Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#99276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

nista to, bez gige, jok vala :mrgreen:
problemnatravunu

#99277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by problemnatravunu »

ŠTA JE VEČERAS SA HRVATSKIM KANALIMA,SKORO SVI SU NEGLEDLJIVI I NESLUŠLJIVI OD OGROMNIH SMETNJI?
crnivrag

#99278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

problemnatravunu wrote: 30/04/2020 20:11 ŠTA JE VEČERAS SA HRVATSKIM KANALIMA,SKORO SVI SU NEGLEDLJIVI I NESLUŠLJIVI OD OGROMNIH SMETNJI?
Prvo: Nema potrebe za deranjem.

Drugo: Svi hrvatski kanali rade bez problema, što implicira da je problem sa signalom na tvojoj lokaciji pa dolazi do pikselizacije slike zbog jako slabog signala.

Dakle trebaš pozvati 0800 31111 i prijaviti smetnju da bi tehničari mogli izaći na adresu.
Telemach

#99279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote: 30/04/2020 17:18 nista to, bez gige, jok vala :mrgreen:
@semirsar,
Hvala Vam na javljanju. Kontinuirano radimo na unapređenju naših usluga. Sigurni smo da su korisnici zadovoljni sa ovim što im nudimo trenutno, a svakako da težimo ka tome da ponudimo i više, kada za to budu postojale mogućnosti. Hvala što koristite naše usluge. Ugodan ostatak večeri želimo. :wink:
problemnatravunu

#99280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by problemnatravunu »

crnivrag wrote: 30/04/2020 20:16
problemnatravunu wrote: 30/04/2020 20:11 ŠTA JE VEČERAS SA HRVATSKIM KANALIMA,SKORO SVI SU NEGLEDLJIVI I NESLUŠLJIVI OD OGROMNIH SMETNJI?
Prvo: Nema potrebe za deranjem.

Drugo: Svi hrvatski kanali rade bez problema, što implicira da je problem sa signalom na tvojoj lokaciji pa dolazi do pikselizacije slike zbog jako slabog signala.

Dakle trebaš pozvati 0800 31111 i prijaviti smetnju da bi tehničari mogli izaći na adresu.
SORI, slučajno ostalo caps!Vidjećemo sutra, kako bude! HVALA!
Telemach

#99281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote: 30/04/2020 17:15
semirsar wrote: 30/04/2020 16:56 e treba ti tako, cim ti njima niz dlaku, oni ga tebi uz nos, ti placaj, a drugi ce djaba gledat' :pisnuo: :pisnuo:
Nema veze, u ozbiljnoj smo ljubavnoj vezi, tako da im ništa ne zamjeram :dance:
@crnivrag,
Hvala Vam što sarađujete sa nama :-D
Telemach

#99282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@problemnatravunu,
Zaista nam je žao što imate smetnje u radu servisa. Trenutno ne postoje poteškoće na navedenim kanalima, stoga ćemo Vas zamoliti da dostavite podatke u inbox, uraditi ćemo sve što je potrebno da iste otklonimo. Hvala što sarađujete sa nama na ovaj način. Stojimo Vam na raspolaganju. :wink:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#99283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Telemach wrote: 30/04/2020 20:24
Kakva ja sudbina @hs-hkb.ba web maila? Probao da se logujem, ne prolazi login. Hvala.
crnivrag

#99284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Preporučujemo vam zanimljive igrane i dokumentarne serije iz Video kluba u maju

Image

Zavirite u svijet newyorških visokih finansija u kome se odvija borba između dva moćna muškarca. Peti nastavak HBO serije Milijarde (Billions) oslikava kompleksnu dramu kroz sukob Bobby Axe Axelroda (igra ga Damian Lewis), izvanrednog magnata hedž fondova, i Chuck Rhoadesa (Paul Giamatti), drskog državnog tužioca. Njih dvojca igraju opasnu igru, visokih uloga koja se mjeri u milijardama, a samo pobjednik nosi sve.

U AMC katalog početkom maja stiže dokumentarni serijal Hip Hop pjesme koje su uzdrmale Ameriku, koji se bavi uticajem koji su pojedine hip-hop pjesme imale na američku muziku i kulturu. U šest epizoda biće riječi o šest legendarnih pjesama američke hip-hop scene. Umjetnici, producenti, kritičari, novinari, ponudiće svoje viđenje preduslova u kojima su te pjesme nastale i kakve implikacije su imale na dalji tok američke muzike i kulture.

Serija Zlo, od 4. maja u katalogu Pickbox Now, predstavja interesantan sukob naučnih i religijskih pristupa u otkrivanju porijekla zla i neobjašnjivih pojava. Pratimo Kristen Bouchard (Katja Herbers), forenzičku psihološkinju koja razočarana pravosudnim sistemom pridružuje se svješteniku Davidu (Mike Colter) i građevinskom radniku Benu (Aasif Mandvi) u timu koji otkriva neobjašnjene tajne, pretpostavljena čuda, demone i duhove, u službi Katoličke crkve. Kristen je uvjerena da logikom i znanjem nauke može da otkrije svaku tajnu koju smisle sve dok ne upozna Leland Townsenda (Michael Emerson), đavolskog čovjeka koji zrači zlobom i koji prijeti Kirsten i njenim kćerkama.

Uživajte u ovim kao i mnogim drugim serijama i filmovima iz Video kluba u maju.
https://telemach.ba/a54139/podrska/vije ... -maju.html
Last edited by crnivrag on 01/05/2020 11:34, edited 1 time in total.
Telemach

#99285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

suad-sarajevo wrote: 01/05/2020 09:23
Telemach wrote: 30/04/2020 20:24
Kakva ja sudbina @hs-hkb.ba web maila? Probao da se logujem, ne prolazi login. Hvala.
Zdravo @suad-sarajevo,
Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite podatke u inbox, kako bismo mogli izvršiti provjeru. Zahvaljujemo se na javljanju i na saradnji. :)
crnivrag

#99286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Možete me gledati u seriji "Zlo" od 4 maja samo u Telemach ponudi u okviru "Pickbox" kataloga.

Uživajte!
crnivrag

#99287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Deleted.
tap3ah75

#99288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote: 01/05/2020 10:59 Možete me gledati u seriji "Zlo" od 4 maja samo u Telemach ponudi u okviru "Pickbox" kataloga.

Uživajte!
?
crnivrag

#99289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Evo ide prijedlog života, samo me nemojte preusmjeravati na e-mail adresu za nove kanale.

Dakle kao što znamo EON platforma bukvalno nema ograničenja po pitanju kanala koje može podržati, pa s tim u vezi vam predlažem da SD verzije kanala koje imaju svoju HD verziju uvedete u EON ponudu, a mnoge od ovih kanala u HD rezoluciji već posjedujete u ponudi drugih operatera United Grupe putem EON platforme i potrebno je samo da ih linkujete na Telemach BiH listu kanala.

Slijedi lista kanala koji postoje u HD rezoluciji, ali su u vašoj ponudi u SD rezoluciji (iako te TV kanale dobijate u HD rezoluciji, jer sam mnoge od ovih TV kuća kontaktirao i rečeno mi je da se kompaniji Telemach isporučuje samo čisti HD signal, koji vi onda downscalujete):

BN BiH HD, RTV HB HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, b92 HD, RTV Vogošća HD, Kanal 6 HD, City TV HD, NTV IC Kakanj HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, Laudato TV HD, RTCG Sat HD (putem EON-a), RTV SLO 1 HD, Z1 HD, RTL Living HD, Hayat Plus HD, Izvorna TV HD, RTV 7 HD, RTL Kockica HD, Hayatovci HD, Super RTL HD, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD, Investigation Discovery HD (Discovery ID), Outdoor Channel HD, Arena Sport 1 HR HD, Arena Sport 1 SR HD, CMC TV HD, Hayat Folk HD, Hayat Music HD, MTV Europe HD, Balkanika HD, Mezzo Live HD (nova verzija, drugačija od postojeće), Sevdah TV HD, RTL DE HD, RTL 2 DE HD, VOX HD, PRO 7 HD, CNN HD, BBC World News HD, Rai 1 HD, TV5 Europe HD, Euronews HD, Russia Today HD (RT HD), Deutsche Welle HD (DW HD), ntv DE HD, Playboy TV HD, Zadruga Live 1 HD, Zadruga Live 2 HD, Zadruga Live 3 HD, Zadruga Live 4 HD, Telemach Info Kanal HD (putem EON-a).

Dakle radi se o 53 HD kanala koja možete pustiti putem EON platforme, kad već postoji ograničenje po pitanju D3 platforme (DVB-C mreže).

Također biste trebali uvesti 3 kanala koje korisnici iz određenih gradova stalno traže jer im nisu dostupni kad se digitalizuju, odnosno na tim područjima su dostupni samo u okviru analogne ponude.

Radi se o kanalima: RTV USK HD, TV Slon Extra HD i TV101 HD Sanski Most, i bilo bi ok da se ovi kanali uvedu na državnom nivou u digitalnu Telemach ponudu.
Last edited by crnivrag on 01/05/2020 19:49, edited 1 time in total.
fusion_ba

#99290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Telemach bi se tako pretvorio u IPTV platformu a nema dozvolu za IPTV. I ovo sto imaju nesto Pink kanala i N1 preko IP im se ustvari gleda kroz prste.
crnivrag

#99291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote: 01/05/2020 18:59 Telemach bi se tako pretvorio u IPTV platformu a nema dozvolu za IPTV. I ovo sto imaju nesto Pink kanala i N1 preko IP im se ustvari gleda kroz prste.
Moraju imati neku dozvolu za EON, jer ga nude za korisnike van mreže koji onda EON box uređaje spoje na internet i na taj način prate kanale iz ponude.
Tesla Edison

#99292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

....
fusion_ba

#99293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote: 01/05/2020 19:07
fusion_ba wrote: 01/05/2020 18:59 Telemach bi se tako pretvorio u IPTV platformu a nema dozvolu za IPTV. I ovo sto imaju nesto Pink kanala i N1 preko IP im se ustvari gleda kroz prste.
Moraju imati neku dozvolu za EON, jer ga nude za korisnike van mreže koji onda EON box uređaje spoje na internet i na taj način prate kanale iz ponude.
Da ali to je potpuno druga usluga, nije kablovska. Total TV im je treca usluga itd..
channel10

#99294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

@Telemach , da li je validna ova adresa u Zenici, koja vazi za vase naplatno mjesto(I.Zenicke brigade 3c)? Prvi put cujem da imate naplatno mjesto u Zenici...
crnivrag

#99295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote: 01/05/2020 20:11 da li je validna ova adresa u Zenici, koja vazi za vase naplatno mjesto(I.Zenicke brigade 3c)? Prvi put cujem da imate naplatno mjesto u Zenici...
Naravno da je validna, a tamo imaju naplatna mjesta valjda u prostorijama bivše firme Telekabel.

Inače na osnovu njihove web stranice, u Zenici Telemach možeš pronaći na sljedećim adresama:

Telemach naplatno mjesto Zenica - Prve zeničke brigade 3c ( Babina rijeka )

Telemach naplatno mjesto Zenica - Muhameda Seida Serdarević 1 (Stara pijaca)

Showroom - Zenica - Titova br.2
channel10

#99296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

U Titovoj br.2 se nikad nije moglo platiti. To su samo njihove prostorije, ali nikad nisu bili naplatna mjesta. Zato pitam @Telamach da li se uopste moze platiti na onoj adresi. Dosad placao u banci u shopping centru, ali kako je centar zatvoren, ne placam (nisam platio dva racuna, a ne bih da mi iskljuce).
crnivrag

#99297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote: 01/05/2020 20:18 U Titovoj br.2 se nikad nije moglo platiti. To su samo njihove prostorije, ali nikad nisu bili naplatna mjesta. Zato pitam @Telamach da li se uopste moze platiti na onoj adresi. Dosad placao u banci u shopping centru, ali kako je centar zatvoren, ne placam (nisam platio dva racuna, a ne bih da mi iskljuce).
Sačekaćemo onda da ti oni odgovore da li ova dva naplatna mjesta trenutno rade zbog situacije oko virusa.

Inače od ovog mjeseca imaš mogućnost da račun platiš putem njihovog portala posredstvom sigurnog online servisa za plaćanje, bez ikakve dodatne naknade za naplatu.
shape of despair

#99298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

E moj telemach.
Sjednem maloprije da nešto preko eon-a pogledam na youtube. Kako sam isao po meniju, odem na postavke, vidim bezveze mi stoje 2 accounta prijavljena (gmail za youtube mora biti povezan), odo reko obrisati oba,to su mi neki birvaktile, stavit aktuelni.
I umjesto da to završim za 3 minute ja se patim čitavih 20. Pritisni OK, obrisi, pa neće, zaštopa box, return ne reaguje, pročepi, pa opet neće, helem, 20 minuta za jebeno brisanje računa.
Onda mi naupadne da skinem VLC na BOX, stavim USB u BOX i tako pogledam film,čisto da probam.
Prvo, snimanje VLC-a jedno 5 minuta, umjesto minut, hoće neće.
Onda konstantno izbacivanje iz aplikacije.
Resetujem box, pročepi.
Sad se problem pojavio sa BHtelecom live kamere app, izbacuje aplikacija.
Evo tačno 50 minuta se zajebavam sa nečim što bi mi trebala biti zabava.
NIsam pišonja, hvataju me srednje godine, imam porodicu, dnevno ako 1 do 2 sata pogledam TV, ili nešto čeprkam, pa nemože ni u tom usranom gustom rasporedu sve raditi kako treba.
Nemorate me zvati, nemam tehničkih problema, BOX vam je sranje, neznam kakav mu je hardware, ništa vam ovo ispeglano nije.
Šta će mi eon ako ću saltati kanale samo, mogao sam i na D3 to raditi. Ako već nudite smart nox nekakav, nek radi, da iskoristim njegov potencijal.
Nažalost, čim po BOx-u korisnik zagrebe malo ispod površine sistem se raspada na proste faktore i nemoze ga tito sastavit više do restarta, gdje onda ništa više ne čeprkaj, pritišći ono što je sigurica, ne skreći nigdje dodatno.
Iako sam rekao da je zadnjim updateom box brzi, nije se ipak nista popravilo, na kanalima i dalje dolazi do trzaja sučelja posebno kad pritisnem back(lijeva strelica na daljinskom), to je najmanje 5 sekundi čekanja da odreaguje, onda se zblesavi pa 10 sec. ne reaguje ni jebeno smanjivanje tona.
Net i fiksni su OK, eon vam je smeće.
Benq

#99299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@shape of despair Verzija firmware-a 0.8.9.8 definitivno nema navedenih problema, ako je kod tebe ta verzija i ako su ti signali ok, onda ne bi bilo lose da se proba sa drugim boxom.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#99300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Slo Burner »

Sinoc vidim neko obavjestenje da je Knives Out u ponudi, ali ne mogu ga naci?
Locked