BOX nema WIFI u drugoj deceniji 21. stoljeća pa ti vidi...shape of despair wrote: ↑01/05/2020 22:03 E moj telemach.
Sjednem maloprije da nešto preko eon-a pogledam na youtube. Kako sam isao po meniju, odem na postavke, vidim bezveze mi stoje 2 accounta prijavljena (gmail za youtube mora biti povezan), odo reko obrisati oba,to su mi neki birvaktile, stavit aktuelni.
I umjesto da to završim za 3 minute ja se patim čitavih 20. Pritisni OK, obrisi, pa neće, zaštopa box, return ne reaguje, pročepi, pa opet neće, helem, 20 minuta za jebeno brisanje računa.
Onda mi naupadne da skinem VLC na BOX, stavim USB u BOX i tako pogledam film,čisto da probam.
Prvo, snimanje VLC-a jedno 5 minuta, umjesto minut, hoće neće.
Onda konstantno izbacivanje iz aplikacije.
Resetujem box, pročepi.
Sad se problem pojavio sa BHtelecom live kamere app, izbacuje aplikacija.
Evo tačno 50 minuta se zajebavam sa nečim što bi mi trebala biti zabava.
NIsam pišonja, hvataju me srednje godine, imam porodicu, dnevno ako 1 do 2 sata pogledam TV, ili nešto čeprkam, pa nemože ni u tom usranom gustom rasporedu sve raditi kako treba.
Nemorate me zvati, nemam tehničkih problema, BOX vam je sranje, neznam kakav mu je hardware, ništa vam ovo ispeglano nije.
Šta će mi eon ako ću saltati kanale samo, mogao sam i na D3 to raditi. Ako već nudite smart nox nekakav, nek radi, da iskoristim njegov potencijal.
Nažalost, čim po BOx-u korisnik zagrebe malo ispod površine sistem se raspada na proste faktore i nemoze ga tito sastavit više do restarta, gdje onda ništa više ne čeprkaj, pritišći ono što je sigurica, ne skreći nigdje dodatno.
Iako sam rekao da je zadnjim updateom box brzi, nije se ipak nista popravilo, na kanalima i dalje dolazi do trzaja sučelja posebno kad pritisnem back(lijeva strelica na daljinskom), to je najmanje 5 sekundi čekanja da odreaguje, onda se zblesavi pa 10 sec. ne reaguje ni jebeno smanjivanje tona.
Net i fiksni su OK, eon vam je smeće.
Riješenje? Ja planiram kupit tablet(isključivo za ovu upotrebu) na kojem ću koristiti EON aplikaciju i u TV umetnut GoogleChromecast i to uvezat i onda sa tableta strimujem preko chromecasta na TV i tako imam sve smart opcije. Bolje od BOX-a a ima sve kao BOX. Vraćanje i sve je i jednostavnije i prstom vraćam po onoj plavoj traci i nema ni daljinskog a imam i YT na dva dodira prstom tako da...