Ženim se - POMOZITE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Bobi »

oldtajmer wrote: 25/03/2020 15:22 druze zakasnio si ti pravo sa ovim pitanjima,o tome se vec prica sa djevojkom na drugom/trecem izlasku,a ovo kod tebe mi izgleda kao ugovoreni brak
Ma ko misli na brak na drugom/trecem izlasku..zna se na šta se misli :mrgreen:
muha_sa

#27 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by muha_sa »

Bobi wrote: 25/03/2020 16:08
oldtajmer wrote: 25/03/2020 15:22 druze zakasnio si ti pravo sa ovim pitanjima,o tome se vec prica sa djevojkom na drugom/trecem izlasku,a ovo kod tebe mi izgleda kao ugovoreni brak
Na šta se misli :? :D
Strpljiva

#28 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Strpljiva »

Bobi wrote: 25/03/2020 16:07
Strpljiva wrote: 25/03/2020 16:02 Cudi me da nema vise troll tema tokom ove karantine.
Misliš..nisi upratila, mi to preventivno žžžžžik :mrgreen:
Jeste neki :D Daj narodu hljeba i igara, bar dok je vanredna situacija :D
John Cleese

#29 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by John Cleese »

Strpljiva wrote: 25/03/2020 16:02 Cudi me da nema vise troll tema tokom ove karantine.
Sto si takva? :|

:D
muha_sa

#30 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by muha_sa »

Strpljiva wrote: 25/03/2020 16:10
Bobi wrote: 25/03/2020 16:07
Misliš..nisi upratila, mi to preventivno žžžžžik :mrgreen:
Jeste neki :D Daj narodu hljeba i igara, bar dok je vanredna situacija :D
:thumbup:

Tako je--gdje god se okreneš, sa kim god progovoriš samo crnjak :-) što više trol tema manje stresa :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#31 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Bobi »

[*]
muha_sa wrote: 25/03/2020 16:09
Bobi wrote: 25/03/2020 16:08
Na šta se misli :? :D
Zaboravio si... :lol: , ponovi gradivo, nadji neku pa je pozovi na sastanak pa nam javi nakon prvog sta si mislio :D.
mesarkasapin

#32 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by mesarkasapin »

Hvala na savjetima društvo, ima jako dobrih i poučnih stvari već na prvoj stranici, @Tomahawk11 je najbolje objasnio, onako nešto sam i želio. Ovi što su došli da me zaj...avaju, ne valja im priča nikako, čuj nije brak za mene zato što tražim savjet. :-) Volio bih vidjeti kako ste vi riješili finansije i ostale poslove, sad ispade da ste sve riješili za stolom na drugom sastanku, jeste malo sutra, ne vjerujem vam ništa :lol: , ali hajde nek bude. :D
Mislim da će neke stvari vremenom same da se poslože u braku, a na nekima treba raditi. Poznajem mnoge koji su "zapeli" rano, pa bih volio izbjeći to čak i kad bi malo trpio u početku.
muha_sa

#33 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by muha_sa »

mesarkasapin wrote: 25/03/2020 16:28 Hvala na savjetima društvo, ima jako dobrih i poučnih stvari već na prvoj stranici, @Tomahawk11 je najbolje objasnio, onako nešto sam i želio. Ovi što su došli da me zaj...avaju, ne valja im priča nikako, čuj nije brak za mene zato što tražim savjet. :-) Volio bih vidjeti kako ste vi riješili finansije i ostale poslove, sad ispade da ste sve riješili za stolom na drugom sastanku, jeste malo sutra, ne vjerujem vam ništa :lol: , ali hajde nek bude. :D
Mislim da će neke stvari vremenom same da se poslože u braku, a na nekima treba raditi. Poznajem mnoge koji su "zapeli" rano, pa bih volio izbjeći to čak i kad bi malo trpio u početku.
Nek vam je sretno :-D

Tebi mogu samo ovo rec :D prvih 30 godina je teško--kasnije je mnogo lakše :D
mesarkasapin

#34 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by mesarkasapin »

muha_sa wrote: 25/03/2020 16:34
mesarkasapin wrote: 25/03/2020 16:28 Hvala na savjetima društvo, ima jako dobrih i poučnih stvari već na prvoj stranici, @Tomahawk11 je najbolje objasnio, onako nešto sam i želio. Ovi što su došli da me zaj...avaju, ne valja im priča nikako, čuj nije brak za mene zato što tražim savjet. :-) Volio bih vidjeti kako ste vi riješili finansije i ostale poslove, sad ispade da ste sve riješili za stolom na drugom sastanku, jeste malo sutra, ne vjerujem vam ništa :lol: , ali hajde nek bude. :D

Hvala, nije to ni tako loše, oboje smo pregurali tridesetu, znači sad će biti mnogo lakše :lol: :lol: :D
sadie_forever

#35 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by sadie_forever »

U braku nema moje tvoje,pozeljno je imat zajednicki konto i tu plate idu

Nema izlaska nasamo,eventualno na kafu s jaranom
irac300

#36 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by irac300 »

Izolacija pocela davati rezultate. Ako potraje, bit ce ekspanzija trollova i njihovih tema.
muha_sa

#37 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by muha_sa »

mesarkasapin wrote: 25/03/2020 16:37

Hvala, nije to ni tako loše, oboje smo pregurali tridesetu, znači sad će biti mnogo lakše :lol: :lol: :D
Javi kad ce vjencanje da ti posudim cipele--samo sam ih jednom navuko i nikad više

Image
sadie_forever

#38 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by sadie_forever »

muha_sa wrote: 25/03/2020 16:41
mesarkasapin wrote: 25/03/2020 16:37

Javi kad ce vjencanje da ti posudim cipele--samo sam ih jednom navuko i nikad više

Image
nije pomoc dosla,30 godina kasnije jos uvijek tuzno :(
walter kurtz

#39 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by walter kurtz »

Prezivis koronu i onda se ozenis :zoka:
Strpljiva

#40 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Strpljiva »

John Cleese wrote: 25/03/2020 16:11
Sto si takva? :|

:D
U zlatno doba foruma, ako ne nikne jedna dnevno, prop'o dan 😐
high_volume

#41 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by high_volume »

mesarkasapin wrote: 25/03/2020 13:14 Dobar vam dan,
Stanje je takvo kakvo jeste, ja se ženim čim se završi ovo sa izolacijom. Sada kad imam dosta vremena mislim o svemu tome, ali kasno je :D .
Zanima me kako i šta poslije ženidbe. Ono što me najviše interesuje kako riješiti jesu sljedeće stvari: Finansije - kako ćemo to dijeliti? Oboje radimo, trebamo li jedno drugom davati pare ili imati neki kućni fond, zajednički novčanik ili šta već?
Kako ćemo za rad po kući, ko će čistiti? Dijelite li i kućne poslove i kako sve podijelite?
Sa kim da održavamo kontakt osim sa rodbinom jer kod nas je običaj poslije svatova dolaze brojni bliži i dalji prijatelji i poznanici, a nemoguće je sa svima biti dobar.
Nakon koliko vremena je OK da imamo bebu? :-D
Moramo li stalno jedno drugom govoriti da se volimo i sl. kao što to danas rade?
Šta ćemo po noći jer ja nekad zaista bučno hrčem, da li da joj kažem da me slobodno probudi? Da li će i meni smetati njeno hrkanje, ako bude šta ja da radim?

Ako se sjetite još nečega što bi moglo biti važno i praviti problem slobodno me posavjetujte. Ali finansije i kućni poslovi me najviše brinu...

Kakav žestok trol, svaka ti čast, uspio si dogurati na dvije strane :-)
Maraschino

#42 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Maraschino »

Ako hoces pravo misljenje ti nama postavi sliku neviste da bi ti precizno savjetovali sta ti je raditi.
mesarkasapin

#43 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by mesarkasapin »

Maraschino wrote: 25/03/2020 19:36 Ako hoces pravo misljenje ti nama postavi sliku neviste da bi ti precizno savjetovali sta ti je raditi.
Ne dam, ljubomoran sam :lol:

Sad si me dobro podsjetio na to, zaista kod nas nema skoro nikakve ljobomore, oboje smo takvi da vjerujemo jedno drugom tako da smo oslobođeni od ljubomore. Međutim iskoristit ću priliku da se posavjetujem oko automobila. I ona i ja imamo auta, da li da zadržimo oboje auto, ili da imamo jedan koji bi po mom mišljenju bio dovoljan za oboje? Ona radi sat duže od mene tako da bih uvijek mogao otići po nju na posao?
allem_77

#44 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by allem_77 »

mesarkasapin wrote: 25/03/2020 13:14 Dobar vam dan,
Stanje je takvo kakvo jeste, ja se ženim čim se završi ovo sa izolacijom. Sada kad imam dosta vremena mislim o svemu tome, ali kasno je :D .
Zanima me kako i šta poslije ženidbe. Ono što me najviše interesuje kako riješiti jesu sljedeće stvari: Finansije - kako ćemo to dijeliti? Oboje radimo, trebamo li jedno drugom davati pare ili imati neki kućni fond, zajednički novčanik ili šta već?
Kako ćemo za rad po kući, ko će čistiti? Dijelite li i kućne poslove i kako sve podijelite?
Sa kim da održavamo kontakt osim sa rodbinom jer kod nas je običaj poslije svatova dolaze brojni bliži i dalji prijatelji i poznanici, a nemoguće je sa svima biti dobar.
Nakon koliko vremena je OK da imamo bebu? :-D
Moramo li stalno jedno drugom govoriti da se volimo i sl. kao što to danas rade?
Šta ćemo po noći jer ja nekad zaista bučno hrčem, da li da joj kažem da me slobodno probudi? Da li će i meni smetati njeno hrkanje, ako bude šta ja da radim?

Ako se sjetite još nečega što bi moglo biti važno i praviti problem slobodno me posavjetujte. Ali finansije i kućni poslovi me najviše brinu...
Koliko vidim tebi su najveći problem finansije. Kod muslimana je to otprilike ovako?
Ti si ženi dužan dati dar ( mehr). Ona određuje koliko je to. U zadnje vrijeme žene i nisu baš skromne, pa čujem da obično traže zlato ( 1 kg, 2 kg...). Ako nemaš odmah da joj to daš, dužan si joj to dati u slučaju razvoda.

Druga stvar, sve što ona zaradi to je njeno. Jer si ti dužan da se brineš ( hrana, odjeća, smještaj... znači ono osnovno za život, nisam siguran da li si dužan da joj šminku kupuješ). Dok ona svoj novac ostavlja na kamaru, i to je njeno.

Ako je naučiš da ti radiš i kućne poslove, onda si nahebao. Jer muškarcima ti poslovi brzo dosade. Ali je zajebano ako si je već na početku navikao na to.
Odmah prepusti njoj pranje, trljanje... jer žene vole trljati... one to rade s užitkom.

Jedna forumašica je napisala da joj to nije teško.
ćiribiribela wrote: 22/03/2020 17:56 Ja sam npr u ovih 5 dana oprala prozore, obrisala svaki atom prasine u stanu, procitala knjigu, pogledala neku glupu seriju na netflixu, nazvala svu uzu i siru rodbinu, pojela sve sto je bilo jestivo...

Sretno... nadam se da sam pomogao?
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#45 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by RagibUzoriti »

Haj nam posalji sliku nesretnice da vidimo valjal cemu?

Ako je dobra,da bar kazemo da znas zbog cega da je trpis.

Ako je neka taraba,sto ce ti problem na kvadrat?
Nadzorna_ploca

#46 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Nadzorna_ploca »

Jesi se ozenio bolan vise, sta cekas? Vidis koliko je vremena proslo od otvaranja teme.. :zzzz:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#47 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Entropio »

allem_77 wrote: 26/03/2020 10:44 Ako je naučiš da ti radiš i kućne poslove, onda si nahebao. Jer muškarcima ti poslovi brzo dosade. Ali je zajebano ako si je već na početku navikao na to.
Odmah prepusti njoj pranje, trljanje... jer žene vole trljati... one to rade s užitkom.
:lol:
vjesticanametli

#48 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by vjesticanametli »

Trljace on u braku i pitat trebal jos :wink: :D
Maraschino

#49 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Maraschino »

bojim se da tu pomoci nema :oops:
Seyfo

#50 Re: Ženim se - POMOZITE

Post by Seyfo »

Pregurah prvu deceniju u braku. Prvo sto sad znam a tada nisam znao je da je apsolutna budalastina praviti velike i skupe svadbe,zvati bezbroj ljudi i praviti giga mega ultra feste. Ja bih da se sada zenim iskoristio vanredno stanje da se ozenim i da imam izgovor da nikog ne zovem. Nebitna je ta noc,bitno je ono sto dolazi poslije: zajednicki zivot. I to je tako jednostavno za shvatiti ali mnogima nece u glavu.
Locked