Sada Ili odmah
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Bluemore
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
hurmasica
#13378 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bilo bi idealno kad bi svi.svaki dan mogli tako kao ti prosetati a nikog ne sresti. Ali kazem ti kad bi se zabrana ukinula vise ne bi bio mira. I mirno pravio te svoje korake jer bi sve vrvilo od porodica sa hrpom djece ...Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 17:04To nije u redu i to se svakako treba disciplinovati.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:01
To.ke sve super teoretski...al ce se naci na tih hiljadu jos hiljadu takvih koji ce pametovat i reci nece meni niko zabranit da ja hodam gdje se meni hoda i za pet dana imas kolaps guzvu....a potom i povecan broj zarazenih.
Nas men talitet nije takav da se mi možemo disciplinovati...nama treba zabrana i kazna da bi poslusali.....inace na s niko obuzdo ne bi.
Ja aam ipak zato da se strpimo jos malo..kad smo.mogli ovoliko jos malo se sami pripazimo da se ne izlažemo previse.
Ja opet ponavljam, iskreno nemam pojma kakvo je stanje po gradu. Nisam bio i nisam vidio.
A idem u šumske krajeve svako drugi dan i pravim turu od 10-15 000 koraka.
Nikog ne sretnem takoreći.
Većina tih što se grupišu po Vilsu ili gdje već nisu za tu ideju da skaču po šumi.
Imam.dijete malo, zatvoreno u kuci, nervozno, nije mi jednom naumpalo da ga uzvedem pa makar i.platila.kaznu...al eto suzdrzavam se jos uvijek....nadam se da nece jos dugo trajati.
Ova situacija u bih sto se tice nevelikog broja zarazenih je upravo rezultat mjera ... ako popustimo tek ce nastat haos.
- svjezi_ustipak
#13379 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je u biti glavni razlog zašto treba ostati kod kuće. Jer sem toga nema nikakve druge zaštite za sebe i svoju porodicu. Konfuzija oko nadležnoesti, kakofonija saopštenja, prebacivanja odgovornosti se može samo slomiti nekom preko leđa. Zrela osoba će izbjegavati da on/ona budu ta nesretna žrtva bosanske zbilje.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 17:06 To sto nasi Solaci nemaju nista vise u rukavu od "sjedite kod kuce"
- escobar__
#13380 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa šta hoćeš ti bolje jebo te, imaš 1.000 zaraženih na cca. 3 miliona ljudi?dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:46 Uzaludno je... pa i ima samo 1000 setaca jer vecina ljudi sjedi kuci, ali kad vidim 1000 setaca onda cu i ja u setnju, i jos nas 100000 jer sto mi bi bili budale a vi kao pametni i mangupi.
Dok se gleda samo svoja guzica, ni ne moze bolje.
Da Bog sačuva i sakloni...
-
kakavdanakneiskustvu
- dječak sa šibicama
#13382 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nas mentalitet je slika familije, njih 15 + jedno 10 jarana i jaranica, sa djecom, rostiljaju negdje na vikendici i kao "evo nas u karantinu". Ko neka sega, posalica.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:01
To.ke sve super teoretski...al ce se naci na tih hiljadu jos hiljadu takvih koji ce pametovat i reci nece meni niko zabranit da ja hodam gdje se meni hoda i za pet dana imas kolaps guzvu....a potom i povecan broj zarazenih.
Nas men talitet nije takav da se mi možemo disciplinovati...nama treba zabrana i kazna da bi poslusali.....inace na s niko obuzdo ne bi.
Ja aam ipak zato da se strpimo jos malo..kad smo.mogli ovoliko jos malo se sami pripazimo da se ne izlažemo previse.
Nas mentalitet je "ta ce kArona, ne mere meni to nista" a kad cuje da je komsija iz susjedne ulice zarazen, mahala okolo sa komsijama i svi skupa bjeze od njegove kuce ko da je sugav. Maltene zovu policiju da ga makne.
Da nemamo nakaradan mentalitet, ne bi rijec rekao. Svabi ili Svedu kazes jednom, on se toga drzi, 90% njih.
Bosancu sta god kazes, on misli da je pametniji od toga, a glup ko kurac uglavnom.
- dječak sa šibicama
#13383 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imas samo 1000 )ili realno par hiljada, samo) zarazenih zato sto vecina sjedimo kuci, ne sigurno jer vas 1000 seta okolo. Misli malo o tome.escobar__ wrote: ↑13/04/2020 17:12Pa šta hoćeš ti bolje jebo te, imaš 1.000 zaraženih na cca. 3 miliona ljudi?dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:46 Uzaludno je... pa i ima samo 1000 setaca jer vecina ljudi sjedi kuci, ali kad vidim 1000 setaca onda cu i ja u setnju, i jos nas 100000 jer sto mi bi bili budale a vi kao pametni i mangupi.
-
last mohicans
#13384 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste neko spominjao, sjećam se i ja. Urekoše kompaniju.plain vanilla wrote: ↑13/04/2020 16:47Jel ono jucer neko pohvali Mittal kako sve dobro funkcionise i kako je sve učinjeno da virus ne udje?last mohicans wrote: ↑13/04/2020 14:41Jel to ovo?Jimmy McNulty wrote: ↑13/04/2020 14:26 Evo kod mene haos u firmi, glupača prešutila da joj je muž zaražen i hladno došla na posao.
https://avaz.ba/vijesti/bih/562534/radn ... slano-kuci
Eee, niko nije racunao na ljudsku glupost
- svjezi_ustipak
#13385 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
glupi glupi. Množina, ne jednina.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 17:14Nas mentalitet je slika familije, njih 15 + jedno 10 jarana i jaranica, sa djecom, rostiljaju negdje na vikendici i kao "evo nas u karantinu". Ko neka sega, posalica.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:01
Nas mentalitet je "ta ce kArona, ne mere meni to nista" a kad cuje da je komsija iz susjedne ulice zarazen, mahala okolo sa komsijama i svi skupa bjeze od njegove kuce ko da je sugav. Maltene zovu policiju da ga makne.
Da nemamo nakaradan mentalitet, ne bi rijec rekao. Svabi ili Svedu kazes jednom, on se toga drzi, 90% njih.
Bosancu sta god kazes, on misli da je pametniji od toga, a glup ko kurac uglavnom.
- escobar__
#13386 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne brini ti za mene, sjedi kući i uživaj.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 17:14Imas samo 1000 )ili realno par hiljada, samo) zarazenih zato sto vecina sjedimo kuci, ne sigurno jer vas 1000 seta okolo. Misli malo o tome.escobar__ wrote: ↑13/04/2020 17:12Pa šta hoćeš ti bolje jebo te, imaš 1.000 zaraženih na cca. 3 miliona ljudi?dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:46 Uzaludno je... pa i ima samo 1000 setaca jer vecina ljudi sjedi kuci, ali kad vidim 1000 setaca onda cu i ja u setnju, i jos nas 100000 jer sto mi bi bili budale a vi kao pametni i mangupi.
- svjezi_ustipak
#13387 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 17:14Imas samo 1000 )ili realno par hiljada, samo) zarazenih zato sto vecina sjedimo kuci, ne sigurno jer vas 1000 seta okolo. Misli malo o tome.escobar__ wrote: ↑13/04/2020 17:12Pa šta hoćeš ti bolje jebo te, imaš 1.000 zaraženih na cca. 3 miliona ljudi?dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:46 Uzaludno je... pa i ima samo 1000 setaca jer vecina ljudi sjedi kuci, ali kad vidim 1000 setaca onda cu i ja u setnju, i jos nas 100000 jer sto mi bi bili budale a vi kao pametni i mangupi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13388 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Super si opisao.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 17:14Nas mentalitet je slika familije, njih 15 + jedno 10 jarana i jaranica, sa djecom, rostiljaju negdje na vikendici i kao "evo nas u karantinu". Ko neka sega, posalica.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:01
Danas sam vidio sliku jednog, ozbiljan čovjek reklo bi se.
On i 5 jarana na vikendici, slika na fb.
Vjerovatno i gospoje.
Hoće li ih neko otjerati? Uhapsiti? Pisati?
Čisto sumnjam.
Cijelo vrijeme je ista situacija. Jedni se pridržavaju, drugi svoje tjeraju. Tu i tamo bude neka kazna i to je to.
- CikCikCikPogodi
#13389 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Daj ba nemoj molim te. Znaci ti uzivas u ovome svemu jer je mir?hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:10Bilo bi idealno kad bi svi.svaki dan mogli tako kao ti prosetati a nikog ne sresti. Ali kazem ti kad bi se zabrana ukinula vise ne bi bio mira. I mirno pravio te svoje korake jer bi sve vrvilo od porodica sa hrpom djece ...Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 17:04To nije u redu i to se svakako treba disciplinovati.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:01
Ja opet ponavljam, iskreno nemam pojma kakvo je stanje po gradu. Nisam bio i nisam vidio.
A idem u šumske krajeve svako drugi dan i pravim turu od 10-15 000 koraka.
Nikog ne sretnem takoreći.
Većina tih što se grupišu po Vilsu ili gdje već nisu za tu ideju da skaču po šumi.
Imam.dijete malo, zatvoreno u kuci, nervozno, nije mi jednom naumpalo da ga uzvedem pa makar i.platila.kaznu...al eto suzdrzavam se jos uvijek....nadam se da nece jos dugo trajati.
Ova situacija u bih sto se tice nevelikog broja zarazenih je upravo rezultat mjera ... ako popustimo tek ce nastat haos.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13390 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma dobro, sad je ovo šukanje jedni drugima. Kao ti sjediš cijelo vrijeme kući, a ja sam kreten koji raznosi potencijalno zarazu jer skačem sam po šumi.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 17:14Imas samo 1000 )ili realno par hiljada, samo) zarazenih zato sto vecina sjedimo kuci, ne sigurno jer vas 1000 seta okolo. Misli malo o tome.escobar__ wrote: ↑13/04/2020 17:12Pa šta hoćeš ti bolje jebo te, imaš 1.000 zaraženih na cca. 3 miliona ljudi?dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:46 Uzaludno je... pa i ima samo 1000 setaca jer vecina ljudi sjedi kuci, ali kad vidim 1000 setaca onda cu i ja u setnju, i jos nas 100000 jer sto mi bi bili budale a vi kao pametni i mangupi.
Polazim od toga da svako gleda iz svog ugla i mislim da ni na koji način time ne ugrožabam bilo koga.
Da se situacija promijeni, da vidim da murta i kurta landara tu, prestao bih sa tom rutinom.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#13391 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne znam zasto bi Mittal bio kriv, ne znaju citati misli.Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:51
Na ovo ne može niko računati.
Opet, ona ako je bila već u izolaciji, ako ništa trebala je biti prvo testirana prije nego se vrati na posao.
Malo krivice treba pisati i odgovornim u Mittalu.
Al ovako slađe, neka mahaluša je prvo pustila da dođe na posao, onda razbubala da joj je muž pozitivan.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13392 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam, eno odgovorio sam dječaku sa šibicama, da vidim kako puno ljudi šparta, ja bih prestao s tom rutinom.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:10
Bilo bi idealno kad bi svi.svaki dan mogli tako kao ti prosetati a nikog ne sresti. Ali kazem ti kad bi se zabrana ukinula vise ne bi bio mira. I mirno pravio te svoje korake jer bi sve vrvilo od porodica sa hrpom djece ...
Ja nisam pisao ništa protiv zabrane.
Ona je najpotrebnija zbog raznoraznih šabana koji bi ostali gluhi na bilo koji apel i pravili sijela i slično.
Potpuno te razumijem, ko ima djecu ovo je postalo više neizdrživo u 4 zida.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13393 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
14 dana već bila u izolaciji zbog posjete rodbine iz Njemačke?plain vanilla wrote: ↑13/04/2020 17:26Pa ne znam zasto bi Mittal bio kriv, ne znaju citati misli.Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:51
Na ovo ne može niko računati.
Opet, ona ako je bila već u izolaciji, ako ništa trebala je biti prvo testirana prije nego se vrati na posao.
Malo krivice treba pisati i odgovornim u Mittalu.
Al ovako slađe, neka mahaluša je prvo pustila da dođe na posao, onda razbubala da joj je muž pozitivan.
I otkud informacija u toku dana, a ujutro niko ništa.
Neko je znao, nije mu bio ćejf reći odmah.
Taj je gori od te žene što je došla na posao.
- dječak sa šibicama
#13394 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije sukanje vec cinjenica da malo zarazenih (ako su istiniti podaci) imamo iskljucivo zbog karantina.
Ne zbog nekog veleumnog zdravstva ili ljudi koji vode ovu krizu, vec sto su gradjani istrenirani vecinom i vecinom savjesni, bolje receno isprepadani.
Da vecina seta okolo, imali bi mi danas bar 50 milja zarazenih. Sreca pa je narod isprepadan. Sa druge strane, to nas sve moze skupo kostati ekonomski ali sta da radimo. Kao da imamo izbora, eto lijecice nas Sebija.
Ja generalizujem samo zato sto svaki kaze "pa ja samo setam malo", a onda ga vidis stao sa rajom pusi, grupa ljudi, ili mahalaju i tako to. Druga grupa rostilja... gledam snimku sa Beogradskog sajma, ladno cugaju pive i odvrnuli Sinana do daske, a kao u izolatorijumu su. To je taj mentalitet, nas, balkanski.
Ne zbog nekog veleumnog zdravstva ili ljudi koji vode ovu krizu, vec sto su gradjani istrenirani vecinom i vecinom savjesni, bolje receno isprepadani.
Da vecina seta okolo, imali bi mi danas bar 50 milja zarazenih. Sreca pa je narod isprepadan. Sa druge strane, to nas sve moze skupo kostati ekonomski ali sta da radimo. Kao da imamo izbora, eto lijecice nas Sebija.
Ja generalizujem samo zato sto svaki kaze "pa ja samo setam malo", a onda ga vidis stao sa rajom pusi, grupa ljudi, ili mahalaju i tako to. Druga grupa rostilja... gledam snimku sa Beogradskog sajma, ladno cugaju pive i odvrnuli Sinana do daske, a kao u izolatorijumu su. To je taj mentalitet, nas, balkanski.
-
kakavdanakneiskustvu
#13395 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
odlično opisanodječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 17:14Nas mentalitet je slika familije, njih 15 + jedno 10 jarana i jaranica, sa djecom, rostiljaju negdje na vikendici i kao "evo nas u karantinu". Ko neka sega, posalica.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:01
-
neko_sa_strane
#13396 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja mijenjam rutu na vraćanju s posla ili kombinujem tako da ne sretnem mnogo ljudi na povratku kući.
- CikCikCikPogodi
#13397 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako mjere dugo potraju nece biti ni radnih mjesta ni ekonomije poslije njih.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 17:32 Nije sukanje vec cinjenica da malo zarazenih (ako su istiniti podaci) imamo iskljucivo zbog karantina.
-
AmirBaa
- Bluemore
- Vela666
#13400 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da ih imamo malo ne zbog nešetača, već prvenstveno zbog zatvaranja mjesta za okupljanje zbog čega mnogi nemaju neki interes da izlaze ako im kladionice, kafane, šiša barovi ne rade, što je ispalo super.
Šetači te ne ugrožavaju jer ih možeš izbjeći, šetnjom ne dodiruješ ni kvake, ni čaše, ni stolove...oni što prave grupice, eto im policija pa neka se s njima zabave, a imate i mogućnost da ih sve do jednog prijavite.
Zaposleni u tržnim centrima i ostalim prodajnim objektima eto ih rade po 8-10 sati svakodnevno, sa koliko samo artikala i ljudi oni dođu u susret a upitno je da li im daju nove maske i rukavice svaki dan, pa eto ih drže se, svaka im čast!, šta bi trebalo s njima biti do sada.
Ljudi eto šetaju, nije sad da sve hrle nepoznatim da ih izljube ispipaju i utrpaju im par virusa u džep, nako da imaju za kuće
Šetači te ne ugrožavaju jer ih možeš izbjeći, šetnjom ne dodiruješ ni kvake, ni čaše, ni stolove...oni što prave grupice, eto im policija pa neka se s njima zabave, a imate i mogućnost da ih sve do jednog prijavite.
Zaposleni u tržnim centrima i ostalim prodajnim objektima eto ih rade po 8-10 sati svakodnevno, sa koliko samo artikala i ljudi oni dođu u susret a upitno je da li im daju nove maske i rukavice svaki dan, pa eto ih drže se, svaka im čast!, šta bi trebalo s njima biti do sada.
Ljudi eto šetaju, nije sad da sve hrle nepoznatim da ih izljube ispipaju i utrpaju im par virusa u džep, nako da imaju za kuće