palermo wrote: ↑30/03/2020 11:14
Naslovnica wrote: ↑30/03/2020 11:03
muha_sa wrote: ↑30/03/2020 10:58
Pročito

Srce mi se cjepa kad mi pošalju sliku unuka kojem su 4 godine kako sjedi na balkonu a znam koliko smo letali i lopte po cjeli dan igrali--al

bolje i to neg da fasuje virus i nekog od ukucana zarazi

šta bi onda, gdje i kome se obratit

Ne smijem ni pomislit
Muha ba, neće fasovati virus ako se pridržavaš zdravorazumskih uputa.
Nemoj ga viditi u park sa drugom djecom, odeš na Veliko polje (ako već nemaš vikendicu) i pustiš dijete neka gore skače i šuta loptu do mile volje, i ti sa njim.
pa zna svatko da ako na veliko polje ode muha sa unukom i ti sa sinom da necete fasovati virus. Al ako moze muha i ti sto ne bi moglo na veliko polje i jos tri hiljade roditelja sa djexom da i oni sutaju loptu. A onda je peespektiva vec drugacija.
Zar je stvarno to tesko shvatiri
Veliko polje je sasvim "veliko" da se na njemu može smjestiti još 3000 posjetilaca i da svi šutaju loptu, i da se drži razmak između njih.Svako ko je bio na Velikom polju to vrlo dobro zna.
Kada smo već kod toga šta je teško shvatiti, pokušavam shvatiti zašto roditelji ne mogu provozati djecu u kolicima, zašto ja ne mogu sa svojom djecom otići na vikendicu? Ima li neko razumno objašnjenje?
Da nije slučajno da će beba u kolicima nekoga zaraziti, ili će nju neko zaraziti? Ili je ono naše mahalaško objašnjenje da će "materešine sjesti u parkić, pušiti i mahalati" dok su djeca u kolicima?
Da nije slučajno objašnjenje da ako odem ja na vikendicu, otići će i 3000 ljudi na vikendicu? Da, i, u čemu je problem?