Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#108451 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote: 03/07/2020 11:11
Druze ja vama ne zamjeram sto ste se privatizirali jer to je izuzetno pametno u danasnje vrijeme nego vam zamjeram sto se ponasate kao da ste drustvena svojina.
Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija obezbijedio 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za ovu namjenu obezbijedila 200.000 maraka.
Pa su 100.000 EUR obezbjedili za novi semafor, pa je opstina finansirala "dotjerivanje" stadiona i nakon svega toga vama je opet cijena koristenja ostala ista.
Sto se tice ulaganja mogli ste sitnice uraditi ne bi vam CSR nista rekao kao sto ste mogli skinuti stolice na jugu na derbiju.
Juga je bila radnicka zemlja sa jakom politickom torturom ali vecinom u onom pozitivnom smislu. I danas je politcka tortura ali u najnegativnijem smislu.
Oko ovoga na kraju se slazemo i to sam i napisao...neka srede stadion i nastave vam ga izdavati ali ne budi zasto nego kao i svakom drugom klubu ili neka vam daju livadu da gradite "bordo arenu". Ja da se pitam ja bih vam dao ali ne pored Zetre.
Nismo mogli. Ne možemo ništa raditi bez njihove dozvole.
Bilo je već inicijativa da se uradi teren, CSR rekli da to nije prioritet.
budzetlija

#108452 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Pa jadan ne bio nisu dali Sarajevu, vec da bi doveli stadion na nivo da moze repka igrati na njemu :lol: joj lika, dali u svoju imovinu.... kad nam daju stadion onda ćemo ulagati.
nosara

#108453 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Leopard_SA wrote: 03/07/2020 11:03
nosara wrote: 03/07/2020 11:00 Prezvakano. Drzi se teme. Ko da je bitno.

Nego, dokle je arena, to vi nama recite? Grad? Lokacija? Kapacitet? :lol:
Pa nije prežvakano, nego nemaš ni jedan argument da potkrijepiš svoju tvrdnju. U tome je problem. Samo se vrti priča Sarajevo ovako, Sarajevo onako, a kada treba dati jedan jedini dokaz, e onda de dalje nije tema.
Nema smisla, Boga mi
Cuj, vrti se prica. :lol:

Osnovala partija, podrzala carsija. Pljuc!

Glede Koseva... To je i nase. Pravite na nekoj drugoj lokaciji. Kapak.
Last edited by nosara on 03/07/2020 11:19, edited 1 time in total.
Leopard_SA

#108454 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

nosara wrote: 03/07/2020 11:18

Pa zašto su ti simboli neprijatelja na profilnoj? :lol: :lol: :lol:
nosara

#108455 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Leopard_SA wrote: 03/07/2020 11:19
nosara wrote: 03/07/2020 11:18

Pa zašto su ti simboli neprijatelja na profilnoj? :lol: :lol: :lol:
Kakve su oni greske pravili, vi ste kamilica.

Cuj, neprijatelji. :lol:
Manual

#108456 Re: Premijer liga BiH

Post by Manual »

Trenutno FK Željezničar gura SDA?
Je li ovo tačno?
budzetlija

#108457 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Nosara će odlučiti šta ćemo i kako cemo :lol:

Beri brigu sta i kako dalje :-)

Image
nosara

#108458 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Ima hipoteka, ne brinem.

Docim, za imovinu koja je zajednicka, drzavna, brinem itekako. :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#108459 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Leopard_SA wrote: 03/07/2020 10:49
hrasno38 wrote: 03/07/2020 10:02 Pa nigdje na svijetu nema da privatni klub u vecinskom vlasnistvu stranaca treba finansijski da gura drzava!! Pa evo od rata im se daje koristenje stadiona Kosevo po nekoj ekonomskoj cijeni......pa onda godinama nisu placali nista i htjeli su ih izbaciti sa Koseva pa su im se smilovali jer ipak nisu Vrbanjusa......pa i pored svih tih sadaka koje su im davane nisu jebenu marku ulzoili na taj stadion u bilo sta da bi njima samima bilo ljepse za igrati....i sad GRADSKI STADION KOJI JE VAN SVAKE PAMETI PRIPAO OSPTINI CENTAR kao treba da im se pokloni.
Ajnadzic javno kaze jos 2017 da im je opstina pomogla sa preko milion KM uklucujuci tu i razliku u cijeni koristenja stadiona i opet im malo.
I jos se nadju ovi strucnjaci koji bi nesto polemisali o vlasnistvu.
Mozda bi i oni imali svoj stadion da su nastali iz nekog radnicko sportskog drustva a ne iz politckog sistema silom.
Ja se slazem da oni trebaju biti na stadionu Kosevo, da im treba nakon toliko godina igranja dati neke ustupke ali pokloniti im stadion koji je vlasnsitvo kao sto mu i ime kaze, citavog grada je van svake pameti.
Ja bi im poklonio livadu pa nek grade svoj stadion i neka im opstina Centar pomaze koliko je i Novo Sarajevo Zelji ili nek opstina, grad i kanton uloze sredstva i srede Kosevo pa nek igraju na njemu ali ne za sadaku nego koliko bi se naplacivalo svakome ko bi zelio da igra.
Jel mi možeš objasniti u čemu je problem. Do sada je tebi i još nekima na ovoj temi x puta objašnjeno i dokazano da FK Sarajevo
nije privatni klub
nije osnovala UDBA, OZNA, CIA, KGB; FBI itd.
ali ti nastavljaš sa istom pričom
Zašto, samo reci zašto
Ko je pojasnjavao??? TI, Lesko ili ovaj EDIT: lakše malo sa pridjevima! . Moztete vi to zvati kako hocete ali onaj kod koga su pare taj je vlasnik a ako je vlasnik onda se to zove kod nas domacinski "privatno". Znaci da on i njegovi ljudi odlucuju aposlutno o svemu....o svakoj marki u tom klubu.
Jeste Torpedo je osnovala bukvalno UDBA ili ako ti je lakse tadasnji sistem koji je htio imati jedan klub 100% pod svojom sapom. Pa ako nije tako onda mi objasni na koji nacin su onoliki igraci Zelje prebaceni u Torpedo i zasto je Zeljo kao prvak 1946 i ubjedljivo najjaci BH klub raspao se ko kokica i nekoliko godina tavorio u drugoj ligi.
Zato sto je ta prica istina i zato sto vi bjezite konstantno od te istine.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108460 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Samo da napomenem da ima adekvatna tema za priču prije formiranja ove države. Hvala!
Manual

#108461 Re: Premijer liga BiH

Post by Manual »

Željo trenutno uzima pare od svojih građana, od i onako sjebane države, dok FCS pare dolaze sa strane i ko je sad ovde u boljem položaju i ko ovde radi za ovu državu?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#108462 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Ja u babovinu ne bih ekser zakucao dok ne bih znao sta je moje, tako da u potpunosti podržavam FKS u vezi ulaganja u Koševo.
Ricken

#108463 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

mosa rajvosa wrote: 03/07/2020 08:47 Ricken
Taksa na istaknutu firmu, takse za uvjerenja, porez na dohodak, porez na imovinu....sve ovo ide na 079 :D
A za cupanje stolica, pa placeno je sve, ne vidim u cemu je problem ?
Da ne treba, ne treba, ali kad se desi nemoj to predstavljati kao nesto aman zaman, klub to sve mora platiti.
P.S.
Manijaci su prvi cupali na Kosevu.
Porez na dohodak plaćaš na račun Kantona Sarajevo,, porez na imovinu također.

Problem je što čupate i onda vam se uprava ibreti kad vam se traži bankarska garancija kao mjera obezbjeđenja. Nemamo mi ništa od toga što vi to platite nakon godinu dana. Pa se onda osporova trošak, pa dobavljač, vi bi to jeftinije i slično, nepotreban srklet. :D
Leopard_SA

#108464 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

sime_cipol wrote: 03/07/2020 11:44 Ja u babovinu ne bih ekser zakucao dok ne bih znao sta je moje, tako da u potpunosti podržavam FKS u vezi ulaganja u Koševo.
Realno :thumbup:
Mislim, nije problem i da nam ne daju Koševo, ali pravo upravljanja stadionom na duži vremenski period je neki minimum
Ricken

#108465 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Pitar sa Kariba wrote: 03/07/2020 10:02 Kakav plac Boga mi, nezapamceno. Sad su u drugom stadijumu.
Negiranje -> Ljutnja -> Pregovaranje -> Depresija -> Prihvacanje
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Model_% ... er-Ross%22

Jos tri imaju pred sobom....
:mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Svaka čast, rijetko duhovito :thumbup:
Ricken

#108466 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Manual wrote: 03/07/2020 11:43 Željo trenutno uzima pare od svojih građana,
I kažu ne postoji DRŽAVA ŽELJO! :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#108467 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote: 03/07/2020 11:49
Nisu svi građani navijači Želje.
Leopard_SA

#108468 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 11:55 Nisu svi građani navijači Želje.
Ove su teme baš teške za raspravu :D
Ja ličmno podržavam da vladajuće strukture podržavaju oba sarajevska kluba. Kada Zagreb mopže izdvojiti kišu Božiju para za Dinamo, može vala i kanton za naše klubove procentualno sličan iznos odvojiti. Koliko god mi pojedini sada neće vjerovati, veoma mi je drago zbog izgradnje Grbavice, ali smatram da grad treba pomoći i Sarajevu barem sa zemljištem za stadion ili renovirati Koševo u potpunosti.

Ako je Poljska nakon svega mogla izgraditi desetine odličnih stadiona, a bili su i oni(i sada su) u financijskim problemima, može vala i BiH renovirati Koševo da bude nacionalni stadion. Isto tako, treba dati zemljište nama da napravimo svoj stadion jer bez infrastrukture nema uspjeha. Ne možemo očekivati grupne faze i slične uspjehe , a da u gradu nemamo ni jedan stadion kategorije 4
tcz

#108469 Re: Premijer liga BiH

Post by tcz »

Sedam godina iza nas
To nije mala stvar
Sto si starija
Sve si sjajnija
Charuga
Globalni moderator

#108470 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Leopard_SA wrote: 03/07/2020 12:01
Ja ličmno podržavam da vladajuće strukture podržavaju oba sarajevska kluba. Kada Zagreb mopže izdvojiti kišu Božiju para za Dinamo, može vala i kanton za naše klubove procentualno sličan iznos odvojiti. Koliko god mi pojedini sada neće vjerovati, veoma mi je drago zbog izgradnje Grbavice, ali smatram da grad treba pomoći i Sarajevu barem sa zemljištem za stadion ili renovirati Koševo u potpunosti.

Ako je Poljska nakon svega mogla izgraditi desetine odličnih stadiona, a bili su i oni(i sada su) u financijskim problemima, može vala i BiH renovirati Koševo da bude nacionalni stadion. Isto tako, treba dati zemljište nama da napravimo svoj stadion jer bez infrastrukture nema uspjeha. Ne možemo očekivati grupne faze i slične uspjehe , a da u gradu nemamo ni jedan stadion kategorije 4
I treba dati, bez daljnjeg, ali sumnjam da će ti ova i ovakva vlast dati negdje na lokaciji u gradu. Može ti dati u Kantonu, da ideš prema Hrasnici, ili Dobroševićima, ili Butmiru, ili tako nekako, ali u gradu oni više vole sebe naći i napraviti zgrade, kako smo i navikli.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108471 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote: 03/07/2020 12:05

I treba dati, bez daljnjeg, ali sumnjam da će ti ova i ovakva vlast dati negdje na lokaciji u gradu. Može ti dati u Kantonu, da ideš prema Hrasnici, ili Dobroševićima, ili Butmiru, ili tako nekako, ali u gradu oni više vole sebe naći i napraviti zgrade, kako smo i navikli.
Ma neće, nema šanse, Bingo, Tibra i to može, sutra bi oni Koševo srušili i napravili nešto od ovog, ali za stadion jok.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108472 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Apsolutno, tim prije mi je i besmislena rasprava tipa ko je narodni, a ko privatni i tako ta priča.
Eto ne traži se ni to, samo fer odnos, a očito je Nam spreman uložiti u Koševo.

Nema smisla ni da se plasiraš kad nemaš uslova.
Raigor Stonehoof

#108473 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

Jel moguce da je jedina sankcija nakon onih odvratnih rijeci samo brisanje postova?
Leopard_SA

#108474 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Charuga wrote: 03/07/2020 12:05 I treba dati, bez daljnjeg, ali sumnjam da će ti ova i ovakva vlast dati negdje na lokaciji u gradu. Može ti dati u Kantonu, da ideš prema Hrasnici, ili Dobroševićima, ili Butmiru, ili tako nekako, ali u gradu oni više vole sebe naći i napraviti zgrade, kako smo i navikli.
Nažalost tako je, ali meni lično ni Butmir nije problem. Volim ja Koševo i tamo sam otkako sam dijete doživio neke prelijepe trenutke, ali lokacija i cijene i sve je jednostavno izvan naših mogućnosti
Butmir, s druge strane je odlična lokacija. Dobra putna infrastruktura, veliki prostor za stadion, blizina najmnogoljudnije općine u okviru grada, ABd skora izgradnja tramvajske pruge do Butmira te blizina akademije. A da ne govorim o tome, da je zadnjih godina trend da se stadion gradi izvan gradske jezgre(Allianz Arena npr)
Ali, sve dok ne bude više interesa za sport u ovom gradu, teško da ćemo vidjeti išta od toga
Ricken

#108475 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 11:55
Ricken wrote: 03/07/2020 11:49
Nisu svi građani navijači Želje.
Željo trenutno uzima pare od svojih građana, molim te kako treba shvatiti ovu jezičku konstrukciju? :D
Locked