Plus vrhunska je mislovka
Mirsada majstore fukare su uz tebe. Pusti se ovih baketovih tetkica
Moderator: anex
Nije uradio ono što je Momir Bulatović i slični poltroni iz Vojvodine i Kosova.
Hrabar potez, ali poguban za BiH.karanana wrote: ↑20/06/2020 22:48 ne znam sta je uradio na kongresu, znam sta je uradio u predsjednistvu.
hm, jebo mater, s ove distance kad pogledas, mozda je bolje bilo da je glaso za vanredno stanje i izlazak vojske. lakse bi bilo za BiH kasnije. nego, odbijanjem vanrednog stanja, jna/srbi odustali od izlaska na granice slovenije napada na komplet hrvatsku, i onda iselili hiljade vojnika i tenkova u bih. bolje da je bio totalni frontalni rat protiv tudjmana, neg se pobiju izmedju sebe, a mozda bi neko i interveniso.
maki kralj!!!
sumirprimus wrote: ↑20/06/2020 21:09Kraljica carica Tuzlanka legenda doktorica Mirsada![]()
Kakav vic kakva visprenost kakav intelekt.
Patite ima zivolovki jos![]()
![]()
![]()

Ti si rekao sta nije uradio, ja pitam sta jeste?Škobo Habu wrote: ↑20/06/2020 22:36Nije uradio ono što je Momir Bulatović i slični poltroni iz Vojvodine i Kosova.
Kužiš?
Ako ne kužiš, imaš Bugarija. Zaobiđi me.
amidzazeher wrote: ↑20/06/2020 19:26![]()
![]()
Šćepo patriJota kod Dodika “gost” kao ministar sigurnosti imao kravatu u bojama zastave.
O jebem ti sve
Pitanje je šta bi bilo kasnije. Vidjeli smo kako Milošević rješavao probleme na Kosovu. Nekoliko dana ranije prije te sjednice o vanrednom stanju je predsjedništvo dalo dozvolu za upotrebu vojske za razbijanje demonstracija u Beogradu. I onda su vidjeli kako su tenkovima razbili demonstracije i kako je to izgledalo. Ako i uzmemo da ne bi bilo gubitka života u BiH civilnog stanovništva - jer ne bi bilo sukoba između Muslimana i Srba kakvi su bili. Ali, Albanci na Kosovu bi vjerovatno izvukli deblji kraj. A poslije rješavanja kosovskog pitanja opijen moći ko zna šta bi Milošević radio. U najboljem slučaju imao bi status kakav danas Bošnjaci imaju u Republici Srpskoj.karanana wrote: ↑20/06/2020 22:48 ne znam sta je uradio na kongresu, znam sta je uradio u predsjednistvu.
hm, jebo mater, s ove distance kad pogledas, mozda je bolje bilo da je glaso za vanredno stanje i izlazak vojske. lakse bi bilo za BiH kasnije. nego, odbijanjem vanrednog stanja, jna/srbi odustali od izlaska na granice slovenije napada na komplet hrvatsku, i onda iselili hiljade vojnika i tenkova u bih. bolje da je bio totalni frontalni rat protiv tudjmana, neg se pobiju izmedju sebe, a mozda bi neko i interveniso.
maki kralj!!!
Kako god, Senad ne bi imao televiziju.
Ne treba ni pitati šta bi bilo "jeftinije", srebrenički genocid, raspad privrede, ekonomski slom, pobijeno, izbjeglo i raseljeno stanovništvo, itd. u hrvatsko-bosanskom scenariju, ili kosovsko-crnogorski scenarij, u kojem se moglo i drugačije razgovarati. Svakako, nije pristojni biti "general poslije bitke", ali uvijek postoje pitanja s početkom "ali"....Haris.ba wrote: ↑21/06/2020 10:46Pitanje je šta bi bilo kasnije. Vidjeli smo kako Milošević rješavao probleme na Kosovu. Nekoliko dana ranije prije te sjednice o vanrednom stanju je predsjedništvo dalo dozvolu za upotrebu vojske za razbijanje demonstracija u Beogradu. I onda su vidjeli kako su tenkovima razbili demonstracije i kako je to izgledalo. Ako i uzmemo da ne bi bilo gubitka života u BiH civilnog stanovništva - jer ne bi bilo sukoba između Muslimana i Srba kakvi su bili. Ali, Albanci na Kosovu bi vjerovatno izvukli deblji kraj. A poslije rješavanja kosovskog pitanja opijen moći ko zna šta bi Milošević radio. U najboljem slučaju imao bi status kakav danas Bošnjaci imaju u Republici Srpskoj.karanana wrote: ↑20/06/2020 22:48 ne znam sta je uradio na kongresu, znam sta je uradio u predsjednistvu.
maki kralj!!!
Ne razumijem forumaše, poput tebe, da vam neko konstantno mora donositi informacije na tanjiru, pored tolikog Googla?ultima_palabra wrote: ↑20/06/2020 23:17
Ti si rekao sta nije uradio, ja pitam sta jeste?Znas li uopste da li je bio prisutan?
Cuj zaobidji me, mislim da forum ne funkcionise tako![]()
Prema tome, na 14. vanrednom kongresu SKJ on je predvodio delegate iz BiH. Nadam se da ti više neće biti potrebno dodatno objašnjavati.Bogićević was the first office-holder in Second Yugoslavia at the federal level to be democratically elected, as the representative of Bosnia and Herzegovina in the Presidency of Yugoslavia from 1989 to 1991.
Bojim se da ovdje ima još onih koji su na Konakovićevom nivou rasuđivanja.
Ja mislim da bi rat svakako bio. Ali bi barem njegova tezina bila ravnomjernije rasporedjena na hrvatsku pa mozda i na sloveniju. Da je u isto vrijeme buknulo i i sloveniji i u hrvatskoj, da su se u i oko zagreba i ljubljane vodile borbe, da su se borbe vodile na granicama.... vjerovatno bi buknuli i bih i kosovo i onda ne bi srbija mogla sve to podnijeti niti bi se mogla koncentrisati na bih ko sto se koncentrisala i koja je najgore prosla a ostali profitirali.Škobo Habu wrote: ↑21/06/2020 12:47Bojim se da ovdje ima još onih koji su na Konakovićevom nivou rasuđivanja.
Za glasanje protiv vanrednog stanja, osim Bogićevića, bili su i Vasil Tupurkovski, Drnovšek, Mesić i Riza Sapunxhiua.
Poenta je u tome što su gotovo sve ex-yugoslovenske republike, osim Srbije i C.Gore, protiv uvođenja vanrednog stanja, odnosno vojne uprave, i bez obzira da je Bogićevićev glas - kao što nije - prevagnuo na stranu Miloševića, niko ne garantuje da bi rat bio nemoguć, čak i po cjenu jačeg međunarodnog upliva. No, to su nagađanja.
Ono što je bitno za Bogićevića jeste da je on demokratski bio izabran od sva tri naroda i da je postupio tako - uvažavajući interese svih. Srbi su bili ubjeđeni da će on nastupiti upravo kao Srbin, a ne kao Jugosloven.
Ima li na "tolikom Googlu" ijedna informacija koja potvrdjuje tu zadnju tvrdnju? Koliko se sjecam, drzavne funkcije su bile odvojene od onih u SKJ.Škobo Habu wrote: ↑21/06/2020 12:36Ne razumijem forumaše, poput tebe, da vam neko konstantno mora donositi informacije na tanjiru, pored tolikog Googla?ultima_palabra wrote: ↑20/06/2020 23:17
Ti si rekao sta nije uradio, ja pitam sta jeste?Znas li uopste da li je bio prisutan?
Cuj zaobidji me, mislim da forum ne funkcionise tako![]()
Znači samo da si provjerio na Wikipedi biografiju Bogića Bogićevića, mogao si saznati ovo:
Prema tome, na 14. vanrednom kongresu SKJ on je predvodio delegate iz BiH. Nadam se da ti više neće biti potrebno dodatno objašnjavati.Bogićević was the first office-holder in Second Yugoslavia at the federal level to be democratically elected, as the representative of Bosnia and Herzegovina in the Presidency of Yugoslavia from 1989 to 1991.
'' RSE: Borisav Jović u svojoj knjizi kaže da su on i Kadijević dali sebi deset dana da slome Bosanca.
Koliko se sjećam, Bogićević je glasao posljednji. Njegov glas, bio je presudan, odluka je bila konačna. Da je glasao drugačije, sve bi bilo drugačije. A da je neko prije njega glasao za vanredno stanje, a Vasil Tupurkovski je bio poprilično neodlučan, možda bi i B. Bogićević drugačije odlučio. S tim da treba napomenuti da je tada bila strašna presija B. Jovića i visokih oficira JNA da se zaštiti ustavni poredak SFRJ legalnim i legitimnim sredstvima.Škobo Habu wrote: ↑21/06/2020 12:47Bojim se da ovdje ima još onih koji su na Konakovićevom nivou rasuđivanja.
Za glasanje protiv vanrednog stanja, osim Bogićevića, bili su i Vasil Tupurkovski, Drnovšek, Mesić i Riza Sapunxhiua.
Poenta je u tome što su gotovo sve ex-yugoslovenske republike, osim Srbije i C.Gore, protiv uvođenja vanrednog stanja, odnosno vojne uprave, i bez obzira da je Bogićevićev glas - kao što nije - prevagnuo na stranu Miloševića, niko ne garantuje da bi rat bio nemoguć, čak i po cjenu jačeg međunarodnog upliva. No, to su nagađanja.
Ono što je bitno za Bogićevića jeste da je on demokratski bio izabran od sva tri naroda i da je postupio tako - uvažavajući interese svih. Srbi su bili ubjeđeni da će on nastupiti upravo kao Srbin, a ne kao Jugosloven.