Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
tap3ah75

#100476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Može li se ikako na D3 uređaju napraviti lista od tridesetak kanala koje iole gledam ali da budu na istim brojevima na koje ih je telemah nabacao?
Da kad mjenjam kanale idu jedan za drugim a da kad npr ukucam 25 dobijem rtl a 350 sk i tako to...
Telemach

#100477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Almir_ wrote: 11/06/2020 13:59 Koliko treba vremena da se proknjizi uplata sa rfb mobilnog bankarstva.
Volim dati 0,60kf I biti miran..
Zdravo Almir_,
Sve naloge nastojimo proknjižiti u najkraćem roku. Ukoliko želite da izvršimo detaljnu provjeru budite slobodni da nam se javite u pp.
Telemach

#100478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 11/06/2020 18:27 Može li se ikako na D3 uređaju napraviti lista od tridesetak kanala koje iole gledam ali da budu na istim brojevima na koje ih je telemah nabacao?
Da kad mjenjam kanale idu jedan za drugim a da kad npr ukucam 25 dobijem rtl a 350 sk i tako to...
Zdravo tap3ah75 ,
Predlažemo da napravite listu omiljenih kanala.
Upute možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=CCn4Ew0uyAs
allem_77

#100479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by allem_77 »

Revolucionar ★ wrote: 11/06/2020 13:34 Pozdrav,

da li je EON usluga za korisnike Total Tv-a jos uvijek dostupna? Naime, ranije sam se registrovao na EON website, kao i na mojtelemach.ba, i uredno koristio uslugu. Odnedavno ne mogu da se ulogujem vise, gdje unosom korisnickog imena i sifre dobijem poruku Nepoznata greska na loginu. Da li je usluga deaktivirana za korisnike interneta BH Telecoma? Prije je radilo, ali izvjesno vrijeme nisam koristio, pa ne znam da li je bilo promjena
Uđi na mojtelemach.ba i izbriši taj uređaj sa kojeg si gledao, zatim ponovo dodaj uređaj. To se i meni desilo, nakon što se ažurirao eon.
drug_profi

#100480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

@Telemah
Evo citam da BHT ubacuje discovery grupu u svoju shemu. I ove kanale koje ste nam vi odavde izbacili da mozete uvaliti neke jeftinije alternative.

Ako to bude tako, i ako vi ne vratite u shemu Fine Living i DScience, ja vam odoh sa istekom ugovora.
Cisto eto vam tamo info za "nadlezni sektor".
odmor

#100481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

tap3ah75 wrote: 11/06/2020 18:27 Može li se ikako na D3 uređaju napraviti lista od tridesetak kanala koje iole gledam ali da budu na istim brojevima na koje ih je telemah nabacao?
Ne moze.
crnivrag

#100482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Može se napraviti lista, ali će ti kanali uvijek ići po rednim brojevima onim redosljedom kako ih staviš na listu.

Isto je i sad EON platformom.
j66o

#100483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

drug_profi wrote: 11/06/2020 21:10 @Telemah
Evo citam da BHT ubacuje discovery grupu u svoju shemu. I ove kanale koje ste nam vi odavde izbacili da mozete uvaliti neke jeftinije alternative.

Ako to bude tako, i ako vi ne vratite u shemu Fine Living i DScience, ja vam odoh sa istekom ugovora.
Cisto eto vam tamo info za "nadlezni sektor".
Imam neko slicno misljenje,ugovor mi istice oko decembra i meni i roditeljima i to je oko 100 km iz jedne kuce,sto nije malo.
Tamam sacekat da vidimo da li ce jos biti nesto novo u Telemachu a da cu ostati i da me nagrade sa Pink paketom i Arenom SD sa toliko losom slikom a da ja potpisem na dvije godine,to vise necemo :) :)
Tesla Edison

#100484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Telemach wrote: 11/06/2020 18:29
Zdravo tap3ah75 ,
Predlažemo da napravite listu omiljenih kanala.
Upute možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=CCn4Ew0uyAs
Pa zar nije lakše da to vi uradite po kategorijama i svi će imati? Prije je to bilo super ali kada ste ukinuli bruku kanala, sad je sve zbrda zdola. Malo pinkovi oko 100 pa onda iza 550. Dokumentarni dio na 160+ a drugi dio na 390+. Sredite listu.
Maharadza

#100485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

I ja ću pomisliti na obnovu ugovora samo ako ubace AreneHD kao "bonus"...i otključaju SK4-10 za light paket. :P
Cracked

#100486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

crnivrag wrote: 11/06/2020 17:07
Cracked wrote: 11/06/2020 16:48
2. Ne mislim na kasnjenje nego kod aplikacije sa playstore nemam mogucnost na homescreen androida da stavim kanale i sta sve vec ima kod boxa. Sve sto imam je ikona za eon. Zato pitam jel tako predvidjeno ili ja nesto ne radim kako treba. Isto vazi za koaxialni s obzirom da je sony android tv i imam ulaz za koaxialni, ali pretpostavljam playstore aplikacija ne moze koristiti signal sa kablovske kao box nego samo internet
Na box-u je instaliran Android TV operativni sistem koji ima mogućnost da izbaci određene sadržaje sa Video aplikacija na početni ekran kroz opciju "Play Next" koja onda prikazuje te preporučene video sadržaje sa TV kanala na početnom ekranu.

Takvo nešto nije dostupno u okviru Android mobilnog operativnog sistema, pa samim tim to i ne možeš koristiti na taj način.
Pa nije mobilni android. Android tv na sony tv xg81. I prije njega na nvidia shield tv isto nema na homescreenu nista osim eon ikone za aplikaciju
crnivrag

#100487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cracked wrote: 11/06/2020 23:37
Pa nije mobilni android. Android tv na sony tv xg81. I prije njega na nvidia shield tv isto nema na homescreenu nista osim eon ikone za aplikaciju
Sad sam testirao, i zaista se za EON Smart aplikaciju ne pokazuje taj poseban "Play Next" prostor na Android TV uređajima.
tap3ah75

#100488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Evo drugi udar virusa ... telemach ... hoće biti otključavanja kanala?
:lol:
Tesla Edison

#100489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

tap3ah75 wrote: 11/06/2020 23:58 Evo drugi udar virusa ... telemach ... hoće biti otključavanja kanala?
:lol:
"Najveći teret, vidjeli ste i ranije, podnio je Klinički centar, tako da će i sad biti takav slučaj. Mi već primamo pacijente, ponovo smo aktivirali izolatorij na lokalitetu Podhrastovi. Primljen je juče jedan pacijent, jutros dva pacijenta, vrlo vjerovatno ćemo ponovo imati nova žarišta", poručuje Sebija Izetbegović.

Drugog vala pandemije neće biti jer kraj prvog nikada nije proglašen. Trenutno prisustvo korone mogli bismo, kažu ljekari, nazvati repom pandemije na koju, nadajmo se, nije primjenjiva poslovica "ako ustima ne ujede, ona repom ošine".
erotica

#100490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Definitvno @Telemach treba da uvede mogućnost dokupa dodatne smart tv aplikacije da se rijesavamo resivera i boksova kojekakvih, jer šta god Telecom da uradi sa ubacivanjem novih kanala mislim da još dugo neće napraviti konkurentnu aplikaciju eon-u, i ona je jezičak na vagi koja će kod mene presuditi o odabiru između tmach i bht.
kakaljin

#100491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

erotica wrote: 12/06/2020 07:07 Definitvno @Telemach treba da uvede mogućnost dokupa dodatne smart tv aplikacije da se rijesavamo resivera i boksova kojekakvih, jer šta god Telecom da uradi sa ubacivanjem novih kanala mislim da još dugo neće napraviti konkurentnu aplikaciju eon-u, i ona je jezičak na vagi koja će kod mene presuditi o odabiru između tmach i bht.
Trebao je telemach davno uvesti da mozes dokupiti smart tv aplikaciju
Telemach

#100492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

erotica wrote: 12/06/2020 07:07 Definitvno @Telemach treba da uvede mogućnost dokupa dodatne smart tv aplikacije da se rijesavamo resivera i boksova kojekakvih, jer šta god Telecom da uradi sa ubacivanjem novih kanala mislim da još dugo neće napraviti konkurentnu aplikaciju eon-u, i ona je jezičak na vagi koja će kod mene presuditi o odabiru između tmach i bht.
Zdravo erotica,
Zahvaljujemo se na sugestiji.
Vaša poruka je evidentirana i proslijeđena kolegama u nadležnom sektoru.
kakotakonikako

#100493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Benq wrote: 11/06/2020 11:45
kakotakonikako wrote: 11/06/2020 11:03
Telemach wrote: 11/06/2020 10:59 Zdravo kakotakonikako,
Da bi pratili pregled računa na Moj Telemach portalu, molimo Vas da kliknete na tab Moje uplate.
Obzirom da su radovi na unapređenju Moj Telemach portala u toku, molimo Vas za malo strpljenja.
Na Moje uplate je evidentirana uplata. Zar je toliki problem da se isto to uradi i na Pregled racuna, nije kvantna fizika ???? Ili da izbacite onda ovu opciju Pregled racuna. Jer imate na vasoj stranici onda netacan podatak. Ovo shvatite kao dobronamjernu kritiku.
Vidis da pise da su radovi u toku...
To nije opravdanje za netacne podatke na njihovoj stranici. Mozes ih braniti koliko hoces, ali ovo sto kazem je istina. Jer podatak je NETACAN na njihovoj stranici. Valjda shvatas.
kakotakonikako

#100494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Telemach wrote: 11/06/2020 12:41
kakotakonikako wrote: 11/06/2020 11:03
Telemach wrote: 11/06/2020 10:59

Zdravo kakotakonikako,
Da bi pratili pregled računa na Moj Telemach portalu, molimo Vas da kliknete na tab Moje uplate.
Obzirom da su radovi na unapređenju Moj Telemach portala u toku, molimo Vas za malo strpljenja.
Na Moje uplate je evidentirana uplata. Zar je toliki problem da se isto to uradi i na Pregled racuna, nije kvantna fizika ???? Ili da izbacite onda ovu opciju Pregled racuna. Jer imate na vasoj stranici onda netacan podatak. Ovo shvatite kao dobronamjernu kritiku.
Portal funkcioniše na tom principu, na tabu Pregled uplata prikazane su Vam izdate fakture dok na tabu Moje uplate imate uvid u ažurirane uplate na Vašem ugovoru.
Svakako, zahvalni smo Vam na javljanju i sugestiji. Vaš komentar ćemo rado proslijediti kolegama.
Onda na Pregledu racuna izbacite kolonu Placeno, dok to ne povezete sa Moje uplate.
Benq
Moderator

#100495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: 12/06/2020 09:11 To nije opravdanje za netacne podatke na njihovoj stranici. Mozes ih braniti koliko hoces, ali ovo sto kazem je istina. Jer podatak je NETACAN na njihovoj stranici. Valjda shvatas.
Shvatam ja tebe o cemu pises, i ja imam isti problem sa pregledom uplata, ali bitno mi je da je stanje na nuli. Oni su napisali da se radi na portalu, i bila je istina jer se i izgled portala juce promijenio i jos uvijek se radi na tome. Moras razlikovat to kad neko nekog brani, i kad ti neko ukaze na ono sto ocito nisi procitao.

Telemach je napisao: Obzirom da su radovi na unapređenju Moj Telemach portala u toku, molimo Vas za malo strpljenja.
Ti: Na Moje uplate je evidentirana uplata. Zar je toliki problem da se isto to uradi i na Pregled racuna, nije kvantna fizika ???? Ili da izbacite onda ovu opciju Pregled racuna. Jer imate na vasoj stranici onda netacan podatak. Ovo shvatite kao dobronamjernu kritiku.

Znaci ljudi ti napisu da su radovi u toku, a ti im pises da imaju na stranici netacan podatak, a oni to vrlo dobro znaju jer rade na portalu :)

Evo npr kod mene "Trenutno stanje" je na nuli, i jos nema evidentirane uplate pod "Pregled racuna" i "Moje uplate", tako da znam o cemu pises ;). Bitno ti je samo ovo trenutno stanje, to da je na nuli, i neces imati problema sa racunima.
kakotakonikako

#100496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Benq wrote: 12/06/2020 09:26
kakotakonikako wrote: 12/06/2020 09:11 To nije opravdanje za netacne podatke na njihovoj stranici. Mozes ih braniti koliko hoces, ali ovo sto kazem je istina. Jer podatak je NETACAN na njihovoj stranici. Valjda shvatas.
Shvatam ja tebe o cemu pises, i ja imam isti problem sa pregledom uplata, ali bitno mi je da je stanje na nuli. Oni su napisali da se radi na portalu, i bila je istina jer se i izgled portala juce promijenio i jos uvijek se radi na tome. Moras razlikovat to kad neko nekog brani, i kad ti neko ukaze na ono sto ocito nisi procitao.

Telemach je napisao: Obzirom da su radovi na unapređenju Moj Telemach portala u toku, molimo Vas za malo strpljenja.
Ti: Na Moje uplate je evidentirana uplata. Zar je toliki problem da se isto to uradi i na Pregled racuna, nije kvantna fizika ???? Ili da izbacite onda ovu opciju Pregled racuna. Jer imate na vasoj stranici onda netacan podatak. Ovo shvatite kao dobronamjernu kritiku.

Znaci ljudi ti napisu da su radovi u toku, a ti im pises da imaju na stranici netacan podatak, a oni to vrlo dobro znaju jer rade na portalu :)

Evo npr kod mene "Trenutno stanje" je na nuli, i jos nema evidentirane uplate pod "Pregled racuna" i "Moje uplate", tako da znam o cemu pises ;). Bitno ti je samo ovo trenutno stanje, to da je na nuli, i neces imati problema sa racunima.
Ja jedno - ti drugo. Shvatam da ih branis, ali ovo sto pisem je cinjenica. Valjda kada su radovi u toku, prvo se ispravi GRESKA a onda rade neka druga poboljsanja. Ovo je dobronamjerna kritika i sve dok se u svakoj sferi u BIH ne pocne profesionalno odnositi, tesko nama.
Greska je za isti mjesec imati razlicite podatke u Pregled racuna i Moje uplate. Kao da na njihovoj zvanicnoj stranici unos rade dvije sluzbe iz razlicitih drzava, a ustvari za pocetnika programera je to igrarija da sredi - samo poveze podatke. To je lak posao i za pogramera pocetnika. Neprofesionalnost nikada nije nikome dobra donijela.
semirsar

#100497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Heh, kad se uFatis anamotamo nekog portala i palamudis o tacno/netacno...
Jedino relevantno na sto se mozes pozvati i uloziti zalbu je racun, sve ostalo je samo... 'nako
ninjahepek

#100498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ninjahepek »

Pitanje za šefa teme, račun plaćen preko mobilne aplikacije, iznos uplate uknjižen i na početnoj stranici je sve uknjiženo fino (iznos odbijen na trenutnom stanju na mojtelemach početnoj stranici). Na sekciji računi je drugačija priča jer stoji pored računa da NIJE plaćen odnosno Plaćeno: 0.00.
Oćel šta bit? Trebam li se kome javiti da mi ne dođu rezati kablove? Znam ja naše ljude i rezanje, ništa im nije sveto :D
crnivrag

#100499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ninjahepek wrote: 12/06/2020 10:11 Pitanje za šefa teme, račun plaćen preko mobilne aplikacije, iznos uplate uknjižen i na početnoj stranici je sve uknjiženo fino (iznos odbijen na trenutnom stanju na mojtelemach početnoj stranici). Na sekciji računi je drugačija priča jer stoji pored računa da NIJE plaćen odnosno Plaćeno: 0.00.
Oćel šta bit? Trebam li se kome javiti da mi ne dođu rezati kablove? Znam ja naše ljude i rezanje, ništa im nije sveto :D
Evo o tome se raspreda na zadnje dvije stranice.

Dakle sve je u redu i ne trebaš se brinuti, samo portal nije automatski unio i prikazao uplatu, a kod njih je odmah prošla u sistemu i dug je instantno skinut sa tvog ugovora.
Benq
Moderator

#100500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

ninjahepek wrote: 12/06/2020 10:11 Znam ja naše ljude i rezanje, ništa im nije sveto :D
Haha ovo je dobro :mrgreen:
Locked