Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#108476 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote: 03/07/2020 12:20
Željo trenutno uzima pare od svojih građana, molim te kako treba shvatiti ovu jezičku konstrukciju? :D
Malo nespretno konstruisano i imaš pravo.
Ricken

#108477 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Leopard_SA wrote: 03/07/2020 12:01
Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 11:55 Nisu svi građani navijači Želje.
Ove su teme baš teške za raspravu :D
Ja ličmno podržavam da vladajuće strukture podržavaju oba sarajevska kluba. Kada Zagreb mopže izdvojiti kišu Božiju para za Dinamo, može vala i kanton za naše klubove procentualno sličan iznos odvojiti. Koliko god mi pojedini sada neće vjerovati, veoma mi je drago zbog izgradnje Grbavice, ali smatram da grad treba pomoći i Sarajevu barem sa zemljištem za stadion ili renovirati Koševo u potpunosti.

Ako je Poljska nakon svega mogla izgraditi desetine odličnih stadiona, a bili su i oni(i sada su) u financijskim problemima, može vala i BiH renovirati Koševo da bude nacionalni stadion. Isto tako, treba dati zemljište nama da napravimo svoj stadion jer bez infrastrukture nema uspjeha. Ne možemo očekivati grupne faze i slične uspjehe , a da u gradu nemamo ni jedan stadion kategorije 4
Nemam ništa protiv da vam se da! Nemam ništa protiv da vam se da koncesija na Koševo, ali su mi bahati odgovori vaše uprave smiješni, jer makar meni, djeluju kao da vi to ne želite suštinski. Bezveze idete u klin sa općinom, umjesto da riješavate stvar na višim nivoima.
Leopard_SA

#108478 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Ricken wrote: 03/07/2020 12:23 Nemam ništa protiv da vam se da! Nemam ništa protiv da vam se da koncesija na Koševo, ali su mi bahati odgovori vaše uprave smiješni, jer makar meni, djeluju kao da vi to ne želite suštinski. Bezveze idete u klin sa općinom, umjesto da riješavate stvar na višim nivoima.
Pa zar to nije uvijek tako. Sada, nakon gotovo 50 godina i meni je drago što je Željo bio u polufinalu Kupa UEFA, ali hvala Bogu pa tada nisam bio rođen. Ko bi vas slušao :D
Isto tako, koliko god se trudili da imamo normalne i zdrave rasprave, ne možemo jer uvijek krene priča, UDBA, Zubandan, namještanje utakmica i tako u nedogled
Slažem se sa boldiranim, trebamo vršiti veći pritisak na vladajuće strukture, ali i to je gotovo nemoguć posao jer je ovo manje više prestava za javnost. Eto 4 godine se ništa nije uradilo po pitanju Koševa i sada nam se odjednom nudi Koševo, ali da mi platimo sve, a da nemamo nikakva prava. Hvala, ali ne hvala
Didier

#108479 Re: Premijer liga BiH

Post by Didier »

Ja mislio divovi, a oni mole Ajnadžića da im udijeli stadion.

:( :( :(
Logovan

#108480 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ono kada ne znas sta da napises.
Ricken

#108481 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Leopard_SA wrote: 03/07/2020 12:27
Ricken wrote: 03/07/2020 12:23 Nemam ništa protiv da vam se da! Nemam ništa protiv da vam se da koncesija na Koševo, ali su mi bahati odgovori vaše uprave smiješni, jer makar meni, djeluju kao da vi to ne želite suštinski. Bezveze idete u klin sa općinom, umjesto da riješavate stvar na višim nivoima.
Pa zar to nije uvijek tako. Sada, nakon gotovo 50 godina i meni je drago što je Željo bio u polufinalu Kupa UEFA, ali hvala Bogu pa tada nisam bio rođen. Ko bi vas slušao :D
Isto tako, koliko god se trudili da imamo normalne i zdrave rasprave, ne možemo jer uvijek krene priča, UDBA, Zubandan, namještanje utakmica i tako u nedogled
Slažem se sa boldiranim, trebamo vršiti veći pritisak na vladajuće strukture, ali i to je gotovo nemoguć posao jer je ovo manje više prestava za javnost. Eto 4 godine se ništa nije uradilo po pitanju Koševa i sada nam se odjednom nudi Koševo, ali da mi platimo sve, a da nemamo nikakva prava. Hvala, ali ne hvala
Pa ponudio je memorandum koji je dokument koji definiše aktivnosti da bi obje strane došle u poziciju da mogu uputiti zahtjev prema Kantonu koji odlučuje o koncesiji. Znači projekat zašto bi se javna imovina dala pod koncesiju kluba, jednostavno to mora, u skladu sa članom 9. Zakona o koncesijama KS. I šta ste vi uradili, dali rok od 30 dana da vam Općina van svake svoje nadležnosti u roku od 30 dana izda koncesiju. I vi fol ljuti. Pa niste pokazali ni gram razuma da se pokrene stvar koja traje minimalno 3 godine, od momenta definisanja zajedničkih aktivnosti do izdavanja rješenja o koncesiji.

Morate napraviti projekat skupa sa općinom sve ostalo je van nadležnosti općine. I nije odjednom, ova stvar je na općinskom vijeću od oktobra 2019.
Leopard_SA

#108482 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Ricken wrote: 03/07/2020 12:32 Pa ponudio je memorandum koji je dokument koji definiše aktivnosti da bi obje strane došle u poziciju da mogu uputiti zahtjev prema Kantonu koji odlučuje o koncesiji. Znači projekat zašto bi se javna imovina dala pod koncesiju kluba, jednostavno to mora, u skladu sa članom 9. Zakona o koncesijama KS. I šta ste vi uradili, dali rok od 30 dana da vam Općina van svake svoje nadležnosti u roku od 30 dana izda koncesiju. I vi fol ljuti. Pa niste pokazali ni gram razuma da se pokrene stvar koja traje minimalno 3 godine, od momenta definisanja zajedničkih aktivnosti do izdavanja rješenja o koncesiji.

Morate napraviti projekat skupa sa općinom sve ostalo je van nadležnosti općine. I nije odjednom, ova stvar je na općinskom vijeću od oktobra 2019.
Pa ponudila je i naša uprava memorandum koji bi ih obavezao(ne bukvalno obavezao, jer memorandum nije obavezujući ni za jednu stranu), ali primorao na neki način da se sa procesom počne u sljedećih 30 dana na što Općina Centar nije dala odgovor. Mislim da to govori dovoljno
Ne razmijem šta je problem s tim. Želimo stadion, ali ne želimo da prave budale od nas. Sa naše strane postoji spremnost i volja za razgovorom i radom , ali je problem što ista ne postoji sa druge strane
Tomahawk11
Globalni moderator

#108483 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote: 03/07/2020 12:32
Leopard_SA wrote: 03/07/2020 12:27
Pa ponudio je memorandum koji je dokument koji definiše aktivnosti da bi obje strane došle u poziciju da mogu uputiti zahtjev prema Kantonu koji odlučuje o koncesiji. Znači projekat zašto bi se javna imovina dala pod koncesiju kluba, jednostavno to mora, u skladu sa članom 9. Zakona o koncesijama KS. I šta ste vi uradili, dali rok od 30 dana da vam Općina van svake svoje nadležnosti u roku od 30 dana izda koncesiju. I vi fol ljuti. Pa niste pokazali ni gram razuma da se pokrene stvar koja traje minimalno 3 godine, od momenta definisanja zajedničkih aktivnosti do izdavanja rješenja o koncesiji.

Da li bi ti prihvatio onaj i onakav memorandum?
Drugo, da li i druga strana ima pravo da traži izmjene tog memoranduma prije nego se pošalje instanci?

Ajnadžić je organizovao press kao finalni čin predaje stadiona.
Pošto se niko iz FKS nije pojavio, onda je okrenuo ploču.
Zašto je uopšte pokrenuo priču oko dodjele stadiona ako nije nadležan?
mosa rajvosa

#108484 Re: Premijer liga BiH

Post by mosa rajvosa »

Ricken wrote: 03/07/2020 11:44
mosa rajvosa wrote: 03/07/2020 08:47 Ricken
Taksa na istaknutu firmu, takse za uvjerenja, porez na dohodak, porez na imovinu....sve ovo ide na 079 :D
A za cupanje stolica, pa placeno je sve, ne vidim u cemu je problem ?
Da ne treba, ne treba, ali kad se desi nemoj to predstavljati kao nesto aman zaman, klub to sve mora platiti.
P.S.
Manijaci su prvi cupali na Kosevu.
Porez na dohodak plaćaš na račun Kantona Sarajevo,, porez na imovinu također.

Problem je što čupate i onda vam se uprava ibreti kad vam se traži bankarska garancija kao mjera obezbjeđenja. Nemamo mi ništa od toga što vi to platite nakon godinu dana. Pa se onda osporova trošak, pa dobavljač, vi bi to jeftinije i slično, nepotreban srklet. :D
Pa to ide opstinama koliko znam ?
J.ebo te garancija od 100 milja nemoj me zajebavati, nece se krov skidati, a i da kreteni cupaju stolice vise od 100 ih se nece iscupati da se ne lazemo.
budzetlija

#108485 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Tomo, onda ni o ovome ne moze ovdje :D ima tema zar ne?

Majke vam zašto ne objedinite ove teme i gari o svemu, ovako na svakoj haman isto, samo se bezze prebacujes sa teme na temu, nidje veze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108486 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

budzetlija wrote: 03/07/2020 13:04 Tomo, onda ni o ovome ne moze ovdje :D ima tema zar ne?

Majke vam zašto ne objedinite ove teme i gari o svemu, ovako na svakoj haman isto, samo se bezze prebacujes sa teme na temu, nidje veze.
U pravu si, ima stadioni-u-bih-t145791s2075.html

Dakle o stadionima na ovoj temi molim.

Mislim da bi trebalo samo razdvojiti prije i poslije 90-tih.

Ružno se zakuha kad je sve zajedno i onda sijevaju banovi.

@Charuga , šta ti misliš?
Manual

#108487 Re: Premijer liga BiH

Post by Manual »

Ricken wrote: 03/07/2020 11:49
Manual wrote: 03/07/2020 11:43 Željo trenutno uzima pare od svojih građana,
I kažu ne postoji DRŽAVA ŽELJO! :D
Nije to država Željo, to je otimacina
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#108488 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

hocemo vas razbit u prijateljskoj :D
Didier

#108489 Re: Premijer liga BiH

Post by Didier »

Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 13:07
budzetlija wrote: 03/07/2020 13:04 Tomo, onda ni o ovome ne moze ovdje :D ima tema zar ne?

Kako je moguće da on i u čemu bude u pravu, osim možda što navijate za isti klub.

Frajer začatava, trola, vrijeđa, laže, klonira se, i onda njega nikad niko ne dira na forumu, a ostalima sijevaju banovi.

Recite da vam je jaran, ili ga postavite za moderatora i to je to, a ne ovako lafo neka pravila, a čovjek sa nekoliko nadimaka tu već mjesecima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108490 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Didier wrote: 03/07/2020 14:23
Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 13:07

Kako je moguće da on i u čemu bude u pravu, osim možda što navijate za isti klub.

Frajer začatava, trola, vrijeđa, laže, klonira se, i onda njega nikad niko ne dira na forumu, a ostalima sijevaju banovi.

Recite da vam je jaran, ili ga postavite za moderatora i to je to, a ne ovako lafo neka pravila, a čovjek sa nekoliko nadimaka tu već mjesecima.
Ovdje je bio zar ne?

Mislim bar po onom ako ima tema, onda ne treba na drugoj o tome.

Nije tačno, banovi sijevaju svima po zasluzi.

Garantujem da još ima kloniranih, samo puno bolje sakrivaju.

Kako misliš sa nekoliko nadimaka? Koristi više nickova istovremeno?
Tomahawk11
Globalni moderator

#108491 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Na području Bijeljine u posljednja 24 sata registrovan je 21 novi slučaj koronavirusa. Među njima su četiri zdravstvena radnika, a ranije je potvrđena zaraza kod još tri ljekara.

Kako piše BNTV, klaster zaraze potekao je od jedne utakmice koju su doktori organizovali prošle nedjelje u Bijeljini. Da zlo bude još veće nakon utakmice održana je i zabava uz muzički program u zatvorenom prostoru bez maski.
Sve može, al navijači u PL neće moći.

I ovo će ko što gledam biti razlog da ne bude navijača na trbinama :roll:
Silent.Hunter

#108492 Re: Premijer liga BiH

Post by Silent.Hunter »

5 igrača Mladosti pozitivni na Covid-19
Leopard_SA

#108493 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 14:54
Na području Bijeljine u posljednja 24 sata registrovan je 21 novi slučaj koronavirusa. Među njima su četiri zdravstvena radnika, a ranije je potvrđena zaraza kod još tri ljekara.

Kako piše BNTV, klaster zaraze potekao je od jedne utakmice koju su doktori organizovali prošle nedjelje u Bijeljini. Da zlo bude još veće nakon utakmice održana je i zabava uz muzički program u zatvorenom prostoru bez maski.
Sve može, al navijači u PL neće moći.

I ovo će ko što gledam biti razlog da ne bude navijača na trbinama :roll:
A inače su stadioni puni :D
Ako se igdje u Europi neće osjetiti izostanak navijača, to je kod nas :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#108494 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Leopard_SA wrote: 03/07/2020 15:08
A inače su stadioni puni :D
Ako se igdje u Europi neće osjetiti izostanak navijača, to je kod nas :lol:
Pa vjeruj da hoće. Koliko god jadne posjete bile, to je kakav-takav prihod za ekipe u ovoj ligi.
Ovi manji klubovi su se itekako radovali dolasku navijača Sarajeva, Želje, Zrinjskog, Borca...da bar neku lovu uzmu.
Ovako šipak.
A i domaće utakmice Sarajeva, Želje, Borca, Slobode, Čelika, Zrinjskog, ŠB uzimala se neka pinka.
Leopard_SA

#108495 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 15:11 Pa vjeruj da hoće. Koliko god jadne posjete bile, to je kakav-takav prihod za ekipe u ovoj ligi.
Ovi manji klubovi su se itekako radovali dolasku navijača Sarajeva, Želje, Zrinjskog, Borca...da bar neku lovu uzmu.
Ovako šipak.
A i domaće utakmice Sarajeva, Želje, Borca, Slobode, Čelika, Zrinjskog, ŠB uzimala se neka pinka.
Za finansije si u pravu. Pogotovo manji klubovi su imali koristi od toga, ali osim finansijskog aspekta sve ostaje isto manje više. Jedna od pozitivnih stvari je možda i to što igrači neće biti primorani da slušaju "analitičare" sa tribina, koji kod nas nažalost ima puno
Tomahawk11
Globalni moderator

#108496 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Leopard_SA wrote: 03/07/2020 15:15
Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 15:11 Pa vjeruj da hoće. Koliko god jadne posjete bile, to je kakav-takav prihod za ekipe u ovoj ligi.
Ovako šipak.
Za finansije si u pravu. Pogotovo manji klubovi su imali koristi od toga, ali osim finansijskog aspekta sve ostaje isto manje više. Jedna od pozitivnih stvari je možda i to što igrači neće biti primorani da slušaju "analitičare" sa tribina, koji kod nas nažalost ima puno
Većina igrača je oguglala na to.
To ima efekta jedino kad se i igrač upali, kad je baš vuna kao onda Pavlović protiv Atalante :mrgreen:
Leopard_SA

#108497 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 15:18
Većina igrača je oguglala na to.
To ima efekta jedino kad se i igrač upali, kad je baš vuna kao onda Pavlović protiv Atalante :mrgreen:
Ne zaboraviti ni Crnkića :D , ali ne govorim samo za igrače nego se i ja iznerviram slušajući gluposti. Ono, dođem da gledam utakmicu i onda slušam lika koji je došao samo da izbaci frustracije iz sebe
Logovan

#108498 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Silent.Hunter wrote: 03/07/2020 15:06 5 igrača Mladosti pozitivni na Covid-19
Sad kad odgode početak sezone. :oops: A Bog zna kada će navijači moći prisustvovati. :-)
Bazinga1234

#108499 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

Najbolje bi bilo otkazati narednu sezonu. Neka se u savezu dogovore kome će dodijeliti titulu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108500 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Nek igrajo preko PS4, najsigurnije.
Locked