Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ćiribiribela wrote: ↑09/04/2020 10:12
Jos na pocetku sam govorila da su sapun i vruca voda dovoljni, da se prestane sa kupovinom dezinfekcijskih sredstava, ali dzaba, panicari bi se najradije kupali u steriliumu.
Sto se tice maski, ako ne "sjedi" ispravno na licu gubi smisao, ako je stalno dirate rukama i namjestate gubi smisao, ake je spustate na vrat gubi smisao...
ako se nosi predugo pa se nakvasi dahom gubi smisao.....
a s domestos varikina i dezinfekcija ruku ce se razviti rezistente baje.... tipa mrsa......
Kako uz pomoc indiciranog straha moze ljude navest da kupuju Sta god hoces
Ja da imam neki proizvod za plasirati na svjetsko trziste bolji marketing ne bi mi trebao
DISCLAIMER OVO JE ZDF ONLINE na YouTube
Nije putin ili nesto drugo sto vam izaziva paranoju
Evo i tekst koji su nasi prenijeli
A rekao je mnogo vise
Njemački naučnik upozorava: Virus se ne širi u prodavnicama ili frizerskim salonima...
Objavljeno: 03.04.2020. u 21:08
139
Hendrik Streeck
Vodeći njemački virolog doveo je u pitanje način na koji se koronavirus širi svijetom, dok se tim stručnjaka priprema za odlazak u selo koje je nazvano "njemački Wuhan" kako bi otkrili ključne informacije o virusu.
Profesor Hendrik Streeck, direktor Instituta za virologiju pri Univerzitetskoj bolnici u Bonnu, rekao je da se Covid-19 možda ne može širiti tako lako kao što su ljudi najprije vjerovali.
'ta ce on, vid' mu glave! A i premlad je. Pitaj Milenkovog
Ovo sto je Hendrik Streeck rekao ne odgovara bas nacinu kako je preneseno u nasim medijima.Ako se procita samo clanak sa faktora covjek bi pomislio da je ovo sto je uradjeno sve jedan veliki zajeb.
Nije tacno da virusa nema na stekama,mackama i slicno nego ga nisu uspjeli reproducirati,ali isto tako kaze da to nije bila reprezentativna studija.
Isto tako kaze da se njemu princip Juzne Koreje svidja,mnogo testova i pokusat sto je bolje izolovati oboljele.
Rekao bih da je ovo do sada najbolje gostovanje nekog virologa na TV-u,jer lik stane sa davanjem savjeta sta i kako treba cim nije u njegovom domenu znanja.
Isto tako dok govori,razlikuje izmedju strucne price i kada prica kao normalni gradjanin Njemacke.
nije nasao aktivan virus na stekama na mobitelima......
Fama o "mnogo testova u Juznoj Koreji" i dalje traje... ljudi uradili 477 hiljada testova, duplo manje nego Italija, Rusija uradila preko milion, USA 2 miliona 200 hiljada, Svica i Norveska vise od 20.000 po milionu stanovnika (Koreja 9300) ali ne vrijedi, virus divlja.
rovac13 wrote: ↑08/04/2020 18:19
Citam javno dostupne podatke iz italije.
Jednostavno kucas pojmove demografija statistica popolazione morti marzo itd itd
Ali ne vjerujem da cete vi to citat. Koliko sam vidio na brzinu vas samo zanima bolest panika umrijecemo i slicno
Svake godine u italiji umre normalno preko 600 000 ljudi.
Samo u januaru oko 70 000 ljudi,svake godine.
Ove godine im umrlo malo manje,al su zato mediji napravili kao da cemo svi pomrijet
Sretno svima
ovo je što se kaže u sridu
Opet iste dezinformacije. Ovdje je sve objasnjeno.
Kaligrafija wrote: ↑09/04/2020 11:24
A sta kad krene sezona krvopija, komaraca!? Jos epidemiolozi nisu sigurni da li ce komarci prenositi zarazu!? Kazu, ne bi trebalo, ali...!?!
Ma lako cemo za to nego Sta Ako pocnu puzevi da prenose
ZEIT ONLINE: Vi ste se jos i iz drugih razloga opredjelili protiv striktne zabrane izlaska. Zasto?
Streeck: Razlog je taj da mi upravo sve cinimo sto je lose za nas imuni sistem. Visimo po kucama i ne izlazimo vani na sunce. Cetvero da sjede u parku, na deci, je zabranjeno. Ni tu ne sagledavamo cinjenice. Sars-Cov-2 je kapljicna infekcija koja se NE PRENOSI ZRAKOM. Da su u pitanju ospice i da nemamo imunolosku zastitu, tada bih i ja savjetovao da se izbjegava javni prijevoz. I kod boginja bih se drugacije ponašao.
Ti i jos par ovdje stvarno ne razumijete zasto je njemacka i ne samo njemacka uvela ove mjere ......
Pogledaj sta se desava u new yorku pa pokusajte shvatiti , zdravstveni sistem im je u kolapsu
Nisam ja prof.dr. Streeck. Ja samo prevodim.
Je li to ovo?!
Apropo, nas zdravstveni sistem je u kolapsu vec godinama, i na njega se nisi mogao osloniti ni prije ovih suludih mjera, s ovim mjerama ce nam kolabirati nas imuni sistem i imuni sistem nase djece.
daddy-kool wrote: ↑09/04/2020 14:50
Ovo su dobre vijesti, izgleda da je nakon testova na antitijela sada jasnija slika smrtnosti od Covid-19.
The case fatality rate in relation to the total number of infected persons in the community of Gangelt is approx. 0.37 % with the preliminary data from this study.
Gdje li su sada oni Strohmann fajteri i doktori sto su ordinirali panikom po temi
Mislim nadam se da su okej
daddy-kool wrote: ↑09/04/2020 14:50
Ovo su dobre vijesti, izgleda da je nakon testova na antitijela sada jasnija slika smrtnosti od Covid-19.
The case fatality rate in relation to the total number of infected persons in the community of Gangelt is approx. 0.37 % with the preliminary data from this study.
Sto bi znacilo da u BiH trenutno imamo 9500 zarazenih.
Ne bas, ima puno parametara koje moras uzeti u obzir - je li zarazeno vise zdravije populacije, koja im je starosna struktura, genetski tip... Ta bi Brojka u Bosni mogla biti i preko 100 hiljada.. Opet... Saznat cemo kad se krene masovno sa testiranjem na anti tijela...
nekako mi se čini da ovo sa Italijom predugo traje
pa jbt od pocetka februara počinje sranje a evo opet danas porast ,ne kontam...
oni da izadju iz izolacije treba jos minimalno 10 dana da broj novozarazenih bude ispod 1000 ...
a ne ovako jedan dan 3800 sutra 4200 pa spane na 3000 pa se digne na 3600 pa onda 3900 nidje veze