmax Channels Launch Across Southeast Europe
Newsmax TV will soon be a 24/7 cable channel in as many as six countries across southeastern Europe.
In a new partnership with the United Group, one of the region's most respected telecom and media companies and the largest in southeast Europe, Newsmax Adria, a 24/7 cable news channel, will be broadcast throughout the Adriatic region.
As of late June, United Media, the content division of United Group, already had started to air Newsmax Adria partially on existing channels in Serbia and Bosnia-Herzegovina. In the future the full cable channel will be carried 24/7 in Serbia and Bosnia-Herzegovina, as well as Croatia, Macedonia, Slovenia, and Montenegro.
"We are honored to be chosen by Newsmax as their exclusive partner in the Balkans," United Media CEO Aleksandra Subotic said. "Newsmax Adria will bring a fresh approach to the media scene in the region as we focus our reporting on our people, their lives, and their welfare. We also believe that the public will respond positively to the quality of our broadcasts and give us their trust as they have Newsmax in the U.S."
Newsmax, a digital media company that started in 1998, has transformed itself into a multi-platform news organization with a 24/7 cable news channel, Newsmax TV, that reaches more than 100 million cable and paid OTT homes across the United States.
"Newsmax Media is pleased that it is joining with United Media and Newsmax Adria to offer the people of the Balkans important news and analysis that will help make our world a better, safer place," Christopher Ruddy, CEO of Newsmax Media, said. "United Group, headed by its chairman Dragan Šolak, is one of the most respected telecom and media companies in southeast Europe, and we feel privileged to join with them in this important endeavor."
Newsmax Adria will be operated by United Media, with licensing and content cooperation from Newsmax Media. Newsmax Adria will field top local reporters and anchors, overseen by Slobodan Georgiev, Adria's news director for Serbia, and Jasmina Demirovic Adria's news director for Bosnia-Herzegovina.
The partnership with United Group is Newsmax's first major international licensing and content deal.
Newsmax Adria will air daily newscasts with prime-time news and opinion shows similar to those seen on American cable networks. In addition to breaking news, Newsmax Adria will cover politics, international news, and business and health news. Viewers will see exclusive coverage of major U.S. news events and interviews provided by Newsmax TV.
United Group is the leading multi-play telecom and media provider in southeast Europe, providing customers with a full range of telecommunications services. It has the broadest network coverage in the region and offers customers an unrivaled selection of content, from local offerings to the best selection from across the globe. United Media, the company's content division, broadcasts over more than 30 TV stations, airing news, sports, entertainment and children's programs and movies, as the company invests in the production of a wide range of content, including entertainment and TV series. United Media serves southeast Europe and offers worldwide distribution for the large diaspora of peoples from the region who live abroad.
Newsmax TV is carried on all major cable and MVPD systems, including Directv, Xfinity, Dish, Spectrum, Optimum, Fios, Cox, U-verse, Suddenlink, Mediacom, Wow, Armstrong, and several dozen more systems and OTT platforms.
The channel has become America's fastest-growing cable news channel targeting baby boomers with a heartland perspective.
Newsmax TV is growing rapidly and now reaches over 70 million cable/satellite homes and subscribers.
Kanal je napustio satelit sa kojeg su ga preuzimali, pa će valjda biti prekid dok ne nađu novi način preuzimanja ovog kanala.RandomAndCasual wrote: ↑10/07/2020 15:38 Sta je sa RT (russia today)?
Vec par dana ne radi.
Jel to generalni problem ili mozda samo kod mene ne radi (?)
+što je telecom (kao i telemach) namjerno nabio cijene tih zasebnih internet paketa pa baš moraš biti retard da ih uvedeš jer za iste pare možeš imati neki duo/trio/mojatv paket sa istom a u mnogim slučajevima čak i većom brzinom net-a.AdrianMole wrote: ↑10/07/2020 07:35 Pisalo je kablovsku kompaniju. Dakle,nijedan kablovski provajder na Balkanu ne nudi samostalni internet.Bh telekom je Iptv,a ne kablovski provajder.
Zdravo @RandomAndCasual,RandomAndCasual wrote: ↑10/07/2020 15:38 Sta je sa RT (russia today)?
Vec par dana ne radi.
Jel to generalni problem ili mozda samo kod mene ne radi (?)