Tako je. Samo, Sarajevo nije samo Bistrik pa da tih 35 hiljada šeta na malom prostoru već ipak najveći grad u državi. Također, to što ti govoriš je teoretskih 35 hiljada, u praksi možda u cijelom Sarajevu imaš cca 1.000 ljudi raštrkanih na različitim lokacijama, a koji vam smetaju iz ovog ili onog razloga.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:35 Do prodavnice i kuci, eventualno do posla dva tri puta i po neke stvari za sjetvu, kako i jeste poenta u karantinu.
Sarajevo ima recimo 350 hiljada stanovnika, neka svaki deseti pozeli setnju, imamo 35000 ljudi u setnji, pametnom dosta.
![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- escobar__
#13351 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- pepeljara
#13352 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa raja nema ni maski ni rukavica vishe gdje kupiti.emmir1 wrote: ↑13/04/2020 16:27 Ljudi su se pazili prvih par dana.
Evo sada kada odem u prodavnicu rijetko da nekog vidim sa maskom.
Prvih par dana kada bi išao autom vozio sam 4. brzinom glavnom cestom, baš slabo auta bilo.
Sada su već gužve na ulici kao i prije virusa.
Mogu slobodno sada reći da se 60 posto ljudi ne pridržava preporuka.
Na fb kače slike sa izleta, familijarnog okupljanja...itd
Policija je potpuno podbacila
Jestel se to zapitali, a niti zele da plate 2 + maraka za neke
- CikCikCikPogodi
#13353 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa gdje onda ide svaka zemlja ako je situacija takva.escobar__ wrote: ↑13/04/2020 16:39Tako je. Samo, Sarajevo nije samo Bistrik pa da tih 35 hiljada šeta na malom prostoru već ipak najveći grad u državi. Također, to što ti govoriš je teoretskih 35 hiljada, u praksi možda u cijelom Sarajevu imaš cca 1.000 ljudi raštrkanih na različitim lokacijama, a koji vam smetaju iz ovog ili onog razloga.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:35 Do prodavnice i kuci, eventualno do posla dva tri puta i po neke stvari za sjetvu, kako i jeste poenta u karantinu.
Sarajevo ima recimo 350 hiljada stanovnika, neka svaki deseti pozeli setnju, imamo 35000 ljudi u setnji, pametnom dosta.
![]()
Na potpunu izolaciju sljedecih godinu dana? ili
Imunizaciju krda?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13354 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Baš tako, neće svih 35 hiljada šetati na jednom mjestu. Razbacaj okolo, koliko samo ima šumskih prostranstava, da se maltene ne sretneš.
Ako se pak okuplja raja tipa na VIlsu, pa ima valjda policija, rade li nešto, nek bar rastjeraju.
Ako se pak okuplja raja tipa na VIlsu, pa ima valjda policija, rade li nešto, nek bar rastjeraju.
- studiorum_tuzlaensis
#13355 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ova reklama kaže da uz mjere 75% kretanja opet raste broj inficiranih. Ovim tempom do 2021. smo vani aBd.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:35 Do prodavnice i kuci, eventualno do posla dva tri puta i po neke stvari za sjetvu, kako i jeste poenta u karantinu.
![]()
Puno mi se sikirate za druge... hoću da setam i roštiljam, vozdra Jusko.
-
smijesni_ste
#13356 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prvi put u ovih mjesec prošetao Vilsonovim, a često sam tamo i samo kažem da se ne bi reklo da je vanredno stanje da nema ljudi sa maskama (iako je radni dan)escobar__ wrote: ↑13/04/2020 16:29
Ja vama što lafo poštujete karantin, a sasvim slučajno ste povazdan na Vilsu, Darivi i drugim "kritičnim" lokacijama ništa ne vjerujem, a posebno ne jer sam i sâm prethodnih dana posjećivao šetališta - da ima raje bez maski, ima (ali su im uglavnom ili u ruci ili spuštene na vratu - vjerovatno da ljudi malo prodišu), da ima i grupica ima (ali i to je pitanje jesu li haveri ili možda članovi istog domaćinstva) ali da je katastrofa kakvom je vi koji se sasvim slučajno nađete tu predstavljate, nije.
Većina ljudi koje ja vidim se drže distance, nose maske i generalno samo šetaju ne čineći ni sebi ni bilo kome drugom nikakvo zlo.
Rekoh jučer, ako vam je i to smetnja bujrum u svoja četiri zida uvedite 24-satni karantin i mirna Bosna.
Nisam ni rekao da je katastrofa, ali nije ni sjajno.
Ako već ganjaju ljude po planinama, mogli bi zaviriti malo i ovdje.
Čisto sumnjam da je grupa od 5 ljudi i 2 psa koji sjede na onim 'dvojnim' klupama dio istog domaćinstva, ali eto
Što se tiče držanja distance, srednja žalost, barem ono što sam ja vidio. Recimo pridje mi neki na semaforu skoro na pola metra, konta ima masku pa je to onda valjda ok
- escobar__
#13357 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo tako. Pošalji policiju nek uvodi red, a nemoj mene maltretirat i onemogućavat mi kakav-takav normalan život zato što se neki babuni negdje okupljaju i prave gide.Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:42 Baš tako, neće svih 35 hiljada šetati na jednom mjestu. Razbacaj okolo, koliko samo ima šumskih prostranstava, da se maltene ne sretneš.
-
Nivelacija
#13358 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
30 ljudi dnevno zarazeno u BiH, udjes ovdje sta procitati, imas osjećaj kao da dnevno umire 3000 ljudi, da ko izadje napolje pretvori se u zombija
Vise samoubistava ima zadnjih 7 dana nego zrtava korone. Vise mrtvih u saobracajnim nesrecema.
Da zabranimo kretanje svih vozila da bi spriječili sudare?
Vise samoubistava ima zadnjih 7 dana nego zrtava korone. Vise mrtvih u saobracajnim nesrecema.
Da zabranimo kretanje svih vozila da bi spriječili sudare?
- emigrazione
#13359 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da se moze logorima i maltretiranjem ljudi zaustaviti virus Srbija bi bila bez virusa...zna se kako se ovo govno siri, pridrzavati se pravila i mozes gdje hoces kad hoces neces se zaraziti...
- dječak sa šibicama
#13360 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Uzaludno je... pa i ima samo 1000 setaca jer vecina ljudi sjedi kuci, ali kad vidim 1000 setaca onda cu i ja u setnju, i jos nas 100000 jer sto mi bi bili budale a vi kao pametni i mangupi.
Dok se gleda samo svoja guzica, ni ne moze bolje.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#13361 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ono jucer neko pohvali Mittal kako sve dobro funkcionise i kako je sve učinjeno da virus ne udje?last mohicans wrote: ↑13/04/2020 14:41Jel to ovo?Jimmy McNulty wrote: ↑13/04/2020 14:26 Evo kod mene haos u firmi, glupača prešutila da joj je muž zaražen i hladno došla na posao.
https://avaz.ba/vijesti/bih/562534/radn ... slano-kuci
Eee, niko nije racunao na ljudsku glupost
- svjezi_ustipak
#13362 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nije ni tebi baš dobro...zposao wrote: ↑13/04/2020 14:24svjezi_ustipak wrote: ↑13/04/2020 11:32UKCS ukupno ima 300 specijalista. Tako da brojka od 300 doktora na bolovanju ne može biti tačna. Prije 300 uposlenika.
Nije gofno nego se pas pokakio?
Jel shvataš da je 300 uposlenika samo jedne medicinske ustanove u državi pobjeglo na bolovanja?
Samo jedna medicinska ustanova!
Gdje su druge ustanove u Sarajevu, pa dalje po svim gradovima i opcinama diljem BiH?!
I nađu se takvi pametnjakovići koji banaliziraju to što veliki broj žena mora u ovakvoj situaciji raditi 8+ sati za kasama, pultovima i blagajnama u ko zna kakvim sanitarnim i higijenskim uslovima.
Imaju posla vise nego ikada, redovi i kolone ispred svake banke, prodavnice i ljekarne.
Medicinske ustanove su se dobro zabarikadirale, ne možeš prismrdit. Ako i trebaš doći, prvo se danima moraš najaviti zivkajući 30 brojeva, a kada dođeš dočekat će te sa svemirskim odijelima i neće ti niko primaknut.
Sa druge strane, toliko žena radi svaki dan neke uobičajene poslove bez kojih bi društvo kolabiralo, a nemaju nikakve posebne ni opreme niti dobiju za to ikakvu mjerljivu nagradu i benefit.
U situaciji kada epidemiolozi umiru jer ih ne žele primiti u bolnicu, vi omalovažavate žene za pultovima i kasama koje ne biraju koliko stotina ljudi će im prodefilirati ispred nosa danas i ko zna kakvu opremu imaju. A samo možemo nagađati koliko potencijalnih kliconosa hoda po trgovinama i bankama
-
AmirBaa
#13363 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dok drzis distancu, slobodnodječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:46 Uzaludno je... pa i ima samo 1000 setaca jer vecina ljudi sjedi kuci, ali kad vidim 1000 setaca onda cu i ja u setnju, i jos nas 100000 jer sto mi bi bili budale a vi kao pametni i mangupi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13364 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne ideš tamo gdje je tih 1000.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 16:46 Uzaludno je... pa i ima samo 1000 setaca jer vecina ljudi sjedi kuci, ali kad vidim 1000 setaca onda cu i ja u setnju, i jos nas 100000 jer sto mi bi bili budale a vi kao pametni i mangupi.
Ni ti niti drugih 100 000.
Baš gledaš konkretno svoju guzicu.
Ja gledam.
Idem tamo gdje nema ni 5, a ne 1000.
Nemam blage koliko se ljudi okuplja na Vilsu ili negdje drugo po gradu, jer nisam bio tamo otkako je ovo krenulo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13365 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na ovo ne može niko računati.plain vanilla wrote: ↑13/04/2020 16:47Jel ono jucer neko pohvali Mittal kako sve dobro funkcionise i kako je sve učinjeno da virus ne udje?last mohicans wrote: ↑13/04/2020 14:41Jel to ovo?Jimmy McNulty wrote: ↑13/04/2020 14:26 Evo kod mene haos u firmi, glupača prešutila da joj je muž zaražen i hladno došla na posao.
https://avaz.ba/vijesti/bih/562534/radn ... slano-kuci
Eee, niko nije racunao na ljudsku glupost
Opet, ona ako je bila već u izolaciji, ako ništa trebala je biti prvo testirana prije nego se vrati na posao.
Malo krivice treba pisati i odgovornim u Mittalu.
Al ovako slađe, neka mahaluša je prvo pustila da dođe na posao, onda razbubala da joj je muž pozitivan.
-
hurmasica
#13366 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I svima naumpadne npr da setaju po ferhadiji i sta onda?Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:42 Baš tako, neće svih 35 hiljada šetati na jednom mjestu. Razbacaj okolo, koliko samo ima šumskih prostranstava, da se maltene ne sretneš.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13367 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo već sam rekao:hurmasica wrote: ↑13/04/2020 16:55I svima naumpadne npr da setaju po ferhadiji i sta onda?Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:42 Baš tako, neće svih 35 hiljada šetati na jednom mjestu. Razbacaj okolo, koliko samo ima šumskih prostranstava, da se maltene ne sretneš.
Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:49 Pa ne ideš tamo gdje je tih 1000.
Ja gledam.
Nemam blage koliko se ljudi okuplja na Vilsu ili negdje drugo po gradu, jer nisam bio tamo otkako je ovo krenulo.
- dječak sa šibicama
#13368 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

mogu ja i nacrtati, mada mislim da su zakoni matematike, geometrije, fizike manje vise svima poznati
ako na ulice Sarajeva izadje recimo 200.000 ljudi da se malo prosetaju, svako kaze sta me briga imam pravo, dobicemo guzvu kao u normalno vrijeme jer Sarajevo nije neogranicen prostor
valjda to nije tesko shvatiti
- svjezi_ustipak
#13369 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
NIje problem u policiji, problem je u pristupu kriznih štabova. Ova kriza je prvenstveno zdravstveni a vrlo malo bezbjedonosni problem. Policija bi trebala biti neki servis a ne vodeća snaga u borbi protiv pandemije. Krizni štabovi su imali priliku do sada milion puta poduzeti velike kampanje zdravstvenog prosvjećivanja i praktičnih mjera prevencije. Umjesto toga se opredijelilo za sistem koji ne može dugo funkcionisati, represiju i pritisak na građane. Na taj način se postiže suprotni efekat, da ljudi sve manje i manje sarađuju. Uostalom, šta i očekivati kad se na sjednici Kriznog štaba pojavi ministar za boračka pitanja i umjesto o koroni održi press o naknadama za borce. Ili kad se pojavljuje deset različitih faca koje samo i jedino opominju i prijete građanima. Niko se nije našao da pohvali što se najveći broj ljudi pridržava mjera i kaže da smo izbjegli eksponencijalni rast. Da su mjere do sad polučile rezultat i da se to vidi. Umjesto toga se pojavljuje feldmaršal civilne zaštite i gusla i prijeti kako će uvesti još represivnije mjere. To jednostavno ne ide tako. Represija je bila dobra na početku sada je krizni štab već morao preći na masovna testiranja i praćenje oboljelih. Prvi slučaj u BiH je bio 5 marta, danas (13 aprila) još uvijek ne postoje ujednačeni kriteriji šta kada neko ulazi u entitete na granici. Pa jednostavni posao izdavanja rješenja u Velikoj Kladuši je doveo do maltene nemira! I to je bilo ono oko čega se Solak i solaci trebali pobrinuit a ne pričati o tome kako se epidemija gasi. Jer to niti je njihov posao i daleko je iznad njihovih kompetencija. U Hrvatskoj lica protiv corone su Alemka Markotić i Vili Beroš-ljekari. U RS je to Alen Šeranić-ljekar. U Americi je to Antony FAucy-ljekar. U FBiH je lice borbe protiv covid FAhrudin Solak. I onda se pitamo gdje griješimo.emmir1 wrote: ↑13/04/2020 16:27 Ljudi su se pazili prvih par dana.
Prvih par dana kada bi išao autom vozio sam 4. brzinom glavnom cestom, baš slabo auta bilo.
Mjere su dobre ali su poduzete sa ciljem da se uspori kretanje bolesti. Treba ih nadograditi drugim mjerama jer trenutna ograničenja su postala sama sebi svrha i teret koji sve više izaziva revolt.
-
hurmasica
#13370 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To.ke sve super teoretski...al ce se naci na tih hiljadu jos hiljadu takvih koji ce pametovat i reci nece meni niko zabranit da ja hodam gdje se meni hoda i za pet dana imas kolaps guzvu....a potom i povecan broj zarazenih.Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:56Evo već sam rekao:hurmasica wrote: ↑13/04/2020 16:55I svima naumpadne npr da setaju po ferhadiji i sta onda?Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:42 Baš tako, neće svih 35 hiljada šetati na jednom mjestu. Razbacaj okolo, koliko samo ima šumskih prostranstava, da se maltene ne sretneš.
Tomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 16:49 Pa ne ideš tamo gdje je tih 1000.
Ja gledam.
Nas men talitet nije takav da se mi možemo disciplinovati...nama treba zabrana i kazna da bi poslusali.....inace na s niko obuzdo ne bi.
Ja aam ipak zato da se strpimo jos malo..kad smo.mogli ovoliko jos malo se sami pripazimo da se ne izlažemo previse.
-
AmirBaa
#13371 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Evo vilsonovo u ovu sad subotu u 16:00 sati. Nema, hiljade ljudi
- CikCikCikPogodi
#13372 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nikad nemoj reci NIKAD na Balkanu. Nadlezni i politicari u BiH uzivaju kada imaju moc. Tako da ce moze oduziti. Moram opet ponavljati. Ali njih ti nije briga za ekonomija. Dok ima MMF-a ima i plata za budzetlije vas u realnom sektoru ko je#e po njihovom mentalitetu.svjezi_ustipak wrote: ↑13/04/2020 16:59NIje problem u policiji, problem je u pristupu kriznih štabova. Ova kriza je prvenstveno zdravstveni a vrlo malo bezbjedonosni problem. Policija bi trebala biti neki servis a ne vodeća snaga u borbi protiv pandemije. Krizni štabovi su imali priliku do sada milion puta poduzeti velike kampanje zdravstvenog prosvjećivanja i praktičnih mjera prevencije. Umjesto toga se opredijelilo za sistem koji ne može dugo funkcionisati, represiju i pritisak na građane. Na taj način se postiže suprotni efekat, da ljudi sve manje i manje sarađuju. Uostalom, šta i očekivati kad se na sjednici Kriznog štaba pojavi ministar za boračka pitanja i umjesto o koroni održi press o naknadama za borce. Ili kad se pojavljuje deset različitih faca koje samo i jedino opominju i prijete građanima. Niko se nije našao da pohvali što se najveći broj ljudi pridržava mjera i kaže da smo izbjegli eksponencijalni rast. Da su mjere do sad polučile rezultat i da se to vidi. Umjesto toga se pojavljuje feldmaršal civilne zaštite i gusla i prijeti kako će uvesti još represivnije mjere. To jednostavno ne ide tako. Represija je bila dobra na početku sada je krizni štab već morao preći na masovna testiranja i praćenje oboljelih. Prvi slučaj u BiH je bio 5 marta, danas (13 aprila) još uvijek ne postoje ujednačeni kriteriji šta kada neko ulazi u entitete na granici. Pa jednostavni posao izdavanja rješenja u Velikoj Kladuši je doveo do maltene nemira! I to je bilo ono oko čega se Solak i solaci trebali pobrinuit a ne pričati o tome kako se epidemija gasi. Jer to niti je njihov posao i daleko je iznad njihovih kompetencija. U Hrvatskoj lica protiv corone su Alemka Markotić i Vili Beroš-ljekari. U RS je to Alen Šeranić-ljekar. U Americi je to Antony FAucy-ljekar. U FBiH je lice borbe protiv covid FAhrudin Solak. I onda se pitamo gdje griješimo.emmir1 wrote: ↑13/04/2020 16:27 Ljudi su se pazili prvih par dana.
Mjere su dobre ali su poduzete sa ciljem da se uspori kretanje bolesti. Treba ih nadograditi drugim mjerama jer trenutna ograničenja su postala sama sebi svrha i teret koji sve više izaziva revolt.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13373 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To nije u redu i to se svakako treba disciplinovati.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:01
To.ke sve super teoretski...al ce se naci na tih hiljadu jos hiljadu takvih koji ce pametovat i reci nece meni niko zabranit da ja hodam gdje se meni hoda i za pet dana imas kolaps guzvu....a potom i povecan broj zarazenih.
Nas men talitet nije takav da se mi možemo disciplinovati...nama treba zabrana i kazna da bi poslusali.....inace na s niko obuzdo ne bi.
Ja aam ipak zato da se strpimo jos malo..kad smo.mogli ovoliko jos malo se sami pripazimo da se ne izlažemo previse.
Ja opet ponavljam, iskreno nemam pojma kakvo je stanje po gradu. Nisam bio i nisam vidio.
A idem u šumske krajeve svako drugi dan i pravim turu od 10-15 000 koraka.
Nikog ne sretnem takoreći.
Većina tih što se grupišu po Vilsu ili gdje već nisu za tu ideju da skaču po šumi.
- dječak sa šibicama
#13374 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Inace mi je fascinantan odjednom probudjeni buntovnicki stav "nece meni vlast odredjivati nista" kod nasih gradjana, koji uredno svakog oktobra glasaju za iste te ljude koje danas predstavljaju kao glavne neprijatelje naroda.
Tu posebno mislim na one polupismene kreature koje kukaju kako im vlOst neda u drzavu i drze ih na granici. A sve i jedan dobije orgazam kad vidi Bakira u predizbornoj kampanji.
Solak jeste debil, i vecina vladajucih su idioti, ali budite sigurno da su rigorozne mjere donesene u skladu sa stavom zdravstva u BiH koje je u njihovom privatnom kruzooku otprilike "jebiga jarane, najebali smo, zatvaraj sve inace ce biti mrtvih ko pljeve".
Niti je karantin izmisljotina Fahre Solaka i Fadila Novalica, karantin je normalna procedura kod pandemije koja se poduzima diljem planete. To sto nasi Solaci nemaju nista vise u rukavu od "sjedite kod kuce" ne znaci da sad svi trebamo raspasoj i hajmo hodati, rostiljati, udisati zrak, setkati se okolo. Jer nije dobro za zajednicu, drustvo u cjelini, ako virus udje dublje u nase drustvo mi smo gotovi i tada nece vise biti bitno ko je Solak i zna li Fadil nabiti masku na lice. Oni ce se za sebe pobrinuti, a nama ili vama preostaje jurisanje na vjetrenjace po internet forumima.
Kako god, budite sigurni da je karantin za nase dobro, i nije to zato sto se Solaku digao racku nego zato sto mu je vjerovatno dirtektno receno zatvaraj sve jer mi ne mozemo ni par hiljada oboljelih savladati.
Tu posebno mislim na one polupismene kreature koje kukaju kako im vlOst neda u drzavu i drze ih na granici. A sve i jedan dobije orgazam kad vidi Bakira u predizbornoj kampanji.
Solak jeste debil, i vecina vladajucih su idioti, ali budite sigurno da su rigorozne mjere donesene u skladu sa stavom zdravstva u BiH koje je u njihovom privatnom kruzooku otprilike "jebiga jarane, najebali smo, zatvaraj sve inace ce biti mrtvih ko pljeve".
Niti je karantin izmisljotina Fahre Solaka i Fadila Novalica, karantin je normalna procedura kod pandemije koja se poduzima diljem planete. To sto nasi Solaci nemaju nista vise u rukavu od "sjedite kod kuce" ne znaci da sad svi trebamo raspasoj i hajmo hodati, rostiljati, udisati zrak, setkati se okolo. Jer nije dobro za zajednicu, drustvo u cjelini, ako virus udje dublje u nase drustvo mi smo gotovi i tada nece vise biti bitno ko je Solak i zna li Fadil nabiti masku na lice. Oni ce se za sebe pobrinuti, a nama ili vama preostaje jurisanje na vjetrenjace po internet forumima.
Kako god, budite sigurni da je karantin za nase dobro, i nije to zato sto se Solaku digao racku nego zato sto mu je vjerovatno dirtektno receno zatvaraj sve jer mi ne mozemo ni par hiljada oboljelih savladati.
-
AmirBaa
#13375 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
eto vidi na prethodnoj strranici slike vilsa u subotu. Ovako je 80% vremena na vilsu, skoro svaki dan prehodam jednomTomahawk11 wrote: ↑13/04/2020 17:04To nije u redu i to se svakako treba disciplinovati.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 17:01
To.ke sve super teoretski...al ce se naci na tih hiljadu jos hiljadu takvih koji ce pametovat i reci nece meni niko zabranit da ja hodam gdje se meni hoda i za pet dana imas kolaps guzvu....a potom i povecan broj zarazenih.
Ja opet ponavljam, iskreno nemam pojma kakvo je stanje po gradu. Nisam bio i nisam vidio.
A idem u šumske krajeve svako drugi dan i pravim turu od 10-15 000 koraka.
Nikog ne sretnem takoreći.
Većina tih što se grupišu po Vilsu ili gdje već nisu za tu ideju da skaču po šumi.