Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Kolinda

#45401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kolinda »

Dendrlix wrote: 10/05/2020 10:54
Kolinda wrote: 10/05/2020 10:29 Kome god je neko bogoslužje provokacija nek se malo zapita o svojim stajalištima.
Ja sam pogledao emisiju i ni u jednom trenutku nisam primijetio to da se crvenio, čak što više mogao se samo čuditi stavovima i komentarima gos.Fincija a komentare političara odbaciti s gnušanjem.
Bogoslužje ustašama u mom gradu ja doživljavam kao uvredu. Možda niko nije imao namjeru da me uvredi ali sam uvrjeđen, i to puno.
Razmislio, i utvrdio da su moja stajališta oko toga ok. I tako misli 95% ljudi iz moje okoline. Da nije tako, otišao bih iz Bosne prije 10 godina. Pravoslavnim crkvama nije prozor razbijen u periodu 92.-95. Moj drug Ognjen je bio borac Armije BiH. Ponosam sam što je tako. Da nema tih i takvih ljudi, otišao bih iz BiH prije 25 godina.

I ja sam gledao emisiju. Haj mi života ti reci jesi li se čudio činjenici da su ustaše ubile stotine građana ovog grada a da su sudili svima. I stavu koji proizilazi iz te činjenice.
A kojim povodom mene petljaš sa zločincima ustašama? Što se mene tiče svaki koji je radio zločin nek gori u paklu, misa nije za ustaše nego za duše pobijenih ljudi na križnom putu, među njima je bilo zločinaca koje je stigla zaslužena kazna (u to vrijeme je ubojstvo bila zaslužna kazna) ali također i veliki broj ljudi, žena, djece koji nisu zaslužili jame i iživljavanje koje su doživjeli, Po tome su ustaše vjerojatno i fratri sa Širokog Brijega koje su ubacili u podzemno sklonište i žive zapalili....naravno ako gledaš samo sa strane onih koji su u to vrijeme pisali povijest...

Edit: toliko od mene na ovu temu odoh van teme, upis se odnosio o zabrani okupljanja koje najavljuje NS....
JThomas

#45402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

:mrgreen: jer ns može (i da hoće, a uopšte nije to rečeno) ishoditi zabranu okupljanja.

nemojte se vi brinuti, sve ste vi odradili u dogovoru sa onima koji se pitaju.
Banksy

#45403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

doremifa wrote: 09/05/2020 09:42
Patton44 wrote: 09/05/2020 09:20 Forto postade direktor u stranci sa platom od 2 milje,znali ko sta je sa Mandicem i Brcickom
Onda će Mandić za načelnika po svemu sudeći
Nije loš prijedlog.
high_volume

#45404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Banksy wrote: 10/05/2020 11:32
doremifa wrote: 09/05/2020 09:42
Patton44 wrote: 09/05/2020 09:20 Forto postade direktor u stranci sa platom od 2 milje,znali ko sta je sa Mandicem i Brcickom
Onda će Mandić za načelnika po svemu sudeći
Nije loš prijedlog.
Ne može Mandić biti bolji od Forte, a Našoj Stranci treba makar jedna dominantna pozicija. Većinu u OV Centar NS ne može imati, niti kasnije u Kantonu, ali zato mogu ući u foto-finiš sa Fortinom kandidaturom za načelničku poziciju, i dobiti je. Pa da na toj osnovi kasnije rastu članstvom i boljim pozicijama i u Kantonu i izvan.
Mandić nema taj kapacitet, i bio bi promašaj, ne katastrofalno kao Bukva, ali bi. I time bi izgubili energiju i počeli se rasipati
Banksy

#45405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Vjerovatno Forto puca na neku bolju poziciju, ko zna,

U neku ruku, svejedno je ko će biti kandidat,
Izađu li na izbore s NiPom, Hadžibajrićem i SDPom, sa zajedničkim kandidatom, glasno, složno i s dobrom kampanjom, mislim da neće biti problema, proći će svaki.
Dendrlix

#45406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dendrlix »

Kolinda wrote: 10/05/2020 11:07 A kojim povodom mene petljaš sa zločincima ustašama? Što se mene tiče svaki koji je radio zločin nek gori u paklu, misa nije za ustaše nego za duše pobijenih ljudi na križnom putu, među njima je bilo zločinaca koje je stigla zaslužena kazna (u to vrijeme je ubojstvo bila zaslužna kazna) ali također i veliki broj ljudi, žena, djece koji nisu zaslužili jame i iživljavanje koje su doživjeli, Po tome su ustaše vjerojatno i fratri sa Širokog Brijega koje su ubacili u podzemno sklonište i žive zapalili....naravno ako gledaš samo sa strane onih koji su u to vrijeme pisali povijest...

Edit: toliko od mene na ovu temu odoh van teme, upis se odnosio o zabrani okupljanja koje najavljuje NS....
Ne petljam te, nit sam to konto. Navedi gdje.
Samo sam naveo da me vrijeđa najavljena misa. Na blajburškom polju su pobijene ustaše i razni kvislinzi i kolaboracionisti. Nevinih duša je tu bilo najmanje. Ustaške duše i duše kolaboracionista ne zaslužuju bogoslužje. To je moje mišljenje i mišljenje 95% ljudi oko mene. Ispravno ili ne, većina ljudi u mojoj okolini misli tako. Pobjednici pišu istoriju. Fašisti su pobijeđeni. To je tako i nikakvi pokušaji njihovih unuka da pod izgovorom prava na slobodan govor, pokušaju da relativiziraju NDH.
Križni put my ass. Bježanija as finest.

Nego,
čak što više mogao se samo čuditi stavovima i komentarima gos.Fincija
Haj mi života ti reci jesi li se čudio činjenici da su ustaše ubile stotine građana ovog grada a da su sudili svima. I stavu koji proizilazi iz te činjenice.
convict

#45407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

nije misa za nevine, zna se za koga je misa. nevine samo koriste kao paravan. uostalom upitno je ko je tu nevin, ako su bjezali skupa sa ustasama
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

Banksy wrote: 10/05/2020 11:44 Vjerovatno Forto puca na neku bolju poziciju, ko zna,

Izađu li na izbore s NiPom, Hadžibajrićem i SDPom, sa zajedničkim kandidatom, glasno, složno i s dobrom kampanjom, mislim da neće biti problema, proći će svaki.
Pametnije je da forto ide na opće izbore. Centar je siguran prolaz u slučaju zajedničkog kandidata. Ovako bi morali opet na izbore za načelnika za dvije godine ako bi forto otišao na veći nivo, a to nikad nije dobro.
Banksy

#45409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Chmoljo wrote: 10/05/2020 12:27
Banksy wrote: 10/05/2020 11:44 Vjerovatno Forto puca na neku bolju poziciju, ko zna,

Pametnije je da forto ide na opće izbore. Centar je siguran prolaz u slučaju zajedničkog kandidata. Ovako bi morali opet na izbore za načelnika za dvije godine ako bi forto otišao na veći nivo, a to nikad nije dobro.
Da, i ja to mislim.
drug_profi

#45410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa jel mislite da će se koncept nenadic odrzati do nove godine?
drug_profi

#45411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Dendrlix wrote: 10/05/2020 11:48
Kolinda wrote: 10/05/2020 11:07 A kojim povodom mene petljaš sa zločincima ustašama? Što se mene tiče svaki koji je radio zločin nek gori u paklu, misa nije za ustaše nego za duše pobijenih ljudi na križnom putu, među njima je bilo zločinaca koje je stigla zaslužena kazna (u to vrijeme je ubojstvo bila zaslužna kazna) ali također i veliki broj ljudi, žena, djece koji nisu zaslužili jame i iživljavanje koje su doživjeli, Po tome su ustaše vjerojatno i fratri sa Širokog Brijega koje su ubacili u podzemno sklonište i žive zapalili....naravno ako gledaš samo sa strane onih koji su u to vrijeme pisali povijest...

Ne petljam te, nit sam to konto. Navedi gdje.
Samo sam naveo da me vrijeđa najavljena misa. Na blajburškom polju su pobijene ustaše i razni kvislinzi i kolaboracionisti. Nevinih duša je tu bilo najmanje. Ustaške duše i duše kolaboracionista ne zaslužuju bogoslužje. To je moje mišljenje i mišljenje 95% ljudi oko mene. Ispravno ili ne, većina ljudi u mojoj okolini misli tako. Pobjednici pišu istoriju. Fašisti su pobijeđeni. To je tako i nikakvi pokušaji njihovih unuka da pod izgovorom prava na slobodan govor, pokušaju da relativiziraju NDH.
Križni put my ass. Bježanija as finest.

Nego,
čak što više mogao se samo čuditi stavovima i komentarima gos.Fincija
Haj mi života ti reci jesi li se čudio činjenici da su ustaše ubile stotine građana ovog grada a da su sudili svima. I stavu koji proizilazi iz te činjenice.
Porazena vojska se nije htjela predati, te su time psotali banditi a ne regularna vojska za koju vaze konvencije.
Racunali su da ako zadrze civile medju sobom da ih NOVJ nece napasti, a da ce ih englezi prihvatiti.
I pregovori su trajali danima, bez rezultata. Niti su civile pustali, niti su se htjeli predati.
I onda se desio napad koji je rezultirao i kolateralnim zrtvama. Osveta je bila potpuno razumljiva kad se zna sta su te zvjeri radili po bivsoj drzavi.

A ja sam licno poznavao jednog dedu, pripadnika 13.SS divizije, koji je ziv zarobljen na Blajburgu kao 20-godisnjak, sudjeno mu, odlezao 4 godine teske robije i poslije pusten. Kaze bio ih je pun stocni voz zarobljenika. U bivsoj SFRJ se ozenio, dobio posao, stekao penziju, imao djecu i unuke...
Ako je on lagao meni i ja lazem vama.
tutku

#45412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Ne znam zasto bianco prihvacate da ce opozicija dozvoliti NSu da kandiduje nacelnika u Centru. Pogotovo Dino im to nece lako dozvoliti.
ultima_palabra

#45413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Ali cuj ti krizni put, pa ono Isusa poistovjecuje sa bandom zlocinaca...
thekupus

#45414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

tutku wrote: 11/05/2020 00:49 Ne znam zasto bianco prihvacate da ce opozicija dozvoliti NSu da kandiduje nacelnika u Centru. Pogotovo Dino im to nece lako dozvoliti.
Dopustit će Dino, jer on nema jaku bazu u Centru. Tamo je većinom ljevica. Zato će dobro naplatiti to prepuštanje 100%
Chmoljo

#45415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

Centar NS, NIP gradonačelnika.

A za SDP će tek šokantno biti... :)
convict

#45416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

Chmoljo wrote: 11/05/2020 01:31 Centar NS, NIP gradonačelnika.

A za SDP će tek šokantno biti... :)
na sta je sdp spao da ne pada na pamet niti jedan ozbiljan kandidat u bilo kojoj opstini. mozda da probaju opet s fazlijom u novom sarajevu?

imaju svoju temu doduse
Chmoljo

#45417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

Mislim da će biti i gore, al eto, živi bili pa vidjeli.
tutku

#45419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Fgr-ovka i dizajn fensi torbi za sarajevske skorojevice
Chmoljo

#45420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

Ne pada mi na pamet braniti Sabinu, jer i ja mislim da je malo snob, ali jesu li ovi "privrednici" iz slobodne bosne znali da ime firme u poreznoj ne mora biti identično nazivu brenda, kafića, poslovne jedinice?

De zaguglajte u poreznoj kafiće i restorane pa mi recite koliko ste ih našli po žd tim imenom. Vrlo nevjerovatno mi zvuči da neko ide u javnost i na sva zvona priča o firmi koju nije registrovao u poreznoj.

Drugo, zvati preskupom torbu od 200-300 KM je malo deplasirano. Cijena original sportskih patika koje ima većina koja nije socijalni slučaj.

Dok Seka npr. na nogama nosi 5-6 sabininih torbica.

P.S. nije ni čudo što je zatvorila kada je torbicu nazvala zuko. Još flegšip torbica...
Roccohljup

#45421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

nikakva je FGRovka.....da je makar nazvala brend "zooko" pa hajd' :D
JThomas

#45422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

stvarno afera da se čovjek smrzne. baš sam mislio dati svoj glas ns ali kako nakon ovoga...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

I ja, ali nakon ovog:

a koji je prešao u vlasništvo oca zastupnice Ćudić – Seada Ćudića, bivšeg pripadnika KOS-a i AID-a, koji je u Sarajevo stigao iz Beograda u aprilu 1992.

:(
Nike af1 white

#45424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nike af1 white »

kad krene u oktobru argument ali ona nosi hipsterske torbice ja bih glasao za ns ali ipak kvalitet materijala ne valja sda daje ljepse u zelenoj boji :evil: :evil: hahah
Roccohljup

#45425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Nike af1 white wrote: 11/05/2020 12:44 kad krene u oktobru argument ali ona nosi hipsterske torbice ja bih glasao za ns ali ipak kvalitet materijala ne valja sda daje ljepse u zelenoj boji :evil: :evil: hahah
ihh....SDA je još napuni hedijom. Možda ove godine budu i proizvodi srebrene maline :D
Locked