Kako je bolja kad ne mogu snimiti sadrzaj koji zelim. Imam opciju da gledam unutar 7 dana i to je to. EON meni nije nikako bolja varijanta.anex wrote: ↑22/04/2020 15:25drug_profi wrote: ↑22/04/2020 14:18 D3 V2,0 ne dam ni za kakav paket. Lijepo sam hard namontirao, dupli tjuner, snimam sta zelim, gledam kad zelim, premotavam reklame. Ostavim stvari koje pozelim opet poslije pogledati. Za mene idealna varijanta.
Cam modul + eon app na smart tv
Još bolja varijanta...meni.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- drug_profi
#99076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- semirsar
#99077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a vidi drug, tebi tvoj izbor dobar, postujemdrug_profi wrote: ↑22/04/2020 20:43Kako je bolja kad ne mogu snimiti sadrzaj koji zelim. Imam opciju da gledam unutar 7 dana i to je to. EON meni nije nikako bolja varijanta.anex wrote: ↑22/04/2020 15:25drug_profi wrote: ↑22/04/2020 14:18 D3 V2,0 ne dam ni za kakav paket. Lijepo sam hard namontirao, dupli tjuner, snimam sta zelim, gledam kad zelim, premotavam reklame. Ostavim stvari koje pozelim opet poslije pogledati. Za mene idealna varijanta.
Cam modul + eon app na smart tv
Još bolja varijanta...meni.
-
Excello
#99078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li Telemach poskupljao, dosao mi veci racun za mart nego inace?
- crnivrag
#99079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije.
Račun ti je mogao doći veći samo u ovih 5 slučajeva:
1. Imao si promotivno paket pod ugovorom i sad ti je istekao taj promotivni period i paket se naplaćuje po punoj cijeni.
2. Koristiš D3 platformu i iznajmljivao si video sadržaje koji se plaćaju.
3. Koristiš D3 platformu, a u paketu nemaš uslugu TV Unazad, pa si istu koristio više od 5 minuta u toku mjeseca i ista je naplaćena 3 KM.
4. Koristiš uslugu fiksne telefonije i potrošio si minute koje nisu uključene u paket.
5. Naručio si preko portala dodatni TV paket kanala.
Koji paket koristiš, i koja ti je cijena bila prije, a koliki ti je račun došao sad?
P.S. Također se može desiti da si zalutao na pogrešnu temu, jer je BH Telecom poskupio svoje TV pakete za 4.90 KM u martu.
-
Excello
#99080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote: ↑22/04/2020 23:45Nije.
Račun ti je mogao doći veći samo u ovih 5 slučajeva:
1. Imao si promotivno paket pod ugovorom i sad ti je istekao taj promotivni period i paket se naplaćuje po punoj cijeni.
2. Koristiš D3 platformu i iznajmljivao si video sadržaje koji se plaćaju.
3. Koristiš D3 platformu, a u paketu nemaš uslugu TV Unazad, pa si istu koristio više od 5 minuta u toku mjeseca i ista je naplaćena 3 KM.
4. Koristiš uslugu fiksne telefonije i potrošio si minute koje nisu uključene u paket.
5. Naručio si preko portala dodatni TV paket kanala.
Koji paket koristiš, i koja ti je cijena bila prije, a koliki ti je račun došao sad?
P.S. Također se može desiti da si zalutao na pogrešnu temu, jer je BH Telecom poskupio svoje TV pakete za 4.90 KM u martu.
Imam EON Full Duo paket i siguran sam da jos uvijek nije istekao promo paket/cijena koju imam. Razlika je u 4.80 KM u odnosu na prosli mjesec. Imamo samo dvije stavke na racunu, kao i prosli put, a to je "EON Full Duo" i "Mjesecno odrzavanje" te su obje stavke malo skuplje nego na racunu za februar. Nisam sigurno nista koristio od tih dodatnih stvari jer nisam uopce gledao TV.
- Benq
#99081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ti nije frka, uslikaj samo taj dio racuna gdje su navedene stavke, ili posalji Telemachu PP da provjere o cemu se radi jer nikakvo poskupljenje nije bilo.Excello wrote: ↑22/04/2020 23:54 Imam EON Full Duo paket i siguran sam da jos uvijek nije istekao promo paket/cijena koju imam. Razlika je u 4.80 KM u odnosu na prosli mjesec. Imamo samo dvije stavke na racunu, kao i prosli put, a to je "EON Full Duo" i "Mjesecno odrzavanje" te su obje stavke malo skuplje nego na racunu za februar. Nisam sigurno nista koristio od tih dodatnih stvari jer nisam uopce gledao TV.
EDIT: Jesi li prije tog paketa koristio neki drugi paket? Ako jesi, moguce da si koristio novi paket po cijeni starog paketa, pa sad isteklo...
-
Excello
#99082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam koristio nikakav drugi paket, tek nedavno postao korisnik. Pitat cu o cemu se radi.Benq wrote: ↑22/04/2020 23:59Ako ti nije frka, uslikaj samo taj dio racuna gdje su navedene stavke, ili posalji Telemachu PP da provjere o cemu se radi jer nikakvo poskupljenje nije bilo.Excello wrote: ↑22/04/2020 23:54 Imam EON Full Duo paket i siguran sam da jos uvijek nije istekao promo paket/cijena koju imam. Razlika je u 4.80 KM u odnosu na prosli mjesec. Imamo samo dvije stavke na racunu, kao i prosli put, a to je "EON Full Duo" i "Mjesecno odrzavanje" te su obje stavke malo skuplje nego na racunu za februar. Nisam sigurno nista koristio od tih dodatnih stvari jer nisam uopce gledao TV.
EDIT: Jesi li prije tog paketa koristio neki drugi paket? Ako jesi, moguce da si koristio novi paket po cijeni starog paketa, pa sad isteklo...
https://ibb.co/42z9gTG
- crnivrag
#99083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitaj, očito je u pitanju neka akcija, jer nek' si ti nama živ i zdrav, puna cijena EON Full Duo paketa je 59.50 KM.Excello wrote: ↑23/04/2020 00:14 Nisam koristio nikakav drugi paket, tek nedavno postao korisnik. Pitat cu o cemu se radi.
A izgleda da paket nisi koristio cijeli mjesec, pa ti je uračunat samo dio cifre.
-
Excello
#99084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Spomenuo sam gore da sam siguran da mi nije istekla promo cijena, koja traje 6 mjeseci ... kad istekne, pocinjem placati punu cijenu. Ugovor je na 24 mjeseca.crnivrag wrote: ↑23/04/2020 00:18Pitaj, očito je u pitanju neka akcija, jer nek' si ti nama živ i zdrav, puna cijena EON Full Duo paketa je 59.50 KM.Excello wrote: ↑23/04/2020 00:14 Nisam koristio nikakav drugi paket, tek nedavno postao korisnik. Pitat cu o cemu se radi.
A izgleda da paket nisi koristio cijeli mjesec, pa ti je uračunat samo dio cifre.
- crnivrag
- odmor
#99086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala vam na ponudi. I dalje cu korstiti sadasnji paket Eon Trio Light. Ukoliko budem imao potrebu za novitetima u smislu paketa, rado cu vas informisat i kontaktirat.Telemach wrote: ↑22/04/2020 16:58Zdravo@odmor,odmor wrote: ↑22/04/2020 13:47 Ja na ovoj temi nisam bas cuo da se raja zali na D3 resiver, izuzetak je onaj D3 mini.
S druge strane EON box jedni napadaju, drugi brane, ali sve u svemu ima materijala da se u njeg sumnja.
Ja imam paker eon trio light i dobio sam D3 resiver, da bih dobio EON box moram platit 80KM za nesto sto nece biti u mom vlasnistvu, a uz to nisam siguran da li cu biti u taboru ovih sto ga napadaju ili ovih sto ga brane.
Sve u svemu, 80KM je 100kg brasna i koja flasa ulja![]()
Trudimo se korisnicima obezbijediti najkvalitetniji i najbogatiji sadržaj u kojem možete uvijek uživatiU mnogobrojne funkcionalnosti EON Box-a su se naši korisnici već uvjerili, a uređaj dobijate bez dodatne nadoplate u EON Full i Premium paketima. Također, prelaskom na iste, ostvarujete dodatne pogodnosti. Ukoliko želite da Vas kontaktiramo i prezentujemo ponudu, možete nam na ovaj način to i potvrditi
Zahvaljujemo se što koristite naše usluge!
-
duffy_duck
#99087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Šta je konkretno novo u ovom azuriranju eon resivera jučer?
- semirsar
#99088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ponovna dezinfekcija, nije valjda da si prespav'o covid-19?duffy_duck wrote: ↑23/04/2020 04:18 @telemach
-
Huriccan01
#99089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eon paket ili nesto drugo to je uvijek stvar odabira isto kao sto ljudi vozaju razlicita auta iz nekih preferencija. Ono sto je fakt je to da eon box je takozvani android box. Android tv os je nazalost kao OS pun bugova i jos ako se upari sa losim hardwarom onda dobijes nesto sto konstantno stopa neradi itd. Pojedini proizvidjaci televizija su uspjeli upariti android sa svojim hardwarom, samo na pojedinim modelima, i to zna da radi dosta dobro ali kako napisah pojedini proizvodjaci sa pojedinim modelima. Telemach je iza vi xy razloga odlucio, predpostavljam finansije i razvoj, da D3 platformu zamjeni sa android boxovima i da radi totalno nezavisnu platformu za TV. Moje licno iskustvo je da je D3 bio dosta stabilniji pogotovo kada su ih uparivali sa cisco-om i da je to dosta dobro radilo.
Neko je napisao da je Telemach nastao udruzivanjem kablovskih oparatera. Nije kupovinom istih se plasirao na trzistu. Iza Telemacha stoje fondovi koji investiraju i biznise gdje mogu ocekivati brze povrate ulozenog i tu dolazimo do drugog "problema" a to je sto svaki drugi call sa zavrsava sa ponudom nekoga ugovora na 12 ili 24 mjeseca iz prostoga razloga sto jednu od vrijednosti firmi upravo daju ti ugovori tj broj pretplatnika sa kojim se obezbjedjuje "siguran "priliv". S druge strane ulaganja su uradjena u eon platformu i naravno treba je prodati sto vise i sa sto duzim ugovorom jer objasnjavati investiorima sto nesto ne funkcionise je puno teze nego gurati prodaju e sada sto se prodaje dali radi ili ne radi to je drugi par rukava sto bi narod rekao. Strategije firmi i pozicioniranje na trzistu je pravo svakoga privrednoga subjekta pa tako i Telemacha. Ali gdje problem u mome slucaju bio nije to sto internet nije radio 3 dana vec ne iskren odnos prema klijentu i pokusaju zamazivanja kako je sve uredu i da se strpim ( neznam samo ko je momcima i djevojkama rekao u call centru da govore klijentu da se strpi jer to zvuci dosta ponizavajuce).
Neko je napisao da je Telemach nastao udruzivanjem kablovskih oparatera. Nije kupovinom istih se plasirao na trzistu. Iza Telemacha stoje fondovi koji investiraju i biznise gdje mogu ocekivati brze povrate ulozenog i tu dolazimo do drugog "problema" a to je sto svaki drugi call sa zavrsava sa ponudom nekoga ugovora na 12 ili 24 mjeseca iz prostoga razloga sto jednu od vrijednosti firmi upravo daju ti ugovori tj broj pretplatnika sa kojim se obezbjedjuje "siguran "priliv". S druge strane ulaganja su uradjena u eon platformu i naravno treba je prodati sto vise i sa sto duzim ugovorom jer objasnjavati investiorima sto nesto ne funkcionise je puno teze nego gurati prodaju e sada sto se prodaje dali radi ili ne radi to je drugi par rukava sto bi narod rekao. Strategije firmi i pozicioniranje na trzistu je pravo svakoga privrednoga subjekta pa tako i Telemacha. Ali gdje problem u mome slucaju bio nije to sto internet nije radio 3 dana vec ne iskren odnos prema klijentu i pokusaju zamazivanja kako je sve uredu i da se strpim ( neznam samo ko je momcima i djevojkama rekao u call centru da govore klijentu da se strpi jer to zvuci dosta ponizavajuce).
- Telemach
#99090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo@Excello,
Zamolit ćemo da nam dostavite broj Ugovora u inbox kako bismo izvršili provjeru obračuna usluge. Također, na gornjem dijelu računa je po pojedinačnim stavkama naznačeno koja usluga je i u kojem iznosu fakturisana. U svakom slučaju, tu smo zbog Vas pa nam pišite
- Telemach
#99091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo@Huriccan01,Huriccan01 wrote: ↑23/04/2020 07:17 Eon paket ili nesto drugo to je uvijek stvar odabira isto kao sto ljudi vozaju razlicita auta iz nekih preferencija. Ono sto je fakt je to da eon box je takozvani android box. Android tv os je nazalost kao OS pun bugova i jos ako se upari sa losim hardwarom onda dobijes nesto sto konstantno stopa neradi itd. Pojedini proizvidjaci televizija su uspjeli upariti android sa svojim hardwarom, samo na pojedinim modelima, i to zna da radi dosta dobro ali kako napisah pojedini proizvodjaci sa pojedinim modelima. Telemach je iza vi xy razloga odlucio, predpostavljam finansije i razvoj, da D3 platformu zamjeni sa android boxovima i da radi totalno nezavisnu platformu za TV. Moje licno iskustvo je da je D3 bio dosta stabilniji pogotovo kada su ih uparivali sa cisco-om i da je to dosta dobro radilo.
Žao nam je ako ste imali određene poteškoće pri korištenju usluge. S obzirom da korisnicima nudimo najbrže internet pakete te najkvalitetniji i najraznovrsniji programski sadržaj, zamolit ćemo da nam u inbox dostavite korisničke podatke (broj Ugovora i kontakt telefon) kako bismo izvršili detaljnije provjere servisa koji koristite s ciljem da u što kraćem roku možete uživati u cjelokupnoj ponudi. Zahvaljujemo se na saradnji
- aditon
#99092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Punac mi je prije dva mjeseca potpisao ugovor za EON Full paket. Sve je ugovoreno putem telefona međutim problem je u tome što je on stariji čovjek i nije se očito izrazio najbolje te je došlo do nesporazuma u smislu onoga što je on htio i onoga što je dobio. Pokušat ću ukratko opisati šta se ustvari desilo. On je prije ovoga imao grande paket, ali sad nisam siguran koji i koliko je koštao ali znam da se radi o trio grande paketu plus je dodatno plaćao HBO Kanale i dodatno jedan PDS 3. Nakon što je ugovor istekao, nekoliko mjeseci je bio pretplatnik bez ugovorene obaveze. Nakon više poziva s vaše strane za produženje ugovora, on je pristao da potpiše novi dvogodišnji ugovor za EON Full Trio. Problem je što je on mislio da će potpisom novog ugovora plaćati manje nego što je plaćao prethodni ugovor, da će mu u paketu biti i HBO kanali, tj da će imati sve što je imao i ranije ali uz manju cijenu (jer računao je ako ne bude plaćao zasebno HBO da će tako i jeftinije izaći). Uglavnom da ne dužim previše, moje pitanje je da li se sad naknadno može nešto popraviti na obostrano zadovoljstvo jer čovjek je penzioner i htio je napraviti uštedu, stoga se i odlučio na novi ugovor a ne da plaća sad znatno više nego ranije kad je čak i HBO plaćao zasebno. Možete mi odgovoriti i u pp ako vam je tako zgodnije.
Punac mi je prije dva mjeseca potpisao ugovor za EON Full paket. Sve je ugovoreno putem telefona međutim problem je u tome što je on stariji čovjek i nije se očito izrazio najbolje te je došlo do nesporazuma u smislu onoga što je on htio i onoga što je dobio. Pokušat ću ukratko opisati šta se ustvari desilo. On je prije ovoga imao grande paket, ali sad nisam siguran koji i koliko je koštao ali znam da se radi o trio grande paketu plus je dodatno plaćao HBO Kanale i dodatno jedan PDS 3. Nakon što je ugovor istekao, nekoliko mjeseci je bio pretplatnik bez ugovorene obaveze. Nakon više poziva s vaše strane za produženje ugovora, on je pristao da potpiše novi dvogodišnji ugovor za EON Full Trio. Problem je što je on mislio da će potpisom novog ugovora plaćati manje nego što je plaćao prethodni ugovor, da će mu u paketu biti i HBO kanali, tj da će imati sve što je imao i ranije ali uz manju cijenu (jer računao je ako ne bude plaćao zasebno HBO da će tako i jeftinije izaći). Uglavnom da ne dužim previše, moje pitanje je da li se sad naknadno može nešto popraviti na obostrano zadovoljstvo jer čovjek je penzioner i htio je napraviti uštedu, stoga se i odlučio na novi ugovor a ne da plaća sad znatno više nego ranije kad je čak i HBO plaćao zasebno. Možete mi odgovoriti i u pp ako vam je tako zgodnije.
- Telemach
#99093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo@aditon,aditon wrote: ↑23/04/2020 09:02 @Telemach
Potrudit ćemo se da budete zadovoljniji ponudom, samo nam, molimo Vas, u inbox dostavite broj Ugovora korisnika i kontakt telefon. Hvala i lijep pozdrav
- Telemach
#99094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo@duffy_duck ,duffy_duck wrote: ↑23/04/2020 04:18 @telemach
Drago nam je da ste primjetili novi update
Hvala i lijep pozdrav
-
zux1
#99095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovanje
Imam Eon Premium duo paket.
Preko Vašeg routera preko wifi signala u prostoriji gdje mi se nalazi router brzine su 45 Mb/s i to je u redu, znam da je to maksimum za wifi signal za 2.4Ghz router, ali problme je u pingu-u koji je stalno oko 30 ms. Koliko se sjećam, ping je prije bio znantno manji. Može li se ping nekako spustiti?
Preko Vašeg routera preko wifi signala u prostoriji gdje mi se nalazi router brzine su 45 Mb/s i to je u redu, znam da je to maksimum za wifi signal za 2.4Ghz router, ali problme je u pingu-u koji je stalno oko 30 ms. Koliko se sjećam, ping je prije bio znantno manji. Može li se ping nekako spustiti?
-
DON_eARL
#99096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
30ms ti visok ping? 
- Telemach
#99097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo@zux1,zux1 wrote: ↑23/04/2020 10:20 Poštovanje
Zamolit ćemo da nam u pp dostavite mjerenje brzine, kao i broj Ugovora te kontakt telefon, kako bismo izvršili detaljnije provjere. Kada je u pitanju ping, na isti utječe mnogo faktora, a jedan od najvažnijih je opterećenost servera koji posjećujete. Bez obzira na navedeno, rado ćemo pristupiti potrebnim provjerama, nakon dostavljanja podataka
- crnivrag
#99098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest:
Od danas svoje račune možete plaćati online putem portala "Moj Telemach" bez provizije:

Od danas svoje račune možete plaćati online putem portala "Moj Telemach" bez provizije:

- diablobih
#99099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prvo neka bace neku pogodnost za e-racun 
- crnivrag
#99100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a54135/podrska/vije ... izije.htmlTelemach je omogućio online plaćanje računa bez provizije
Dragi korisnici ostanite bezbjedni kod kuće, jer imamo dobre vijesti za vas! Od sada sve Telemach, Total TV, HS, HKB-net i MH Company račune možete da plaćate online bez provizije.
Korisnici koji su prijavljeni na e-račun, link za online plaćanje će dobijati svakog mjeseca u okviru e-računa.
U isto vrijeme korisnici će na Moj Telemach portalu ili aplikaciji, moći da pristupe linku za online plaćanje.
Online plaćanje se vrši na veoma jednostavan način u svega par koraka, unosom brojeva sa platne kartice u online uplatnicu.
Ukoliko vam je potrebna naša pomoć, možete pozvati naš kontakt centar na 1360 i 051 249 999 za Total TV korisnike, poslati mail na adresu [email protected] ili nas kontaktirati putem live chat podrške na web sajtu telemach.ba i naši agenti će vam poslati link za online plaćanje putem email-a ili SMS-a.
Ako do sada to niste učinili, preporučujemo da umjesto štampanog računa pređete na e-račun. Aktivaciju e-računa možete izvršiti lako preko Moj Telemach portala ili aplikacije, ili slanjem maila sa zahtjevom za e-račun na [email protected]
Čuvajmo zajedno naše zdravlje i životnu sredinu uz jednostavniji način plaćanja.
Ostanite kod kuće, budite bezbjedni i završite sve online. #ostanikodkuce