Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saint_mirad

#11601 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

MarlboroGold wrote: 09/07/2020 19:37
saint_mirad wrote: 09/07/2020 18:38
pustopoljina wrote: 09/07/2020 18:35

Pa TO ti govorim.
A haj' ozeni ti prvi princezu. Haj'...
Exactly. Da bi neko bio dostojan princeze, mora se usavrsiti, pobediti cudoviste koje je zatocilo princezu, podici sebe na nivo princa i tek onda imas pravo pogledati princezi u oci. Muskarac mora postati najbolja verzija sebe da se kvalifikuje za princezu. S druge strane, princeze nemaju onlyfans acc niti postavljaju nudes po instagramu, jer znaju ko su i svoj nivo.
A možeš biti vodoinstalater :mrgreen:
Ako si najbolja verzija majstora tog posla, onda si princ vodoinstalacija.

By the way, znas kako se hvali lik koji dobro barata MS Officeom? Kaze, I Excel at it. :P
DEMONIKA

#11602 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

Connaisseur Karlin wrote: 09/07/2020 19:35
DEMONIKA wrote: 09/07/2020 19:32
Connaisseur Karlin wrote: 09/07/2020 19:29 drugo, mnoge zene su htjele biti pilotkinje, ali im muskarci nisu dozvolili, zato je znatno vise pilota od pilotkinja
živa istina
evo ja i dan danas da vidim ženu da će me pilotirati, ja bih napustila avion i čekala drugi
a sigurno bi izasla kao kad bi vijdela zenu koja dodje provjeiriti manji kvar na motoru :D

zene koje misle kao ti jednostavno nemaju dodira sa svijetom avijacije :-D
nikakvog, osim da sjedim i čekam koktel i hranu kad uđem u avion, toliko o mom pilotiranju :D
ovdje govorimi o predrasudama, koje su IMHO u mnogim slučajevima opravdane :mrgreen:
većinu žena je, u principu, mnogo lakše "izbaciti iz takta"
stoga su, opet samo moje mišljenje, u situacijama kontrole oko prijevoznih sredstava meni za zaobići
pustopoljina

#11603 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

Right...zene u saobracaju hebu od tave civiju i izlaze da se tuku?
Zene namjerno ubrzavaju kad hoces da preteknes i koce kad se vratis u traku
Not
MarlboroGold

#11604 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Samo što kad očigledno pogriješite u saobraćaju opet sebi ne date reći ni jedne :mrgreen:

Ih koliko je bilo situacija...

Pa samo jučer me mogla jedna zveknuti... izlazi na magistralu sa sporednog puta, ne gleda ništa, drži mobitel u ruci, priča... ja joj svirnuo i ona meni slobodnom rukom maše i govori šta je šta hoćeš :lol:
DEMONIKA

#11605 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

pustopoljina wrote: 09/07/2020 20:14 Right...zene u saobracaju hebu od tave civiju i izlaze da se tuku?
Zene namjerno ubrzavaju kad hoces da preteknes i koce kad se vratis u traku
Not
ne
one se samo gledaju na retrovizorima, puče usta, puderišu se, šminkaju, nešta ko i puše i istresaju pepeo naokolo
mobitele glancaju, iz ruku ne ispuštaju
ne mogu ni žmigavca upalit na vrijeme od kozmetičkih doživljaja u autu a kamoli ubrzavati i hebavati tave
:mrgreen:
saint_mirad

#11606 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

A tu je i bočno parkiranje kao ženski iskonski neprijatelj. :-D

To što muški više pretiču, izazivaju udese i voze rizično je ono bodenje rogovima o kojem je @pustopoljina govorila danas. Manifestacija testosterona.
DEMONIKA

#11607 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

saint_mirad wrote: 09/07/2020 20:58 A tu je i bočno parkiranje kao ženski iskonski neprijatelj. :-D

To što muški više pretiču, izazivaju udese i voze rizično je ono bodenje rogovima o kojem je @pustopoljina govorila danas. Manifestacija testosterona.
ruku na srce, moj se otac znao zadeverat' oko bočnog parkiranja, mi bi ga gledali s prozora, ono, nikad :D

muški su tipa, čiji je babo jači i čiji babo ima duži lanac zlatan oko vrata :run:
te treba ne samo isključiti iz saobraćaja, nego im za vijeke vijekova dozvole oduzeti
saint_mirad

#11608 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

DEMONIKA wrote: 09/07/2020 21:10
saint_mirad wrote: 09/07/2020 20:58 A tu je i bočno parkiranje kao ženski iskonski neprijatelj. :-D

ruku na srce, moj se otac znao zadeverat' oko bočnog parkiranja, mi bi ga gledali s prozora, ono, nikad :D

muški su tipa, čiji je babo jači i čiji babo ima duži lanac zlatan oko vrata :run:
te treba ne samo isključiti iz saobraćaja, nego im za vijeke vijekova dozvole oduzeti
True. Sa ovakvim kompetitvnim pristupom, muskarci su doprinosili proboju nauke i tehnologije, ali su isto tako zapocinjali i ratove. Ta aktivna energija se moze kanalisati i pozitivno i negativno.
pustopoljina

#11609 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

A bodenje rogovima inherentna osobina.
Ergo: nesposobni da voze
Jel' tako? Tako je.
Kaze nije da oni ne znaju da voze, samo vise rizicno voze i vise izazivaju udese.
Ako nisi fakat advokat, budi pls :lol:
saint_mirad

#11610 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

pustopoljina wrote: 09/07/2020 22:13

Jel' tako? Tako je.
Kaze nije da oni ne znaju da voze, samo vise rizicno voze i vise izazivaju udese.
Kako ne znaju da voze kad su najbolji F1 i rally vozači, pogodi ko?

Muškarci više preuzimaju rizike, i to ne važi samo za saobraćaj već uopšteno.
pustopoljina

#11611 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

saint_mirad wrote: 09/07/2020 22:15

Jel' tako? Tako je.

A kako preuzimanje rizika dovodimo u direktnu vezu sa znati voziti?
To sto ces tesko nadji zenu dovoljno ludu da vozi f1 ne govori ama bas nista o njenoj sposobnosti da vozi.
saint_mirad

#11612 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

pustopoljina wrote: 09/07/2020 22:18 A kako preuzimanje rizika dovodimo u direktnu vezu sa znati voziti?
To sto ces tesko nadji zenu dovoljno ludu da vozi f1 ne govori ama bas nista o njenoj sposobnosti da vozi.
Jer f1 i rally zahtevaju izuzetne motoricke sposobnosti. Tu ne mogu ucestvovati prosecni vozaci.
pustopoljina

#11613 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

saint_mirad wrote: 09/07/2020 22:21
pustopoljina wrote: 09/07/2020 22:18 A kako preuzimanje rizika dovodimo u direktnu vezu sa znati voziti?
Jer f1 i rally zahtevaju izuzetne motoricke sposobnosti. Tu ne mogu ucestvovati prosecni vozaci.
Zar to isto ne vrijedi i za kirurge? A zena kirurga ipak ima.
saint_mirad

#11614 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

pustopoljina wrote: 09/07/2020 22:24
saint_mirad wrote: 09/07/2020 22:21
Zar to isto ne vrijedi i za kirurge? A zena kirurga ipak ima.
Vredi, ima i žena rally vozača, kad smo kod toga. To ti je kao i sa ostalim zanimanjima koja su tradicionalno muška, ima žena koje su odlične u tim poslovima, samo ne mnogo.

Dokle god žena ima priliku da može raditi bilo koji posao što i muškarac, dobro je. Omjer u svim poslovima se nikad nece postići da bude 50:50% tačno, niti je to neophodno.
pustopoljina

#11615 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

I stvarno se s tim ne slazem (sa ovim povezivanjem znanja/sposobnosti i sklonosti riziku)..
Ne moras biti cak ni pismen, a mozes znati voziti, i cak i sesnaestogodisnjaci mogu polagati...
To mi je fakat vise ovisnost o adrenalinu nego neka sposobnost.
saint_mirad

#11616 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

pustopoljina wrote: 09/07/2020 22:29 I stvarno se s tim ne slazem (sa ovim povezivanjem znanja/sposobnosti i sklonosti riziku)..
Ne moras biti cak ni pismen, a mozes znati voziti, i cak i sesnaestogodisnjaci mogu polagati...
To mi je fakat vise ovisnost o adrenalinu nego neka sposobnost.
Nije baš isto samo znati voziti, i moći se baviti automoto sportom. Ne treba nužno visok IQ za ovo drugo, ali svakako trebaju odlične motoricke sposobnosti i sposobnost brze reakcije.
DEMONIKA

#11617 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

saint_mirad wrote: 09/07/2020 22:15

Jel' tako? Tako je.

i žene itekako preuzimaju rizik
valja pedala, pa šminka, pa mjenjač, pa mobitel, pa gas, pa kočnica, pa par slika za fejsbuk, pa kvačilo
to su ti vratolomije druže
pa ti vidi tko je tu bolji u vožnji sa svim tim vratolomijama
šta će taj u f1 sve mu automatika valja mu samo malo volanisat i eto on formulaš
da žene zbilja vuče nešto u toj F1 vjerujem da bi briljirale (a ovo sad ozbiljno mislim)
kao što ih ima u svakoj grani sporta, umjetnosti, ekonomije, nauke etc gdje su izuzetne
imaju mali zajeb, većinom su emotivnije i sklone mahalanju,
a i taj biološki sat im vječno kucka tik tak opominjući ih kako im je vrijeme za brak i djecu, šta će komšije reći, roditelji koji te gledaju kao da si svemirko jer još nemaš djecu ni muža...blabla, a to je zbilja veliki stres i pritisak
neise,
mislim da žene koje se ozbiljno prihvate svog posla, ne obazirući se na okolinu i mišljenja i spremne da žrtvuju dio privatnog života, bez podmetanja nogu s vaše strane, mogu da učine čuda
Vama se priroda nasmiješila pa obitelj možete zasnovati kada vam je ćeif, možete i djecu praviti u bilo kojim godinama, stoga možete imati sve a da ne žrtvujete ništa.
Žene nemaju tu privilegiju
Rothmans

#11618 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Rothmans »

pustopoljina wrote: 09/07/2020 18:55
saint_mirad wrote: 09/07/2020 18:40
Connaisseur Karlin wrote: 09/07/2020 18:38

meni nisu interesantne, cak, sto vise, oba arhetipa su dosadna :)
Mozda je tvoj arhetip princeza zarobljena u otetom avionu kojeg spasi princ koji je prosao skolu letenja pa zna bezbedno spustiti avion, jer je to deo skillseta svakog modernog princa.
Problem je kad se muski stereotip princeze sretne sa princezom za xx 000 sati letenja koja zna spustiti avion. Pregore mu lampice.
Ma ne pregore lampice ,neg ne volimo muskarace pa haj
belfy

#11619 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

cLo wrote: 09/07/2020 14:35
MarlboroGold wrote: 09/07/2020 14:28
Kao sto rekoh ranije ja od sad govorim samo ono sto se uklapa u feministicki narativ i sto zelite cuti, a ne sta stvarno o tome mislim niti kako moja draga i ja zivimo nas zajednicki zivot. Drugacije se sa vama ne moze. Ludilo kao i vehabizam kod islama.
nisam ti ja OTA :D
evo npr. ovo što saint_mirad smatra sexizmom, ja smatram manirima, to me recimo momentalno isključuje iz feminizma :P
ja se slazem. evo gospodin co'ik sa manirima:

huh, sad se sjetih i drugog... ovaj drugi bi po ovim novijim verzijama feminizma mogao biti okarakterisan kao sexisticki, sovinisticki i napadacki, jer je on nju, onako mladu, izmanipulisao... dobro, vadi ga sto je malo corav, al' opet...
Last edited by belfy on 10/07/2020 01:32, edited 1 time in total.
saint_mirad

#11620 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Ovo nabrojano i jesu maniri, ali su bazirani na rodnim ulogama. Kad muskarac zeni otvori vrata od auta tretira je kao damu, a postoji skup pravila ponasanja za dame.
DEMONIKA

#11621 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

valjda su maniri uvijek poželjni,
a ne samo surove strasti i borba za dominacijom
ja uživam da mi se otvaraju vrata
jedno vrijeme, davno, dok sam bila mlada i puna tih nekih ideja o vratima :mrgreen: , uvijek sam se kofrčila kad mi momak otvori vrata, pa bih ga napala u stilu deba štaš mi ti vrata otvarat znam i ja sama
i onda je sve leglo na svoje :mrgreen:
saint_mirad

#11622 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

DEMONIKA wrote: 10/07/2020 01:22 valjda su maniri uvijek poželjni,
jedno vrijeme, davno, dok sam bila mlada i puna tih nekih ideja o vratima :mrgreen: , uvijek sam se kofrčila kad mi momak otvori vrata, pa bih ga napala u stilu deba štaš mi ti vrata otvarat znam i ja sama
Yup, sve dodje do svoje. Ne treba zaboraviti da i kod otvaranja vrata muskarac obavlja svoju ulogu dzentlmena, sama ta radnja je komotna za oboje.
DEMONIKA

#11623 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

saint_mirad wrote: 10/07/2020 01:25
Yup, sve dodje do svoje. Ne treba zaboraviti da i kod otvaranja vrata muskarac obavlja svoju ulogu dzentlmena, sama ta radnja je komotna za oboje.
Mislim da ne obavlja nikakvu ulogu (osim svrsishodno, s namjerom, ako se baš želi, iz nekih razloga, umiliti ženama)
mislim da to radi zaljubljen muškarac, instinktivno, ne da pokaže da je laf koji može vrata otvoriti, nego da dâ doznanja da mu je stalo (opet, ako nije sociopata koji zna kako izmanipulirati :mrgreen: )
saint_mirad

#11624 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

DEMONIKA wrote: 10/07/2020 01:36
Mislim da ne obavlja nikakvu ulogu (osim svrsishodno, s namjerom, ako se baš želi, iz nekih razloga, umiliti ženama)
mislim da to radi zaljubljen muškarac, instinktivno, ne da pokaže da je laf koji može vrata otvoriti, nego da dâ doznanja da mu je stalo (opet, ako nije sociopata koji zna kako izmanipulirati :mrgreen: )
Pa da, instinktivno, ja sam iskljucio opciju u kojoj neko glumi ono sto nije. Otvoris zeni vrata jer smatras da tako treba. No strings attached.
DEMONIKA

#11625 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

saint_mirad wrote: 10/07/2020 01:41
DEMONIKA wrote: 10/07/2020 01:36
Pa da, instinktivno, ja sam iskljucio opciju u kojoj neko glumi ono sto nije. Otvoris zeni vrata jer smatras da tako treba. No strings attached.
da! s poštovanjem te osobe kojoj vrata otvara, jer je odgojen! Instinktivno, jer je odgojen
pa se moram ispraviti u mojim navodima,
ne radi to samo ako je zaljubljen
nego ako je i odgojen ili smatra da tako treba
Post Reply