Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
diablobih

#100451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Mozes mozda onda sa flasiranom pivom uporediti haman, kupis je, platis kauciju ili ti ga rentu, samo sto dobijes tu rentu nazad na kraju, pa onda ne ide ni to :D

Ta prikljucna taksa bi bila problem kada bi te tjerali da je platis, ovako jeste preskupo, ali sta ces, nije po moranje njihov dodatni eon box, mozes i svoj nakaciti.
Benq
Moderator

#100452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Bobi wrote: 10/06/2020 16:24 Pričaj mi malo :mrgreen: , sve ostane isto kao što si imao :D.
Sa benefitima nakon isteka obaveznog dijela ugovora? Mozda ako ti sistem ne iskljuci, u ostalim slucajevima ne moze. Dok sam koristio Trio Grande Extra, benefit mi je istekao tacno na kraju ugovorne obaveze.
Demonijak

#100453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Demonijak »

Realno 80+renta je previse, sto covjek kaze kakva prikljucna taksa ako ja sam sebi sve prikljucim? :-) Bolje za stoju kupit box i placati rentu za neki IPTV, bar znas da je na kraju to tvoj box...
crnivrag

#100454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

5Ghz WiFi mreža:

Image
odmor

#100455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Demonijak wrote: 10/06/2020 17:26 Realno 80+renta je previse, sto covjek kaze kakva prikljucna taksa ako ja sam sebi sve prikljucim? :-) Bolje za stoju kupit box i placati rentu za neki IPTV, bar znas da je na kraju to tvoj box...
Ili za 100janku uzet kakav android box i u njega ubacit eon aplikaciju.
Reglan

#100456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Kako da su mi arene hd preko eona zakljucane a preko dvbc tunera otkljucane?
crnivrag

#100457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

student90 wrote: 11/06/2020 00:22 da li postoji ikakva mogucnost povecanja uploada na svim paketima jer je realno previse mal upload naspram konkurencije na balkanu.
Trenutno ne postoji mogućnost dokupa veće upload brzine, i najveća upload brzina koja je trenutno u ponudi je 12 Mbps.

Telemach jako često poboljšava pakete usluga, pa vjerujem da će u nekoj bližoj budućnosti ponovo povećati i download i upload internet brzine.
Dr_Proka

#100458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Telemaše hvala na ažurnosti. Poslije mjesec dana i više kumakanja račun sa dugovima koji su početkom maja izmireni je sveden na nulu.

Btw Što ne stavite na stranicu obavjest da je ukinuta poslovnica u scc? Raja tamo masovno odlazi da plati račune neznajući za ovaj info.
kakotakonikako

#100459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Zasto na 'https://mojtelemach.ba/racuni/pregled-racuna' , stoji da nisam platio racun za april a on je placen. Koliko vam je azurno ovo stanje pregleda racuna ?
Telemach

#100460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Dr_Proka wrote: 11/06/2020 09:24 Telemaše hvala na ažurnosti. Poslije mjesec dana i više kumakanja račun sa dugovima koji su početkom maja izmireni je sveden na nulu.

Btw Što ne stavite na stranicu obavjest da je ukinuta poslovnica u scc? Raja tamo masovno odlazi da plati račune neznajući za ovaj info.
Zdravo Dr_Proka,
Zahvaljujemo se na komentaru i sugesstiji.
Vaša poruka je proslijeđena kolegama u nadležnom sektoru. ;)
REDDEVILS

#100461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Placen racun online, brzo i jednostavno preko WSPay :)
ImageImage
Telemach

#100462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakotakonikako wrote: 11/06/2020 09:50 Zasto na 'https://mojtelemach.ba/racuni/pregled-racuna' , stoji da nisam platio racun za april a on je placen. Koliko vam je azurno ovo stanje pregleda racuna ?
Zdravo kakotakonikako,
Da bi pratili pregled računa na Moj Telemach portalu, molimo Vas da kliknete na tab Moje uplate.
Obzirom da su radovi na unapređenju Moj Telemach portala u toku, molimo Vas za malo strpljenja.
kakotakonikako

#100463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Telemach wrote: 11/06/2020 10:59
kakotakonikako wrote: 11/06/2020 09:50 Zasto na 'https://mojtelemach.ba/racuni/pregled-racuna' , stoji da nisam platio racun za april a on je placen. Koliko vam je azurno ovo stanje pregleda racuna ?
Zdravo kakotakonikako,
Da bi pratili pregled računa na Moj Telemach portalu, molimo Vas da kliknete na tab Moje uplate.
Obzirom da su radovi na unapređenju Moj Telemach portala u toku, molimo Vas za malo strpljenja.
Na Moje uplate je evidentirana uplata. Zar je toliki problem da se isto to uradi i na Pregled racuna, nije kvantna fizika ???? Ili da izbacite onda ovu opciju Pregled racuna. Jer imate na vasoj stranici onda netacan podatak. Ovo shvatite kao dobronamjernu kritiku.
Benq
Moderator

#100464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: 11/06/2020 11:03
Telemach wrote: 11/06/2020 10:59 Zdravo kakotakonikako,
Na Moje uplate je evidentirana uplata. Zar je toliki problem da se isto to uradi i na Pregled racuna, nije kvantna fizika ???? Ili da izbacite onda ovu opciju Pregled racuna. Jer imate na vasoj stranici onda netacan podatak. Ovo shvatite kao dobronamjernu kritiku.
Vidis da pise da su radovi u toku...
Cracked

#100465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

par pitanja:

1. jel moguce vratiti eon box a zauzvrat dobiti jos jedan eon za android tv pristup? jer sam zvao, trenutno se ne moze dokupiti jos jedan pristup, a na mojtelemach portalu ne mogu ukloniti box pa da instaliram i drugi eon app na drugi tv.

2. zasto se razlikuje eon tv aplikacija od one na boxu? box ima live channel mogucnost ova sa playstore nema? ili ja nesto ne znam namjestiti ili je to namjerno tako uradjeno.

hvala i sve pohvale od mene dugo godina koristim vase usluge nikad nisam imao nekih problema a pogotovo ljudi koji ovdje odgovaraju su daleko najupuceniji u sve
Benq
Moderator

#100466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Cracked wrote: 11/06/2020 11:50 par pitanja:

1. jel moguce vratiti eon box a zauzvrat dobiti jos jedan eon za android tv pristup? jer sam zvao, trenutno se ne moze dokupiti jos jedan pristup, a na mojtelemach portalu ne mogu ukloniti box pa da instaliram i drugi eon app na drugi tv.

2. zasto se razlikuje eon tv aplikacija od one na boxu? box ima live channel mogucnost ova sa playstore nema? ili ja nesto ne znam namjestiti ili je to namjerno tako uradjeno.

hvala i sve pohvale od mene dugo godina koristim vase usluge nikad nisam imao nekih problema a pogotovo ljudi koji ovdje odgovaraju su daleko najupuceniji u sve
1. Nije moguce vratiti box a dobiti jos jednu smart tv aplikaciju. U Full i Premium paketu dobijes 1 eon box, 1 pristup smart tv aplikaciji i mogucnost registracije 5 dodatnih eon aplikacija na ostale uredjaje (racunar, mobitel, tablet) od kojih mozes koristiti 3 istovremeno. Na portalu, sve i da je moguce ukloniti eon box, ne bi mogao prijaviti dodatnu smart tv aplikaciju jer to tako ne funkcionise.

2. Ovo drugo te molim da objasnis malo, jer aplikacije su iste, samo sto eon tv aplikacija kasni nekih 20ak sekundi za onom na boxu jer signal na box dobijas preko koaksijalnog kabla, a ostale aplikacije signal dobijaju preko interneta.
Telemach

#100467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo kakotakonikako,
Portal funkcioniše na tom principu, na tabu Pregled uplata prikazane su Vam izdate fakture dok na tabu Moje uplate imate uvid u ažurirane uplate na Vašem ugovoru.
Svakako, zahvalni smo Vam na javljanju i sugestiji. Vaš komentar ćemo rado proslijediti kolegama.
Revolucionar ★

#100468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Revolucionar ★ »

Pozdrav,

da li je EON usluga za korisnike Total Tv-a jos uvijek dostupna? Naime, ranije sam se registrovao na EON website, kao i na mojtelemach.ba, i uredno koristio uslugu. Odnedavno ne mogu da se ulogujem vise, gdje unosom korisnickog imena i sifre dobijem poruku Nepoznata greska na loginu. Da li je usluga deaktivirana za korisnike interneta BH Telecoma? Prije je radilo, ali izvjesno vrijeme nisam koristio, pa ne znam da li je bilo promjena
Kralj Tvrtko I.

#100469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach wrote: 11/06/2020 12:41

Zdravo kakotakonikako,

Portal funkcioniše na tom principu, na tabu Pregled uplata prikazane su Vam izdate fakture dok na tabu Moje uplate imate uvid u ažurirane uplate na Vašem ugovoru.
Svakako, zahvalni smo Vam na javljanju i sugestiji. Vaš komentar ćemo rado proslijediti kolegama.
Ovo ne funkcioniše ovako, barem kod mene.
Platio sam račun i za april i za maj...Stanje je OK ali u uplatama ne piše da je OK.

Dok sam plačao preko mobilnog bankarstva sve je bilo dobro...
Uglavnom ne tražite od mene više para...do sljedečeg računa.
Lp
crnivrag

#100470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote: 10/06/2020 13:03
crnivrag wrote: 10/06/2020 10:44
Telemach wrote: 10/06/2020 10:07
Da li biste mogli prenijeti sljedeću opasku nadležnom sektoru?

Jedan operater koji ima dosta manji broj korisnika usluga digitalne televizije je u svoju ponudu počeo ubacivati HD verzije svih kanala koji posjeduju HD signal, pa ću u nastavku navesti listu kanala koji posjeduju svoje HD verzije, ali ih kompanija Telemach i dalje reemituje samo u SD kvaliteti:

BN TV HD, RTV HB HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, B92 HD, TV Vogošća HD, Kanal 6 HD, City TV HD, NTV IC Kakanj HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, Laudato TV HD, TV Slovenija 1 HD, Z1 HD, RTL Living HD, Hayat Plus HD, Izvorna TV HD, RTV 7 HD, RTL Kockica HD, Hayatovci HD, Super RTL HD, Viasat Nature HD, TLC HD, Discovery ID HD, Crime & Investigation HD, E! Entertainment HD, Outdoor Channel HD, Fight Channel HD, CMC HD, Hayat Folk HD, Hayat Music HD, MTV Europe HD, Balkanika HD, Sevdah TV HD, RTL DE HD, RTL Zwei HD, Pro7 HD, VOX HD, CNN HD, BBC World News HD, Bloomberg HD, Rai Uno HD, TV5 Monde Europe HD, Euronews HD, Russia Today HD, Deutsche Welle HD, ntv HD, Zadruga 1 HD, Zadruga 2 HD, Zadruga 3 HD i Zadruga 4 HD.

Ove kanale možete uvrstiti u ponudu EON online platforme, ako trenutno ne postoje kapaciteti za reemitiranje putem DVB-C mreže.

Također bi bilo lijepo ponovo u ponudi imati kanale Discovery grupacije, koje je također gore navedeni operater ponudio svojim korisnicima u HD rezoluciji, pa ako vjerujem da cifre za reemitovanje ovih kanala nisu toliko astronomski visoke, kad je operater sa malim brojem korisnika digitalnih TV usluga uspio da produži ugovor sa Discovery grupacijom i da na reemitiranje dobije HD verzije svih njihovih kanala.

Radi se o kanalima: Discovery Showcase HD, Discovery Science HD, Discovery Turbo Xtra HD (DTX HD), Discovery ID HD (sada se reemituje samo SD verzija), Fine Living HD i Food Network HD.
Zdravo crnivrag,
Zahvaljujemo se na odvojenom vremenu i Vašoj sugestiji.
Poruka je u cjelosti proslijeđena kolegama u nadležnom sektoru.
+ da dodam da postoje HD verzije i ovih kanala: Baby TV HD, Mezzo HD i Playboy HD, pa eto ako se može dodatni na spisak koji ste prenijeli :D
Last edited by crnivrag on 11/06/2020 14:11, edited 1 time in total.
Almir_

#100471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almir_ »

Koliko treba vremena da se proknjizi uplata sa rfb mobilnog bankarstva.
Volim dati 0,60kf I biti miran..
crnivrag

#100472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Almir_ wrote: 11/06/2020 13:59 Koliko treba vremena da se proknjizi uplata sa rfb mobilnog bankarstva.
Volim dati 0,60kf I biti miran..
Treba 2-3 dana, ja sam prije plaćao putem mobilnog, a onda sam se prešaltao na ovo online plaćanje direktno sa portala.
crnivrag

#100473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kralj Tvrtko I. wrote: 11/06/2020 13:40 Ovo ne funkcioniše ovako, barem kod mene.
Platio sam račun i za april i za maj...Stanje je OK ali u uplatama ne piše da je OK.

Dok sam plačao preko mobilnog bankarstva sve je bilo dobro...
Uglavnom ne tražite od mene više para...do sljedečeg računa.
Lp
Ne brini, kod sviju je tako.

Uplata odmah prođe i dug ti se skine sa računa, ali njihova finansijska služba unosi uplate ručno na portal, pa ih zato nema, jer valjda ne obrađuju te online uplate ručno, a sistem nije podešen da sam unese uplate u predviđena polja nakon što uplata uspješno prođe.

I sam sam ih kontaktirao po pitanju ovoga, i rečeno mi je da su uplate uspješno prošle, samo što to nije naznačeno na portalu, tako da se ne trebaš brinuti oko ovoga, jer čim ti dođe potvrda da je sve prošlo kako treba i skine ti se dug s početne stranice portala, znaj da je sve u redu.
Cracked

#100474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

Benq wrote: 11/06/2020 11:57
Cracked wrote: 11/06/2020 11:50 par pitanja:

1. Nije moguce vratiti box a dobiti jos jednu smart tv aplikaciju. U Full i Premium paketu dobijes 1 eon box, 1 pristup smart tv aplikaciji i mogucnost registracije 5 dodatnih eon aplikacija na ostale uredjaje (racunar, mobitel, tablet) od kojih mozes koristiti 3 istovremeno. Na portalu, sve i da je moguce ukloniti eon box, ne bi mogao prijaviti dodatnu smart tv aplikaciju jer to tako ne funkcionise.

2. Ovo drugo te molim da objasnis malo, jer aplikacije su iste, samo sto eon tv aplikacija kasni nekih 20ak sekundi za onom na boxu jer signal na box dobijas preko koaksijalnog kabla, a ostale aplikacije signal dobijaju preko interneta.
2. Ne mislim na kasnjenje nego kod aplikacije sa playstore nemam mogucnost na homescreen androida da stavim kanale i sta sve vec ima kod boxa. Sve sto imam je ikona za eon. Zato pitam jel tako predvidjeno ili ja nesto ne radim kako treba. Isto vazi za koaxialni s obzirom da je sony android tv i imam ulaz za koaxialni, ali pretpostavljam playstore aplikacija ne moze koristiti signal sa kablovske kao box nego samo internet
crnivrag

#100475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cracked wrote: 11/06/2020 16:48
2. Ne mislim na kasnjenje nego kod aplikacije sa playstore nemam mogucnost na homescreen androida da stavim kanale i sta sve vec ima kod boxa. Sve sto imam je ikona za eon. Zato pitam jel tako predvidjeno ili ja nesto ne radim kako treba. Isto vazi za koaxialni s obzirom da je sony android tv i imam ulaz za koaxialni, ali pretpostavljam playstore aplikacija ne moze koristiti signal sa kablovske kao box nego samo internet
Na box-u je instaliran Android TV operativni sistem koji ima mogućnost da izbaci određene sadržaje sa Video aplikacija na početni ekran kroz opciju "Play Next" koja onda prikazuje te preporučene video sadržaje sa TV kanala na početnom ekranu.

Takvo nešto nije dostupno u okviru Android mobilnog operativnog sistema, pa samim tim to i ne možeš koristiti na taj način.
Locked