mesarkasapin wrote: ↑25/03/2020 13:14
Dobar vam dan,
Stanje je takvo kakvo jeste, ja se ženim čim se završi ovo sa izolacijom. Sada kad imam dosta vremena mislim o svemu tome, ali kasno je

.
Zanima me kako i šta poslije ženidbe. Ono što me najviše interesuje kako riješiti jesu sljedeće stvari: Finansije - kako ćemo to dijeliti? Oboje radimo, trebamo li jedno drugom davati pare ili imati neki kućni fond, zajednički novčanik ili šta već?
Kako ćemo za rad po kući, ko će čistiti? Dijelite li i kućne poslove i kako sve podijelite?
Sa kim da održavamo kontakt osim sa rodbinom jer kod nas je običaj poslije svatova dolaze brojni bliži i dalji prijatelji i poznanici, a nemoguće je sa svima biti dobar.
Nakon koliko vremena je OK da imamo bebu?
Moramo li stalno jedno drugom govoriti da se volimo i sl. kao što to danas rade?
Šta ćemo po noći jer ja nekad zaista bučno hrčem, da li da joj kažem da me slobodno probudi? Da li će i meni smetati njeno hrkanje, ako bude šta ja da radim?
Ako se sjetite još nečega što bi moglo biti važno i praviti problem slobodno me posavjetujte. Ali finansije i kućni poslovi me najviše brinu...
Cestitam, i da vam bude sretno.
Finansije - otvoreno i iskreno, trebate oboje iskreno govoriti o stanju na vasim racunima. Kucne troskove podijelite kao sto Toma rece, neko rezije neko hranu i opet sjednete pa izracunate koliko je ko ucestvovao. To je dobro i radi stednje. Stan, auto, ono sto je vece ulaganje takodjer se dogovorite kako cete placati. Za kupovinu stana raspitajte se da li je moguce i kako od dva kredita.
Bitno je da sve dijelite proporcionalno.
Mozete imati i zajednicku kasicu za mjesecne troskove u koju cete ostavljati odredjenu svotu pocetkom mjeseca, nije to lose.
Rad po kuci, pa moras joj pomagati. Ako ce ona kuhati ti usisavaj ili peri sudje, a najbolje je kada oboje i kuhate i zajednicki vikendom sredite stan, brze je. Obicno muski usisavaju. Ako nosis kosulje popeglaj ih sam, nije to neki posao. Ako ti zena ispegla kosulju shvati to kao znak paznje pa joj spremi dorucak, kafu ...
Kontakti svakako sa roditeljima, bracom sestrama, povremeno sa rodbinom, ali i sa svojim prijateljima. Ako ima drugarice koje nisu udate a zivkaju je da izlazi sa njima bez tebe - rastjeraj to. Neudate drugarice su vece zlo od neozenjenih drugova. Najpametnije je da izlazite sa prijateljima koji su takodjer u braku.
Bebu je najbolje imati kad rijesite stambeno pitanje, da se ne seljakate sa bebom.
To "volim te" verbalno - zamijeni sa paznjom. Djela vise govore od rijeci.
Po noci neka drzi pored jastuka gumeni cekic da te mlatne kad hrces.
... mozes naruciti one stipaljice protiv hrkanja sa ebay-a ...
Seks kad ona hoce uvijek, ne kad ti hoces i ne cesce od dva puta sedmicno jer su zene kontranavoj, pocece ti nabadati da ti je samo seks u glavi, da si je ozenio da ne moras drkat i vec milion razloga koje zene znaju pronaci kad su nervozne. A i da te pozeli, jer mi njima brze dosadimo nego one nama.
A bice nervozna ... malo je zena koje ne nadju nacin da ne tersaju i ne drame. Tad ti je najbolje da se pravis mrtav dok je ne prodje.