Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
samsonsam wrote: ↑28/04/2020 19:40
razlika izmedju konzervisane i suhe leblebije i boba je drasticna !!
noc prije potopis leblebiju i bob u odvojene posude (za 2 osobe ca. 100gr boba,150 gr leblebije)...iduci dan saprati i pustiti da se dobro ocijede,posusiti suhom krpom...u multipraktik samljeti ugrubo bob,izvaditi u posudu...zatim ponoviti isti postupak sa leblebijom (poskidati prije toga opnu sa leblebije)...sastaviti bob i leblebije...u multipraktiku fino samljeti 2 cehna bijelog luka,struk persuna (sa peteljkama),kasikicu kumina,kasikicu mljevenog korijandera,so biber (ako volis ljuto kao ja dodas kajene peper/ljutu feferonku/sambal/harisu ili sta vec volis ili imas) dok se ne dobije struktura kao pasta/kasha...sastaviti sa bobom i leblebijama i dobro izmjesiti...ako je presuho dodas malo vode i OBAVEZNO probaj kakav je ukus,jel sta fali...naspes u posudu vode i malo ulja,namocis ruke u posudu i onda vlaznim rukama formiras falafel u obliku loptice ili kolacica...prije pecenja/przenja obavezno minimalno pola sata u frizideru drzati!
ja ih pravim kao male burgere,premazem cetkicom maslinovim uljem i zapecem na rostilj tavi...moze i u rerni ca. 30 minuta na 200 stepeni dok ne porumene
u mojim ocima je steta ovako zdravu hranu "pokvariti" przenjem u fritezi ili serpi punog ulja al' et' to je moje skromno misljenje
Hvala... ne kupujem u konzervi leblebije... bob-je fava beans -jel da ..
..sta mislish da pr0bam sa -edamame/sojom... umjesto boba...
.. u nedelju cu probati ...i da, na rostilju zavsiti
moonca wrote: ↑28/04/2020 20:01
Hvala... ne kupujem u konzervi leblebije... bob-je fava beans -jel da ..
..sta mislish da pr0bam sa -edamame/sojom... umjesto boba...
.. u nedelju cu probati ...i da, na rostilju zavsiti
da bob je fava beans a sad nemam pojma kakva ce da bude struktura i ukus sa edamame beans ...mozes probati bez boba ,samo ca 250gr suhe leblebije a ostalo zadrzis po receptu
Ja koristim neki od ovih kad pravim, ali nisam zaleđivao
Sorry al nijedan recept za klepe ovdje nestima kako zamijesiti 1kg brasna sa 1 jajetom ili u tijesto ulje neeee.. Ovako 1jaje i 1zumance malo soli i ca 250 do 300g brasna i dobro umijesiti tijesto je dobro tvrdo ako za treba jos malo brasna dodati i tijesto ostaviti da se odmori ( pokriti orovidnom folijom) ne par minuta vec sahat I drugi... Onda razviti jufku da bude jednaka deblja od jufke za pitu, jufku isjeci filovati preklapati i to je to... Slike mojih klepa imas par stranica prije... Moraju biti male jer kuhanjem nadodju
Ja koristim neki od ovih kad pravim, ali nisam zaleđivao
Sorry al nijedan recept za klepe ovdje nestima kako zamijesiti 1kg brasna sa 1 jajetom ili u tijesto ulje neeee.. Ovako 1jaje i 1zumance malo soli i ca 250 do 300g brasna i dobro umijesiti tijesto je dobro tvrdo ako za treba jos malo brasna dodati i tijesto ostaviti da se odmori ( pokriti orovidnom folijom) ne par minuta vec sahat I drugi... Onda razviti jufku da bude jednaka deblja od jufke za pitu, jufku isjeci filovati preklapati i to je to... Slike mojih klepa imas par stranica prije... Moraju biti male jer kuhanjem nadodju
Oh gdje si bila ranije
Radila sam po prvom receptu. Vece sam pravila jer su ukućani tako željeli. Nisam ih kuhala, zaledila, a nešto ću za sehur. Uh kad nadodju...
mO k3 wrote: ↑29/04/2020 07:42
Juce sam spremao shakshuka i preko sam stavio gremolata neznam jesam li ovako nesto vec postavljao i ako sam ne zamjerite
sta si stavio preko cega ?!
sta ti je shakshuka i gremolat?
Juce sam spremao shakshuka i preko sam stavio gremolata neznam jesam li ovako nesto vec postavljao i ako sam ne zamjerite
ccc jesi mesar il nisi
de ba zapeci mesine, ovo ti je bezze
jaja i faširano XD blagi užas
ccc jesi mesar il nisi
ccc jesi mesar il nisi
lol
Ovaj jednom u sedmici riba , 2-3 puta meso ostalo vegi
Shakshuka je super, moglo bi se pripremiti za neki iftar
Kod mene neka moja verzija torte Mahalusa iz Sendija U sustini je cheesecake od kokosa na podlozi od keksa i sa filom od bestilja. Trebao je ici i badem ali eto, nisam dodala. Super ukusno i osvjezavajuce