Za to je iskreno već malo kasno. Ovu vlast je trebalo rušiti protestima i prije korone, a opozicija za te stvari nema damu nažalost. Sami neće otići, do izbora je još puno a čak i ako im prigusti koja ručica, sigurno imaju par jokera iz opozicije u rukavu.drug_profi wrote: ↑08/05/2020 10:04 Dakle nakon ovog sto nam je Forto lijepo objasnio (kome nije bilo jasno prije), PATRIOTSKA OBAVEZA opozicije je OBORITI OVU VLADU hitno!!!!
I pomoci privredi bar u KS da prezivi.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Roccohljup
#45376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- RunnerX
#45377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisu ludi da ih sad sruše, što je itekako moguće i realno. Treba ih pustiti do kraja i razbiti na narednim izborima, bez ikakve šanse da formiraju vladu, sa nekih 19-20 poslanika.Roccohljup wrote: ↑08/05/2020 10:35Za to je iskreno već malo kasno. Ovu vlast je trebalo rušiti protestima i prije korone, a opozicija za te stvari nema damu nažalost. Sami neće otići, do izbora je još puno a čak i ako im prigusti koja ručica, sigurno imaju par jokera iz opozicije u rukavu.drug_profi wrote: ↑08/05/2020 10:04 Dakle nakon ovog sto nam je Forto lijepo objasnio (kome nije bilo jasno prije), PATRIOTSKA OBAVEZA opozicije je OBORITI OVU VLADU hitno!!!!
I pomoci privredi bar u KS da prezivi.
- Roccohljup
#45378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a so tada ko crkne nek crkne 
- JThomas
#45379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
realno, rušenje je moguće samo tako da se promijeni volja jednom ili više od zastupnika petak 13, a na drugoj strani ne promijeni nikome. odnosno, već imamo nedosljedne vretu i marjanovića koji glasaju različito i/ili izbjegavaju sjednice.
u ovoj situaciji, ja duboko vjerujem da je to moguće samo suštinski kriminalnim radnjama. jer oni su sad predaleko otišli. i bilo je sasvim dovoljno prilike i vremena da se ostane "ovamo", a to je uradila samo jasna duraković.
u ovoj situaciji, ja duboko vjerujem da je to moguće samo suštinski kriminalnim radnjama. jer oni su sad predaleko otišli. i bilo je sasvim dovoljno prilike i vremena da se ostane "ovamo", a to je uradila samo jasna duraković.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
-
tutku
#45381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To sto Dino pravi bolje rezultate sa instant politickim projektom koji doslovno nema nikakve kadrove nema nikakve veze sa podmazivanjem hodza. Ima veze sa potezima (pa i populistickim) koji prolaze kod potencijalnih glasaca.zippoo87 wrote: ↑07/05/2020 20:32
pa upravo zato sto se u BiH mjere krvna zrnca...zato sto se zove DIno a ovamo se zove Pedja...zato sto voli podmazati hodzama a ovaj ne voli podmazati nikome,zato sto je jedan izasao iz SDA a ovaj drugi je morao od nule graditi i svoj imidz i imidz stranke
mozemo to uporediti sa firmom recimo...gdje je Dino registrovao novu firmu ali naslijedio poslove od stare firme a Pedja (NS) je stvarao firmu od nule i od nule kretao (dobro ne bas od nule,jer su i ostali predsjednici pomogli da stranka opstane) i logicno je da je uspon sporiji i tezi
kod nas imas vise od 100 000 glasaca koji kazu "dobar je NS ali ja nikada ne mogu glasati za stranku koju vodi neki Pedja"...dakle veliku vecinu nasih gradjana i biraca uopste ne zanima program,ne zanimaju rezultati,ne zanima ih nista...zanima ih ime ...najbolji pokazatelj te promasene politike ti je Zeljko Komsic i "ucerivanje" hrvatima od bosnjackog glasackog tijela...pa onda dobijes rezultat da HDZ izgubi mjesto clana Predsjednistva a dobije sve ostale moguce i nemoguce pozicije
Ta poredjenja sa firmom i pocetkom od nule su pogresna a objasnicu i zasto. NS je stranka koja je 2018 izasla na lokalne izbore sa historijom od 10ak godina djelovanja u KS. Dino izlazi sa NiP na iste izbore sa politickom historijom NiPa od par mjeseci. Naravno, ljudi kod nas glasaju na osnovu nosioca liste, ali uz Dinu je jos 5 ljudi dobilo mjesto u SKS. NS, s druge strane je ukupno dobila 5 mjesta i to sa 2 akvizirana - Marjanovic i ona cura sto su joj sestru zaposlili.
-
doremifa
#45382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam da li stvarno ljudi ocekuju od NS da pokrenu nekakve proteste, revoluciju ili slicno. Vama ocigledno nije jasno da se u NS gace tresu kad suljagic opali neki cvrkut. To ne mijenja cinjenicu da je NS plus nezavisni-vreto najbolji dio ove skupstine KS ali opet: kojovic se pomoli bogu prije neg otvori suljagicev ili reufov cvrkutnalog
- ultima_palabra
#45383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako se boje tih debila, onda su gori debili od njih.doremifa wrote: ↑09/05/2020 02:02 Ne znam da li stvarno ljudi ocekuju od NS da pokrenu nekakve proteste, revoluciju ili slicno. Vama ocigledno nije jasno da se u NS gace tresu kad suljagic opali neki cvrkut. To ne mijenja cinjenicu da je NS plus nezavisni-vreto najbolji dio ove skupstine KS ali opet: kojovic se pomoli bogu prije neg otvori suljagicev ili reufov cvrkutnalog
-
elk
#45384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vala bas. Dva morona i klasicne stetocine prelivodske... suljagic i reuf. Nismo za sda i njihove privjeske, ali nismo ni protiv cujte 
-
Patton44
#45385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Forto postade direktor u stranci sa platom od 2 milje,znali ko sta je sa Mandicem i Brcickom
-
doremifa
-
Patton44
- seoBIH
#45388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li je moguce ikako pokrenuti pitanje prenosa sjednica na YT kanalu posebnim linkom, gdje ne bi bilo prekida sjednica kada idu regularne emisije na TV SA, kao npr. dnevnik?
Hajde i kad prekinu, znaju da zaborave na prenos, pa tako nemamo treceg dijela zadnje hitne skupstine. Zato molim nekoga ko čita ove postove, a ima direktnu vezu sa NS, da to i zatraze od TV- SA. Kreiranje posebnog linka na YT nije naučna fantastika.
Hajde i kad prekinu, znaju da zaborave na prenos, pa tako nemamo treceg dijela zadnje hitne skupstine. Zato molim nekoga ko čita ove postove, a ima direktnu vezu sa NS, da to i zatraze od TV- SA. Kreiranje posebnog linka na YT nije naučna fantastika.
- Janjicar
-
tutku
#45390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Skroz okej prijedlog od strane NS.
- Kolinda
#45391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#45392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja bgm na ferhadiji u svakom momentu vidim vise od 5 ljudi..ko li je njima dozvolio...
- Kolinda
#45393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Valjda ljudi šetaju a ne okupljaju se na protestima ili u Sarajevu više ne vrijede mjere?izvrsni direktor wrote: ↑10/05/2020 10:04Ja bgm na ferhadiji u svakom momentu vidim vise od 5 ljudi..ko li je njima dozvolio...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#45394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i kako mislite sprovesti misu ako je zabranjeno okupljanje više od 5 ljudi? hoćete li zbog fašističke ndh prekršiti naputke civilne zaštite?Kolinda wrote: ↑10/05/2020 10:08Valjda ljudi šetaju a ne okupljaju se na protestima ili u Sarajevu više ne vrijede mjere?izvrsni direktor wrote: ↑10/05/2020 10:04Ja bgm na ferhadiji u svakom momentu vidim vise od 5 ljudi..ko li je njima dozvolio...
- Kolinda
#45395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja ne mislim održavati Misu jer nisam svećenik, koliko sam upoznat postoje mjere koje se provode pri održavanju iste...malakh wrote: ↑10/05/2020 10:13i kako mislite sprovesti misu ako je zabranjeno okupljanje više od 5 ljudi? hoćete li zbog fašističke ndh prekršiti zakon?Kolinda wrote: ↑10/05/2020 10:08Valjda ljudi šetaju a ne okupljaju se na protestima ili u Sarajevu više ne vrijede mjere?izvrsni direktor wrote: ↑10/05/2020 10:04
Ja bgm na ferhadiji u svakom momentu vidim vise od 5 ljudi..ko li je njima dozvolio...
Pogledaj face TV i pojašnjenje Ive Tomaševića vezano za misu, a u standardnu priču o fašizmu me nećeš uvući....
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#45396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Obaveza odstojanja od 1.5m vrijedi naravno, osim ako se ne radi o ukucanima.Kolinda wrote: ↑10/05/2020 10:08Valjda ljudi šetaju a ne okupljaju se na protestima ili u Sarajevu više ne vrijede mjere?izvrsni direktor wrote: ↑10/05/2020 10:04Ja bgm na ferhadiji u svakom momentu vidim vise od 5 ljudi..ko li je njima dozvolio...
A vidim ih bgm i vise od 5 koji se ne krecu, vec stoje. Bas je to zabranjeno?
- malakh
#45397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
gledao sam i lijepo čuo, ko ne može prisustvovati, neka gleda prijenos na tv herceg bosna. čovjek se crvenio kada mu je finci spominjao jasenovac, objesene sarajlije, logore. veoma nezgodno gostovanje za fra ivu. samo ponavlja ne mogu nam zabraniti da se molimo...
ne volim se miješati u vjerska pitanja niti ih komentiram, ali ovo jeste i neki vid provokacije.
nema više cvijeća u sarajevu poslije 1945., to je valjda svima jasno.
- Kolinda
#45398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako će biti prosvjeda onda ćemo doći do zaključka da se zabrana odnositi samo za one koji su protiv vlasti (primjer pokušaja prosvjeda u organizaciji Glasa malih biznisa i to u automobilma ) a dozvoliti prosvjed pred crkvom, to bi baš bilo zanimljivo vidjeti da netko prosvjeduje pored katedralom i kipom Ivana Pavla...izvrsni direktor wrote: ↑10/05/2020 10:18Obaveza odstojanja od 1.5m vrijedi naravno, osim ako se ne radi o ukucanima.Kolinda wrote: ↑10/05/2020 10:08Valjda ljudi šetaju a ne okupljaju se na protestima ili u Sarajevu više ne vrijede mjere?izvrsni direktor wrote: ↑10/05/2020 10:04
A vidim ih bgm i vise od 5 koji se ne krecu, vec stoje. Bas je to zabranjeno?
Last edited by Kolinda on 10/05/2020 10:30, edited 1 time in total.
- Kolinda
#45399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kome god je neko bogoslužje provokacija nek se malo zapita o svojim stajalištima.malakh wrote: ↑10/05/2020 10:24gledao sam i lijepo čuo, ko ne može prisustvovati, neka gleda prijenos na tv herceg bosna. čovjek se crvenio kada mu je finci spominjao jasenovac, objesene sarajlije, logore. veoma nezgodno gostovanje za fra ivu. samo ponavlja ne mogu nam zabraniti da se molimo...
ne volim se miješati u vjerska pitanja niti ih komentiram, ali ovo jeste i neki vid provokacije.
nema više cvijeća u sarajevu poslije 1945., to je valjda svima jasno.
Ja sam pogledao emisiju i ni u jednom trenutku nisam primijetio to da se crvenio, čak što više mogao se samo čuditi stavovima i komentarima gos.Fincija a komentare političara odbaciti s gnušanjem.
-
Dendrlix
#45400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bogoslužje ustašama u mom gradu ja doživljavam kao uvredu. Možda niko nije imao namjeru da me uvredi ali sam uvrjeđen, i to puno.Kolinda wrote: ↑10/05/2020 10:29 Kome god je neko bogoslužje provokacija nek se malo zapita o svojim stajalištima.
Ja sam pogledao emisiju i ni u jednom trenutku nisam primijetio to da se crvenio, čak što više mogao se samo čuditi stavovima i komentarima gos.Fincija a komentare političara odbaciti s gnušanjem.
Razmislio, i utvrdio da su moja stajališta oko toga ok. I tako misli 95% ljudi iz moje okoline. Da nije tako, otišao bih iz Bosne prije 10 godina. Pravoslavnim crkvama nije prozor razbijen u periodu 92.-95. Moj drug Ognjen je bio borac Armije BiH. Ponosam sam što je tako. Da nema tih i takvih ljudi, otišao bih iz BiH prije 25 godina.
I ja sam gledao emisiju. Haj mi života ti reci jesi li se čudio činjenici da su ustaše ubile stotine građana ovog grada a da su sudili svima. I stavu koji proizilazi iz te činjenice.