Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ricken

#108426 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

animus wrote: 02/07/2020 23:50
Ricken wrote: 02/07/2020 23:35
animus wrote: 02/07/2020 23:30 Nego vezano za ovaj ZK izvadak, ovdje koliko mogu primijetiti vlasnik Grbavice je i dalje drzava a pravo upravljanja ima Željo. To bi moglo nekada dovesti do problema ako bi se pokušalo da se stavi hipoteka ili da se prevede na nekog drugog. Ipak to nije cisto vlasništvo.
A vezano za Zenicu da kazem da cemo aBd opet dole gostovati samo da dobacimo dalje u takmicenju. Nikakav problem.
Samo ponavljam da mi je totalno glupo kad Koldzo odvoji iz budzeta novac za Grbavicu, a ja kao i masa drugih pitara redovno uplacujemo svakog mjeseca dosta novca u taj budzet, i onda drugom gradskom klubu neko kao neda da igra na Grbavici. Veliki dio N. Sarajeva navija za FKS i treba malo i o tome misliti kad raspolaže budzetom.
Nije država, nego klub, na osnovu pretvorbe koja je definirana zakonom o stvarnim pravima, što je citirano iznad. Drugo izvadak koji je kopiran je iz 2016, i danas ne postoji u katastru, što znači da je bajat i zastario, tj da je stanje izmjenjeno.

Pošto se radi o općinskom budžetu, ti kao pitar, koje naknade i takse i plaćaš općini novo sarajevo i koliko to iznosi na godišnjem nivou?
Poreze , takse, naknade za firmu i mene licno. Sve mi je vezano za ovu opcinu kao i mojoj porodici. Placamo vise nego prosjecna porodica sasvim sigurno. I nije mi naravno problem sto se ulaze u Grbavicu jer je tu kod nas ali mi smeta kad neko kaze ne moze FKS igrati na njoj. Pa ako je tako onda nemoj traziti iz budžeta pare.
Nisam ja džaba tebe pitao koje poreze plaćaš Općini.

Poreze i doprinose ti plaćaš na federalnom i kantonalnom nivou. Jedino ako imaš svoju firmu pa plaćaš taksu na istaknutu ili ti je firma vlasnik imovine koja podliježe općinskim taksama. To je opet firma, a ne ti. Ne navija ti firma za Sarajevo.

Ali govoriti o hiljadama i hiljadama pitara je smiješno. Ne znam, promjeni općinu.

Nije ti smetalo čupanje stolica i razbijanje stadiona?
Zlocin&Kazna

#108427 Re: Premijer liga BiH

Post by Zlocin&Kazna »

animus wrote: 02/07/2020 23:30 Nego vezano za ovaj ZK izvadak, ovdje koliko mogu primijetiti vlasnik Grbavice je i dalje drzava a pravo upravljanja ima Željo. To bi moglo nekada dovesti do problema ako bi se pokušalo da se stavi hipoteka ili da se prevede na nekog drugog. Ipak to nije cisto vlasništvo.
A vezano za Zenicu da kazem da cemo aBd opet dole gostovati samo da dobacimo dalje u takmicenju. Nikakav problem.
Samo ponavljam da mi je totalno glupo kad Koldzo odvoji iz budzeta novac za Grbavicu, a ja kao i masa drugih pitara redovno uplacujemo svakog mjeseca dosta novca u taj budzet, i onda drugom gradskom klubu neko kao neda da igra na Grbavici. Veliki dio N. Sarajeva navija za FKS i treba malo i o tome misliti kad raspolaže budzetom.
Nije država, nego klub, na osnovu pretvorbe koja je definirana zakonom o stvarnim pravima, što je citirano iznad. Drugo izvadak koji je kopiran je iz 2016, i danas ne postoji u katastru, što znači da je bajat i zastario, tj da je stanje izmjenjeno.

Pošto se radi o općinskom budžetu, ti kao pitar, koje naknade i takse i plaćaš općini novo sarajevo i koliko to iznosi na godišnjem nivou?
Danas je bar lako provjeriti ZK ulozak.
https://docdro.id/L5yutDE
budzetlija

#108428 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Pa Kosevo je u Općini Centar koja je vlasnik istog, sta se onda bunite koji kurac :D ako nesto smeta mjenjaj općinu :D

Zločin&kazna, sta je ovo :-) 200 kvadrata?
Ricken

#108429 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Zlocin&Kazna wrote: 03/07/2020 08:00

Danas je bar lako provjeriti ZK ulozak.
https://docdro.id/L5yutDE
Kako su krenuli, ispast će da je Sabrina sama gradila i izgradila Grbavicu :D Maha đe nestade država iz ZK izvatka? :lol:
mosa rajvosa

#108430 Re: Premijer liga BiH

Post by mosa rajvosa »

Ricken
Taksa na istaknutu firmu, takse za uvjerenja, porez na dohodak, porez na imovinu....sve ovo ide na 079 :D
A za cupanje stolica, pa placeno je sve, ne vidim u cemu je problem ?
Da ne treba, ne treba, ali kad se desi nemoj to predstavljati kao nesto aman zaman, klub to sve mora platiti.
P.S.
Manijaci su prvi cupali na Kosevu.
Charuga
Globalni moderator

#108431 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

- Po trenutnom stanju, publika neće moći na stadione. Utakmice će se igrati pred praznim tribinama. Sad dakle govorim uslovno 30 dana prije početka prvenstva. Pratimo šta će biti do početka augusta, a FSBIH sigurno neće biti protiv povratka navijača. Na kraju krajeva, zbog njih se igra, dodaje Elmir Pilav.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108432 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ja mislio igra se zbog Begića i kompanije.
Nevjerovatno je selektivno primjenjivanje pravila.
Charuga
Globalni moderator

#108433 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Pa da, ljudi se najviše zaraze na tribinama.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#108434 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Pa nigdje na svijetu nema da privatni klub u vecinskom vlasnistvu stranaca treba finansijski da gura drzava!! Pa evo od rata im se daje koristenje stadiona Kosevo po nekoj ekonomskoj cijeni......pa onda godinama nisu placali nista i htjeli su ih izbaciti sa Koseva pa su im se smilovali jer ipak nisu Vrbanjusa......pa i pored svih tih sadaka koje su im davane nisu jebenu marku ulzoili na taj stadion u bilo sta da bi njima samima bilo ljepse za igrati....i sad GRADSKI STADION KOJI JE VAN SVAKE PAMETI PRIPAO OSPTINI CENTAR kao treba da im se pokloni.
Ajnadzic javno kaze jos 2017 da im je opstina pomogla sa preko milion KM uklucujuci tu i razliku u cijeni koristenja stadiona i opet im malo.
I jos se nadju ovi strucnjaci koji bi nesto polemisali o vlasnistvu.
Mozda bi i oni imali svoj stadion da su nastali iz nekog radnicko sportskog drustva a ne iz politckog sistema silom.
Ja se slazem da oni trebaju biti na stadionu Kosevo, da im treba nakon toliko godina igranja dati neke ustupke ali pokloniti im stadion koji je vlasnsitvo kao sto mu i ime kaze, citavog grada je van svake pameti.
Ja bi im poklonio livadu pa nek grade svoj stadion i neka im opstina Centar pomaze koliko je i Novo Sarajevo Zelji ili nek opstina, grad i kanton uloze sredstva i srede Kosevo pa nek igraju na njemu ali ne za sadaku nego koliko bi se naplacivalo svakome ko bi zelio da igra.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#108435 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Kakav plac Boga mi, nezapamceno. Sad su u drugom stadijumu.
Negiranje -> Ljutnja -> Pregovaranje -> Depresija -> Prihvacanje
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Model_% ... er-Ross%22

Jos tri imaju pred sobom....
:mrgreen:
Last edited by Pitar sa Kariba on 03/07/2020 10:05, edited 1 time in total.
agnostic_front

#108436 Re: Premijer liga BiH

Post by agnostic_front »

Sta kazu vico i seranic, hoce li biti uslova da se igra?
Tomahawk11
Globalni moderator

#108437 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote: 03/07/2020 10:02
Pa nigdje na svijetu nema da privatni klub u vecinskom vlasnistvu stranaca treba finansijski da gura drzava!! Pa evo od rata im se daje koristenje stadiona Kosevo po nekoj ekonomskoj cijeni......pa onda godinama nisu placali nista i htjeli su ih izbaciti sa Koseva pa su im se smilovali jer ipak nisu Vrbanjusa......pa i pored svih tih sadaka koje su im davane nisu jebenu marku ulzoili na taj stadion u bilo sta da bi njima samima bilo ljepse za igrati....i sad GRADSKI STADION KOJI JE VAN SVAKE PAMETI PRIPAO OSPTINI CENTAR kao treba da im se pokloni.
Ajnadzic javno kaze jos 2017 da im je opstina pomogla sa preko milion KM uklucujuci tu i razliku u cijeni koristenja stadiona i opet im malo.
Mozda bi i oni imali svoj stadion da su nastali iz nekog radnicko sportskog drustva a ne iz politckog sistema silom.
Ja se slazem da oni trebaju biti na stadionu Kosevo, da im treba nakon toliko godina igranja dati neke ustupke ali pokloniti im stadion koji je vlasnsitvo kao sto mu i ime kaze, citavog grada je van svake pameti.
Ja bi im poklonio livadu pa nek grade svoj stadion i neka im opstina Centar pomaze koliko je i Novo Sarajevo Zelji ili nek opstina, grad i kanton uloze sredstva i srede Kosevo pa nek igraju na njemu ali ne za sadaku nego koliko bi se naplacivalo svakome ko bi zelio da igra.
I ta priča više privatni...šta ste vi, narodni, državni, rodoljubni? Hajde ba više i ta priča, izlizalo se. Vrijeme narodnih akcija i narodnih klubova je prošlo. Ne može ti bolan klub opstati ako je samo do navijača i simpatizera, shvati to. Nemoj biti neko ko je zapeo u nekom vremenu.

Smiješna je priča nisu uložili...nemaš bolan opciju da ulažeš, za sve se pita CSR.

Trebalo bi biti i u interesu Opštine Centar da se riješi pitanje stadiona Koševo. Ista ta Opština se prema stadionu ponaša maćehinski. Odavno to nije stadion koji ispunjava uslove. Ovo što je Ajnadžić ponudio pas s maslom ne bi pojeo. Eto da je ovo Želji ponuđeno kojim slučajem, da li bi trebalo pristati?! Da nije predizborna šuplja, napravio bi se konkretan prijedlog, a ne bi slali onaj smiješni memorandum i održavali cirkus s Bracom u glavnoj ulozi.

Ajnadžić kaže....koliko para treba da se uloži da bi Koševo ličilo na normalan stadion? I pogledaj i ovaj cirkus, rade se brojači karata, a teren jok. Znači bitniji brojači jelde?!

Čekaj, je li Juga bila radnička ili je pak bio politička tortura? Ne može i jare i pare.

Još jednom, stadion ne treba pokloniti, treba riješiti pitanje rekonstrukcije ili nek to odrade nadležni za stadion ili nek daju FKS na upravljanje, ali po nekim fer uslovima, ne ovim gdje će pojedini političari i dalje kupiti jeftine političke poene.

Neće niko ništa pokloniti...prije ćeš dobiti zemlju za novi Bingo ili Tibru nego za stadion.
tcz

#108438 Re: Premijer liga BiH

Post by tcz »

agnostic_front wrote: 03/07/2020 10:03 Sta kazu vico i seranic, hoce li biti uslova da se igra?
cekaju Peštu da replicira.
Nadzorna_ploca

#108439 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Treba igrati.
Pa onda dijasporu okriviti kad se pocne virus siriti. Jerbo ce biti sezona dolazaka.. :bih:
Raigor Stonehoof

#108440 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

ultima_palabra wrote: 03/07/2020 04:04
Odvoji se i iz budzeta opstine Centar za privatni vijetnamski klub, pa se onda odvoji jos malo da bi taj isti klub igrao na drzavnom stadionu po povlastenoj cijeni.

Ne pravi se pametan, ne stoji ti.
60 godina u guzici, ne zna sta znaci "privatno" :run:
budzetlija

#108441 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

I opet isto :lol: reko Ajnadzic da se Sarajevu dao milion, pa neka pokaže za sta se dao jbt.... daju za mokre cvorove 100 puta, ali on to pokaže da se dalo Sarajevu, konjska glava kud vrat ne slomi mater jebo svoju.

Ne mozes bolan ulagati kad ti dodje kurava iz CSR i kaze može, dajte pare a mi ćemo odlučiti šta da se radi, kako da ne.

Neka daju stadion nama pa ćeš vidjeti kako se za godinu dana pravi CAT 4 :thumbup: jel to neki problem?
Leopard_SA

#108442 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

hrasno38 wrote: 03/07/2020 10:02 Pa nigdje na svijetu nema da privatni klub u vecinskom vlasnistvu stranaca treba finansijski da gura drzava!! Pa evo od rata im se daje koristenje stadiona Kosevo po nekoj ekonomskoj cijeni......pa onda godinama nisu placali nista i htjeli su ih izbaciti sa Koseva pa su im se smilovali jer ipak nisu Vrbanjusa......pa i pored svih tih sadaka koje su im davane nisu jebenu marku ulzoili na taj stadion u bilo sta da bi njima samima bilo ljepse za igrati....i sad GRADSKI STADION KOJI JE VAN SVAKE PAMETI PRIPAO OSPTINI CENTAR kao treba da im se pokloni.
Jel mi možeš objasniti u čemu je problem. Do sada je tebi i još nekima na ovoj temi x puta objašnjeno i dokazano da FK Sarajevo
nije privatni klub
nije osnovala UDBA, OZNA, CIA, KGB; FBI itd.
ali ti nastavljaš sa istom pričom
Zašto, samo reci zašto
Logovan

#108443 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ma vala nema više smisla objašnjavati neke stvari po 938854 puta i to svaki mjesec jedno te isto govoriti. Isto kao da se zidovima govori. Pojedinci ili ne čitaju šta se piše ili kvalitetno trolaju. Odbijam da priznam da ne mogu da shvate. Čuj pomogli nam sa preko milion KM. :roll:
nosara

#108444 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

:lol:

Nije, nije... Osnovala ga carsija. :lol:
budzetlija

#108445 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Pa jel ti mislis da neko ko je hajrovo od države sve sto ima razumije ovo o čemu pričamo?
Leopard_SA

#108446 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

nosara wrote: 03/07/2020 10:53 :lol:

Nije, nije... Osnovala ga carsija. :lol:
Pa de eto samo mi objasni zašto bi UDBA ili država osnovala Sarajevo da bude klub časršije.
Uzmi u obzir da je u gradu već bio jedan radnički klub(a znamo Jugoslavija=prava radnika i radnici imaju vlast) i uzmi u obzir da je vlast u SFRJ prezirala sve što ima veze sa bivšim okupatorima i smatrala je čaršiju zaostalim produktom osmanskog vremena.
nosara

#108447 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Prezvakano. Drzi se teme. Ko da je bitno.

Nego, dokle je arena, to vi nama recite? Grad? Lokacija? Kapacitet? :lol:
Leopard_SA

#108448 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

nosara wrote: 03/07/2020 11:00 Prezvakano. Drzi se teme. Ko da je bitno.

Nego, dokle je arena, to vi nama recite? Grad? Lokacija? Kapacitet? :lol:
Pa nije prežvakano, nego nemaš ni jedan argument da potkrijepiš svoju tvrdnju. U tome je problem. Samo se vrti priča Sarajevo ovako, Sarajevo onako, a kada treba dati jedan jedini dokaz, e onda de dalje nije tema.
Nema smisla, Boga mi
budzetlija

#108449 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Joj Udbe :lol: a tražili da se zovu Vaso Miskin Crni :izet:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#108450 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 10:13
I ta priča više privatni...šta ste vi, narodni, državni, rodoljubni? Hajde ba više i ta priča, izlizalo se. Vrijeme narodnih akcija i narodnih klubova je prošlo. Ne može ti bolan klub opstati ako je samo do navijača i simpatizera, shvati to. Nemoj biti neko ko je zapeo u nekom vremenu.

Smiješna je priča nisu uložili...nemaš bolan opciju da ulažeš, za sve se pita CSR.

Trebalo bi biti i u interesu Opštine Centar da se riješi pitanje stadiona Koševo. Ista ta Opština se prema stadionu ponaša maćehinski. Odavno to nije stadion koji ispunjava uslove. Ovo što je Ajnadžić ponudio pas s maslom ne bi pojeo. Eto da je ovo Želji ponuđeno kojim slučajem, da li bi trebalo pristati?! Da nije predizborna šuplja, napravio bi se konkretan prijedlog, a ne bi slali onaj smiješni memorandum i održavali cirkus s Bracom u glavnoj ulozi.

Ajnadžić kaže....koliko para treba da se uloži da bi Koševo ličilo na normalan stadion? I pogledaj i ovaj cirkus, rade se brojači karata, a teren jok. Znači bitniji brojači jelde?!

Čekaj, je li Juga bila radnička ili je pak bio politička tortura? Ne može i jare i pare.

Još jednom, stadion ne treba pokloniti, treba riješiti pitanje rekonstrukcije ili nek to odrade nadležni za stadion ili nek daju FKS na upravljanje, ali po nekim fer uslovima, ne ovim gdje će pojedini političari i dalje kupiti jeftine političke poene.

Neće niko ništa pokloniti...prije ćeš dobiti zemlju za novi Bingo ili Tibru nego za stadion.
Druze ja vama ne zamjeram sto ste se privatizirali jer to je izuzetno pametno u danasnje vrijeme nego vam zamjeram sto se ponasate kao da ste drustvena svojina.
Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija obezbijedio 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za ovu namjenu obezbijedila 200.000 maraka.
Pa su 100.000 EUR obezbjedili za novi semafor, pa je opstina finansirala "dotjerivanje" stadiona i nakon svega toga vama je opet cijena koristenja ostala ista.
Sto se tice ulaganja mogli ste sitnice uraditi ne bi vam CSR nista rekao kao sto ste mogli skinuti stolice na jugu na derbiju.
Juga je bila radnicka zemlja sa jakom politickom torturom ali vecinom u onom pozitivnom smislu. I danas je politcka tortura ali u najnegativnijem smislu.
Oko ovoga na kraju se slazemo i to sam i napisao...neka srede stadion i nastave vam ga izdavati ali ne budi zasto nego kao i svakom drugom klubu ili neka vam daju livadu da gradite "bordo arenu". Ja da se pitam ja bih vam dao ali ne pored Zetre.
Locked