FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
sumirprimus

#12676 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

Zena prepametna a opet ima tu sposobnost laickim jezikom prenijet poruku..
Plus vrhunska je mislovka :lol:
Mirsada majstore fukare su uz tebe. Pusti se ovih baketovih tetkica :cry:
Škobo Habu

#12677 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

ultima_palabra wrote: 20/06/2020 19:52
Znam to, ali sta je Bogic uradio na kongresu?
Nije uradio ono što je Momir Bulatović i slični poltroni iz Vojvodine i Kosova.

Kužiš?

Ako ne kužiš, imaš Bugarija. Zaobiđi me.
karanana

#12678 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

ne znam sta je uradio na kongresu, znam sta je uradio u predsjednistvu.
hm, jebo mater, s ove distance kad pogledas, mozda je bolje bilo da je glaso za vanredno stanje i izlazak vojske. lakse bi bilo za BiH kasnije. nego, odbijanjem vanrednog stanja, jna/srbi odustali od izlaska na granice slovenije napada na komplet hrvatsku, i onda iselili hiljade vojnika i tenkova u bih. bolje da je bio totalni frontalni rat protiv tudjmana, neg se pobiju izmedju sebe, a mozda bi neko i interveniso.

maki kralj!!!
Amomiman

#12679 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Amomiman »

karanana wrote: 20/06/2020 22:48 ne znam sta je uradio na kongresu, znam sta je uradio u predsjednistvu.
hm, jebo mater, s ove distance kad pogledas, mozda je bolje bilo da je glaso za vanredno stanje i izlazak vojske. lakse bi bilo za BiH kasnije. nego, odbijanjem vanrednog stanja, jna/srbi odustali od izlaska na granice slovenije napada na komplet hrvatsku, i onda iselili hiljade vojnika i tenkova u bih. bolje da je bio totalni frontalni rat protiv tudjmana, neg se pobiju izmedju sebe, a mozda bi neko i interveniso.

maki kralj!!!
Hrabar potez, ali poguban za BiH.

Ali to se ne smije reći, jer ne uklapa u moderni mit o Bogiću.
Diwan

#12680 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Diwan »

sumirprimus wrote: 20/06/2020 21:09
Diwan wrote: 20/06/2020 20:38 Jao, Senči, zašto si ovu tuku doveo u studio. Kakva glupača!
Kraljica carica Tuzlanka legenda doktorica Mirsada :izet:
Kakav vic kakva visprenost kakav intelekt.
Patite ima zivolovki jos :lol: :lol: :evil:
Image
ultima_palabra

#12681 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

Škobo Habu wrote: 20/06/2020 22:36
ultima_palabra wrote: 20/06/2020 19:52
Znam to, ali sta je Bogic uradio na kongresu?
Nije uradio ono što je Momir Bulatović i slični poltroni iz Vojvodine i Kosova.

Kužiš?

Ako ne kužiš, imaš Bugarija. Zaobiđi me.
Ti si rekao sta nije uradio, ja pitam sta jeste? :mrgreen: Znas li uopste da li je bio prisutan?

Cuj zaobidji me, mislim da forum ne funkcionise tako :oops:
karanana

#12682 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

mada je to posten i castan i fin covjek, ali u sustini on je hrvatsku zaduzio a ne bih, s tim da sad pitas hrvate ko je on, 99% ne bi imalo pojma. a nisu tu njegovu ulogu ni glas protiv hrvati ni propagirali kao sudbonosni momenat, ne znam da li je bio.
Nekako s proljeća

#12683 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nekako s proljeća »

Bogićević je kao čovjek i karakter ljudina. Kao politički predstavnik iz SR BiH profesionalac i legalista. Ostalo... za izvođenje državnog/vojnog udara je od presudnog značaja i saglasnost tj podrška bar jedne velike sile. Borisav Jović je poslao generale Mamulu i Kadijevića u Rusiju i Francusku da dobiju njihovu saglasnost za vojni udar, ali mrka kapa. Da je saglasnost dobijena stvari bi išle drugim putem bez obzira na glasanje Bogićevića i dr. , jer bi bio aktiviran vojni plan ''ŠTIT' po kojem JNA izlazi i štiti granice SFRJ, koja je bila u fazi disolucije tj raspada. Ne secesije već disolucije.
Velikosrpski projekat se okreće planu ''RAM'' osmišljenom u SANU-i i kreće u realizaciju cilja- da zaokruži (urami) prostore na kojim žive Srbi i Crnogorci u novu državnu zajednicu. Svi imalo upućeni tako zamišljenu državnu zajednicu nazivaju pravim imenom-Velika Srbija ili Krnja Jugoslavija, bez obzira što se zamaskirala pod nostalgičnim imenom Savezna R. Jugoslavija, koja se kasnije i sama raspala. Pljuc.

:bih:
bingov buraz

#12684 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bingov buraz »

amidzazeher wrote: 20/06/2020 19:26 :lol: :lol:
Šćepo patriJota kod Dodika “gost” kao ministar sigurnosti imao kravatu u bojama zastave.
O jebem ti sve
:mrgreen:

Grandiozna pobjeda :lol:

Još da je imao potkošulju sa ljiljanima aufff što bi reko koalicioni partner.
Banksy

#12685 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Diwan wrote: 20/06/2020 20:38 Jao, Senči, zašto si ovu tuku doveo u studio. Kakva glupača!

"Zašto ste ostali u BiH?"
"Još uvijek sam optimista i iluzionista."

Više od dvadeset godina Titovog, vrlo ozbiljnog školstva.
2020. god, ono što je ostalo u Bosni.

Nisam gledala dalje.
Haris.ba

#12686 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

karanana wrote: 20/06/2020 22:48 ne znam sta je uradio na kongresu, znam sta je uradio u predsjednistvu.

maki kralj!!!
Pitanje je šta bi bilo kasnije. Vidjeli smo kako Milošević rješavao probleme na Kosovu. Nekoliko dana ranije prije te sjednice o vanrednom stanju je predsjedništvo dalo dozvolu za upotrebu vojske za razbijanje demonstracija u Beogradu. I onda su vidjeli kako su tenkovima razbili demonstracije i kako je to izgledalo. Ako i uzmemo da ne bi bilo gubitka života u BiH civilnog stanovništva - jer ne bi bilo sukoba između Muslimana i Srba kakvi su bili. Ali, Albanci na Kosovu bi vjerovatno izvukli deblji kraj. A poslije rješavanja kosovskog pitanja opijen moći ko zna šta bi Milošević radio. U najboljem slučaju imao bi status kakav danas Bošnjaci imaju u Republici Srpskoj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12687 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

Ili mozda u Sandzaku.
Haris.ba

#12688 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 21/06/2020 10:48 Ili mozda u Sandzaku.
Kako god, Senad ne bi imao televiziju. :D

Jedino vjerujem da bi Fahro imao novine. :run:
high_volume

#12689 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by high_volume »

Haris.ba wrote: 21/06/2020 10:46

maki kralj!!!
Pitanje je šta bi bilo kasnije. Vidjeli smo kako Milošević rješavao probleme na Kosovu. Nekoliko dana ranije prije te sjednice o vanrednom stanju je predsjedništvo dalo dozvolu za upotrebu vojske za razbijanje demonstracija u Beogradu. I onda su vidjeli kako su tenkovima razbili demonstracije i kako je to izgledalo. Ako i uzmemo da ne bi bilo gubitka života u BiH civilnog stanovništva - jer ne bi bilo sukoba između Muslimana i Srba kakvi su bili. Ali, Albanci na Kosovu bi vjerovatno izvukli deblji kraj. A poslije rješavanja kosovskog pitanja opijen moći ko zna šta bi Milošević radio. U najboljem slučaju imao bi status kakav danas Bošnjaci imaju u Republici Srpskoj.
Ne treba ni pitati šta bi bilo "jeftinije", srebrenički genocid, raspad privrede, ekonomski slom, pobijeno, izbjeglo i raseljeno stanovništvo, itd. u hrvatsko-bosanskom scenariju, ili kosovsko-crnogorski scenarij, u kojem se moglo i drugačije razgovarati. Svakako, nije pristojni biti "general poslije bitke", ali uvijek postoje pitanja s početkom "ali"....

Mi smo dobili "nezavisnost" koja to danas nije. A prije nezavisnosti bili smo nezavisni, koje to bilo jeste. Prethodno smo imali "ravnopravnost" koje to jeste bilo, premda će nacionalisti pisati da nije, da je bošnjačko pitanje bilo potureno ispod rasprava, ali i takvo je uspješno egzistiralo 45 godina, dobili smo "svoju" državu, ali imali smo je i prije. Dobili smo pozicije Bošnjaka u vlasti, ali nije bilo prepreka ni prije da Muslimani ili Bošnjaci budu dio najviše federalne ili republičke vlasti. Odnos Srba, tada, kao najmnogobrojnije nacionalnosti u Jugoslaviji, sličan je današnjem odnosu Bošnjaka u BiH, i upravo zbog toga je bilo najviše Srba u institucijama vlasti i JNA, čemu su mnogi muslimanski i hrvatski nacionalisti prigovarali, i što je bio jedan od izgovora ili razloga za otcjepljenje.

Iz današnje perspektive, dobili smo državu BiH koja je omogućila određenim grupama ljudi i pojedincima neopravdano i nekontrolisano bogaćenje neviđenom pljačkom državnih resursa, dobili smo snažnu korupciju, nepotizam vladajućih struktura, i to traje i danas, a izgubili smo toliko da na ovu stranicu ne može stati da sve opisujem.

Onaj ko je dobio, podržavat će Bogićevićevo "NE", onaj ko je gubitnik ne daje mu opravdanje, a takvih je više.

Konačno, slažem se s @karananom

(Hadžifejzoviću, izvini, uuzeli smo ti temu :( )
Haris.ba

#12690 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

Trebamo na drugu temu, ako ćemo o ovome.

A imaš danas mogućnost da vidiš kako bi izgledalo u smislu prava u RS i Sandžaku otiđi živjeti.
Škobo Habu

#12691 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

ultima_palabra wrote: 20/06/2020 23:17
Ti si rekao sta nije uradio, ja pitam sta jeste? :mrgreen: Znas li uopste da li je bio prisutan?

Ne razumijem forumaše, poput tebe, da vam neko konstantno mora donositi informacije na tanjiru, pored tolikog Googla?

Znači samo da si provjerio na Wikipedi biografiju Bogića Bogićevića, mogao si saznati ovo:
Bogićević was the first office-holder in Second Yugoslavia at the federal level to be democratically elected, as the representative of Bosnia and Herzegovina in the Presidency of Yugoslavia from 1989 to 1991.
Prema tome, na 14. vanrednom kongresu SKJ on je predvodio delegate iz BiH. Nadam se da ti više neće biti potrebno dodatno objašnjavati.
Last edited by Škobo Habu on 21/06/2020 12:48, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#12692 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

karanana wrote: 20/06/2020 23:22 mada je to posten i castan i fin covjek, ali u sustini on je hrvatsku zaduzio a ne bih, s tim da sad pitas hrvate ko je on, 99% ne bi imalo pojma. a nisu tu njegovu ulogu ni glas protiv hrvati ni propagirali kao sudbonosni momenat, ne znam da li je bio.
Bojim se da ovdje ima još onih koji su na Konakovićevom nivou rasuđivanja.

Za glasanje protiv vanrednog stanja, osim Bogićevića, bili su i Vasil Tupurkovski, Drnovšek, Mesić i Riza Sapunxhiua.
Poenta je u tome što su gotovo sve ex-yugoslovenske republike, osim Srbije i C.Gore, protiv uvođenja vanrednog stanja, odnosno vojne uprave, i bez obzira da je Bogićevićev glas - kao što nije - prevagnuo na stranu Miloševića, niko ne garantuje da bi rat bio nemoguć, čak i po cjenu jačeg međunarodnog upliva. No, to su nagađanja.

Ono što je bitno za Bogićevića jeste da je on demokratski bio izabran od sva tri naroda i da je postupio tako - uvažavajući interese svih. Srbi su bili ubjeđeni da će on nastupiti upravo kao Srbin, a ne kao Jugosloven.
karanana

#12693 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Škobo Habu wrote: 21/06/2020 12:47
karanana wrote: 20/06/2020 23:22 mada je to posten i castan i fin covjek, ali u sustini on je hrvatsku zaduzio a ne bih, s tim da sad pitas hrvate ko je on, 99% ne bi imalo pojma. a nisu tu njegovu ulogu ni glas protiv hrvati ni propagirali kao sudbonosni momenat, ne znam da li je bio.

Za glasanje protiv vanrednog stanja, osim Bogićevića, bili su i Vasil Tupurkovski, Drnovšek, Mesić i Riza Sapunxhiua.
Poenta je u tome što su gotovo sve ex-yugoslovenske republike, osim Srbije i C.Gore, protiv uvođenja vanrednog stanja, odnosno vojne uprave, i bez obzira da je Bogićevićev glas - kao što nije - prevagnuo na stranu Miloševića, niko ne garantuje da bi rat bio nemoguć, čak i po cjenu jačeg međunarodnog upliva. No, to su nagađanja.

Ono što je bitno za Bogićevića jeste da je on demokratski bio izabran od sva tri naroda i da je postupio tako - uvažavajući interese svih. Srbi su bili ubjeđeni da će on nastupiti upravo kao Srbin, a ne kao Jugosloven.
Ja mislim da bi rat svakako bio. Ali bi barem njegova tezina bila ravnomjernije rasporedjena na hrvatsku pa mozda i na sloveniju. Da je u isto vrijeme buknulo i i sloveniji i u hrvatskoj, da su se u i oko zagreba i ljubljane vodile borbe, da su se borbe vodile na granicama.... vjerovatno bi buknuli i bih i kosovo i onda ne bi srbija mogla sve to podnijeti niti bi se mogla koncentrisati na bih ko sto se koncentrisala i koja je najgore prosla a ostali profitirali.
Ma ko zna ustvari. Pitanje je sta bi to vanredno stanje i dovelo, mozda nista. Mozda je plan uvijek bio ovakav kakav jeste.
ultima_palabra

#12694 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

Škobo Habu wrote: 21/06/2020 12:36
ultima_palabra wrote: 20/06/2020 23:17

Ne razumijem forumaše, poput tebe, da vam neko konstantno mora donositi informacije na tanjiru, pored tolikog Googla?

Znači samo da si provjerio na Wikipedi biografiju Bogića Bogićevića, mogao si saznati ovo:
Bogićević was the first office-holder in Second Yugoslavia at the federal level to be democratically elected, as the representative of Bosnia and Herzegovina in the Presidency of Yugoslavia from 1989 to 1991.
Prema tome, na 14. vanrednom kongresu SKJ on je predvodio delegate iz BiH. Nadam se da ti više neće biti potrebno dodatno objašnjavati.
Ima li na "tolikom Googlu" ijedna informacija koja potvrdjuje tu zadnju tvrdnju? Koliko se sjecam, drzavne funkcije su bile odvojene od onih u SKJ.

Ako je Bogicevic bio demokratski izabran, onda je teoretski mogao i da ne bude clan SKJ.
karanana

#12695 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Meni je ovo isto malo cudno zbog datuma. Demokratski izabran 89. Ja koliko se sjecam prvi demokratski izbori su bili 1990. Eh sad sta u bogicevicevom kontekstu znaci to demokratski? Mozda je ck sk bih demokratski na sjednici izglaso njega. Ali da su ga birali milioni biraca u bih, nesto se ne sjecam da sam to cuo ranije.
Nekako s proljeća

#12696 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nekako s proljeća »

karanana wrote: 21/06/2020 17:06 ...
Ma ko zna ustvari. Pitanje je sta bi to vanredno stanje i dovelo, mozda nista. Mozda je plan uvijek bio ovakav kakav jeste.
'' RSE: Borisav Jović u svojoj knjizi kaže da su on i Kadijević dali sebi deset dana da slome Bosanca.
Bogićević: Jeste. Oni su imali rezervnu varijantu. Jedan scenarij je bio da mi formalno izglasamo odluku o tome da se povisi borbena gotovost. Ta odluka bi se pretvorila u vojni udar i početak rata, jer bi naišla na otpor u Sloveniji i Hrvatskoj. Druga varijanta je bila šta raditi ako se ne izglasa ta odluka nakon tri dana pritisaka i pokušaja da se slomi Bosanac, oko žega je bio okupljen čitav tim ljudi - i prijatelji, i poznanici, dobronamjerni i nedobronamjerni i sve što ide uz jednu takvu hajku, propagandu, etiketiranje, prijetnje, obećane nagrade. Dakle, ako se to ne uspije, plan je bio da se blokira Predsjedništvo SFRJ i to tako da Jović, Kostić i Bužin podnesu ostavke i da smijene Rizu Sapundžiju. To se i dogodilo. S obzirom da je blokirano Predsjedništvo, trebalo je blokirati i parlament. Scenarij je, prema pisanju Jovića, bio da se presijeku komunikacije za Beograd, da parlamentarci ne mogu doći, te da se onemogući vazdušni i kopneni saobraćaj. U toj situaciji bi vojska stupila na scenu da zaštiti ustavni poredak. Kad nema vrhovnu komandu, vojska može sama djelovati. Ako nema parlamenta da donosi odluke, neko mora "zaštititi" granice države. Kada su to napravili, kada je ova prva varijanta otpala, dogodila se druga. Jović je podnio ostavku, kao i Kostić i Bužin. Riza Sapundžija je smijenjen, ali ne od Parlamenta Kosova, koji ga je birao, već od Parlamenta Srbije. Međutim, tada dolazi do iznenađenja i vojni vrh mijenja stav. Vojni vrh na sastanku sa Jovićem i Miloševićem obavještava o posljedicama stupanja na snagu vojne uprave i šta će se dogoditi na unutarnjem i na vanjskom planu. Na unutarnjem planu vojni vrh kaže da će protiv njih ustati Teritorijalna odbrana i policija Slovenije zajedno sa narodom, da će se isti scenarij dogoditi i u Hrvatskoj, da će u BiH bosanskohercegovački Muslimani i Hrvati pružiti otpor sa svojom policijom, da će isto biti u Makedoniji, a da će na Kosovu Albanci podići ustanak i proglasiti svoju državu. U Srbiji će opozicija iskoristiti priliku da smijeni aktuelni režim. Na međunarodnom planu došlo bi do blokade granica Jugoslavije, zaplijenjena bi bila cijela njena imovina - od brodova do bankovnih računa, a razmotrit će se i moguća vojna intervencija. To je bila procjena vojnog vrha. Kada je Kadijević to saopštio i rekao da oni ne mogu preuzeti odgovornost za posljedice, ponovo se stvar okreće. Jović, Kostić, ali ne i Bužin, već Branko Kostić iz Crne Gore vraćaju se u Predsjedništvo.
RSE: To faktički znači da je Kadijević prevario Miloševića i Jovića?
Bogićević: Mogli bismo reći da jeste.

https://www.slobodnaevropa.org/a/1045338.html
high_volume

#12697 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by high_volume »

Škobo Habu wrote: 21/06/2020 12:47

Koliko se sjećam, Bogićević je glasao posljednji. Njegov glas, bio je presudan, odluka je bila konačna. Da je glasao drugačije, sve bi bilo drugačije. A da je neko prije njega glasao za vanredno stanje, a Vasil Tupurkovski je bio poprilično neodlučan, možda bi i B. Bogićević drugačije odlučio. S tim da treba napomenuti da je tada bila strašna presija B. Jovića i visokih oficira JNA da se zaštiti ustavni poredak SFRJ legalnim i legitimnim sredstvima.

Nikad niko neće moći tvrditi da zna šta bi bilo da je odluka bila drugačija. Njihova odluka o neprovođenju vanrednog stanja bila je na granici sa zakonima SFRJ. Da li bi JNA ispoštovala zakone, ja vjerujem da bi. A možda bi iskoristili silu da provedu interese politike Slobodana Miloševića i njegovih jastrebova, možda bi poništili ustavni poredak, granice republika, itd. Pa i Kosvo je iskoristilo silu USA i poništilo međunarodni sporazum Badminterove komisije... U svakom slučaju, bilo bi sve bolje od žrtava srebreničkog genocida, od uništene demografije svih zaraćenih republika, od uništene privrede i ekonomije, itd. Bolje da smo i do danas pregovarali, nego sve štete koje su nastale...
ultima_palabra

#12698 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

Albanac je prvo bio za, pa protiv... i onda su ga na brzinu smijenili i doveli Sejdu Bajramovica. Da su mogli slomiti Bogica, odrzali bi novu sjednicu i izglasali vanredno stanje.
Banksy

#12699 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Još od sredine osamdesetih Srbija visokoorganiziranim spletkama i pomno isplaniranim aferama kao što su Agrokomerc, Neum, Fašistički rođendan, Moševac, itd. uporno i tad već otvoreno radi na političkoj destabilizaciji BiH, sve pripremajući teren za izvedbu davno zapisanih planova podjele Bosne i stvaranja Velike Srbije.
Hrvatska, u traganju za ispunjenjem stoljetnog sna o samostalnoj državi vidi priliku da i za sebe čopne komad Hercegovine, pa se u Karađorđevu dvojica i konkretno dogovoraju o detaljima već davno osmišljene akcije komadanja Bosne, o procentima i novim granicama podjele prema starim granicama banovina.
Ne mogu da vjerujem da danas, nakon svega što smo prošli i što znamo, neko uopće i razgovara o nekim drugim mogućnostima i putevima kojima smo kao mogli proći.
Niko nas ništa nije pitao, kurban smo bili, ništa drugo, ta nam je sudbina bila namijenjena i nacrtana decenijama prije i samo su nas vile, čuda i božja proviđenja spasili od komadanja zemlje i zatiranja traga u velikim jednim i drugim, desno i lijevo,
Tako da je sasvim besmisleno smještati nas u kontekst bilo kakvih naših odluka i izbora, šbbkbb, razuma, strpljenja, taktika i pregovora koji su nas kao mogli spasiti propasti, itd,
chelo

#12700 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by chelo »

TEMA JE FACE TV.

TEMA JE FACE TV.
Locked