Ženim se - POMOZITE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#51 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Romeo 80 »

Seyfo wrote: 27/03/2020 23:54 Pregurah prvu deceniju u braku. Prvo sto sad znam a tada nisam znao je da je apsolutna budalastina praviti velike i skupe svadbe,zvati bezbroj ljudi i praviti giga mega ultra feste. Ja bih da se sada zenim iskoristio vanredno stanje da se ozenim i da imam izgovor da nikog ne zovem. Nebitna je ta noc,bitno je ono sto dolazi poslije: zajednicki zivot. I to je tako jednostavno za shvatiti ali mnogima nece u glavu.
Sto posto si u pravu, ali mislim da vecina muskaraca svakako i nije za tu opciju, vec mlade zakeraju :-) To je sve ludo za svadbama. Ko kad se od malih nogu odgajaju tako da misle da su princeze i sanjaju taj dan cim prohodaju.

Lako je za nas muske. Hajde ti to zenama objasni :skoljka: :run:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#52 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Entropio »

Romeo 80 wrote: 28/03/2020 00:42
Seyfo wrote: 27/03/2020 23:54 Pregurah prvu deceniju u braku. Prvo sto sad znam a tada nisam znao je da je apsolutna budalastina praviti velike i skupe svadbe,zvati bezbroj ljudi i praviti giga mega ultra feste. Ja bih da se sada zenim iskoristio vanredno stanje da se ozenim i da imam izgovor da nikog ne zovem. Nebitna je ta noc,bitno je ono sto dolazi poslije: zajednicki zivot. I to je tako jednostavno za shvatiti ali mnogima nece u glavu.
Sto posto si u pravu, ali mislim da vecina muskaraca svakako i nije za tu opciju, vec mlade zakeraju :-) To je sve ludo za svadbama. Ko kad se od malih nogu odgajaju tako da misle da su princeze i sanjaju taj dan cim prohodaju.

Ne znam... Ja sam svojoj rekao da ne zelim svadbu, ona rekla ok i nismo. Ona je htjela (pogotovo njeni).
Sad kad vidi stvari iz drugog ugla (kad vidi kako joj sestre i drugarice prolaze kroz sve to), zahvaljuje mi se.
TheWatcher

#53 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by TheWatcher »

mesarkasapin wrote: 25/03/2020 13:14 Dobar vam dan,
Stanje je takvo kakvo jeste, ja se ženim čim se završi ovo sa izolacijom. Sada kad imam dosta vremena mislim o svemu tome, ali kasno je :D .
Zanima me kako i šta poslije ženidbe. Ono što me najviše interesuje kako riješiti jesu sljedeće stvari: Finansije - kako ćemo to dijeliti? Oboje radimo, trebamo li jedno drugom davati pare ili imati neki kućni fond, zajednički novčanik ili šta već?
Kako ćemo za rad po kući, ko će čistiti? Dijelite li i kućne poslove i kako sve podijelite?
Sa kim da održavamo kontakt osim sa rodbinom jer kod nas je običaj poslije svatova dolaze brojni bliži i dalji prijatelji i poznanici, a nemoguće je sa svima biti dobar.
Nakon koliko vremena je OK da imamo bebu? :-D
Moramo li stalno jedno drugom govoriti da se volimo i sl. kao što to danas rade?
Šta ćemo po noći jer ja nekad zaista bučno hrčem, da li da joj kažem da me slobodno probudi? Da li će i meni smetati njeno hrkanje, ako bude šta ja da radim?

Ako se sjetite još nečega što bi moglo biti važno i praviti problem slobodno me posavjetujte. Ali finansije i kućni poslovi me najviše brinu...
jeli mlada pozitivna :oops:
nepass1

#54 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by nepass1 »

Stanje je takvo kakvo jeste, ja se ženim čim se završi ovo sa izolacijom. Sada kad imam dosta vremena mislim o svemu tome, ali kasno je :D .
Zanima me kako i šta poslije ženidbe. Ono što me najviše interesuje kako riješiti jesu sljedeće stvari: Finansije - kako ćemo to dijeliti? Oboje radimo, trebamo li jedno drugom davati pare ili imati neki kućni fond, zajednički novčanik ili šta već?
Kako ćemo za rad po kući, ko će čistiti? Dijelite li i kućne poslove i kako sve podijelite?
Sa kim da održavamo kontakt osim sa rodbinom jer kod nas je običaj poslije svatova dolaze brojni bliži i dalji prijatelji i poznanici, a nemoguće je sa svima biti dobar.
Moramo li stalno jedno drugom govoriti da se volimo i sl. kao što to danas rade?
Šta ćemo po noći jer ja nekad zaista bučno hrčem, da li da joj kažem da me slobodno probudi? Da li će i meni smetati njeno hrkanje, ako bude šta ja da radim?

Ako se sjetite još nečega što bi moglo biti važno i praviti problem slobodno me posavjetujte. Ali finansije i kućni poslovi me najviše brinu...
Najbolje ne zeni se, stalno ces se pitati koji mi je ovo kurac u zivotu trebalo.
Ne zezam se
Ramzess Veliki

#55 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Ramzess Veliki »

Cestitam, i da vam bude sretno. :thumbup:
Finansije - otvoreno i iskreno, trebate oboje iskreno govoriti o stanju na vasim racunima. Kucne troskove podijelite kao sto Toma rece, neko rezije neko hranu i opet sjednete pa izracunate koliko je ko ucestvovao. To je dobro i radi stednje. Stan, auto, ono sto je vece ulaganje takodjer se dogovorite kako cete placati. Za kupovinu stana raspitajte se da li je moguce i kako od dva kredita.
Bitno je da sve dijelite proporcionalno.
Mozete imati i zajednicku kasicu za mjesecne troskove u koju cete ostavljati odredjenu svotu pocetkom mjeseca, nije to lose.
Rad po kuci, pa moras joj pomagati. Ako ce ona kuhati ti usisavaj ili peri sudje, a najbolje je kada oboje i kuhate i zajednicki vikendom sredite stan, brze je. Obicno muski usisavaju. Ako nosis kosulje popeglaj ih sam, nije to neki posao. Ako ti zena ispegla kosulju shvati to kao znak paznje pa joj spremi dorucak, kafu ...
Kontakti svakako sa roditeljima, bracom sestrama, povremeno sa rodbinom, ali i sa svojim prijateljima. Ako ima drugarice koje nisu udate a zivkaju je da izlazi sa njima bez tebe - rastjeraj to. Neudate drugarice su vece zlo od neozenjenih drugova. Najpametnije je da izlazite sa prijateljima koji su takodjer u braku.
Bebu je najbolje imati kad rijesite stambeno pitanje, da se ne seljakate sa bebom.
To "volim te" verbalno - zamijeni sa paznjom. Djela vise govore od rijeci.
Po noci neka drzi pored jastuka gumeni cekic da te mlatne kad hrces. :lol:
... mozes naruciti one stipaljice protiv hrkanja sa ebay-a ... :thumbup:
Seks kad ona hoce uvijek, ne kad ti hoces i ne cesce od dva puta sedmicno jer su zene kontranavoj, pocece ti nabadati da ti je samo seks u glavi, da si je ozenio da ne moras drkat i vec milion razloga koje zene znaju pronaci kad su nervozne. A i da te pozeli, jer mi njima brze dosadimo nego one nama.

:thumbup:
A bice nervozna ... malo je zena koje ne nadju nacin da ne tersaju i ne drame. Tad ti je najbolje da se pravis mrtav dok je ne prodje.
azurna_obala

#56 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by azurna_obala »

Romeo 80 wrote: 28/03/2020 00:42

E nije tačno. Ja nikad nisam htjela veliku svadbu, ali nikad. Bilo nas je ukupno 9 na ručku, pare uložili u putovanje. Ne znam na kakve si ti princeze nailazio, ali probaj da ne ganjaš princeze :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#57 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Romeo 80 »

@azurna_obala
Super pa da i takve postojite :-D Nisam naravno mislio da ste sve iste, ali generalno gledano mislim da sam u pravu. Nisam jos uppznao muskarca kojem je bitna velika svadba, dok je kod zena s druge strane skroz druga prica.

A tebi i tebi slicnima, naklon do poda :thumbup: :)
pizarro

#58 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by pizarro »

samo kompleksacice zele veliku svadbu :D
Rothmans

#59 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Rothmans »

i ova moja zapela za svadbu ko mahnita. koji vam je ?
moonca

#60 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by moonca »

Kad SI je zaprosio....sad placaj.. :oops:
vjesticanametli

#61 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by vjesticanametli »

Svadbe kad vidim smajlistopovraca :mrgreen:
Izbijte to hamsama iz glOve i te pare sprcajte na svoju guzicu :D
Seyfo

#62 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Seyfo »

Ozbiljno,sad se zeniti ako se planira. Sve ide skraceno,na ho-ruk, po Bolonji. Ako te safata reporterska ekipa kao ona Face TV u Konjicu,socno im opsujes nesto najgore sto ti padne na pamet, i morat ce da te izrezu u montazi. Ojha!
Rothmans

#63 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Rothmans »

moonca wrote: 29/03/2020 12:36 Kad SI je zaprosio....sad placaj.. :oops:
Ko snosi troskove svadbe kad smo vec kod placanja ?
moonca

#64 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by moonca »

Rothmans wrote: 29/03/2020 22:20
.. :lol:

Ne znam..nisam prosla tu ceremoniju.... ali, u Americi -mislim roditelji od mlade..
Mislim- ta svadba je -organizovana pljacka--koliko mladenci potrose- da ima se duplo vrati.. :oops: :) --
zijancer

#65 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by zijancer »

ako će vas papir držati skupa, niste se našli :P
a i tvoje-moje definicije
Nadzorna_ploca

#66 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Nadzorna_ploca »

Pravio svadbu, 120 ljudi, i opet bi sad pravio istu. Neka se derneci, evo vidis sad ove Corone mozda svi pomremo a na svadbi smo se bar vidjeli. 8)

@mesar i kasapin. Pasha jesi se ozenio? Nema potrebe da cekas vise, samo rokaj.
chombe trajla be

#67 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by chombe trajla be »

moonca wrote: 29/03/2020 22:47

Ne znam..nisam prosla tu ceremoniju.... ali, u Americi -mislim roditelji od mlade..
Mislim- ta svadba je -organizovana pljacka--koliko mladenci potrose- da ima se duplo vrati.. :oops: :) --

Može li se zaraditi od svadbe? Pozoveš 200 ljudi, platiš im stolice po 20 KM, oni u prosjeku bace 50 KM. Dakle 6000 čiste zarade. Ostale troškove snese malo kum, malo rodbina, kako god mladenci dobiju dobar kapital. Jeste malo shupacki možda, ali pare su pare :D
moonca

#68 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by moonca »

chombe trajla be wrote: 30/03/2020 11:58
moonca wrote: 29/03/2020 22:47

Može li se zaraditi od svadbe? Pozoveš 200 ljudi, platiš im stolice po 20 KM, oni u prosjeku bace 50 KM. Dakle 6000 čiste zarade. Ostale troškove snese malo kum, malo rodbina, kako god mladenci dobiju dobar kapital. Jeste malo shupacki možda, ali pare su pare :D
vecina naroda, voli - dogadjaje--------muzika/ hrana/ selfie.... baci 50.. :lol: ha. to je ta cijena-

... Image
Optimus09

#69 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Optimus09 »

Zavisi ko je ljepsi od vas dvoje :lol:
Ni u filmovima nije savrseno,tek u stvarnosti :bih:
spinel_

#70 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by spinel_ »

Vidim nisi dobio savjet sto se tice hrkanja :-) pa na Aliju imas mnogo tih antihrkajucih uredjaja pa izaberi. A nije ni skupo

https://a.aliexpress.com/_dXMWsD6
Dope_Man

#71 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Dope_Man »

chombe trajla be wrote: 30/03/2020 11:58
Zovnes 100 ljudi - to je uglavnom 50 parova, dakle 50 uplata umjesto 100 (izbalansiracemo solo sa djecom pa nek bude 50).. ljudi bacaju cesto 10-20, 50 je rijetkost. A troskovi svadbe su poveliki, ne idu tu samo stolice vec i hrana i pice, torta, muzika, fotograf/snimatelj pa jos ako se nadje kakva posebna glupost.

Na nekim svadbama se mozda i moze zaraditi, ali tamo gdje je obicaj da se daju fine pare mladencima. Ali na ovim sto sam ja vidio u zadnjih par godina, a vidjeh ih podosta, tesko da su se vratili i na nulu ako su sami placali svadbu. Drugo je ako neko sa strane placa a mladenci samo kupe pare.
mesarkasapin

#72 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by mesarkasapin »

Optimus09 wrote: 30/03/2020 17:43 Zavisi ko je ljepsi od vas dvoje :lol:
Ni u filmovima nije savrseno,tek u stvarnosti :bih:
Zanimljivo razmišljanje... A što to? Zar stvarno i to igra ulogu? Onaj ljepši manje radi, manje pristaje na kompromis ili nešto drugo?
Optimus09

#73 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Optimus09 »

Ma zezam se :-D
Nisam ozenjen tako da nisam kompetentan da pisem o tim.
Mada vjerovatno ima istine,kao u pjesmi ona je bomba :-D
Nekako s proljeća

#74 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Nekako s proljeća »

plain vanilla wrote: 25/03/2020 13:24 Nema tebi vise pomoci :mrgreen:
Pa da :thumbup: , odmah mu spaliti sve iluzije.
moonca

#75 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by moonca »

Optimus09 wrote: 31/03/2020 11:54 Mada vjerovatno ima istine,kao u pjesmi ona je bomba :-D
Ima istine, ne treba ti bracno iskustvo, za ovakve pojave... :zoka:
Locked