Covjek se uci dok je ziv. Ni za tebe nije jos kasno. Zivio
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
sumirprimus
#12976 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
NediM17
#12977 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
@statixx
Slobodno na pecanje u HNK, federalni štab nije zabranio kretanje. I ZHK donio sličnu odluku k'o HNK.To mogu okačiti mačku o rep.
Slobodno na pecanje u HNK, federalni štab nije zabranio kretanje. I ZHK donio sličnu odluku k'o HNK.To mogu okačiti mačku o rep.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#12978 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svi su ljudi jednaki, a neki su jednakiji.
- animus
#12979 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A nakon Zehre poslusajmo kravu. Nema nista, ne moze nista. Jbl majku svoju. Kaze zasto nije bila karantina kad je bila epidemija HIVa. Kao zato je opasnija korona.
-
Sociolog
#12980 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj Senad pun tikova..ovo se ne moze kontrolisati...ovo nije novinarska fora
Fakat tip ima nekih psihickih problema,kad ovako prekida
Fakat tip ima nekih psihickih problema,kad ovako prekida
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
mali_balon
#12982 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To je ono uzimnje isprava i cekanje nekih spiskova da dodju na granicu, a ceka se u nesuslovnim uslovima, i onda u kantonalni karantin.....
Da mi kao drustvo imamo svijesti pa se polje ovig organizovat angazovat dobre advokate i tuzi drzavu....
- animus
#12983 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tako ona rece da pokaze koliko je opasnija korona a sve da nebi slucajno radili svoj posao. Sramota.
Ljudi u Zenici operisali zarazenog pacijenta sa standardnom opremom. U RS rade normalno obdukcije. Danas novinar pitao ovog iz WHO mogu li raditi obfukcije i sta treba od opreme. Covjek fino objasnio da je standardna oprema sto i inace koriste.
Ja bi sada zamolio doktore iz RS da urade obdukciju. Sramota.
- Logovan
#12984 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tužno je što se dolazi do ovakvih situacija. Žalosno. Vazda padamo na glupim stvarima.
-
Korisničkoime
#12985 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jebeno je to. Uslovi sigurno nisu dobri. Medjutim uvijek ima ono ali ..., koliko puta u smo culi da osobe kojima je izdato rjesenje o karantini nisu zateceni na svojim adresama, upravo to nepostivanje mjera je dovelo do toga da se cjelokupno naselje Spionica srednja kod Srebrenika stavi u karanten. Zena dosla iz inoostranstva umjesto da sjedi kod kuce s mamom hodala po kafama, rezultat naselje u karantini.
Ljutnja i ovog covjeka i stanovnika naselja koje je stavljeno u karantin je opravdana ali usmjerena u pogresnom smjeru, njihova ljutnja treba da je usmjerena na sugradjane koji prethodno nisu postovali karanten.
Primjer studenata i hotelu u Tuzli, znaci neuporedivo bolji smjestaj dobili od satora i sta su uradili, poceli praviti feste sa picem koje im je doturio neko od rodbine izvana. Sta covjek da tu uradi.
Ljudi moraju da shvate da je javno zdravlje gradjana daleko ispred njihovog ugodjaja
-
L u c i f e r
#12986 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko ima ovako zdravstvo i pravosudje
Ni dzehennem mu nece tesko pasti
Norod zno
Ni dzehennem mu nece tesko pasti
Norod zno
-
NediM17
#12987 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo tako, ovaj galamdžija bi prvi napustio samoizolaciju.Korisničkoime wrote: ↑10/04/2020 20:42Jebeno je to. Uslovi sigurno nisu dobri. Medjutim uvijek ima ono ali ..., koliko puta u smo culi da osobe kojima je izdato rjesenje o karantini nisu zateceni na svojim adresama, upravo to nepostivanje mjera je dovelo do toga da se cjelokupno naselje Spionica srednja kod Srebrenika stavi u karanten. Zena dosla iz inoostranstva umjesto da sjedi kod kuce s mamom hodala po kafama, rezultat naselje u karantini.
Ljutnja i ovog covjeka i stanovnika naselja koje je stavljeno u karantin je opravdana ali usmjerena u pogresnom smjeru, njihova ljutnja treba da je usmjerena na sugradjane koji prethodno nisu postovali karanten.
Primjer studenata i hotelu u Tuzli, znaci neuporedivo bolji smjestaj dobili od satora i sta su uradili, poceli praviti feste sa picem koje im je doturio neko od rodbine izvana. Sta covjek da tu uradi.
Ljudi moraju da shvate da je javno zdravlje gradjana daleko ispred njihovog ugodjaja
https://avaz.ba/vijesti/bih/561964/sara ... ao-na-more
Zato sad ide ovako.
https://avaz.ba/vijesti/bih/561963/ajdi ... u-karantin
- animus
#12988 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako ima drzave onda ce ovaj galamdzija dobiti i dobru novcanu kaznu. Mamu mu seljacku. Fino rečeno da se strpe i da ne putuju. Ko krene ici ce u karantin i on se nasao pametovati i prijetiti. Drago mi je za ovaj snimak jer ce valjda sada neki drugi odustati od putovanja.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#12989 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da mi je vidjeti tatinog sina koji će biti smješten u šator...jašta će 
-
sumirprimus
#12990 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odlican dnevnik. Doktorica Zehra visprena iako u godinama.
Silajdzici nemam rijeci. Svaka im cast zavidim im .
Ti se ono bavis i geostrategijom rece?
-
palermo
#12991 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo da ne kažeš da sam otišao a sarmu prob'o nisam. Dakle, slučaj na koji se referiraš u mostarskoj bolnici upravo je klasičan primjer kada nije u pitanmju greška sistema nego jedan nikom razumljivi potez jednog ljekara sa imenom i prezimenom. Protiv takvih grešaka nijedan sistem nema odbranu. Neće biti ni zadnji. Ni u SBK Mostar , ni u državi. Kao što će i sistem griješiti. I već je griješio. I još će griješiti.plain vanilla wrote: ↑10/04/2020 19:11Najlakse je sve svaljivati na sistem, ali rekoh ti neki dan, sistem su osmislili ljudi, sistem provode ljude.palermo wrote: ↑10/04/2020 19:01
kad si me vec vidjelada koju prpzborim. Ono sto ce pacijent dobiti imnogome zavisi od toha ko se nalazi na celu neke klinike, centra, odjèla ili vec koje mateeine.Pa ti imas klinik unutat neke bolnice koje izvanredno funkcioniraju i one koje su na istom spratu a nisi ni za nèku stvar.
Traziti odgovornost u sistemu u kojem je jedina istinska odgovornost ona prema.partiji koja te je postavila je ilizormo.
Ali cak i u sistemu koji je takav kakav je, nase zdtavstvo se iapk nekako nosi sa ovom coronom. Ako zelite uvijek ce te naci lose primjere. Ali ako zelite naci ce te i pozitivne.
Nego , nešto se mislim, zasto nijedna nasa tv ( eto taj N1) nije isao u neki Covid centar.....odijelo obuce, masku na glavu i da vidimo. Kuŕko, lako je.skypom zvati ljude da pametuju
Na celu svake klinike su ljekari, nije mati moja. Ti sve vrijeme amnestiras zdravstveno osoblje kao da se ovo njih ne tice, kao da su samo u prolazu.
Kad te pitam kako preko stele udje virus u mostarsku bolnicu ili ko je u Sarajevu 10 dana zaebavao zarazene i saltao ih s broja a broj, ti samo nestanes. Evo da ti kazem, i tu su zakazali zdravstveni radnici a ne mati moja.
Meni je u interesu da sve tece kako je najbolje moguce, zato i pohvalim ono sto je za pohvalu. Isto tako imam pravo kritikovati ono sto je za kritiku.
.Al ti si naravno jedino što si upamtila iz HNK to da je pacijent ošao sazada, a naravno nisi se pitala kako se zdravstveni sistem HNK bori sa najvećim žarištem u BiH, i usput praktički pokriva područje još dva kantona. Valjda postoje neki ljekari koji ih liječe, postoje neke bolnice u koje se dolazi, postoje isto neke sestre i doktori koji nose maske po cijeli dan....al valjda takvi nisu interesantni. Ne uklapaju se u ovu medijsko promoviranu "kulturu pametovanja" u kojoj svatko postaje ekspert, a (što je meni najtužnije) doktori iz penzije i duboke pozadine (zaslužene) postaju medijske zvijezde i dobijaju prostor da drže lekcije onima koji se danas susreću sa coronom (da ne kažem sada već izlizanu frazu, u prvim su redovima borbe protiv corone).
I još samo da se vratim na ono moje nestajanje. Jeste, u pravu si, kada vidim da ne postoji prostor za priču ja odem (moja loša osobina, priznajem).Al kao što ti rekoh u postu na koji si se referirala, ja zaista ne namjeravam niti želim biti dio ovog forumskog linča zdravstvenih radnika, a ako je već tako ....onda mislim da moja riječ ne nedostaje
Last edited by palermo on 10/04/2020 21:23, edited 1 time in total.
- zomri
#12992 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
što ne upita patologinju što neće barem da rade autopsiju one žene iz hrasnice, umrla prije 15 dana, teško da je virus preživio dosad.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#12994 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bisera zvana kovik

- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#12995 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dzaba se ovi iz dijaspore vraćaju, nit' rade frizerski, nit' zubari 
- avenija
#12996 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jos jedan dan ispod 50 zarazenih 
- zomri
#12997 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#12999 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dok ona kaze pustite vi sebiju jasno ti je kolko je sati.zomri wrote: ↑10/04/2020 21:22ma vala nije nešto dala na sebiju, sumnja iliti skepsa level 800
Nisam sarajlija al
-
last mohicans
#13000 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zadnji put je rekla Kovi 19, valjda joj bilo tesko izgovarati sve vrijeme Kovik.