Nisam ja džaba tebe pitao koje poreze plaćaš Općini.animus wrote: ↑02/07/2020 23:50Poreze , takse, naknade za firmu i mene licno. Sve mi je vezano za ovu opcinu kao i mojoj porodici. Placamo vise nego prosjecna porodica sasvim sigurno. I nije mi naravno problem sto se ulaze u Grbavicu jer je tu kod nas ali mi smeta kad neko kaze ne moze FKS igrati na njoj. Pa ako je tako onda nemoj traziti iz budžeta pare.Ricken wrote: ↑02/07/2020 23:35Nije država, nego klub, na osnovu pretvorbe koja je definirana zakonom o stvarnim pravima, što je citirano iznad. Drugo izvadak koji je kopiran je iz 2016, i danas ne postoji u katastru, što znači da je bajat i zastario, tj da je stanje izmjenjeno.animus wrote: ↑02/07/2020 23:30 Nego vezano za ovaj ZK izvadak, ovdje koliko mogu primijetiti vlasnik Grbavice je i dalje drzava a pravo upravljanja ima Željo. To bi moglo nekada dovesti do problema ako bi se pokušalo da se stavi hipoteka ili da se prevede na nekog drugog. Ipak to nije cisto vlasništvo.
A vezano za Zenicu da kazem da cemo aBd opet dole gostovati samo da dobacimo dalje u takmicenju. Nikakav problem.
Samo ponavljam da mi je totalno glupo kad Koldzo odvoji iz budzeta novac za Grbavicu, a ja kao i masa drugih pitara redovno uplacujemo svakog mjeseca dosta novca u taj budzet, i onda drugom gradskom klubu neko kao neda da igra na Grbavici. Veliki dio N. Sarajeva navija za FKS i treba malo i o tome misliti kad raspolaže budzetom.
Pošto se radi o općinskom budžetu, ti kao pitar, koje naknade i takse i plaćaš općini novo sarajevo i koliko to iznosi na godišnjem nivou?
Poreze i doprinose ti plaćaš na federalnom i kantonalnom nivou. Jedino ako imaš svoju firmu pa plaćaš taksu na istaknutu ili ti je firma vlasnik imovine koja podliježe općinskim taksama. To je opet firma, a ne ti. Ne navija ti firma za Sarajevo.
Ali govoriti o hiljadama i hiljadama pitara je smiješno. Ne znam, promjeni općinu.
Nije ti smetalo čupanje stolica i razbijanje stadiona?