Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pustopoljina

#12951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

Zox wrote: 10/04/2020 18:29
Bluemore wrote: 10/04/2020 18:00
Banksy wrote: 10/04/2020 15:06

:-)
Narod znO
A ako sam dobro skontao, lik je negdje vani. Pa da mu mi pripazimo Seku dok se on ne vrati, da mu je ko ne nasekira.
Ma nisu to njegovi motivi. On misli da je patriota ako tako pise.
Zao mi se s njim kaciti, a bas im citavo vrijeme tepa..ko nisu oni krivi sto su tak'i, nasi su. Njemu su to sve "nasi " i ne trebamo galamiti na njih. Isto bi pisao da nije sda.
Kao sto nisu ni moji motivi
.bmq ko vodi domove zdravlja, a ko ukc...da mi strina vodi...
Last edited by pustopoljina on 10/04/2020 18:37, edited 1 time in total.
animus

#12952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animus »

Reglan wrote: 10/04/2020 18:34 Je li neko skontao da su ovi debili iz opstine centar i sda u titovoj stavili pano sretan vaskrs umjesto uskrs hahahaha
Skaka like this.
palermo

#12953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

statixx wrote: 10/04/2020 18:30 Ne kontam ovu odluku HNK. Da li vazi za one iz drugih kantona. Sutra sam planirao na pecanje sa drugom.

Palermo?
gdje mislis pecati ?....ako mislis na nerètvi onda ipak nemojj :).....kao i svaka odluka i ova je nedorecena.....ona je prevashodno usmjerena ka pucanstvu HNK i sustina je da ljudi ne napistaju mjesto prebivalista. Sad kako ce to ici u smislu prolaska kroz Kanton....bas i ne znam. Cujem, al samo cujem dakle nisam vidio, da su danas stavljene i policojske patrole na ulaze odnosno izlaze iz Mostara......
Uglavnom, prilicno sam uvjeren da ce odmah nakon Uskrsa odluka biti povucena.
Banksy

#12954 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Maraschino wrote: 10/04/2020 15:47
Benjo34 wrote: 10/04/2020 15:18
Banksy wrote: 10/04/2020 15:06

:-)
Nije ludnica u svijetu nego u nas, ostale države imaju neki sistem i organizaciju. U ovom vremenu baš treba tražiti odgovornost, jer šta može gore bit od ovog? Ok, radit i za male pare, i da te plaše ratom i komšijom ali, ne pokušat liječit narod koji te plaća? Fuj je komentar da ne treba tražit odgovornost, sutra se može slomiti na porodici, gdje ćeš gledat kako ih boli kurac, hoces li onda tražiti odgovornost? Ne samo ti, bilo ko ko sad ima priču u fazonu ne talasaj
Pa je li moguce da tako usko sagledavate ovu situaciju.
Italija, Spanija, Engleska, Njemacka, Nizozemska...ne znaju gdje udaraju. Pacijenti po hodnicima, uzimaju po svom nahodjenju, iskljucuju sa aparata po svom nahodjenju...i vi mislite da oni ne grijese, mislite da ce neko od kolega da mu prigovori na nacin rada, mislite da ce neko pokrenuti inicijativu za odgovornost, mislite da ce negdje neko da odgovara za neciju smrt...stvarno vas ne mogu da shvatim.
Nije bez veze uvedeno vanredno stanje u mnogim dijelovima svijeta. Ludnica je svuda oko nas.

Zemlja bogata ne zna sta ce od bogatstva a sada je pala na ispitu pa pacijente vozi u drugu zemlju, dzaba sto stanovnistvo placa veliko osiguranje za svoje lijecenje. Dzaba pare kada ne mozes da stignes do svakoga, nemas dovoljno kapaciteta za ovu situaciju... Eto neko ce zato da odgovara...

Nisam SDA, ali...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Vidim palerma pa se sjetih :mrgreen:
Neko rece da u nekim gradovima ne primaju onkoloske pacijente. Kod nas terapije idu redovno, naravno uz vecu guzvu i srklet nicim izazvan, ali ih i hospitaliziraju.
Procedura za hospitalizaciju je da izoluju pacijenta u jednu sobu, testiraju ga na koronu i dok ceka nalaz ne smije napustati tu sobu. Ako je negativan, ide na odijeljenje. Slusala sam kad to doktorica objasnjava pacijentu, strpljivo i razumno :thumbup: eto da ne bude da bas nista ne valja i da je sve otislo u persun
pustopoljina

#12956 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

plain vanilla wrote: 10/04/2020 18:47 Vidim palerma pa se sjetih :mrgreen:
Neko rece da u nekim gradovima ne primaju onkoloske pacijente. Kod nas terapije idu redovno, naravno uz vecu guzvu i srklet nicim izazvan, ali ih i hospitaliziraju.
Procedura za hospitalizaciju je da izoluju pacijenta u jednu sobu, testiraju ga na koronu i dok ceka nalaz ne smije napustati tu sobu. Ako je negativan, ide na odijeljenje. Slusala sam kad to doktorica objasnjava pacijentu, strpljivo i razumno :thumbup: eto da ne bude da bas nista ne valja i da je sve otislo u persun
Vi ste brEte vazda bili najnormalniji od sve djece.
Mogu i ovi u sarajevu, samo da izvade metle iz guzica.
palermo

#12957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

kad si me vec vidjela :) da koju prpzborim. Ono sto ce pacijent dobiti imnogome zavisi od toha ko se nalazi na celu neke klinike, centra, odjèla ili vec koje mateeine.Pa ti imas klinik unutat neke bolnice koje izvanredno funkcioniraju i one koje su na istom spratu a nisi ni za nèku stvar.
Traziti odgovornost u sistemu u kojem je jedina istinska odgovornost ona prema.partiji koja te je postavila je ilizormo.
Ali cak i u sistemu koji je takav kakav je, nase zdtavstvo se iapk nekako nosi sa ovom coronom. Ako zelite uvijek ce te naci lose primjere. Ali ako zelite naci ce te i pozitivne.

Nego , nešto se mislim, zasto nijedna nasa tv ( eto taj N1) nije isao u neki Covid centar.....odijelo obuce, masku na glavu i da vidimo. Kuŕko, lako je.skypom zvati ljude da pametuju
Banksy

#12958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Tuzla je najbolja i na nivou BIH, smrtnost 1,3%, prema Sarajevu 7,0%.

Mislim i da je broj hospitaliziranih daleko veći. Tz 23, Sa?
pustopoljina

#12959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

palermo wrote: 10/04/2020 19:01
kad si me vec vidjela :) da koju prpzborim. Ono sto ce pacijent dobiti imnogome zavisi od toha ko se nalazi na celu neke klinike, centra, odjèla ili vec koje mateeine.Pa ti imas klinik unutat neke bolnice koje izvanredno funkcioniraju i one koje su na istom spratu a nisi ni za nèku stvar.
Traziti odgovornost u sistemu u kojem je jedina istinska odgovornost ona prema.partiji koja te je postavila je ilizormo.
Ali cak i u sistemu koji je takav kakav je, nase zdtavstvo se iapk nekako nosi sa ovom coronom. Ako zelite uvijek ce te naci lose primjere. Ali ako zelite naci ce te i pozitivne.

Nego , nešto se mislim, zasto nijedna nasa tv ( eto taj N1) nije isao u neki Covid centar.....odijelo obuce, masku na glavu i da vidimo. Kuŕko, lako je.skypom zvati ljude da pametuju
Zato sto novinara imamo kao da smo kontinent, a ne drzava, a svi samo copy/paste rade.
Da ih par ode, svi bi se drugacije ponasali i med. Osoblje i pacijenti, i ti novinari...
plain vanilla

#12960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

palermo wrote: 10/04/2020 19:01

Najlakse je sve svaljivati na sistem, ali rekoh ti neki dan, sistem su osmislili ljudi, sistem provode ljude.
Na celu svake klinike su ljekari, nije mati moja. Ti sve vrijeme amnestiras zdravstveno osoblje kao da se ovo njih ne tice, kao da su samo u prolazu.
Kad te pitam kako preko stele udje virus u mostarsku bolnicu ili ko je u Sarajevu 10 dana zaebavao zarazene i saltao ih s broja a broj, ti samo nestanes. Evo da ti kazem, i tu su zakazali zdravstveni radnici a ne mati moja.

Meni je u interesu da sve tece kako je najbolje moguce, zato i pohvalim ono sto je za pohvalu. Isto tako imam pravo kritikovati ono sto je za kritiku.
Maraschino

#12961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maraschino »

Banksy wrote: 10/04/2020 18:42
Maraschino wrote: 10/04/2020 15:47
Benjo34 wrote: 10/04/2020 15:18

Nije ludnica u svijetu nego u nas, ostale države imaju neki sistem i organizaciju. U ovom vremenu baš treba tražiti odgovornost, jer šta može gore bit od ovog? Ok, radit i za male pare, i da te plaše ratom i komšijom ali, ne pokušat liječit narod koji te plaća? Fuj je komentar da ne treba tražit odgovornost, sutra se može slomiti na porodici, gdje ćeš gledat kako ih boli kurac, hoces li onda tražiti odgovornost? Ne samo ti, bilo ko ko sad ima priču u fazonu ne talasaj
Pa je li moguce da tako usko sagledavate ovu situaciju.
Italija, Spanija, Engleska, Njemacka, Nizozemska...ne znaju gdje udaraju. Pacijenti po hodnicima, uzimaju po svom nahodjenju, iskljucuju sa aparata po svom nahodjenju...i vi mislite da oni ne grijese, mislite da ce neko od kolega da mu prigovori na nacin rada, mislite da ce neko pokrenuti inicijativu za odgovornost, mislite da ce negdje neko da odgovara za neciju smrt...stvarno vas ne mogu da shvatim.
Nije bez veze uvedeno vanredno stanje u mnogim dijelovima svijeta. Ludnica je svuda oko nas.

Zemlja bogata ne zna sta ce od bogatstva a sada je pala na ispitu pa pacijente vozi u drugu zemlju, dzaba sto stanovnistvo placa veliko osiguranje za svoje lijecenje. Dzaba pare kada ne mozes da stignes do svakoga, nemas dovoljno kapaciteta za ovu situaciju... Eto neko ce zato da odgovara...

Nisam SDA, ali...
Vecina ih je obicne fekalije, provincijalci, nepismeni, nadobudni seljacici...pocev od glavnog im ih. Mozda struja Terzic, Campare bi mogla proci a ovo drugo, zelim im sve najgore u zivotu. Unistili su i ono sto smo krvavo odbranili u ratu.

Ako ce ti biti lakse, nemam politicku opciju ili bolje receno, svi mi idu na zivce samo neki vise a neki manje.
plain vanilla

#12962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Banksy wrote: 10/04/2020 19:07 Tuzla je najbolja i na nivou BIH, smrtnost 1,3%, prema Sarajevu 7,0%.

Jedna zena je umrla dosad, bila je pacijentica klinike za srce gdje je operisana kao hitan slucaj. Gore je zarazena, a nakon sto je otkriven taj klaster, prebacena je u izolatorij na Infektivnoj klinici. Kazu da je umrla od zatajenja rada srca, tj primarne bolesti.
E sad, da li bi prezivjela da nije bilo pandemije, ne znam.
Haris.ba

#12963 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

Kakav je avion sletio na sarajevski aerodrom? Pise Bosnia na njemu.
L u c i f e r

#12964 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

Općinski štab civilne zaštite Stari Grad donio je na današnjoj sjednici naredbu o zabrani narušavanja javnog reda i mira izazivanjem panike i nereda na području općine Stari Grad Sarajevo za vrijeme proglašenog stanja nesreće u Federaciji BiH.
Vidjela opstina da se entiteti i kantoni potkivaju, pa i ona digla nogu.

Abd sutra u vijestima: Krivicni zakon mjesne zajednice Jarcedoli.
mali_balon

#12965 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mali_balon »

Koliko sam skonto onog inspektora uzmu isprave i onda posalju neke spiskive na granicu a raja ceka danima u satoru koji su katastrofa, blago receno i onda u kantonalni karantin,
sumirprimus

#12966 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Bravo doktorice.
Gledatel ljekari sram vas bilo. Stara skola drzi predavanje zivota, obraz nema cijenu. Bojte se i sutite i dalje.pu
sumirprimus

#12967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Prozva zena sistem i sebiju licno. Kazete ne moze se.
Zena penziinerka ima vece srce i mooda neg svi oni sutljivi supci konformirani zajedno.
Svaka cast. Ovo su mooda. Kad smo pricali neki dan.
plain vanilla

#12968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Haris.ba wrote: 10/04/2020 19:44 Kakav je avion sletio na sarajevski aerodrom? Pise Bosnia na njemu.
Avion iz Abu Dhabija kompanije Gainjet Aviation SA sletio je danas oko 18 sati bez putnika na pistu Aerodroma u Sarajevu radi povratka jednog državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata, saznaje Klix.ba.
kakavdanakneiskustvu

#12969 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

par dana nisam bas pomnije pratio i sad vidim ,pa već 37 mtvih u drzavi
Milenkov buraz

#12970 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 20:04 Bravo doktorice.
Gledatel ljekari sram vas bilo. Stara skola drzi predavanje zivota, obraz nema cijenu. Bojte se i sutite i dalje.pu
Gdje, ko, kada?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#12971 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Matijevic_Vlado »

sumirprimus

#12972 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Milenkov buraz wrote: 10/04/2020 20:08
Gdje, ko, kada?
Kod senada doktorica zehra.
Ostali mozete i na godisnji i u penziju isto nam je.
Pu
101 otiso na bolovanje ljekar/ med radnik. Pu sramote jedne.
last mohicans

#12973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Milenkov buraz wrote: 10/04/2020 20:08
Gdje, ko, kada?
FACE TV
Nivelacija

#12974 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Banksy wrote: 10/04/2020 19:07 Tuzla je najbolja i na nivou BIH, smrtnost 1,3%, prema Sarajevu 7,0%.

Zenica smrtnost 0%
sumirprimus

#12975 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Fino zena rece kriva je vertikala i hijerarhija.docekali smo ko neobrano grozdje pandemiju. Sama prica i lafina.
Doktori ste, lijecite ljude. Kakav strah?puu
Locked