Moja priča nije glupa nego je realna, a ti trolaš li trolaš.LikeLike wrote: ↑30/06/2020 22:02Tebi je druze prica glupa, ja ne znam gdje je ko bio i kako mu je bilo, ali citam sta pisete. Sta ja imam s tobom raspravljati o Baliju kad nisam prismrdio tamo?Naslovnica wrote: ↑30/06/2020 21:26Takoe rodjak!LikeLike wrote: ↑30/06/2020 20:57 Ma ne pricaj gluposti, ne mislim uopste tako. Moji roditelji ljetuju u Neumu, ne bih njih omalovazavao. Ja samo kazem da je Neum šupak obicni i da je smijesno porediti ga sa Hr, Tr itd...
Ja sam zamalo ove godine otisao u Neum, ali sreca ne odoh![]()
Meni je uredu kad neko ode u Hr pa u Tr pa na Bali pa u Grcku i onda kaze meni je Hr najbolja, ali kad ovi sto nisu mrdnuli guzicom dalje od Gradca i Zostroga pocnu pametovati kako je tu najbolje povraca mi se.
Ti znaš ko je gdje bio, kako mu je bilo i ko može a ko ne može pametovati.
De ba, poklopi se, gledaj svoja posla i ne pametuj previše, dobar si momak ali ti je priča glupa.
Svako malo pa Neum ovakav, Neum onakav. Jeste, Neum je u odnosu na mnoge destinacije šupak, ali ne na način na koji neki ovdje predstavljaju.
I Turska je TOP, nema dalje.
I Hrvatsku treba zaobilaziti u širokom luku.
To su 3 aksioma
Pa ne moraš ni prismrditi Baliju da bi znao da je to jedna od top svjetskih turističkih destinacija.
A i na Baliju će se uvijek naći neko kome nešto neće odgovarati ili biti po volji.
Ja zadnjih 5 godina odmaram u Neumu (Surdup), uglavnom u predsezoni, kod istog domaćina. I dalje od centra. I uopšte ne bude loše, dapače. Baš se fino odmorim i pustim mozak na pašu. Sve na dohvat ruke i jeftino.
Neum sigurno ne bi bio moj prvi izbor da imam više para, ali daj Bože zdravlja, a para ako bude - bude. Trenutno nemam cca 4 milje za četveročlanu porodicu za all inclusive u Turskoj, a vala, pravo da ti kažem, i nemam neku želju, zaista. Na stranu što je meni lično besmisleno davati velike cifre za 10 dana godišnjeg, nije u pitanju fukara ili ne, jednostavno 4 milje za 10 dan...Taj masovni čarter turizam, transferi, ogromni hoteli...to me zaista ni najmanje ne privlači. I cijenim tuđe mišljenje, ako neko to voli, svaka čast. Neko izleti hiljade i hiljade na godišnjem, svaka čast. Ja imam preča posla u životusa tih 4 milje.
Uvijek sam se super osjećao u Neumu kao domaći turista, kao svoj na svome i nikada niti jedan problem nisam ni dao naslutiti. Ko traži probleme taj će ih uvijek pronaći. Naravno, bude džigere u centru kod Jopi-a, bude krkanluka (a gdje ga nema), ali u Neumu dobijem najviše odmora za najmanje para i to je to. Prije nego se nadovežeš na priču kako u Neumu samo ljetuje fukara, odmah da ti kažem da to uopšte nije tačno.