Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
cenecimoveocino

#99301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

shape of despair wrote: 01/05/2020 22:03 E moj telemach.
Sjednem maloprije da nešto preko eon-a pogledam na youtube. Kako sam isao po meniju, odem na postavke, vidim bezveze mi stoje 2 accounta prijavljena (gmail za youtube mora biti povezan), odo reko obrisati oba,to su mi neki birvaktile, stavit aktuelni.
I umjesto da to završim za 3 minute ja se patim čitavih 20. Pritisni OK, obrisi, pa neće, zaštopa box, return ne reaguje, pročepi, pa opet neće, helem, 20 minuta za jebeno brisanje računa.
Onda mi naupadne da skinem VLC na BOX, stavim USB u BOX i tako pogledam film,čisto da probam.
Prvo, snimanje VLC-a jedno 5 minuta, umjesto minut, hoće neće.
Onda konstantno izbacivanje iz aplikacije.
Resetujem box, pročepi.
Sad se problem pojavio sa BHtelecom live kamere app, izbacuje aplikacija.
Evo tačno 50 minuta se zajebavam sa nečim što bi mi trebala biti zabava.
NIsam pišonja, hvataju me srednje godine, imam porodicu, dnevno ako 1 do 2 sata pogledam TV, ili nešto čeprkam, pa nemože ni u tom usranom gustom rasporedu sve raditi kako treba.
Nemorate me zvati, nemam tehničkih problema, BOX vam je sranje, neznam kakav mu je hardware, ništa vam ovo ispeglano nije.
Šta će mi eon ako ću saltati kanale samo, mogao sam i na D3 to raditi. Ako već nudite smart nox nekakav, nek radi, da iskoristim njegov potencijal.
Nažalost, čim po BOx-u korisnik zagrebe malo ispod površine sistem se raspada na proste faktore i nemoze ga tito sastavit više do restarta, gdje onda ništa više ne čeprkaj, pritišći ono što je sigurica, ne skreći nigdje dodatno.
Iako sam rekao da je zadnjim updateom box brzi, nije se ipak nista popravilo, na kanalima i dalje dolazi do trzaja sučelja posebno kad pritisnem back(lijeva strelica na daljinskom), to je najmanje 5 sekundi čekanja da odreaguje, onda se zblesavi pa 10 sec. ne reaguje ni jebeno smanjivanje tona.
Net i fiksni su OK, eon vam je smeće.
BOX nema WIFI u drugoj deceniji 21. stoljeća pa ti vidi...

Riješenje? Ja planiram kupit tablet(isključivo za ovu upotrebu) na kojem ću koristiti EON aplikaciju i u TV umetnut GoogleChromecast i to uvezat i onda sa tableta strimujem preko chromecasta na TV i tako imam sve smart opcije. Bolje od BOX-a a ima sve kao BOX. Vraćanje i sve je i jednostavnije i prstom vraćam po onoj plavoj traci i nema ni daljinskog a imam i YT na dva dodira prstom tako da...
stachu

#99302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stachu »

@Telemach , sta vam je ovo sve puklo na Kosevu?
Xillenn

#99303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Xillenn »

Pozz, zašto PINK BH, Pink Plus, dok je trenutno zadruga nominacije piše: "Ovaj sadržaj je trenutno zatamnjen na zahtjev emitera".

U čemu je problem?
crnivrag

#99304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Xillenn wrote: 01/05/2020 23:46 Pozz, zašto PINK BH, Pink Plus, dok je trenutno zadruga nominacije piše: "Ovaj sadržaj je trenutno zatamnjen na zahtjev emitera".

U čemu je problem?
Imaju naredbu da zatamnjuju Pink Plus kad ide bilo šta vezano za Zadrugu, međutim nisu smjeli zatamniti Pink BH, jer svi kanali koji se emituju u BiH ili su namjenjeni isključivo za naše tržiste se ne smiju zatamnjivati, te je ovo zapravo njihov propust.
hipija

#99305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

channel10 wrote: 01/05/2020 20:18 U Titovoj br.2 se nikad nije moglo platiti. To su samo njihove prostorije, ali nikad nisu bili naplatna mjesta. Zato pitam @Telamach da li se uopste moze platiti na onoj adresi. Dosad placao u banci u shopping centru, ali kako je centar zatvoren, ne placam (nisam platio dva racuna, a ne bih da mi iskljuce).
Možeš platiti u UniCredit Bank, Školska ,preko puta Muzičke škole.
Dr_Proka

#99306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

channel10 wrote: 01/05/2020 20:18 U Titovoj br.2 se nikad nije moglo platiti. To su samo njihove prostorije, ali nikad nisu bili naplatna mjesta. Zato pitam @Telamach da li se uopste moze platiti na onoj adresi. Dosad placao u banci u shopping centru, ali kako je centar zatvoren, ne placam (nisam platio dva racuna, a ne bih da mi iskljuce).
Nisam ni ja platio. Ne znam zna li vražićak ili neko drugi nakon koliko dana se šalje opomena, ali i ja račune od februara nikako nisam dobio i sad je cijeli dug računajući i total skoro 300 maraka.
crnivrag

#99307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote: 02/05/2020 01:36 Nisam ni ja platio. Ne znam zna li vražićak ili neko drugi nakon koliko dana se šalje opomena, ali i ja račune od februara nikako nisam dobio i sad je cijeli dug računajući i total skoro 300 maraka.
Nakon trećeg neplaćenog računa isključuju usluge, međutim mislim da u ovom trenutku ne vrše isključenja korisnika zbog trenutne situacije.
Decorator

#99308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decorator »

Benq wrote: 01/05/2020 22:30 @shape of despair Verzija firmware-a 0.8.9.8 definitivno nema navedenih problema, ako je kod tebe ta verzija i ako su ti signali ok, onda ne bi bilo lose da se proba sa drugim boxom.
Kod mene piše da ja firmware version 0.8.9
Da li je to nova ili ?
Decorator

#99309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decorator »

Decorator wrote: 02/05/2020 10:24
Benq wrote: 01/05/2020 22:30 @shape of despair Verzija firmware-a 0.8.9.8 definitivno nema navedenih problema, ako je kod tebe ta verzija i ako su ti signali ok, onda ne bi bilo lose da se proba sa drugim boxom.
Kod mene piše da ja firmware version 0.8.9
Da li je to nova ili ?
Edit
Upravo sam uradio ručni update. Sada je verzija 0.8..9.8
Mislio sam da on to automatski odrađuje
shape of despair

#99310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Tako je iritantno kad neko pored tebe kaže: smanji malo ton, ti iste stotinke odreaguješ, BOX-u treba 5 sec da se uhaviza, a ti ispadaš gluh, nagluh, odsutan i sl. kao što više ne smanjuješ.
Onda ide pitanje prisutnih, na moju reakciju da nije do mene nego do BOx-a, a koliko ti ovo plaćaš, što ne odjaviš, za ovo 60+KM?
Verzija je 0898.
Svoje sam na ovoj temi rekao, nepada mi napamet više gubit živce.
Benq

#99311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Decorator wrote: 02/05/2020 10:32 Edit
Upravo sam uradio ručni update. Sada je verzija 0.8..9.8
Mislio sam da on to automatski odrađuje
To je najnovija verzija i stabilna je. Kod mene uradi automatski update ako tek upalim box, a ako je vec upaljen a update pusten, onda moram rucno ici na Check for updates.
fc199

#99312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fc199 »

koristi li netko uslugu preko gpon infrastrukture (optičke), na koji način se uvodi, kakva oprema se koristi/nudi,...?
Dr_Proka

#99313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

crnivrag wrote: 02/05/2020 01:47
Dr_Proka wrote: 02/05/2020 01:36 Nisam ni ja platio. Ne znam zna li vražićak ili neko drugi nakon koliko dana se šalje opomena, ali i ja račune od februara nikako nisam dobio i sad je cijeli dug računajući i total skoro 300 maraka.
Nakon trećeg neplaćenog računa isključuju usluge, međutim mislim da u ovom trenutku ne vrše isključenja korisnika zbog trenutne situacije.
¸

Skoro tri mjeseca nisam platio, ali ne znam što nisu računi stizali, svi ostali uredno jesu.
Telemach

#99314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

channel10 wrote: 01/05/2020 20:11 @Telemach , da li je validna ova adresa u Zenici, koja vazi za vase naplatno mjesto(I.Zenicke brigade 3c)? Prvi put cujem da imate naplatno mjesto u Zenici...
Zdravo @channel10,
Zahvaljujemo se na javljanju. Poslovnice u Zenici su dostupne na lokacijama Prve zeničke brigade 3c, Kulina bana 29, Muhameda Seida Serdarevića 1 i Titova 2. Na lokaciji Titova 2 ne možete vršiti uplatu računa, ali sve ostale poslovnice su Vam na raspoaganju u terminima 07:00 - 13:30 (Muhameda Seida Serdarevića 1 i Kulina bana 29) te 07:00 - 11:00 i 12:00-14:30 (Prve zeničke brigade 3c). Nadamo se da smo Vam uspjeli pomoći. :)
Telemach

#99315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@channel10,
Poslovnica u Titovoj 2 nije raspoloživa za naplatu računa, ali sve ostale su Vam na raspolaganju prema prilagođenim terminima zbog pandemije. Preporučujemo,svakako, online plaćanje. Opcija podrazumijeva plaćanje, bez provizije, pod nazivom Click to Pay. Uplatnica je unaprijed pripremljena, a plaćanje se vrši putem linka. Link je dostupan korisnicima uz e-račun, na Moj Telemach portalu ili putem SMS poruke ili e-maila adrese koji Vam se dostavlja na Zahtjev.
Hvala Vam što sarađujete sa nama na ovaj način. :wink:
Telemach

#99316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

stachu wrote: 01/05/2020 23:33 @Telemach , sta vam je ovo sve puklo na Kosevu?
@stachu,
Zahvaljujemo se na javljanju. Postojale su poteškoće na navedenom području koje su uspješno otklonjene. Usluga bi sada trebala da radi bez problema. Ukoliko imate bilo kakav problem u radu servisa budite slobodni da nam se javite kako bismo izvršili detaljnu provjeru. Hvala Vam što sarađujete sa nama na ovaj način. :)
Telemach

#99317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Dr_Proka wrote: 02/05/2020 01:36
Nisam ni ja platio. Ne znam zna li vražićak ili neko drugi nakon koliko dana se šalje opomena, ali i ja račune od februara nikako nisam dobio i sad je cijeli dug računajući i total skoro 300 maraka.
Zdravo @Dr_Proka,
U uobičajenim okolnostima usluga se isključuje kada su tri računa neplaćena, međutim, u vrijeme pandemije Telemach je obustavio isključenja korisnika zbog, eventualnih, neplaćenih računa. Također, zadovoljsvo nam je preporučiti Vam opciju online plaćanja koja podrazumijeva plaćanje, bez provizije, pod nazivom Click to Pay. Uplatnica je unaprijed pripremljena, a plaćanje se vrši putem linka. Link je dostupan korisnicima uz e-račun, na Moj Telemach portalu ili putem SMS poruke ili e-maila adrese koji Vam se dostavlja na Zahtjev. Zigurni smo da ćete biti zadovoljni, a ukoliko Vam je potrebno više informacija, budite slobodni da nam se obratite. ;-)
Telemach

#99318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fc199 wrote: 02/05/2020 10:50 koristi li netko uslugu preko gpon infrastrukture (optičke), na koji način se uvodi, kakva oprema se koristi/nudi,...?
Zdravo @fc199,
Zamoliti ćemo Vas da nam se javite u inbox sa adresnim podacima kako bismo mogli provjeriti da li na Vašem području postoje mogućnosti za priključenje Fiber paketa te Vas, shodno tome, upoznati sa svim pojedinostima. Hvala Vam na interesovanju za naše usluge. :)
Telemach

#99319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shape of despair wrote: 01/05/2020 22:03 E moj telemach.
Sjednem maloprije da nešto preko eon-a pogledam na youtube. Kako sam isao po meniju, odem na postavke, vidim bezveze mi stoje 2 accounta prijavljena (gmail za youtube mora biti povezan), odo reko obrisati oba,to su mi neki birvaktile, stavit aktuelni.
I umjesto da to završim za 3 minute ja se patim čitavih 20. Pritisni OK, obrisi, pa neće, zaštopa box, return ne reaguje, pročepi, pa opet neće, helem, 20 minuta za jebeno brisanje računa.
Onda mi naupadne da skinem VLC na BOX, stavim USB u BOX i tako pogledam film,čisto da probam.
Prvo, snimanje VLC-a jedno 5 minuta, umjesto minut, hoće neće.
Onda konstantno izbacivanje iz aplikacije.
Resetujem box, pročepi.
Sad se problem pojavio sa BHtelecom live kamere app, izbacuje aplikacija.
Evo tačno 50 minuta se zajebavam sa nečim što bi mi trebala biti zabava.
NIsam pišonja, hvataju me srednje godine, imam porodicu, dnevno ako 1 do 2 sata pogledam TV, ili nešto čeprkam, pa nemože ni u tom usranom gustom rasporedu sve raditi kako treba.
Nemorate me zvati, nemam tehničkih problema, BOX vam je sranje, neznam kakav mu je hardware, ništa vam ovo ispeglano nije.
Šta će mi eon ako ću saltati kanale samo, mogao sam i na D3 to raditi. Ako već nudite smart nox nekakav, nek radi, da iskoristim njegov potencijal.
Nažalost, čim po BOx-u korisnik zagrebe malo ispod površine sistem se raspada na proste faktore i nemoze ga tito sastavit više do restarta, gdje onda ništa više ne čeprkaj, pritišći ono što je sigurica, ne skreći nigdje dodatno.
Iako sam rekao da je zadnjim updateom box brzi, nije se ipak nista popravilo, na kanalima i dalje dolazi do trzaja sučelja posebno kad pritisnem back(lijeva strelica na daljinskom), to je najmanje 5 sekundi čekanja da odreaguje, onda se zblesavi pa 10 sec. ne reaguje ni jebeno smanjivanje tona.
Net i fiksni su OK, eon vam je smeće.
Zdravo @shape of despair,
Podatke kao i primjedbu smo proslijedili kolegama koji će Vas pozvati u najkraćem mogućem roku za dodatnu provjeru. Zaista nam je žao što imate poteškoće kada je BOX u pitanju. Svakako ćemo se potruditi da iste otklonimo i omogućimo da neometano uživate u uslugama koje Vam pružamo. Unaprijed hvala na razumijevanju.
Telemach

#99320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Slo Burner wrote: 01/05/2020 22:40 Sinoc vidim neko obavjestenje da je Knives Out u ponudi, ali ne mogu ga naci?
Zdravo @Slo Burner,
Da li nam možete precizirati upit? Ukoliko se pitanje odnosi na naslov filma u Video Klubu, isti trenutno nije dostupan. Ponuda filmova se kontinuirano obogaćuje, stoga se nadamo da će se isti naći na listi. Zahvaljujemo se što koristite naše usluge.
Telemach

#99321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shape of despair wrote: 02/05/2020 10:39 Tako je iritantno kad neko pored tebe kaže: smanji malo ton, ti iste stotinke odreaguješ, BOX-u treba 5 sec da se uhaviza, a ti ispadaš gluh, nagluh, odsutan i sl. kao što više ne smanjuješ.
Onda ide pitanje prisutnih, na moju reakciju da nije do mene nego do BOx-a, a koliko ti ovo plaćaš, što ne odjaviš, za ovo 60+KM?
Verzija je 0898.
Svoje sam na ovoj temi rekao, nepada mi napamet više gubit živce.
@shape of despair,
Svakako da možemo razumjeti da ste nezadovoljni ukoliko ste naišli na poteškoće. Pozvati ćemo Vas i učini sve što je u našoj moći da problem riješimo. Korisničko zadovoljstvo nam je, zaista, na prvom mjestu. Unaprijed hvala na razumijevanju.
i agree

#99322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Ove kamere na zgradama jel odrzavate vi iz telemaha ili je to vlasnistvo-posao ovih sto odrzavaju zgradu?
IstinitaPoruka

#99323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by IstinitaPoruka »

Poštovani, motion senzor i mikrofon na daljinskom su mi prestali raditi. Da li postoji mogućnost zamjene i koliko košta ista?
crnivrag

#99324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

IstinitaPoruka wrote: 02/05/2020 19:54 Poštovani, motion senzor i mikrofon na daljinskom su mi prestali raditi. Da li postoji mogućnost zamjene i koliko košta ista?
Zamjena fizički ispravnog daljinskog upravljača je besplatna i može se izvršiti u najbližem korisničkom centru kompanije Telemach.
DON_eARL

#99325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

crnivrag wrote: 02/05/2020 20:13
IstinitaPoruka wrote: 02/05/2020 19:54 Poštovani, motion senzor i mikrofon na daljinskom su mi prestali raditi. Da li postoji mogućnost zamjene i koliko košta ista?
Zamjena fizički ispravnog daljinskog upravljača je besplatna i može se izvršiti u najbližem korisničkom centru kompanije Telemach.
Vrati daljinski na fabričke prvo, pa upati ponovo, kod mene je riješilo problem. Ima uputstvo na stranici.
Locked